Mamici de ianuarie-februarie 2007 (47)
Raspunsuri - Pagina 10
Misha_tp spune:
Jordash, bine ai venit. Incetul cu incetul se largeste si grupul galacentelor.
Eu prefer sa nasc natural, daca se poate. Stiti cumva, Dr Dimitriu vine de regula si la nastere naturala? Eu nu am stabilit inca detaliile privind nasterea. Am de gand acuma, la consultatia de la inceputul lui ian.
In ce priveste nasterea naturala am o singura retinere: nu stiu in ce masura voi putea suporta durerile. Cu vreo trei luni inainte de a ramane insarcinata am facut o histerosalpinografie si a fost groaznic. Am fost 5 fete programate pentru HSG, eu fiind ultima. Toate celelalte se ridicau bine-merci de pe masa, se imbracau si plecau, numai eu era sa lesin de durere (simteam cum imi pulsa sangele pana in varful degetelor, apoi o senzatie de rece, apoi de slabiciune, voma si rau) si mi-au trebuit cam 45 min sa-mi revin, de s-a speriat si personalul de acolo. In clipele acelea ma gandeam ca nu-mi mai trebuie nici copil, nimic. E adevarat ca nu mancasem nimic in dimineata aceea. Mi-au facut o injectie in vena (cred ca un calciu) si mi-am revenit. Dupa vreo 5 minute ma intreaba o asistenta: Ei, indurati si voi un pic, doar vreti copii nu? Eu: Daaa.
Deja uitasem de durere. Ramasese doar amintirea unei experiente pe care n-as mai repeta-o. Mi-am pus apoi intrebarea: daca pentru un HSG care dureaza maxim 2-3 min am patit asa, ce voi face la o nastere naturala? Cu toate acestea nu as vrea sa ma taie cineva. Cica nu sunt aceleasi dureri. Sau sunt?
Daca a mai trecut cineva printr-o astfel de experienta si a nascut natural, as vrea sa-mi spuna si mie cum e. Inca mai am timp sa ma razgandesc si sa cer cezariana.
30+
Misha_tp spune:
anis, poate bona ta vrea mai multi bani. Incearca sa vorbesti cu ea. Ce nu face bona pentru bani in plus? Macar inca o luna, pana iti gasesti pe altcineva.
30+
Liuda spune:
Anis dar tu nu poti sa gasesti alta bona? nu de alta dar eu cred ca e super greu cu doi copii si fara ajutor in casa. Eu de exemplu abia astept primul dar sincer am deja angajata bona... pentru ca sant chiar constienta ca e naspa. La mine ajutor - mai nimic, adica vine sormea dar ziua va sta la birou, noaptea doarme ca trenu... daca ma bazez pe ea - s-a dus copilul meu!!! Dar nici pe maini straine nu las, insa ma gandesc ca daca ma tine treaza vreo 2 nopti... o sa-i pup mainele femeii ca o sa stea 2 ore ca sa dorm si eu, sau eu cu ceza cum cobor carutul? iar am ajutor! poate tre sa plec la farmacie sau mai stiu eu ce se mai intampla... e bine macar sa stiu ca in caz de ceva are cine sa-mi acopere spatele! Eu sper sa fi dat de o persoana potrivita, am mai multe verisoare care au avut bona in casa, la fel om strain (ca de asta se tem majoritatea ca e straina, ca nu-ti iubeste copilul, ca cine stie ce-i face, ca ca mama nu face nimeni... si altele), insa am vazut cu ochii mei cat de bine e cu un ajutor pentru o proaspata mamica, o mana de femeie in plus in casa,un ochi in plus asupra celui mic, copil mereu plimbat la aer (ca mamele uneori renunta la plimbare ca mai au de facut si mancare si curat...). Si acum sa va zic cea mai tare - uneori o bona e mai buna ca mama naturala... va pot da eu exemplu cu o cunostinta de a mea... care practic a lasat copilul fara imunitate, e mereu bolnav, de la inceputul lui noiembie nu e scos afara si nu cred ca il scoate pana in mai, imbracat cu sapte straie la 26 de grade in casa... si zice ca ce sa faca daca Dumnezeu i-a dat un copil bolnav... nu am curaj sa-i explic ca in situatia asta el a ajuns din cauza ei... ei acum cum pot sa zic ca numai mama stie ce e mai bine pentru copilul ei... decat asa mama mai bine o bona cu bani...
Fetelor va pupacesc si ma duc sa ma culc, ca burta mea incepe sa se mai intareasca uneori si nu-mi place... ca nu are voie pana pe 3 ianuarie... fiti cumintele ... daca aveti vesti de la mamicile noastre sa ziceti...
Va pupic pe buric.
Liuda si o burta de 36 sapt si 4 zile
aelita spune:
shine esti sexy !
ralu,ai incredere ca totul va fi bine! eu am facut ultima ecografie pe la icneputul lunii noiembrie.nici eu nu mai stiam ce si cum.azi am prins si monitorizarea.si as am-am prins ca monitorizarea asta se face oricum chiar inainte de a naste,in sala de travaliu,deci nu are cum sa nu stie daca e pozitionat bine.Ai incredere ,sa vezi ca totul va iesi cu bine!
loremunteanu,numai cand aud de dureri de masele...Nu stiu prin ce noroc nu m-au durut,ca am doua de minte afectate...Si eu am intrebat si fetele ziceau ca nu se mai poate face anestezie in utlimul trim.dar stiu ca au fost fete la dentist si le-au desfundat canalele si au scapat de durere.
anis,ma bcuur ca bebelina e bine!
ylilimic o salata o sa fac,dar altceva nu stiu..depinde ce mai vine defapt..
daca ma vedeti cum merg,fetelor! de la tocurile mele am ajuns sa merg cu piciorul tarash prin casa.cand ma ia cu spate,cu picior,meeerg ca nebuna princ asa sa se dreaga,de zici ca sunt vai mama mea de stramba si schioapa. uneori am impresia ca o sa cad. nu doare rau,dar imi ia picioarele cu totul,cand pe o parte,cand pe alta.
daca ma mai tine asa,ma duc astia cu macaraua la spital 
Misha tp,mai rea ca mine la dureri credeam ca nu exista.faci epidurala,draga mea,ceri sus si tare,discuti de la bun inceput,te dai la ei si le spui ca daca simtit ceva ii demolezi.sa iti faca doza care trebuie si sa nu inceapa cu vesnica lor bataie de joc: vaai,dar esti anesteziata,cum sa te doara? nu te doare nimic! adica eu sunt vaca si urlu degeaba! le daipeste ochi.
fetelor,fiti ferme de la inceput,le spuneti de la bun inceput ca nu ai de gand sa tolerezi lozinca " nici o nastere fara durere" cand s-a inventat epidurala draceasca !gen "nici o masa fara peste"...
le spui clar ca vrei sa nu simti nimic,si sa faca ce or sti.daca tot dati bani,dati-va tare la ei!
voi aveti avantajul asta,ca dati bani ,si ei pana la urma,sa execute!
Liuda,ai dreptate cu bona!
cat despre aia care il tine inc asa,ce vrea ,nene,sa il omoare?????????
nu ai citit ce e cu intaririle alea de burta.ca aia la mine se minuna de cat de frumos am eu contractii si ce bine ii e lui bebe???
si a confirmat si medicul ca e super graficul ala.
nu inseamna ca nasti.eu am avut intariri de la 13 sapt,cand m-.au linistit fetele de la nov-dec.de atunci am continuu.si acum am din juma in juma de ora si NICI GAND SA NASC! Am asa de o sapt,dese dese,si aia se minuna ca ce frumoase contractii am!
astea sunt altfel,mi-au zis toate ca alea grele,contractiile alea adevarate NU SE POATE SA NU NE DAM SEAMA CAND VIN ,CARE SUNT!!
E totul normal,organismul se pregateste,bebe se pregateste luni de zile,si e bine cand face asa,merge totul ca pe roti.
tipa aia care statea in celalalt pat,in 40 de minute nu a avut nici una,si eu am avut 5 ! si i-a zis ca ,cu parere de rau,nu are contractii.nu ca e ceva grav,dar probabil ca ar fi fost mai natural si mai bine sa aiba.probabil are sanse mari sa ajunga la inducerea nasterii.maine facea si ea 40 de sapt.
nu te gandi ca la mine a zis ca e bine ca nasc! nuuuuu,ca a zis sa vin pe 2 ianuarie
asa ca nu te speria!
pt toate mamicile !!
39+
Shine spune:
Raportez ca ma dau batuta.
Am incercat sa citesc TOT din urma, dar nu am reusit.
Merge si internetul rau, si am si niste gretzuri.... mama mama.
Am vazut ca au venit pe lume ceva bebei, de cand nu a mai trecut lenesa pe aici (adica dinainte de Craciun). Multa sanatate la pitici si mamici.
Am mai gasit si o urare de la ylilimic. Foarte frumoasa!
Ca tot veni vorba de inculpata. Am vrut musai sa primesc de la mosu' un puzzle, ca mi-ai facut pofta. Si ce credeti ca fac de doua zile, ha? din 1500 de piese, cred ca am aranjat vreo 300. Pana ajunge fi-miu la gradi, il termin sigur

Moooama cu ce camasi sexy umblati voi pe aici.....Eu am votat cu cele de babe de la taraba din piata
Care sunteti mai scolite despre analize: aveti habar ce inseamna aia fibrinogen? Zice ca il am 463.
Maine ma duc iar la munca(de aici vin greturile, sa stiti)
Chiar, voi cand intrati in prenatale?
pup
Shine
33
http://www.rodino.ro/Photos/tabid/54/path/BeBeL+01/currentstrip/3/Default.aspx
LEVI spune:
Loremunteanu,eu pentru durerea aceea cumplita de spate am luat un Algocalmin fiola.La sugestia DR ,bineinteles.Ca nu a cedat durerea,asta e partea a II-a,dar de luat l-am luat.Dr a zis ca e OK si ca poate fi luat o data ,la nevoie.Ideea e sa nu faci abuz si sa iei in continuu mai mult timp.Si sa stii ca am mai intrebat si un alt medic si mi-a zis la fel.
In sera asta am observat cateva firisoare maronii pe chilot (nu multe,unul-doua),asa ca inainte sa vina ciclul.Nu am dureri si nici contractii.Are cineva idee ce inseamna asta?
Luminita
31+ 
si
Daria
http://photos.yahoo.com/luminitaenescu
"Iubeste-ma cand o merit cel mai putin:atunci am nevoie cel mai mult."
anis spune:
ylilimic, scoaterea cerclajului e o simpla interventie, ca o recoltare de ex de secretie atat...nu necisita nimik , anestezie etc.pupici
Cu bona e nasol rau , Ingrid s-a obisnuit cu ea ,totul ok...nu e treaba de bani, e treaba de fii-su care a fos parasit de nevasta si a am luat-o razna..telenovela,,habar n-am .poate o conving cumva sau isi gaseste ala una..sper![]()
AniS
36+
Iarina-Elisa
si
Ingrid-Alexia
*** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***
INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
monu spune:
Shine
e ceva legat de coagularea sangelui. Daca nu te stii cu probleme poate ar trebui sa ceri niste explicatii de la dr.
uite aici niste link-uri
http://www.focuslab.ro/Informatii/Fibrinogen.aspx
mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia
Messa spune:
Lasa, aelita, sa dau si eu, ca altii mi-au dat-o mie si acuma am burta cat casa si cu vergeturi cat smicelele de vitza de vie! Cat despre contractii - eu uneori uit ca am ploada in burta si strang eu din muschii burtii, ca m-am obisnuit de pe la 12 ani sa stau cu burta supta
si pe urma ma mir ca primesc cate un shut de protest din ala care taie respiratia!
adela, pai eu credeam ca fata asta care m-a sunat o sa faca patruj' de ani si n-o sa faca plod, da' uite ca am molipsit-o si acuma are deja 11 saptamani
O sa am si eu de cine sa rād cand eu o s-o am pe a mea iesita din burta si ea o sa aiba inca burtoi cat casa si vergeturile mancaricioase de le am eu acuma 
lore, nasol cu maseaua aia... habar n-am ce ai putea sa iei... ![]()
Michelle, scumpa, nu te-am uitat si imi doresc sa te vad cat de curand inscrisa la o alta Odisee, de data asta cu vesti bune si ok pana la capat!
Liudo, nu te mai plange de farfurie - poti lua din alea de plastic si surprinzi pe toata lumea 
anis, mare magaritza bona aia care s-a carat asa, fix cand aveai mai multa nevoie de ea! Sper sa gasesti totusi o bona cat de curand. Asta e motiv, ca l-a parasit nevasta pe fi-su? Pai si ce, il utza-utza muma-sa de trebe sa-si lase jobul? Asta-i buna!