Romergan: da sau nu?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihatocae spune:

Fetelor, eu zic sa nu sariti asa cu pietre....nu ca as fi adepta sedativelor...Dar sunt persoane si persoane...Unii mai rezistenti, alti mai iubitori de somn (cum e si cazul meu). Eu am avut o perioada in care, din cauza oboselii, nu mai eram in stare de nimik, imi venea sa sar de pe balcon noaptea la3-4, cand ieseam "sa ma racoresc" putin, pt. ca imi venea sa ii pun lipici pe gura la bebe-ul meu. Iar eu, cu cat eram mai obosita si stresata, cu atat el ma simtea mai mult si avea si el aceeasi stare.Mai ales CARMEN, care mai are si un alt copil de care trebuie sa aiba grija. Eu am inteles de la ea ca a adoptat TOATE metodele propuse de voi, dar tot nu doarme. Si daca a apucat sa faca 3 nopti la fel, deja i-a intrat in reflex copilului si asa va face mult timp.
Eu zic ca poti sa ii dai 3 zile (nu mai mult), pentru ca se zice ca atat ii trebuie unui copil sa "deprinda" un obicei.
Credeti ca e mai bine sa fii o mama ZOMBIE? Pentru ca daca esti obosita, nu mai faci nimik cum trebuie (nici papa pt. diversificarea celui mic, nici afectiune si papa pt. cel mare, te certi cu toti si uite asa ajungi sa mai faci si vreo "boacana" cum am vazut pe una ca nu stiu ca picaturi i-a dat copilului in loc de Vigantol(ca le-a confundat) si l-a omorat. Credeti ca e mai bine asa?
Ganditi-va ca ffff multi dintre noi au fost tratati in copilarie cu astfel de medicamente, sau, mai rau, cu carpa inmuiata in tuica (cum am mai auzit pe la tara) si uite ce nu suntem chiar atat de retardati (fata de tarile unde sa zicem ca nu s-a apelat la aceste metode).
Carmen, iti tin pumnii....si va doresc din suflet nopti linistite.

Mihaela, mama lui Luca

www.rapidisti.ro/index/A_sustinut_Rapidul_la_numai_15_s.html" target="_blank">Luca rapidistul
5luni
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ae937687e34549cca3e96&source=browse" target="_blank">Filmuletz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cgaby spune:

eu i-am dat lui stef romergan cand a fost mic pentru rinita alergica...si iti spun cu mana pe inima ca nu a avut efect sedativ deloc...ba dimpotriva!!!!
sincer, nu stiu ce sfat sa dau..si eu am niste probleme la somn cu stefi...
cu rabdarea trecem marea....
succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

carmen eu am avut de cateva ori probleme cu somnul la Miruna, am sunat pediatra si mi-a spus sa-i dau PERITOL, in nici un caz Romergan. I-am dat 2 zile pana cand a intrat in ritm cum se zice apoi a fost mai bine. Poti incerca sa-i dai sirop CALMA BABY, e din plante, nu face rau, se gaseste la farmacie. E de la firma Erbavita. La noi a facut tare bine..acum nu se mai trezeste deloc

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
pozici la 1 anisor, Revelion 2006
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisalida spune:

am trecut prin acelleasi stari ca si tine. si al meu baietel se trezea mereu si mare lucru cand prindeam 2 ore de somn fara intrerupere.am consultat pediatrul si mi-a spus ca poate fi si din cauza dintisorilor. copiii reactioneaza diferit la aparitia dentitiei. unii nici nu simt, iar altii au toate manifestarile posibile. ce am facut eu? absolut nimic. desi eram si eu in pragul disperarii.mai aveam un pic si innebuneam. sotul meu era alturi de mine, dar numai suflateste, fizic noptile era mai tot timpul la serviciu (treceam amandoi prin perioade groaznice)m-am inarmat cu foarte multa rabdare, si am inceput sa imi fac programul dupa al lui. dormeam numai cat dormea si el. inclusiv ziua, la pranz. a trecut foarte greu perioada, dar acum nu mai am probleme cu el. doarme toata noaptea. m-a tinut toate chestia asta vreo 2 luni. cred ca intr-adevar de la dinti era starea ciudata pe care o avea. dupa ce au rasarit cam toti din fata s-a linistit.
acum au inceput maselutele ...............................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen_ardelean spune:

Problema e ca mai am un copil! Nici nu se pune problema de somn in timpul zilei. Iar in privinta dintilor...n-ar trebui sa aiba stari aiurea si ziua? Baiatul asa era.Or ea rade toata ziua, e vesela nevoie mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Eu am fost un bb "indopat" cu romergan si vad ca nu a avut nici un efect secundar. E drept ca pediatra fiului meu nu recomanda decat peritol si numai cand e bolnav. Dar ma gandesc ca poate esti tu foarte stresata sau mananci ceva care trece in lapte... incearca sa bei ceai de tei de exemplu...sau da-i si ei. Al meu pusti a inceput sa doarma toata noaptea cand ii dadeam seara formula, poate nu-i ajunge laptele,

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flaflo spune:

quote:
Originally posted by carmen_ardelean

Problema e ca mai am un copil! Nici nu se pune problema de somn in timpul zilei. Iar in privinta dintilor...n-ar trebui sa aiba stari aiurea si ziua? Baiatul asa era.Or ea rade toata ziua, e vesela nevoie mare.

Carmen, ziua se mai ia cu una, cu alta, e zgomot in jurul ei si mai uita. Noapte e lunga si e arhicunoscut ca orice boala e mai accentuata noaptea. Asa era si Bia, ziua era veselia intruchipata, dar cum venea seara imi spunea ca o doare in gurita.

Iarna pe ulitza!

Flavia si Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihatocae spune:

Si eu zic ca mai degraba sa-i dai Peritol....care este inca f folosit in diferite afectiuni, nu numai pt. insomnii. Sau acel Calmababy(in prima faza)...care e natural. Daca nici asta nu functioneaza....numai atunci sa incerci Peritol.

Mihaela, mama lui Luca

www.rapidisti.ro/index/A_sustinut_Rapidul_la_numai_15_s.html" target="_blank">Luca rapidistul
5luni
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ae937687e34549cca3e96&source=browse" target="_blank">Filmuletz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magnolia spune:

Imi pare rau ca nu am raspuns la intrebare, dar nu am facut-o pentru ca , de fapt , nu am nici o solutie in afara de ceea ce tu ai incercat deja . Eu ma trezeam si ii dadeam sa suga putin , leganandu-l usor si sperand sa adoarma , ceea ce , uneori , se intampla , alteori , nu . Am avut o lunga perioada in care ma trezeam asa din ora in ora . Apoi , dupa ce cel mic a mai crescut , ajungeam sa ne trezim amandoi in timpul noptii si nu se linistea pana nu aprindeam lumina si el se juca asa , in miez de noapte , vreo 2 ore . Cel mare dormea in alta camera , dimineata il duceam la scoala , si , asa cum zicea cineva pe aici , eram cam zombie intreaga zi . Pana la urma a trecut , si nu stiu cum . m-am pomenit brusc ca doarme intreaga noapte -desi eu nu prea am dormit atunci , ca deja mi-era frica de ce doarme atata!!!Va dati seama ce obosita eram?*Scuza-ma daca am lasat impresia ca ma descarc pe topicul tau , ideea era sa iti arat ca , de fapt , inteleg prin ce perioada grea treci , si , da , asa cum remarca cineva , ar trebui sa fii ajutata ( sot , mama , soacra , daca pot , sau daca nu , o bona care sa stea cu ea 3-4 ore ziua , in timp ce tu te-ai putea odihni )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micaalsa spune:

Si fetita mea tot asa se trezeste, zici ca are un ceas in creieras. Cand se face ora se apuca de foit in prima faza si daca n-o bag in seama de urlat. Asa ca merg, o iau din patut, ii dau putina apa din bibe si iarasi adoarme. Doar de vreo luna am inceput sa nu-i mai dau sa suga noaptea crezand ca asta ar fi cauza trezirilor, dorul de tzitzi ... dars e pare ca nu asta e buba. Si eu disper de cele mai multe ori, am incercat tot felul de tratamente naturiste (Calma Baby, Extract de muguri de tei argintiu, ceai de tei, Sedokids ...nici nu mi le mai aduc aminte) si tot degeaba. Romergan, Peritol, Fenobarbital nu i-am dat si totusi as sta in dubii sa-i dau chiar daca mi-ar fi prescris de medic. Zilele urmatoare intentionez sa merg la un medic neurolog sa-i fac niste investigatii ... am auzit varianta ca s-ar putea sa aiba o tensiune intercraniana marita si pe timpul noptii sa o doara capul.
Revin cu detalii de indata ce consult medicul ...

Pozele mele

Anamaria lui Iulia (23.03.2006)

Mergi la inceput