Mamici de martie - aprilie 2007 (14)
Raspunsuri - Pagina 16
mada_rozz spune:
LA MULTI ANI TUTUROR IOANELOR SI IONILOR!!!
Alexa,sa iti traiasca baiatul,sa dea Dumnezeu sa fie sanatos si cuminte.
Ralualexandrei,sa iti traiasca sotul si sa va bucurati impreuna de prichindei.
Lipsa de comunicare era o constatare,deci nu trebuia sa se supere nimeni.Era mai mult lipsa de timp a gravidutelor care inca lucreaza,dar o sa intram toate in concediu si o sa o fim ca niste
.
Analizele pentru trim.2...eu am facut hemoleucograma,calciu,magneziu,glicemie,sumar de urina,urocultura,analizele gratuite de la medicul de familie,plus toxoplasmoza si chlamidia,care le aveam negative si din spusele medicului trebuie repetate lunar.A mai ramas de facut streptococul B care am inteles ca e obligatorie in ultimele saptamani de sarcina si culturi de col.
Rianna,si eu am avut infectie urinara pe la mijlocul sarcinii,dar mi-a trecut cu antibiotic.Mi s-a recomandat sa beau foarte multe lichide.Mai mult de atat nu stiu ce sa iti zic.Daca esti din Bucuresti,parerea mea este sa te duci la Institutul Cantacuzino cu analiza,acolo sunt medici specializati care te pot sfatui.Mie la inceputul sarcinii mi-a iesit pozitiv Citomegalovirusul,si daca nu ma duceam acolo sa repet analiza,daca ma luam dupa o doctorita,faceam chiuretaj.Acolo se fac analize suplimentare.Iti tin pumnii si sper sa scapi de e-coli.
Va pup,
Mada
31+
http://image.lafemmebonita.com/c/f137647.jpg
alesandra spune:
Riana eu am scapat imediat de acest E COLI cu tratament homeopatic (tratamentul facut cu antibiotice nu m-a ajutat cu nimic). Ceea ce mi-a prescris mie medicul au fost Colibacillinum si Monuril (nu stiu daca se pot lua in timpul sarcinii insa daca ai ocazia sa mergi la un homeopat poti sa-l intrebi). In rest...apa multa.
Paula75 si eu iti recomand tot miere si lamaie...de cate ori iti vine sa tusesti : o lingurita de miere (de tei daca-i posibil) cu cateva picaturi de lamaie.
Sanatate multa fetelor!
26+ 
lauramar spune:
Buna fetelor si
!!!
Mai da harnicute a-ti mai fost de ieri.Asa cum v-am scris si ieri sotul e ION si astept musafirii dar am intrat repede sa va salut,ma bucur ca in general sunteti bine.
Eu merg la dentist de o saptamana si mai am ceva de tratat,iar dentista mi-a spus ca trebuie sa ne grabim ca din luna a 7-a nu mai poate sa faca anestezie.Voi ce stiti la cate saptamani intram in luna a 7-a? Stiu ca s-a mai scris o data despre asta dar nu-mi mai aduc aminte
.
Acum va las si 

Laura
26+
Arianna
RaisaFudulu spune:
din cate stiu eu dupa saptamana 26 ai intrat deja in luna a 7, pentru ca daca imparti la 4.4 cele 26 de sapt iti da 6 luni deci intri in a saptea. Ca mai sunt 3 luni pana nasti a saptea, a opta si luna a noua.
cel mai bine mai cauta ca sa fii sigura

Misha_tp spune:
Ma bucur ca v-au fost de folos cat de cat informatiile referitoare la anestezia epidurala.
Referitor la celelalte subiecte: hainute eu am primit de la nasa mea (o pup ca e tare draguta) inca inainte de a ramane insarcinata, plus patut (care nu are gratii, se lipeste de patul mamei si cand va creste copilul si se va putea misca singur vom vedea noi ce facem ca sa nu cada din patul mare), carut, scaun pentru papa, premergator, practic cam tot ce are nevoie un bebelus in primul an de viata.Imi prind f bine pentru ca sunt produse de calitate, foarte bine pastrate, cine nu stie ar zice ca sunt noi noute. Nu as accepta in schimb nimic de la magazinele second-hand. In ce priveste hainutele primite, unele aveau si eticheta. Le primise cadou si erau deja mici pentru copil.
La capitolul arsuri stau f bine, am observat ca doar cand mananc mancaruri f condimentate (gen carnati) sau zacusca, cozonac simt ca imi vine acru pe gat. Dar beau apa mai multa si imi trece.
Analizele din trimestrul trei mi le-a recomandat medicul de familie. Le-am facut gratuit. Sunt cam cele din primul trimestru: hemoglobina, urina si inca cateva, nu sunt mare cunoscatoare.
31+
Misha_tp spune:
Eu am o carte: "Cartea viitoarei mame" in care spune ca in luna a saptea intri dupa ce ai implinit 29 de saptamani de la prima zi a ultimei menstruatii sau 27 de saptamani de la fecundare. In alte carti am vazut ca sunt altfel impartite saptamanile pe luni.
BiancaM spune:
Buna seara!
Ieri am fost si noi cu bebe
la primul lui party de copii. A fost frumos, copii galagiosi, curiosi si rasfatati. Am mancat cam mult, dar au fost numai bunatati pentru mami si bebe, nu a fost nimic junk food(avantaj ca au fost mamici care inca alaptau, si copii care mananca numai mancare organica).
Cat despre impartitul saptamanilor pe luni, eu ma ghidez dupa o carte:"What to expect when you are expecting" si acum la luna a 7-a zice ca e aproximativ intre saptamanile 28 si 31(inclusiv 28 si 31).
RaisaFudulu, daca crezi ca o sa ai rabdare cu mine, sa iti explic modelele(desi o sa fie cam greu live- pe messenger- din cauza diferentei de fus orar)eu o sa incerc sa ajut cu crosetatul.
Era sa uit, LA MULTI ANI ! si din partea noastra pentru sarbatoritii zilei de azi.
27+
Bebica al nostru e 
Sa fiti iubite(iubiti)!
http://new.photos.yahoo.com/ibianca2003/albums/
BiancaM spune:
Am uitat de subiectul cu mancatul de dimineata
.
Acum mancam multe fructe, gen banane, portocale, mere, si daca ne e foame pana la pranz, mai ciugulim ceva branza.
Inainte mancam lapte cu cereale sau paine cu unt si cu branza(orice fel, doar sa fi fost din lapte pasteurizat), iaurt, lapte cu cacao...
27+
Bebica al nostru e 
Sa fiti iubite(iubiti)!
http://new.photos.yahoo.com/ibianca2003/albums/
arissa spune:
Salutare!
La multi ani burticutelor cu numele de Ioana precum si bebeilor si sotilor pe care-i cheama Ion!
Vad ca s-au discutat multe in ultimele zile si, desi multe dintre fete spun ca nu au resimtit o lipsa de comunicare, acum parca toata lumea e mai deschisa si mai doritoare sa impartaseasca din experientele proprii.
In legatura cu nasterea, imi este putin teama. As vrea sa nasc natural pentru ca stiu ca este mai bine pentru organism, ca-si revine mai repede si ca, in fond, cezariana este o intruziune asupra corpului. Sotul meu mi-a luat de pe net documentarul "In the womb" (In pantec) pe care tocmai l-am vazut si cu toate ca am plans putin de emotie la momentul nasterii, parca tot mi-e teama ca nu o sa fiu suficient de curajoasa. Regret ca nu exista si la noi, cel putin la mine in oras, cursuri de pregatire...cred ca as fi fost putin mai linistita in privinta asta.
Hainute folosite voi accepta probabil de la nasa mea, dar in rest nu prea are cine sa-mi ofere pentru ca restul cunoscutilor au copiii marisori deja.
Miscarile lui bebe sunt foarte dese acum, insa nu foarte puternice. Imi place cand impinge cu capul sau cate un picior in peretele abdominal si ii simt forma in causul palmei; ieri la- simtit si taica-su. Parca uit de toate relele si de noptile nedormite cand in simt. De vreo doua ori in ultimele zile am simtit in partea de jos a abdomenului niste zvacniri regulate pe care l-eam crezut a fi inima lui bebe, dar erau la intervale prea mari ca sa fie asa. Abia dupa ce am vazut documentarul in seara asta mi-am dat seama ca e posibil sa fie ...sughituri ale lui bebe!
Tzuna, am vazut ca te-ai simtit bine la Durau. Am fost si noi in august o saptamana si a fost cea mai frumoasa si mai linistita din tot anul...e minunat locul acela. Am si urcat pe munte pana la cabana Dochia (femeie nebuna, eram insarcinata in doua luni) si a fost superb.
Gata ca m-am intins prea mult, aveti grija de voi si sa aveti la saptamana buna. La mine va fi ultima, intentionez sa intru in prenatal.
30+1
mada_rozz spune:
Lauramar,aici pe site la Odiseea sarcinii in 40 de saptamani(nu pe forum,ci la subiectul Sarcina)este impartit asa:
28,28,30,31 - 7 luni
32,33,34,35,36 - 8 luni
37,38,39,40 - 9 luni
Acum ramane la alegerea fiecareia.![]()
Eu dimineata beau o cana cu lapte obligatoriu,pentru ca ma stiu cu probleme cu calciu,si o felie de unt cu cascaval,si biscuiti.Nu prea pot sa mananc mult dimineata.Oricum mi se pare suficient.
Pupici,
Mada
31+
http://image.lafemmebonita.com/c/f137647.jpg