Cirese de Mai Iunie 2006 (35)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

Dana, am notat si voturile tale.

Lacri si Razaciosul Alexandru 30 mai 2006

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by adriella

Zax, mie pediatra mi-a zis sa-i dau atatea picaturi de fier cate kg are. Avand in vedere ca al meu avea 8600g mi-a zis sa-i dau doar 8 picaturi in 2 randuri, adica 4 dimineata intr-un pic de ceai si 4 seara tot in ceai...abia dupa ce trece de 9 kg sa-i dau 9 picaturi...

Adriella si Octavian Radu (25.05.2006)

Mie nu mi-a spus nimic pediatrul de fier!!! Luana, help! Ca doar avem acelasi pediatru! Daca ma gandesc ca nici de vigantol nu mi-a zis la inceput, cica a inteles ca-i dau deja.. eu am inceput cu vigantolul de prin saptamana a 6-a, cu o luna mai tarziu decat trebuia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriella spune:

Lylyiti multumim ca ne impartasesti si noua din "trucurile" tale...incercam si noi, sa vedem...poate poate
Puiul meu asta mic doarme dus. Nu are febra. S-a trezit pe la 5...n-a vrut decat ceai si a adormit la loc. Mi-e mila sa-l trezesc...mi-e ca ma-mi face noapte alba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriella spune:

Lyly fierul nu se da ca si Vigantolul doar daca are lipsa sau e anemic. Eu pe Radu l-am nascut cu un pic de fier minus si inca din maternitate neonatologul mi-a prescris Fier Haussmann.Asa ca nu-i azul sa te alertezi
Vigantolul se da sa previna rahitismul si ajuta sa se inchida fontanela...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama_kaly spune:

Arleena si fetele care au pb cu somnul bebeilor noaptea: eu i-am dat Calma Baby asa cum scrie pe cutie de 1-3ori pe zi dupa masa si Seb doarme acum de la 11 seara la 10 dimineata..el care se culca la 2-3 noaptea! Nu stiu daca e o coincidenta, dar merita incercat! Si parca mananca si mai bine.Ne plac cel mai mult cerealele si sucurile de fructe sau portocale Nestle.Apoi musai in orice mancare trebuie sa fie si iaurt sau branzica.Iaurtul simplu e cah, dar in orice combinatie devine delicios.
Asadar, Seby mananca:
* mere si banane coapte pasate cu furculita si amestecate cu iaurt si 2 biscuiti.
* fructe de gradina Nestle..singurele care ne plac din gama borcanaselor, simple sau in combinatie cu altceva.
* banana cu iaurt si branzica
* carnitza cu piure de cartofi si alte legume, evident amestecate cu iaurt sau branza
* cartofi la cuptor...cu iaurt sau branza
* un ou pe saptamana
* ficat, care ii place f mult
* si tot felul de amestecuri dubioase pe kre nu mai stiu nici sa vi le spun la cate am pus in ele
Eu de Seby (27 aprilie 2006) Poze mami, tati si Seby Erik Sebastian

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by adriella

Lyly fierul nu se da ca si Vigantolul doar daca are lipsa sau e anemic. Eu pe Radu l-am nascut cu un pic de fier minus si inca din maternitate neonatologul mi-a prescris Fier Haussmann.Asa ca nu-i azul sa te alertezi
Vigantolul se da sa previna rahitismul si ajuta sa se inchida fontanela...

ok, multumesc, mi-a trecut panica! Daca Radu refuza papica da-i un ragaz mic de o zi macar, timp in care sa-i dai doar lapte. Cred ca nu fusesem destul de explicita in postarea anterioara.

Luana, stiu ca ai glumit, de unde sa am mai mult timp liber, timpul petrecut la calculator este "fortat" de imprejurari, de obicei scriu cand il tin pe Mogaldeata pe picioare ca sa-l adorm Ca acum... leganat, muzica.. cam asa adormim noi!
Ama, uite ca nu m-am gandit sa-i pun iaurt in piureul de legume, sa stii ca nu-i o idee rea deloc! M-as incumeta maine sa-i dau si kiwi, daca-i alergic la portocala nu inseamna ca e si la kiwi..o sa-i dau putin, fireste Mi-au mai trecut prin cap niste combinatii, un piure de dovlecel cu un pic de usturoi si carnita pui, apoi piure de spanac cu branza...eheeei, exista multe combinatii posibile, din cate observ. Trebuie sa-i placa ceva si chitcaitului meu, nu se poate!
Nici gutuia coapta nu i-a placut, dar daca o combin cu mango? Si tot asa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ILDI25 spune:

Bine v-am regasit in 2007 .M-am despartit cu greu si cu mult regret de anul 2006 ,an care mi-a schimbat total viata si care mi-a adus atata bucurie ,dar cu siguranta si anii ce vor veni vor fi la fel de frumosi ,ciresele noastre vor avea grija de acest lucru

Noi am petrecut trecerea in noul an pe strada la spectacolul organizat de primarie ,David a incheiat anul adormind pe la ora 22 ,pe urma noi am plecat si l-am lasat cu bunicul ,iar pe la ora 6 s-a trezit in noul an .

Lacri ti-am trimis pe PM voturile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amiss_zip spune:

La multi ani !!!
A fost un an foarte frumos, probabil cel mai frumos an din viata mea!
va urez ca in noul an sa iubiti mai mult sa fiti iubite mai mult si sa iertam mai mult si sa-l traim la fel de intens sau mai mult!

Intru si eu f pe fuga pentru ca nu mai am calculator si scriu din alta prte .

Mai... va rog sa nu o uitati pe Petra, draga de ea, ca s-a pregatit intens pentru concurs. Nu am cum sa pun poza pe yahoo. Am tot incercat si nu pot de la calc acesta sa ma loghez la yahoo. Asa ca cine poate sa ne puna si noua poza pe yahoo.... as fi foarte recunoscatoare.
Vom participa cu poza cu Punga in gura.
Multumim!!

www.flickr.com/photos/ami_si_cip/" target="_blank">poze si filme

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78768" target="_blank">povestea nasterii micutei Petra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amiss_zip spune:

Am reusit!! Sper sa nu fie prea tarziu!
Va puup si vom merge si noi sa votam

www.flickr.com/photos/ami_si_cip/" target="_blank">poze si filme

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78768" target="_blank">povestea nasterii micutei Petra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zax spune:

quote:
Originally posted by LYLY809

Dana(Zax), noi mancam mai bine, adica de 4 zile incoace am inceput sa mancam, unde nu ne atingeam deloc de mancare solida...
Uite ce fac eu: incerc sa-i combin diverse alimente care sunt permise la aceasta varsta. Prima greseala a fost aceea sa-i dau acelasi fel de mancare in fiecare zi, adica fructe cu cereale la masa 2 si piure de legume la masa 3 (morcov, dovlecel, cartof pasam din renumita supa). Omuletului i s-a "acrit" intr-o buna zi si n-a mai vrut nimic in afara de lapte!

La masa 2 i-am dat in ultimele zile asa:

- orez fiert cu mar copt si banana coapta -a mancat 2 linguri
- orez fiert cu mar copt, banana coapta si mango ( jumate mango, jumate mixtura de orez)- a mancat 4 linguri(ieri)
- iaurt cu cereale cu biscuiti- a mancat 2 linguri de cereale cu 5 linguri de iaurt(azi)

Stiu sigur ca-i place iaurtul si mango, asa ca, o sa fac diverse combinatii tinand cont de acest lucru
Am descoperit ca-i place banana si marul numai bucati, ca sa roada din ele. Sub forma de piure trebuie sa fie coapte si in combinatie cu altceva. Uraste avocado si perele ( i-am dat la inceputul diversificarii exagerat de mult, ca nu iesea afara)

La masa 3 e o problema, nu-i plac legumele, dar a inceput sa manance maxim o lingura- o lingura jumate. N-am descoperit inca o leguma preferata. Alaltaieri i-am dat morcov cu pui si mazare. Ieri i-am facut pateu delicios ( un cartofior fiert cu ficat de pui, apoi mixat cu lapte, unt si smantana). Azi i-am dat galbenus de ou cu cartof dulce. Continui cu combinatiile. Maine o sa incerc carne pui cu mazare, fara morcov. Trebuie sa descopar combinatiile favorite!

Eu nu i-am combinat pana acum masa 3 in nici un fel pentru ca nu am avut probleme; manca de spargea cam 150 de ml de piure de legume (morcov, patrunjel, pastarnac, dovlecel, cartof, ardei, telina) toate pasate si amestecate cu carne de pui. Fara sa fie nevoie de animatie in vreun fel. Si bineinteles dupa toate astea completare cu 100 ml de lapte ca altfel nu era masa daca nu se termina cu lapte. Si asta pana intr-o zi cand a refuzat piureul si plangea de sarea bodyul pe el si i-am dat doar lapte ca nu era chip. Nu prea stiu cum as putea sa le combin ca sa manance pentru ca nu cred ca asta e problema din moment ce intr-o zi mananca in alta nu, fara sa schimb nimik. O sa incerc sa ii dau numai piure de cartofi cu pui respectiv piure de morcov cu pui, adica sa iau cate o leguma separat. Eu ficat de pui si carne de vita inca nu i-am bagat. O sa incep de saptamana asta cu galbenusul de ou.

La masa 2 mananca mar copt/ mar ras/ suc de morcov+mar/ si aici nu sunt probleme decat in sensu ca mananca uneori mai mult alteori mai putin. Alte fructe nu i-am dat. O sa incep kiwi in combinatie cu mar si morcovul crud cu branzica calcica.

Ma bucur ca Alec mananca mai bine; nu reusesc sa-mi dau seama de cantitati pentru ca eu masor in ml; dar banuiesc ca e foarte bine si mai ales foarte divers.

Dana si Horia Alexandru (18.06.2006)

POZE
Horia Alexandru

Mergi la inceput