Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (69)
Raspunsuri - Pagina 23
Mirona spune:
quote:
Originally posted by Elise
La Multi Ani!
Ne primitzi si pe noi dincolo, la scutecele?
Bb Lisa, 19 noiembrie 2006.
Elise
Elise bine ai venit. Normal ca te primim. Lasa-ti datele pentru listutza si treci la taclale. La multi ani si tie alaturi de noi.
Parca am mai vazut nou venite - sa le caut si eu:
Aha CarlaV - sarcina usoara in continuare. E ok la 13 saptamani sa simti bebele.
dianav bine ai venit si tu in
. Acomodati-va repede fetelor - ca noua ne place sa scriem mult.
Aelita te-ai trezit mami? Hai - trece-ne la clubul scutecelor. te asteptam!

Miro si Karina Ioana 1,2, - filmuletze Karina www.dropshots.com/day.php?userid=121067&cdate=20061127&ctime=132700" target="_blank">1,www.dropshots.com/day.php?userid=121067&cdate=20061201&ctime=005102" target="_blank">2,www.dropshots.com/day.php?userid=121067&cdate=20061204&ctime=132558" target="_blank">3,
am o nepotica talentata, o burtica in amintire, si o BB-lina zbenguita
dolores spune:
de la 2 sapt impotriva colicilor
quote:
Originally posted by asiza
Mamicilor cu experienta, am si eu 2 intrebari:
1. De la ce varsta i-ati dat suzeta?
2. De la ce varsta i-ati dat ceva, orice, impotriva colicilor?
Va urezi si eu un An Nou plin de fericire, bucurii si realizari alaturi de cei dragi!!!!
Pupici ca plange bb....
Oanacu
Denis Cristian
dolores si
David Cristian -22.11.2006-poze dolores
Elise spune:
Deci... Lisa mea a fost nascuta la 36 sapt., 2700 gr. si 46 cm, si a scazut pe la 2.300. Apgar 9.
Acum avem 4 kg si 56 cm:)
asha... acum sa incepem cu intrebarile...ca am :))
In primul rind, puiutza mea maninca ziua din ora in ora, noaptea deloc - insa ziua papa pina e plina oki, vomita, si pentru ca s-a facut loc in burtika maninca iar... iar vomita...si tot asha.
Cu alte cuvinte, e haplea si maninca PREA MULT. In loc de 5 mese de 150 ml, are vreo 10 mese de 100-120 ml. Ce sa-i fac? 
Ca nu pot sa o tzin nemincata...sa plinga de foame!!
Suzeta nu vrea, nu bea ceai, nici apa, doar laptik.
Elise
bamboletta spune:
Neata europencelor

Daca tot v-am urat acum trebuie sa va si sorcovesc ![]()
Sorcova,
Vasela,
Sa traiti,
Sa-mbatrâniti
Ca merii,
Ca. perii,
În mijlocul primaverii;
Ca vita de vie
La Sfânta Marie.
Anul Nou ce vine,
Cu zile senine
Si cu sanatate
Si cu spor la toate
La anul si la multi ani!
Am petrecut fain de revelion cu nasii si cumantii 

Antonia a fost foarte cuminte ieri
doar se trezea papa si in 10 min somn
si la 12 noaptea ea dormea de rupea patutul,muzica canta vorba multa da ea nici gand sa se trezeasca
s-a trezit cand au plecat musafirii
Deci de azi trecem al clubul scutecelor? 

Bamboletta si
Antonia-Gabriela (1 nov 2006)
"poze"
www.dropshots.com/bamboletta" target="_blank">"video bebelina"
"Poze Antonia-Gabriela"
SARBATORI FERICITE !!!! 
Mirona spune:
quote:
In primul rind, puiutza mea maninca ziua din ora in ora, noaptea deloc - insa ziua papa pina e plina oki, vomita, si pentru ca s-a facut loc in burtika maninca iar... iar vomita...si tot asha.
Cu alte cuvinte, e haplea si maninca PREA MULT. In loc de 5 mese de 150 ml, are vreo 10 mese de 100-120 ml. Ce sa-i fac?
- imi pare rau sa-ti spun - dar tu esti singura care poti sa-i faci un program.
La fel aveam si eu probleme cu micutza mea- insa a mea manca cate o ora si tot nu se satura - dar de aceea tot vomita - am fost la pediatra si mi-a spus in felul urmator:
- o lasi sa pape la un san maxim 15 minute, apoi o treci la urmatorul. Daca s-a saturat OK - daca nu - sa urle de foame pana la urmatoarea masa - data viitoare se va invata sa traga mai vartos.
Singura se va invata sa suga din ce in ce mai mult si in timp mai putin.
La faza cu vomitatul - trebuie neaparat sa ragaie. Dupa ragait se mai tine copilul inca minim 15 minute in pozitie verticala.
Eu o hranesc la 3 ore - daca ii este foame intre mese - ceai - cate 10 ml la jumatate de ora pana se face ora de masa. Stiu ca e greu - doua trei zile- dar copilul se invata ca altfel nu merge si DOAMNE - sa fim seriosi - au ii fac ei program - nu ea mie.
Mai exista si exceptii - cand ma apuca pe mine mila - si o hranesc la cerere - dar nu inainte de 2 ore (intre mese) si ... nici nu ma tine mult si vreau din nou - PROGRAM.
fug sa te trec in listutza.
Miro si Karina Ioana 1,2, - filmuletze Karina www.dropshots.com/day.php?userid=121067&cdate=20061127&ctime=132700" target="_blank">1,www.dropshots.com/day.php?userid=121067&cdate=20061201&ctime=005102" target="_blank">2,www.dropshots.com/day.php?userid=121067&cdate=20061204&ctime=132558" target="_blank">3,
am o nepotica talentata, o burtica in amintire, si o BB-lina zbenguita
ruxandra_sb spune:
quote:
Deci... Lisa mea a fost nascuta la 36 sapt., 2700 gr. si 46 cm, si a scazut pe la 2.300. Apgar 9.
Acum avem 4 kg si 56 cm:)
asha... acum sa incepem cu intrebarile...ca am :))
Elise
In primul rand, bine ai venit Elise.

.. din alt postari stiu ce mult ti-ai dorit-o, si-mi inchipui ce fericita esti acum, cu ea in brate. Sa-ti traiasca, sa fie sanatoasa si voioasa, si sa va bucurati de ea!
Eu te-as sfatui sa incerci sa maresti intervalul dintre mese, caci 1 ora pt biberon e mult prea putin. Ideal ar fi s-o tii minim 2,5 ore (de la inceputul primei mese pana la inceputul urmatoarei).
Ce nu inteleg eu: Lisa nu doarme deloc intre mese? Adica, cand mai apuca sa si doarma daca mananca din ora in ora?
Esti sigura ca atunci cand plange (la o ora dupa masa) plange de foame? Eu cred ca putin probabil dupa ce-a tras 100 ml formula la 5 saptamani cat parca are ea.
Ma gandesc ca mai degraba o doare burtica, respectiv are inca aer in burtica.
Pt ca ei se manifesta (cand ii doare burtica) asemanator cu atunci cand le e foame. Se agita, se foiesc, isi mananca manutzele, plang.
Dr. Spock descrie asta f bine in cartea sa.
Poate ca si de aceea vomita asa de mult, din cauza aerului inghitit si nedat afara, peste care vine laptele proaspat si tot asa...
Deci sfatul meu ar fi s-o ajuti sa eructeze, sa se calmeze si poate chiar sa adoarma ... sa mai treaca vremea pana la masa urmatoare.
P.S. vezi ca pt "dosar" mai trebuie si data nasterii
Are mama doi flacai.. Matei (4) si
Grigore
ruxandra_sb spune:
Buna dimineata mamici europence ce-mi sunteti, cum bine-a zis Bamboletta ! 
Mirona, raspundeam in tandem.![]()
Pe Grigore la fix 23,55 l-a pus ta-su in pat, dupa baie+papa+ragaiala, asa ca ma gandesc c-a savurat bubuiturile!
Eu n-am rezistat prea mult, pe la 2,30 am tras pe dreapta, dar langa brad,.. asa ca se poate spune c-am petrecut dormind.
Oricum Grigore a fost un gentlemen, s-a trezit la 4,30, la 8,15 si apoi la 12. In rest a dormit! Si noi pe langa el.
Grigore
Elise spune:
Da, 19 noiembrie. :)
Multumesc pt. sfaturi.... Pt. colici ii dau Sab Simplex la fiecare masa si ceiutz, cind are kef - dar nu prea are.
Noaptea doarme angelic. Noaptea insemnind de pe la 12 la 6 dimineatza.
In rest... maninca tot timpul.
La fiecare masa se repede de zici ca n-a mincat de 1 luna...si inghite aer, pentru ca se grabeste. Si dupa primele 50-60 ml se calmeaza si incepe sa dormiteze, dar nici nu renunta sa pape. Si o lalaim asa, mai dormim, mai sugem, cite juma de ora.
Urmatoarea jumatate stam sa eructam.
Si, in general, doarme linistita pe mine si "isi aminteste" sa eructeze dupa vreo 10-15 minute.
O mai las max. jumatate de ora - o ora in patutz (timp in care "da pe afara" de citeva ori )si incepe foiala. Se trezeste cu manutzele in gura, se mai foieste un pic iar daca vede ca nu "primeste" nimic se pune pe plins. :(
Am incercat sa o tin 2 ore - doua ore plinge continuu, din ce in ce mai tare. Nu o impacam cu nimic, putem sa stam in cap. Doar cu laptik.
Nici n-as lasa-o sa plinga asa ore in sir, mi-e si mila si mi-e frica si de buricel.
Ea vad ca se dezvolta bine, e grasutza si frumoasa, insa imi e sa nu-i dauneze in timp programul asta aiurea. Ca sa nu mai zic ca eu nu am cind sa ma duc nici pina la buda: tot timpul sau papa, sau trebe sa eructeze, sau vomita.
Elise
ruxandra_sb spune:
Elise, sa sti ca si noi avem probleme mari cu aerul inghitit. Nu stiu domle de unde baga atata in el; aer adica. 
Noaptea ne descurcam onorabil, dar ziua e dezastru cateodata.
Pe ziua imi ragaie cam asa (noi papam mixt san+biberon):
- prima oara: in timpul sau dupa suptul de la san
- a doua oara: dupa ce papa biberonul
- a treia, a patra oara: dupa ce sta vreo 15, 20,.. minute in pozitie verticala + pe burta (pozitia catelus)
- si din nefericire, exista de multe ori si a patra, a cincea oara.. cand deja doarme. (la o juma de ora sau o ora dupa ce l-am pus in pat) Atunci sa vezi planset si agitatie.
Nu-mi ramane decat sa-l ridic si sa-l ajut sa mai eructeze.
De cele mai multe ori, se vede pe el ca vrea sa doarma, dar nu poate ca-l doare burtica.
Cateodata numai suzi ne mai salveaza..
Grigore
doradora spune:
bine ne intalnim in noul an!
noi am stat treji pana pe la 3, am hranit copilul si hai sa ne culcam. ne-am culcat, dar la 4 cine ne-a trezit? dumneaei, care pricepe greu si uita foarte repede ce ne tot straduim sa o invatam de cateva nopti, si anume ca ziua e zi si noaptea e de odihna. am verificat scutecul - era ok,nu erau colici, ca atunci e alt comportament si alt set de urlete, nu am descoperit nici o cauza evidenta de disconfort, asa ca am lasat-o in pace sa isi faca numarul. pai o lasi 3 ore, 3 ore urla de zici ca o omoara careva. daca o lasi 4 ore, nici gand sa se opreasca, noroc ca intervine momentul masa si uita de supararile ei cauzate de singuratate sau poate de plictis. dar cu regret am qanuntat-o ca mami s-a imunizat si reuseste totusi sa adoarma in plin spectacol al lui bebe.
cam asta facem noi, ea doarme bine merci si noua ne-ar trebui scobitori sa ne tina ochii deschisi, ca in tom si jerry.
chris +
alexandra
bebe alexandra