Mamici de martie - aprilie 2007 (14)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rianna_stef spune:

Scuzati greselile...acum am vazut....din lipsa de rabdare .....pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

burtici
arsuri lipsa si la mine
despre descurcatul cu bebe, pe noi nu ne-a a jutat nimeni, doar sotul a stat cateva saptamani acasa, si mie imi era teama ca e mic si fragil, dar mi-a trecut repede cand in spital fiind au venit asistentele si neonatoloaga sa il consulte, si parca era sac de cartofi, apoi la baita din spital cand la luat de buta si la bagat sub jet la chiveta, imi venea sa le omor, dar asta mia dat curaj si incredere ca nu e chiar atat de fragil cum credeam

Alexa29+ si Silviu ( 27.11.2004).......poze, poze2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurasa spune:

La Multi Ani tuturor Ioanelor si Ionilor

Iar intru pe fuga si citesc pe diagonala. Despre nastere: voi naste tot prin cezariana cu rahiepidurala (m-am refacut extrem de rapid, dupa 10 zile deja eram ca o gazeluta, fara nici o problema)

Jaana - experienta cu siguranta conteaza, dar este ceva care te va invata multe: Instinctul de mama. Si la maine a venit mama dupa ce am nascut, m-a ajutat mult, dar deciziile mari le-am luat singura. Bebeii mici par ata de fragili, dar te vei descurca. Cu capsorul trebuie sa ai grija, trebuie sustinut (nu stiu cum sa iti explic, capsorul trebuie sa fie cumva intre bratul si antebratul tau, iar antebratul sa ii sustina coloana). La baita sa ai grija ca pe cat sunt de fragili pe atat sunt de alunecosi si iuti. Can plange...aici e mai problematic: verifici daca e ud, vezi daca ii e fomita sau are burtica tare (asta inseamna ca are gaze,ii poti face un masaj bland in sensul acelor de ceasornic)sau daca se stragge(are colici - aici ajuta mult sa il tii in brate, piele pe piele) sau pur si simplu vrea sa te simta aproape. Vei vedea , cu timpul cei deosebi felurile in care plange si iti va fi mai usor. Am scris din experienta mea, asa ca nu dati cu rosii.

Gata cu rasfatul meu ca s-a trezit Catalin si imi tot arunca in brate o pisica de plus, semn ca vrea sa ne jucam cu Mau-mau

Pupici si sarcini usoare

Aurasa Alexandru 29+ si Catalin (3.06.2005)
Catalin la 18 luni http://pg.photos.yahoo.com/ph/bibimircescu/album?.dir=10dbre2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

La multi ani celor care isi serbeaza ziua de nume!

Andreea ma bucur ca esti mai bine si ca n-a fost nevoie de spital... stai cumintica sa treca de tot... si o sa fie bine

Raisa eu mananc deobicei cereale cu lapte... ca e lenea mare si e mai simplu asa.

Jaana stai linistita ca te vei descurca... si mi-e imi era teama inainte... apoi, dupa ce s-a nascut, eram pe dos... vroiam sa fac eu tot... nu imi placea nimic din ce facea altcineva. De ex. prima data i-a facut baie soacra... a zis sa ma ajute... gandindu-se ca mie imi va fi teama... Si mie imi venea sa i-o iau din brate sa ii fac eu baie... A doua seara n-am mai lasat-o... a fost mai greu... cred ca am facut febra musculara, cat de incordata am fost... dar am reusit

rianna_stef poate ai scapat... fii optimista... eu tin pumnii sa fie bine. Nu stiu sa-ti spun in rest nimic, pt. ca nu am trecut prin asta si nici nu stiu de la altcineva.

Despre arsuri... eu n-am arsuri... nici la primul bb n-am avut... Cine stie... Se zice ca in ultimul trimestru am avea arsuri, ca-i creste paru' lu bb ... a mea a fost chelioasa... poate de-asta am scapat de arsuri

si o duminica frumoasa ... cat a mai ramas din ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

Riana, uite aici este un topic despre infectia cu e.coli in sarcina nu sunt cine stie ce multe informatii dar vei vedea ca nu esti singura care trece prin asemenea momente si ca sunt f multe mamici care au luat antibiotic in timpul sarcinii. Bineinteles ca la tine e un caz mai special avand in vedere ca nu ti-a trecut de atata timp. Mergi in continuare pe mana medicului.
Ce stiu eu ca ajuta (dar nu vindeca )sunt lichidele multe si suc de coacaze daca gasesti. Ar mai fi si ceaiurile de plante dar aici nu ma bag ptr ca nu stiu care din ele se pot bea in timpul sarcinii.
Sanatate!

roxana 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cria_bv spune:

Rianna eu mai beau ceai din codite de cirese si matase de porumb ca nu am gasit nicaieri ca ar fi interzise in timpul sarcinii(e si o lista aici pe DC cu plante interzise in timpul sarcinii si cele doua nu apar). Eu am avut infectie cu e coli chiar inainte sa raman gravida si mie cam teama sa nu reapara mai ales ca dr.mi-a spus ca sarcina favorizeaza aparitia infectiilor urinare. Bea foarte multe lichide, eu beau si cate 3 l pe zi.
Ferice de voi fetelor care nu aveti arsuri ca pe mine ma omoara si mai ales seara ca nu pot sa stau la orizontal trebuie sa stau in fund.
Ce o fii cu bebei nostrii de nu mai misca ca altadata, al meu lovea pana acum de numa si in ultima vreme e tot mai lenes.

Cria cu

24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Misha_tp spune:

Laina, bine ai venit.

La multi ani tuturor celor care-si serbeaza astazi onomastica.

Intreba cineva de anestezia peridurala. Am gasit intr-o revista urmatoarele informatii:
Anestezia locala epidurala consta in introducerea unui mic cateter din plastic in coloana vertebrala. Pe acest cateter sunt introduse medicamente ce blocheaza transmiterea informatiei "dureroase" la creier. Veti simti in continuare tot ce se intampla, dar nu va va durea.
Nu se face peridurala cand medicul constata:
- suferinta fetala (caz in care se impune cezariana de urgenta)
- suferinte neurologice
- interventii chirurgicale pe coloana vertebrala
- coagulopatii
- infectii locale (la locul punctiei).
Efecte secundare: dintre toate anestezicele, epidurala afecteaza in cea mai mica masura starea de sanatate a copilului, chiar daca orice substanta injectata in corp poate ajunge si la el. Dintre efectele secundare:
- tendinta la hipotensiune (cunoscuta si combatuta de medic prin administrarea intravenoasa de lichide)
- frisoane (o buna incalzire a salii rezolva problema)
- dureri de cap
Medicatia primita prin cateter poate incetini ritmul contractiilor, avand ca efect o prelungire a travaliului. La mamici insa peridurala ia durerea cu mana si le permite sa se relaxeze si sa aiba putere mai mare sa impinga in momentul expulziei fatului.

Sper ca v-au fost de folos informatiile.

31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdutah spune:

Buna seara tuturor,

eu tocmai m-am intors de la plimbarea obisnuita pe malul golfului. E placut pe malul apei, desi un pic cam frig ...

Referitor la ultimele subiecte de discutii:

hainutele purtate de alti copii: as primi cu placere, dar aici nu am de la cine. Din grupul de prieteni sunt prima care a ramas insarcinata (asa ca poate eu sa dau la altii ). Insa nu stiu daca as vrea sa ii dau hainute care se pun direct pe corp ... Insa noi am luat scaunel de masina la mana a doua si carutul tot asa. Cu patul insa nu ne-am jucat. AM luat patut nou din lemn netratat ( dupa cum cred ca v.am mai spus). ´Si asta tot pentru ca colegii de munca ne-au spus ca BBei cand le ies dintisorii rod tot ce prind in cale. Si atunci mi-a fost frica sa iau un patut folosit, cine stie prin ce beciuri a stat ... cat de vechi e lemnul etc. Ieri am comandat si salteau, din fibra cocos. Pe o parte are si un cm de lana de oaie ca sa ii fie lui BB un pic moale, pe partea cealalta e simpla! Nu a fost asa de scumpa, am gasit-o cu tot cu transport pana acasa( sper sa ne gaseasca postasul acasa) la 86 euro.

Frica de nastere ? sau cum am sa nasc ? nu stiu ... nu am timp sa ma gandesc. Sunt toata ziua la Universitate, cand ajung acasa sunt asa de obosita ca de abia mai reusesc sa fac cate ceva de mancare si trebuie sa fac caci sotul isi scrie teza de doctorat si vrea sa termine inainte de a se naste BB. Iar in ultimul timp cum ajung acasa incep sa caut pe net de unde sa cumpar cadita, suport de asezat BB in cadita, suzete, forfecel de taiat unghiile, termometru ...etc. Ma bucur insa ca am scapat de grija patutului....

Misca BB mult ? Nuuu, dar nici fluturas nu mai este ... acum e ca o vrabiuta . M-a intrebat si doctorul vineri daca misca mai mult si cand i-am spus ca nu ... m-a trecut direct la ecograf sa vada ce face ... si dragul de el dadea din manute si picioruse intr.o veselie ... iar eu nu simteam nimic. Asa ca nu imi mai fac griji deloc ... daca il simt doar dimineata sau seara ... sanatosi sa fim si sa ajungem pana la final!

Lipsa de comunicare ? : Mie nu mi se pare! Nici mie nu mi s.au raspuns la toate intrebarile, nici eu nu am rapsuns mereu cand cineva intreba cate ceva ... dar daca nu stiu ce sa raspund, ce sa scriu? Poate ar fi frumos si niste simple incurajari ... dar nu stiu daca asta linistete pe cineva ...

Katink, eu inca nu m.am inscris la cursuri de pregatire. Maine insa sper sa reusesc sa o fac cand ma duc la gimnastica in apa. Ori am sa fac cu aceeasi moasa, ori sa imi caut alta doar asa ca sa mai cunosc si alte persoane. Eu inca nu am intrebat aici cine vine la nastere. Doctorul o sa fie? Stiu ca trebuie sa iti alegi o moasa si spitalul. Spitalul eu ca sa zic asa l-am ales, fara sa il mai vizitez... pe cel mai aproape de mine. Trebuie doar sa ma mai duc acolo sa vad care e procedura de inscriere.

Analize trimestrul 3 : eu am mai spus si vineri...
Am dat sange pentru: toxoplasmoza, fier, glicemie, urina. Apoi doctorul a verificat pe "calul balan" daca e colul inchis, mi-a pipait si burtica de sus pana jos. In 3 saptamani am iarasi programare la o ecografie (pentru de 30 saptamani) ca sa il masoare pentru a 3-a oara pe BB. Probabil ca si atunci o sa imi ia sange pentru testul de fier si urina ... Dupa care incep programarile la fiecare doua saptamani ...

Cam atat ca m-am tot lungit si nu stiu daca are cineva rabdare sa citeasca atata!

Pupici, Magda 27+

http://mfoca.myphotoalbum.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Krissy spune:

Vreau sa urez si eu la multi ani tuturor sarbatoritilor din familiile voastre, desi cam tarziu, caci in Ro duminica e aproape gata!

Eu am intrebat de hainute folosite si nu am dat si raspunsul meu: ca si multe dintre voi, eu sunt pro, daca sunt din familie sau alte surse de incredere, si in stare f buna. Intrebam pt ca fratele meu are un bebe de 7 luni si ne pregatesc deja o mare transa de hainute. Ei au cumparat f multe, ca nu au avut de unde primi, fiind departe de tara si familie, si s-au trezit ca multe nici macar nu a avut cand sa le poarte. Asa ca lasam mandria la o parte si ne bucuram ca avem de unde primi, ca sunt si asa destule cheltuieli la orizont.

Jaana, nu imi dau seama nici eu in ce pozitie e bebelusa, dar am simtit la fel ca si Roxana, acum vreo 2 saptamani, miscari mari si cam dureroase, semn ca probabil pozitia s-a schimbat radical. In plus, acum simt loviturile si sus, sub coaste si deasupra buricului, probabil de la picioruse. Cand misca, am "valuri" prin toata burta, dar tot nu stiu sa deosebesc galmele, care-i cap, care-i fundulet. O sa merg la doctor din nou pe 15, si probabil aflam atunci daca fetita e intoarsa sau nu.

Misha, multumim pt datele despre epidurala, ma interesau si pe mine! E o practica totusi foarte frecventa, aici e aproape rutina, si pare destul de "safe". Totul e sa aibe timp sa ti-o faca, ca daca ajungi la spital cand esti deja dilatata multisor, nu iti mai fac anestezia...

Cat despre neplacerile sarcinii, au inceput si la mine arsurile si am zile cand sunt de-a dreptul insuportabile si din orice. Trec la mine cat de cat cu iaurt. Dimineata si eu primul lucru mananc cereale cu lapte, sa am ceva in stomac si ma ajuta si la prevenirea constipatiei.

Ma opresc aici pentru moment, poate intru si mai tarziu. Va urez tuturor o saptamana usoara si ma bucur f mult pt cele care intra deja in prenatal!

Cristina 30+, cu

Bebelusa
Babies are such a nice way to start people. ~Don Herrold

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cria_bv spune:

Multumesc Misha pt informatii auzisem si eu ca ar incetini travaliul si asta ma pune pe ganduri, da sa vedem.

Cria cu

24+

Mergi la inceput