Bucurii de sept - oct 2006 (23)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

io o spalam la cam o data da, o data nu! dar am obs niste inceputuri de cojite si acum o spal de fiecare data! dar noi facem baitza la doua zile! a, si am obs ca de la sampon pt bb i se ingrasa parul repede, si o spal cu acelasi sapun si pe corp si pe cap! sapun alb pt bb! asa ne-a rec pediatrul. noi avem nivea.

raluca mami de www.totsites.com/tot/alexia-maria" target="_blank">alexia-maria care creste si tot creste...
o intamplare fericita...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramomar spune:

Mirabela fraza cu mama denaturata am zis-o mai mult in gluma, deoarece si eu am fost tare incantata ca nu am stat singurei acasa si ca totul a fost perfect.
si acum sa-ti raspun si la intrebare: Patri a mea cand vede o persoana straina sta, analizeaza, lasa putin barbita in jos, ca si cum ar vrea sa planga, dar apoi incepe sa rada. Nu se manifesta ca si acasa cu raste cu chiuraturi si hohote. E mai atenata, analizeaza fiecare coltisor si sta destul de cuminte.
Imi doresc tare mult sa se obisnuiasca cu lume multa, sa fie sociabila si nu o speriata cand vede o persoana necunoscuta. sper sa si reusesc.

am si eu cateva intrebari: voi cum ii culcati pe puisori? in brate? in carucior? singurei in patut? eu de vreo cateva zile sunt disperata cu asta mica. Pana acum adormea in brate pe pernita ei si apoi o puneam in patut, dar de cateva zile plange de mi se rupe sufletul, cand o iau in brate sa o culc si apoi nicaieri nu e bine, nici in patut, nici in leagan, pur si simplu nu mai stiu cum sa procedez. M-am gandit si la varianta ca fata mea nu vrea sa dorma si gata, dar am observat ca de cele mai multew ori ii cad ochii in gura, de acee insist cu lenganatul, chiar daca plange, caci intr-un final tot adsoarme pt jumate de ora sau chair o ora.

`````````````````````
mami fericita de PATRICIA MARIA (06.09.2006)
strumf mic si drag...
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b79c6db5823c80b0c0da8&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank"> filmulet cu omulet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amarantina spune:

Ralu, cojitele se fac tocmai de la spalat excesiv. Deci ar trebui sa revii la o zi da una nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufymic spune:

Salutare fetelor!

Noi suntem rau:Eu abia ma mai tin pe picioare(de bolnava+oboseala de la o noapte nedormita...), Nicolas mi-a facut febra azi-noapte(39,2 in axila) si l-am supravegheat toata noaptea....(de aici nesomnul)....Noroc macar ca e ok Alesio....Speram sa ne revenim si noi cat de repede!

Pupici!

Ioana de Alesio Andrei(08.10.2004)&Nicolas Mihai(17.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gigi25 spune:

Bb Ralukutza, si eu mi-am "rezolvat" sentimentele de vinovatie, dar nu pot sa nu remarc o intreaga literatura prin care sunt culpabilizate mamele care nu pot alapta. Intr-un dintre carti, la inceputul capitolului "alimentatia artificiala" era un rand prin care erau absolvite de vina mamele seropozitive si cele cu hepatita!!! Erau singurele pentru care exista o scuza.
Discutia asta nu cred ca este pro/contra alaptat, pt. ca nu cred ca este vreuna dintre noi impotriva alaptatului. Cred ca toate suntem pro alaptat. "Problema" este ca exista si copii hraniti exclusiv artificial, si care se dezvolta bine, iar mamele lor (sanatoase, de altfel) sunt, totusi mame bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gigi25 spune:

DiaB, si eu il spalam pe cap in fiecare seara, dar de ceva timp am renuntat si il spalam pe cap o data la 2-3 zile. A avut cojite, si le-am curatat cu ulei de masline (inainte de baie cu o ora se unge scalpul, si inainte de baie se piaptana usor capul in zona respectiva). In 2-3 zile se rezolva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amarantina spune:

Pufy imi pare rau ca sunteti bolnaviori. Din pacate teoria conform careia bebe primeste anticorpi din laptele matern si nu se imbolnaveste nu s-a verificat la voi. Of. Va urez sa va faceti bine cat mai repede.

Ramo, eu o pun la somnic la ea in pat de fiecare data. Nu o pun adormita, ci treaza. Peste tot am citit ca asa trebuie procedat de la o varsta cat mai mica. Ei trebuie sa asocieze somnul cu patul lor, nu cu bratele mamei. Altfel devin dependenti si nu mai pot adormi decat in prezenta mamei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirabelac spune:

Ramo eu il adorm la el in patut leganat, salteaua se leagana si e f. bine, in 5 min adoarme, uneori il pun in patut cu suzy in gura si adoarme singur.

Adriana, lakioana si David a avut perioade de greva foamei cu papa la 5 ore si apoi a revenit in forta la 2 ore cu o mare satisfactie si pofta, au si ei toanele lor. Cred ca nu e bine sa-l cantaresti prea des, eu la 1 luna l-am cantarit si era f. bine. Eu greseam ca-l fortam sa pape si plangea de rupea, il enervam si mai tare. Solutia cea mai buna a fost sa-l las pe el sa ceara.

Legat de alaptare, si eu am observat ca sunt putine fete care alapteaza, insa inteleg fetele care sufera ca nu au putut alapta, nu din vina lor, bineinteles, e groaznic sentimentul, eu am patit-o cand plangea David tare la san, mi s-a parut cea mai grea incercare de cand sunt mamica, credeam ca nu-i mai place lapticul, e groaznic... la maternitatea unde am nascut eu scria intr-adevar peste tot sa alaptezi si personalul din gura tot asa zicea, dar in realitate nu era chiar asa, cand mergeam la alaptat cateodata, toti bebeii dormeau dusi ca tocmai le bagasera lapte praf si multe mamici nu stiau ce sa faca si pierdeau laptele, plus ca daca faceai cezariana nu-ti aduceau bebele la pat, erau femei care nu se refaceau asa de repede si adio lapte. Apoi cand le spuneam ca plange bebe de foame ca nu se satura imi aduceau repede o portie de formula sa-i dau... eu cred ca era o comoditate generala, li se rupea lor daca noi vom alapta sau nu...

Mirabela mamica fericita de David Stefan (21.09.2006),
www.totsites.com/tot/davidstefan" target="_blank"> site-ul nostru si povestea nasterii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gripo spune:

PUFY, offf, nu se mai termina cu raceala asta odata! multa sanatate puiului mic!!

RAMO, si eu la fel ca SIMONA, il pun in pat si adoarme fara probleme, iar ziua, daca ii vine sa adoarma in carut adoarme si acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DiaB spune:

Aha, ma gandeam eu ca o spal cam des, ca observ ca i se cam ingrasa parul. Eu o spal tot cu Nivea, da sapun lichid care e bun si pt corp si pt cap.... Imi e si mai comod de folosit la baitza. De cate ori ii faceam baitza imi ziceam ca nu o mai spal pe cap, dar o udam la ceafa cum o tineam si uite asa ajungeam sa o spal tot capul. O sa incerc sa nu o mai spal asa des. Multam mult de raspunsuri.

Diana de Maia (18.10.06)
POZE MAIA

Mergi la inceput