salata de fructe

salata de fructe | Autor: ELIZA MIRON

Link direct la acest mesaj

vreau sa fac o salata de fructe si in afara de frisca nu stiu ce sa mai pun...am inteles ceva de un sirop...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

Eu pun sucul de la o conserva de ananas (sau de piersici, ce-ti place tie). Pun : mere, banane, portocale, grepfruit, ananas, kiwi. Frisca o pun in cupa, cand servesc. Daca vrei poti pune si un strop de alcool, asta ca sa intareasca putin fructele.

Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)
Bianca si noi2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

neaparat trebuie pus un pic de rom si 2-3 lingurite de gem de prune

INGRID

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rasfatz spune:

Bine v-am gasit !

Eu fac asa: tai bucati potrivite multe fructe, din conserve, proaspete, ce am prin casa. Pun un pic de zeama dintr-un compot, cateva lingurite de sirop de casa (daca am fructe mai acrisoare in salata), apoi stropesc cu alcool (coniac, lichior, orice). Dau la frigider si la servire pun fructe, un pic de "sos", frisca si sirop de fructe in loc de topping.

E un desert usor, racoritor si...delicios .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lapona spune:

Eliza, nu uita de miez de nuca! Dupa parerea mea, este esential pentru o salata de fructe reusita :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Dupa sfaturile primite care nu lasa prea multe adaugiri, eu pot zice ca mai pun o lingurita de inghetata, dupa care pun fructele, dupa care frisca si deasupra ciocolata razuita sau o feliuta foarte subtire dintr-o lamaita verde, parfumata sau o boaba de strugure sau o fructa glasata, in fine, ce am, plus un piscot de sampanie.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca.m spune:

Intr-adevar miezul de nuca este foarte bun in salata da fructe.Eu am pus si alune nesarate in loc de nuci si a iesit super.Mai poti pune stafide daca iti plac.Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ELIZA MIRON spune:

sunt lamurita deja, cu nucile o sa ma descurc, cu ornatul la fel, dar tot un semn de intrebare sunt in legatura cu "cel" sirop care s-ar pune peste fructe... sa fac sirop de zahar ?

Mergi la inceput

Nu mai este nevoie de sirop.

Poti sa-l inlocuiesti cu ce-am enumerat eu sau fetele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

Un pont: ca sa nu oxideze merele, eu le trec inainte prin suc proaspat de portocale. Adica storc cateva portocale, tai merele bucatele si le pun in suc pentru cateva secunde. Bucatile de mere se pastreaza foarte bine asa. Cand nu faceam asa, se oxidau, capatau culoarea aceea maronie si eu cum sunt mai sclifosita [:d] nu mancam salata.

Daniela

Mergi la inceput

Sosuri pentru prajitura am vazut azi la Mega. Asta daca tii mortis sa pui.

Mergi la inceput