Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (2)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anateo2004 spune:

Intreba ieri cineva ce fructe sa manance inafara de mere si banane.Eu mai mananc gutui si persici, ananas din compot.eu alaptez excusiv,si mananc intermediar nici de regim dar nici varza sau mazare.Am mancat si citrice dar i-am facut fundul rosusi m-am oprit.Are colici,dar suportabile zic eu.Ca sa fiu sincera nu ii dau decat bonisan si ala cand si cand.Clar la al doilea esti mult mai relaxat,si eu am fost calma si la Teo,dar acum chiar ma minunez si eu de mine.

www.flickr.com/photos/siliescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavinia_P spune:

buna ziua,

Ramsan,ce mamica frumoasa esti..si rares e la fel de frumos..seamana f bine cu tati.felicitari!cu toate pe capul tau ai reusit sa te si coafezi..eu am un cap..vai de el.

Dia, eu mananc o banana si o portocal /mandarina pe zi.daca e mare portocala o mananc in 2 ture..la amiaza juma si seara restul.eu stiam ca mere nu e voie.intreab-o pe dandusa..deci..depinde de copil.

Bambo, ii fac la 2 zile..si se simte ca ii vin mai multi muci dupa.eu imi fac griji pt scosul afara.daca il tin in casa pana trec mucii nu o sa devina sensibil la aerul rece?

Dandusa,multumim.mi-am adus aminte..apropos de.voi care ati inceput..mie daca imi ating sanii incep sa curga.voi cum ati depasit momentul..ca nu cred ca e prea exciting.asta mi-a venit in minte in plimbarile mele lungi prin camera

revin..sunteti prea harnice pt mine

"poze Mihaita"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Pai problema e ca nu vreau sa o scot cu caruciorul - in carutz face ca pestele pe uscat, prefer sa o tzin in bratze.
Deci n-am aparatorile alea anti vint.

E adevarat ca n-am ieshit prea departe, am stat putin prin fatza blocului, unde e adapost, nu e curent.
Totusi, e foarte fornaita.

Pe linga faptul ca e fornaita, si am fost sa-i luam ser fiziologic pt nasuc si desteapta de la farmacie ne-a dat ceva interzis copiilor sub 12 ani - deci nici solutie de nasuc nu mai avem deocamdata.

Si mai are si colici!!
Si se indoaie, trage "tunuri", regurgiteaza, o singura data a varsat si ceva verzui inchis - cred ca de la ceiutz, totusi, adica SPER ca de la ceiutz.

Nu mai dormim de la 5 de dimineatza - cind sughitza, cind plinge, cind nu sughitza si nu plinge se inconvoaie de tot.... imi vine sa mor de mila ei!!!
Si nu stiu cum sa o ajut: i-am dat SAB SIMPLEX, ceai anticolici, am pus-o pe burtica mea, sa o tin la caldura...degeaba!!!

Ceai nu mai vrea - ar papa laptic in continuare, dar deja e plina si daca ii mai dau il varsa.
Am zis sa mai astept vreo ora, ii mai dau o partie de papa... poate se linisteste si se culca.

Sint frinta, si ea la fel.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

quote:
Originally posted by Donia
[

Chris, nu da in noi, ca nu-ti bagam mancare cu forta in gura ! Dar daca oricum a avut colici in conditiile in care tu ai tinut regim, ce crezi ca i se mai poate intampla daca mananci si tu un fruct, o leguma? Zic si eu, nu dau cu parul... poate te mai gandesti, poate te mai documentezi si poate iti schimbi parerea...
Mie chiar imi pare rau sa vad ca mamicile se chinuie cu regim cand de fapt sunt destule fructe si legume pe care le-ar putea incerca.
Uite un link in care gasesti alimentele care ar putea sa cauzeze probleme:
http://www.babycenter.com/general/postpartumnutrition/baby/8788.html

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

in primul rand, multumim de capitol nou.
in al doilea rand, stiu ca nu imi varati mancarea cu forta in gura-am ras cand am citit, dar eram ofticata, ca unii bebei nu au probleme la capitolul cplici, pe cand a mea ar putea scrie linistita un tratat, ar avea material suficient :) . o sa ma uit pe link, dar dupa ce o pun pe bebelina in patut, ca suntem dupa masa, si am zis sa o fac si pe ea forumista in cele 15 minute inainte de a o intinde

chris + alexandra 07.12.2006
bebe alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fatima spune:

Elise, cum asa ser fiziologic interzis copiilor sub 12 ani? se pune ser fiziologic obisnuit, la fiole, cu care se prepara injectiile, sunt fiole de sticla sau doze de plastic. ii mai poti pune picaturi cu apa de mare, sunt niste spray-uri speciale, nasomer, sterimar, dar astea in cazul in care are muci multi..

de obicei sughitza si regurgiteaza din cauza aerului inghitit. tu o tii sa ragaie bine dupa fiecare masa? e foarte important.
iar cu coliceii nu prea ai ce face, orice i-ai da, nu trec decat de la sine, atunci cand e timpul. poti doar sa-i ameliorezi durerea, cu siropele si sa o faci sa taca prin diverse alte metode: feonul de par, punguta de apa calda pe burtica, asezatul pe burtica ta, suzeta..

eu stiam ca bebelusii alimentati artificial fac mai rar colici. probabil ca nu-i o regula. am auzit ca pentru a-i preveni, ar fi foarte bune biberoanele b*free.

fatima de eva ioana
cu 24h inainte
dupa 24h

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

Sunt o mamica de ian-feb (mai precis sapt viitoare) si as vrea sa va deranjez cu o intrebare al carei raspuns este menit sa ajute pe o fidela cititoare a voastra!

Catalina - colega mea de odisee a nascut pe 31 dec un baietel tare cuminte si mancacios, insa mami cere Considera ca are niste atacuri de panica nejustificate, se trezeste noaptea dupa 15 min de somn , si nu reuseste sa adoarma decat foarte putin. Din lipsa asta de odihna ii e frica sa nu piarda lapticul atat de necesar si ii e ciuda ca are un copil asa de bun, doar ca e mami mai zurlie Practic se teme ca daca adoarme , o va face bine de tot si nu va simti bebelusul cand are nevoie de ea (eu cam asa am inteles la telefon). Va roaga daca stiti si un alt remediu in afara de ceai de tei sa-i dati un semn, prin intermediul meu la PM (caci nu as vrea sa postez nr de tel la intamplare pe forum). Imi va fi mai usor asa, caci voi aici aveti altceva de discutat. Ea va citea zilnic, dar acum nu are posibilitatea din cauza netului

Sa va traiasca toti bebelasii/fulguletii, sa fiti sanatoase sa ii cresteti mari, voinici si frumosi! Multumim anticipat !

Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana AMR 10 cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla2005 spune:

ruxandra si noi tot inainte de baita il facem ...nu stiu asa mi s-a parut mie mai logic sa nu ramana cu tot uleiul ala pe ea! Ma bucur ca nu sunt singura care framant copilu de la 2 zile...daca nu i-ar fi placut nu-i mai faceam atata masaj insa am tot marit timpul fiindca am vazut-o cum face si cum se intinde!
mironacorect fiecare isi creste copilul cum crede si mai ales cum stie...de aia suntem aici sa mai invatam cate ceva...sincer ma cam suparasem cand am vazut pe ce ton ne iei pe noi astea mai fricoase cu caciulitzele dar mi-a trecut

carla2005 de Alexandra Maria 16.11.2006

Cand viata te stoarce ca pe o lamaie, invata sa faci limonada!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianav spune:

Buna fetelor!
LorymMultumesc de incurajari, e bine sa stiu ca ma are cineva aceleasi probleme

Stiti ca v-am tot batut la cap cu intrebarea cat e normal sa pape bebe la 3 spatamani. M-am calmat, voi ati spus ca e normal si 90 si chiar putin mai mult, doctorul a spus la fel. Dar eu eram proasta si nu stiam cat papa bebe, adica nu stiam sa citesc gradatiile de pe biberon, ea de fapt mititica papa vreo 60 maximm 75 ml din biberon dar eu citeam prost si mi se parea ca a ramas in biberon mai putin de 5 ml.

Acum am inceput sa iau Galactogil. Poate e un efect placebo dar mi s-a parut ca s-au intarit sanii dupa prima lingurita. Ieri a fost prima zi la mine.

Eu o spal pe Oana din prima zi cu apa simpla de la robinet si cu produse Mustela. Nu a avut niciodata cojite, nici macar pe capusor.

In leagtura cu Baby drink, am in casa si ieri am incercat sa ii fac prima oara. AM agitat sticla dar nu am obtinut un lichid clar, era foarte tulbure si dupa 15 min si avea spuma, drept urmare l-am aruncat. Voi cum faceti cu produsul asta? AM in casa un ceai cu fenicul si chimen de la Humana, este instant, insa se obtine un lichid limpede imediat spre deosebire de Baby drink-ul asta.

Acum am alta problema. Oana a inceput de cateva zile sa fie extrem de agitata cand o pun la san. Il ia, il arunca, da din picioruse, se inroseste, plange si sfarseste prin a voma ce a apucat sa inghita. voua vi se intampla asa ceva? In fiecare zi eu am alta problema....azi vine medicul sa il intreb ca nu mai stiu ce sa fac cu ea.

Bebeii vostri plang prin somn? A mea se scanceste, pe urma plange, are o gramada de expresii. Si cand e treaza se inconvoaie, se agita, mai rar sta linistita. SI scoate niste zgomote pe gurita de mori de ras, iiar pe fata, la fel, o multitudine de expresii. Ai vostri fac la fel?

Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chinico spune:

'neata.

Fata mea a stat treaza ieri de la 17 pana la 23, era terminata de oboseala, nu reusea sa adoarma..cand am terminat cu papatul urla ca vrea in bratze..pe urma era cacacita si urla ca nu suporta...dupa aia a atipit cat sa ma imbrac eu in pijama si a inceput sa sughita. Si ia-o de la capat..

1. Baia. Ii fac baitza cu apa de la robinet nefiert si ceai de musetzel. Pana la o luna am de gand sa fac asa, pe urma eliminam musetelul.

2. Caciulita nu purtam in casa numai vreo ora dupa baie, in rest, deloc.

3. Capul si-l tine deja de mai bine de o saptamana cand sta la mine pe umar, dar spre deosebire de bebeii cuminti a mea are bazdaci nevoie mare si si-l zmuceste de zici ca acusi ii sare din tzatzani. Asa ca ii cam tin o mana pe capsor cand o vad ca incepe sa inspecteze imprejurimile.
Carla si a mea imi suge obrazul..

4.Am mancat cam de toate in ultimul timp, dar recunosc ca am cam uitat sa mananc fructe. Mare noroc ca inca nu am uitat sa mananc ciocolata, nu cumva sa slabesc vreun gram..

de beBea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danita spune:

buna dimineata la pranz ! :)

dormim acum si am putin timp liberrrrrrrrr :) inca nu am mancat breakfastul desi e ora 14.00 .

caciulita in casa - DA

in rest: bubite, masaj la piciorute, laptic de la mami+sticloantza .....

pupici
D

BeBelusca

Mergi la inceput