Fulguletzi de noiembrie-decembrie 2006 (1)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

bine porumbita!!! credeam ca sunt singura....(ca nu infofolim copiii)

kokorina si lui dmic i se mai scoala...cand insistam in zona...am inteles ca e normal...noi nu ne ingrijoram

am mancat si noi si acum dormim pe balcon...ca aparatoarea aia din plastic e doar pt varianta sport... poate apuc si eu sa mananc ceva...

diana fericita de davidutz 03.12.06

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

quote:
Originally posted by kokorina
.mi-am dat seama ca nu poate fi altceva decat o erectie......are cuculetzul absolu normal si cand s-a intarit era si mai mare si mai gros....asa m-am gandit eu, ca altceva ce poate sa fie?si daca a fost erectie,ma bucr pt el,dar numai sanatos sa fie......dar nici semn rau nu e,nu?va intreb pe voi,poate fi vorba de o erectie?

.. baieteii au erectii inca din burtica

avem 7 saptamani

Are mama doi flacai.. Matei (4) si Grigore

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Dia1609

quote:
Originally posted by mayaione

Intru eu repede la mamici de noiembrie-decembrie si constat cu emotie si parere de rau ca lumea isi ia la revedere. Ma intristez, apoi vad ca de fapt ne mutam, nu ne despartim. Asa ca am sarit direct la noul capitol sa va pup si sa va urez un an nou plin de bucurii si cu bebei sanatosi si frumosi.
Papusica mea la 12 noaptea s-a trezit sa fie cu mami si tati la un pahar de sampanie. Eu nu mai stiu cu cacuta ce sa fac. Cand mi se pare normala, cand diaree. Din ce citesc la voi, culoarea mustarului si cu bobite e ceva normal si e mai lichida. Am inceput sa-i dau Milupa HN 25 si inainte i-am dat mucilagiu de orez. Sper sa n-o dereglez aiurea.

mayaione, eu cred ca ii dai aiurea mucilagiu de orez... scaunul le bb asa de mici e normal sa fie lichid cateodata... in carti scrie ca e diaree numai daca nr de scaune/zi e mai mare decat nr. de mese, adica daca are mai mult de 6 scaune... altundeva am citit ca tb sa fie peste 8-9 scaune ca sa ie considerata diaree

Asta e si parerea mea.

avem 7 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bamboletta spune:

Buna fetele

Noi am avut o noapte linistita de fapt cam tot timpul e liniste noaptea la noi doar papa si doarme sa nu o deochi
Sunt fericita ca acum suge si ea suzeta (i-am pus manusele ca sa nu mai suga degetul)aveam suzeta din aia ortodontica si nu o vroia deloc dar am schimbat-o cu din aia tip picatura si ii place multo suge de nu mai poate

Kokorina-ce ginere viril am ,l-am intrebat si pe sot si a zis ca e normal sa fie tare si la o varsta asa de mica si eu cred la fel

Dianocia-

Dianav-incearca sa-i dai mai mult laptic daca vrea,sau poate doar isi suge ea manuta ca-i place si a mea isi sugea manuta dupa ce manca am incercat sa-i mai dau si nu vroia ii placea mai mult manuta

Bamboletta si Antonia-Gabriela (1 nov 2006)
"poze"
www.dropshots.com/bamboletta" target="_blank">"video bebelina"
"Poze Antonia-Gabriela"
SARBATORI FERICITE !!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gripo spune:

BINE ATI VENIT IN RANDUL SCUTECELOR FULGULETZI MICI SI FRUMOSI! VA UREZ SA TRECETI CU SANATATE SI BUCURII ACESTI ANI ATAT DE FRUMOSI!!!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by dianav
Am o mare dilema.Mamicile care nu alapteaza, cat trebuie sa pape un bebe de 3 saptamani?Adica cate mese si cati ml? 7 mese ori 90 ml cat scrie pe cutie? Ca a me bebelusa isi papa manutele dupa biberon, dar nici sa ii dau mai mult nu imi vine.

Esti sigura ca inca ii e foame? Poate doar o doare burtica.

Si de papat da-i sa pape cat doreste ea. Poti sa-i faci 120 ml si vezi ce face. Chiar pe cutiile de lapre praf scrie ca acele cantitati sunt doar orientative. Unii bb sunt mai fomisti, altii mai putin.

avem 7 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Dragi Fulguletzi,

O mamica mai "avansata" va doreste mult succes in aceasta noua odisee.

Stiu ca perioada de inceput este cea mai dificila, si, nu de multe ori, medicul pediatru sau o persoana cu mai multa experienta par sa nu fie disponibili tocmai cand avem cea mai mare nevoie de un sfat. De aceea, imi permit sa va descriu cateva din problemele cu care m-am confruntat si solutiile pe care le-am gasit (multe dintre ele impreuna cu colegele mele de forum), pentru cele dintre voi care treceti poate prin momente similare. Noi am implinit deja 3 luni, si papam laptic Humana1(din pacate nu am putut sa il alaptez).

CONSTIPATIA
Dat fiind faptul ca lapticul Humana1 este foarte gras, am avut inca de la inceput aceasta problema. La sfatul medicului, am redus concentratia acestuia (aproape la jumatate fata de cum scrie pe cutie), apoi am crescut treptat. Nu am ajuns inca la concentratia maxima (intrucat bebe a luat foarte bine in greutate si asa), insa o vom face zilele astea, caci bebe da semne ca nu ii mai place diluat. Solutii alternative: siropel Lass Baby (este natural), ceai de musetel (in cantitate mica; daca insa il obisnuiti pe bebe cu Baby Drink care este dulce, s-ar putea sa nu il accepte) sau un sfert de supozitor cu glicerina, doar atunci cand bebe este agitat, se screme si are burtica tare.

COLICI
Se pot folosi multe scheme; noi ii dadeam, alternativ, o masa cu 15 picaturi de Sab Simplex, o masa cu 2.5ml Debridat, iar mesele de noaptea si una si alta. Pentru crizele de urgenta am folosit cate o doza de Baby Grip Water. Indiferent insa de siropelul pe care il folositi, renuntati treptat atunci cand vi se pare ca nu mai are probleme. Noi am avut o saptamana agitata, dupa ce am renuntat brusc la Debridat.

DEZVOLTARE PSIHO-MOTORIE
Pe la 6 saptamani, unii bebei isi sustin foarte bine capusorul. Nu este motiv de ingrijorare daca bebele vostru nu o face; in fdapt de abia la 3 luni trebuie sa faca acest lucru, doar ca unii sunt mai precoce din acest punct de vedere si fac aceste progrese in mod natural, fara sa fie fortati. Cum il puteti stimula insa pe bebe, daca acesta este din categoria celor "lenesi"? La sfatul medicului, noi l-am pus incepand cu varsta de 2 luni, zilnic pe burtica (supravegheat, cate 5-10 minute), timp in care i-am masat muschii gatului (cu stimulare, adica piscandu-i pur si simplu, cu blandete) si spatele. Daca ii mai puneti in fata ochilor si cate o jucarie atractiva, succesul este garantat. Cel putin, la noi a functionat foarte bine.

SOMN
Dupa varsta de 2 luni, sunt nopti in care doarme cate 6-8 ore fara sa ceara de mancare. Cum bebele nostru a fost intotdeauna in grafic dpdv al greutatii (si uneori chiar in avans), medicul ne-a recomandat sa nu il trezim in astfel de situatii. Nu stiu daca este valabil si pt bebeii sub-ponderali.

Tot dupa varsta de 2 luni, bebeii sunt mai activi pe timpul zilei. Eu stateam toata ziulica cu el, si nu dadea semne de oboseala; in schimb seara, urla ca din gura de sarpe: era foarte obosit(dupa atatea ore nedormite in timpul zilei) si nu reusea sa adoarma nici macar in brate. Dupa capul meu am facut urmatoarea schema (la noi a functionat dupa ce am scapat de colici): dupa ce mananca, il pun in patut vreo 20 de minute si il testez daca ii este somn. Daca adoarme, foarte bine; daca nu ma duc si ma joc cu el si il pun din nou in pat sa adoarma cam cu o ora si ceva inainte de masa urmatoare. In felul acesta doarme cel putin 30-40 de minute intre mese, s-a invatat sa adoarma singur, iar seara este mult mai linistit.

PLIMBARE
Se evita categoric zilele cu umezeala excesiva: daca este ceata sau daca ploua (nu stiu daca ninge, ce se intampla). Altfel, este bine sa iesim cu bebii afara indiferent cat de frig este (dar totusi sa nu mai frig de -5 grade!). Eu l-am imbracat pe bebe prea gros la inceput: cum ieseam afara, incepea sa se foiasca si sa planga, in loc sa se linisteasca si sa adoarma; ajungeam inapoi acasa amandoi transpirati si extenuati. Am mai renuntat la cate o hainuta, la a doua caciulita si acum chiuie de bucurie cand incep sa il pregatesc de plimbare. Unii copilasi sunt insa mai frigurosi; am ajuns la concluzia ca trebuie sa invat sa "ascult" ce incearca sa imi transmita bebe, si sa ma adaptez nevoilor lui.

Sper sa va fie de folos experienta impartasita si sa nu va suparati ca am indraznit.

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'
Uite ce mare am crescut...
O raza de speranta...sau cum a venit pe lume Tudor
www.totsites.com/tot/dudu" target="_blank">Paginuta mea de web
Mai multe pozici

Mergi la inceput

Gata, terminat cu blabla-ul, ca azi am dat din taste o groaza. Iesim la plimbare.. numai sa-mi gasesc ceva potrivit de incaltat, ca pare o flescaiala afara..

inca ninge pe la noi..

avem 7 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

ruxandra norocoaso! cand aveam noi program de iesit ningea de numa-numa...acum nu pot sa-l mai scot...de fapt as putea...n-as vrea totusi sa ii stric programul ca asta inseamna dezbracat+imbracat mai gros deci foiala decxi posibil trezit cu scandal...si n-as vrea sa il deranjez taman de ziua lui. poate dupa tzitzi de la 3, daca nu mai pica...

diana fericita de davidutz 03.12.06

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

quote:
Originally posted by miraco

Maine vreau sa merg sa mai cumpar o suzeta ca avem doar una...Ce-mi recomandati? Una mai smecheroasa...Ca-s hotarata, mai bine cu suzeta decat cu degetelul in gura.Adoarme cu ea ...eu o urmaresc si i-o scot.

Ti le recomand cu caldura pe cele 100% din silicon, 0+ de la Chicco. Nu se pot rani cu ele si a mea a invatat din a doua zi sa si-o tina singurica :)

Pupicei, Ingeras de Maya Maria (16.12.2006)

Mergi la inceput