Romergan: da sau nu?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

Alexandru este un copil foarte activ, are 1 an si 6 luni si nu exista noapte sa nu se foiasca macar de 2 ori pe noapte. La el a functionat biberonul cu ceai la inceput, apoi cu apa - cateva gurite si nani la loc. Este adevarat ca este obositor si asa, dar se culca la loc si asta e important. Inca mai functioneaza suptul ca o metoda de calmare si adormire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mmmaria spune:

Asa cum s-a mai spus, Peritol da (in ultima instanta), Romergan NU.
Eu i-am dat o singura data la indicatiile unui medic(!) si am regretat.
Si daca nu elimini cauza (care o fi aceea) nici Peritolul nu o sa ajute prea mult...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen_ardelean spune:

Maria, de ce ai regretat?Asta nu ne-ai spus!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisalida spune:

eu alta explicatie n-am gasit. nu i-am administrat nimic pentru calmare. si al meu ziua dormea si 4 ore daca-l lasam. dupa ce au spart toti dintii , a devenit mai calm si am putut sa-i schimb programul.acum doarme toata noaptea si o data ziua la pranz (intre 2 si 4). dar m-am chinuit si eu.ce-i drept,nu mai aveam alt copil si putem sa ma odihnesc odata cu el.

multa sanatate si forta multa sa rezisti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mmmaria spune:

Din cate mai tin minte, la contraindicatiile Romerganului scrie ca este posibil sa creasca riscul unor convulsii la bebeii predispusi la asa ceva (chiar nu mai tine minte exprimarea exacta) iar a mea a facut. Ca sa nu mai vorbesc ca dupa manifestarea aceea convulsiva a fost o leguma timp de 24 de ore. Am aruncat Romerganul si am renuntat la medicul respectiv (la vremea aceea eram si eu disperata, copilul meu, in varsta de 7 luni, nu dormea decat in reprize de 5 pana la 20 de minute). Nici Peritolul n-a fost stralucit, i-a dat in schimb o pofta de mancare nebuna. Peritol i-am dat, adunat, de vreo zece ori (seara).Am preferat sa ma chinui si sa adopt tot felul de metode nemedicamentoase...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magnolia spune:

Imi pare rau ca nu am reusit sa fiu coerenta in ultimele mesaje , aceasta se datoreaza unor necazuri cu care ma comfrunt in ultimele zile , si nu e vorba de ceea ce credeti voi , ( adica nu am probleme majore cu sotul ) , ci de alta natura , nu pot sa intru acum in amanunte ... Dupa cum ati vazut , romerganul , ca si alte medicamente , au si efecte secundare , care , din pacate , nu sunt trecute in prospect , parte din ele pt. ca este vorba de managementul companiei , , care are interesul sa vanda , iar alta explicatie teoretica este ca , uneori , medicamentul respectiv are ( da) efecte paradoxale , din fericire , la un mic procent din cei care iau medicamentele , pot aparea si efecte adverse , din pacate , este imposibil de prezis daca nu cumva chiar copilul vostru poate face parte din minoritatea care are ghinionul de a " beneficia" de aceste efecte adverse . Imi pare rau daca am parut rautacioasa , sincer , nu am avut aceasta intentie , eu am 2 copii , cu care am "tras" noptile in felul urmator: primul , ( care acum are 8 ani) , se trezea din 2 in 2 ore pana la 2 ani si o luna , iar al doilea , care are acum 2 ani si 9 luni , se trezea noaptea din ora in ora pana la 1 an si 6 luni , apoi din 3 in 3 ore pana la 2 ani , acum , la 2 ani si 9 luni , se trezeste cam o data pe saptamana ( cred ca viseaza urat) , dar reuseste sa adoarma la loc in aprox. 10 minute . Cu nici unul dintre ei nu am folosit medicamente , pt. ca mi-a fost frica . Eu nu zic ca este bine sau este rau , pur si simplu mie mi-a fost teama , poate ca nu e asa , eu sunt mai panicarda de felul meu , concluzia finala este ca , pana la urma ( cazul meu) , scapi de toate aceste probleme fara medicamente...) Dar cu cateva fire albe in par...Stiu ca esti f. obosita , si , sincer , eu zic sa faci exact asa cum simti , mai ales ca nimeni nu vine sa te ajute , ci doar sa-ti dea sfaturi..., ceea ce este f. usor -dar nu te incalzeste cu nimic...Doar incearca sa nu abuzezi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns allbinutza spune:

buna,
si la noi aceasi problema pe la trei luni David nu mai dormea noaptea se trezea din juma in juma de ora eram disperata,am incercat toate lucrurile posibile si nimic nu a mers,pana la urma doc ne-a dat Romergan,si surpriza dupa ce l-am chinut o saptamana cu tampenia aia de sirop bb-ul meu tot nu dormea.Concluzia este ca asa cum brusc au inceput noptile nedormite asa au si trecut,nu stiu din ce cauza dar dupa vreao 3 saptamani nedormite dintr-o data David al meu a dormit linistit toata noaptea,si de atunci au mai urmat vreo doua episoade din astea dar nici prin gand nu mi-a mai trecut sa fac ceva decat sa astept sa treca de la sine.
Rabdare multa.

Silvia,mamicutza de Davidutz(07.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alondra25.2006 spune:

Cu Alice am avut probleme in primele 3 luni de viata,colici erau de vina,la fel nopti nedormite,stres,chiar daca am incercat toate metodele posibile nimic nu ne-a ajutat.
Ma gandeam sa recurg la fenobarbital,romergan,peritol,dar...am renuntat

Medicul ne-a recomandat sa-i dam 3 zile la rand paracetamol supoz.i.r.,si a functionat.A dormit mult mai bine si ea si eu.

Acum cu eruptia dentara am procedat la fel,cand mi se intindea nervii la maxim incepeam cu paracetamolul,ea dormea mai bine ca nu o mai durea asa de tare si eu la fel ma odihneam.

Poti sa incerci ca rau nu-i face.

pupici la bebe somnambulsi somn cat mai profund

Mergi la inceput