LMA - Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (109)
Raspunsuri - Pagina 5
madau spune:
Chiar daca nu e in listuta principala, eu am creat subiect de LMA pentru Karina, piticoata de Ank si bb, ptr cine vrea sa-i ureze la implinirea primului anisor..aici:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=91019
Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
pozici la 1 anisor
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
madau spune:
quote:
Originally posted by maria_alexia
Madau, tocmai am creat si eu cu cont pe gmail, novdec2005, cu aceeasi parola Ce ne facem?
Lasati-l pe care vreti..mi-e totuna...da' sa anuntati ca sa stie si "moi" unde trimite muzica si niste carti de colorat
Gata fug sa schimb pitica si pe urma plec la cumparaturi
Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
pozici la 1 anisor
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
maria_alexia spune:
Madau, daca nu te superi l-as pastra pe novdec2005 caci e mai scurt si mai usor de retinut, nu de alta.
Prin urmare, avem si cont comun de gmail:
- accesati www.gmail.com
- login-ul e "novdec2005"
- parola e cea cunoscuta
Contul acesta il putem folosi ca sa pastram, sharam, downloadam fisiere mai mari (se poate trimite un intreg album mp3 intr-un singur mail, de exemplu), la asta yahoo e tare greoi.
Enjoy!
Maria & Cristian (22 dec 2005)
mara95 spune:
ioana, eu citesc aproape zilnic DC, dar nu reusesc sa scriu, din cauza de bb
ela, noua inca nu ne plac oalele, poate mai incolo
madau, pe asta cu splina n-am stiut-o, dar e evident ca nu e igienic.Nici noi nu pupam copilu' pe gura, daramite altii.
Chiar hotarasem ca, in caz de nereusita, sa renuntam sa mai ducem copilu'.
Madutza10 spune:
Neata!!
Ce faceti mai fetelor?Eu am o lene de ma doareeee ,..aseara am fost la patinuar in gasca ,de la 12 la 2:00 iar cind ne-am intors s-a trezit Orlando si n-a mai vrut sa adoarma vreo ora ,apoi a marait pina la 8 cind s-a trezit definitiv ,deci sintem tare osteniti ,noroc ca-i tati in concediu pina pe 3 ianuarie ,mai profit si eu de el ,acum adoarme copilu' iar eu fug la cafea!:))
Rasp. la poll:Papam 3 lingurite seara ,3 dimineata in bibele de lapte!
Revin mai tirziu cind ma trezesc cum trebe' ,imi trebuie o cana mareee de cafea !Pupici!!
ORLANDO_ANDREAS
(9.12.2005) si MAMI MADA
CRACIUN 2006
alexandrina spune:
Acum ca ati scris mai rar am apucat si eu sa va citesc.
Eu raspund la subiecte mai ales ca nu mai tin minte cine le-a expus exact si pe cele noi chiar nu va cunosc.
Intarcarea: Eu as alapta si doi ani insa nu ma tine fizicu', m-am anemiat frumos de tot ca eram anti-adjuvante din start, acum n-am ce face si iau calciu si magneziu ca e nevoie.
In consecinta muncesc la o intarcare treptata si am ajuns la alaptat doar inainte si dupa somnul de noapte fara alte pretentii din partea lui Mihai. Insa problema mare e ca nu vrea alt lapte si al meu cred eu ca nu prea mai e suficient, el oricum nu prea bea nimic, cate-o gura de apa, sau vre-un pai de suc.
Somnul: Noaptea de la 20 la 6 (mai nou 7). Am avut multe nopti chinuite din cauze de nas infundat dar de la ziua lui Mihai nu s-a mai trezit de tot in timpul noptii. Si s-a dezvatat de titi noaptea cu ajutorul nepretuit al lui taica-su, care-l culca la loc cu el in pat (la inceput ii dadea sa rontaie un mar ca avea impresia ca ii e foame apoi n-a mai fost nevoie de nimic), in timp ce mama se furisa la picioarele lor (ma dor si-acum genunchii).
Problema mai mare e ziua ca n-am alta solutie de culcat copilul decat in carucior afara, care are tot felul de inconveniente: caruciorul e din ce in ce mai scurt, afara se face tot mai frig. Dar doarme bine cate o ora jumatate-doua dimineata si dupa-amiaza.
Sa-l culc in pat ziua nu-i chip.
Astea-s problemele mele spinoase, daca ati vazut undeva subiecte despre trecerea de la titi la cana cu lapte direct si despre somnul de zi din carucior in alt chip va rog trantiti un link. Maria, cum face soacra-ta, ca sunt tare curioasa si detin si eu una bucata bunica dispusa sa-l culce.
Imi inscriu si eu copilul in asociatia mestesugareasca "ata si acul" ca pe astea le-a ales, apoi a luat pensula iar per global a ramas cu o mingiuta si calculatorul de buzunar, pe care-l credea telefon.
O sa incerc sa mai tin pasul cu voi o vreme, sa vad cum ma descurc.
"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.
Noki_Lara spune:
Hai ca am scapat d eploduletzul turbulent - am trimis-o pachet la mama, pana la pranz.
Asa ca ma lupt amu sa razbesc s apun niste poze. dau de stire cand termin.
Pana atuncea vreau si io un sfat bun: mi s-au uscat rau de tot de la ger buzele si s-au crapat nasol. Nu-mi trece de 5 zile deja. Ce sa fac????????Am incercta cu creme, untura, etc. Nimik nu merge...
Poze cu Sarah si mami
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 si www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4
Varsta Sarah
Everything matures...eventually!
leea_cv spune:
Bine v-am regasit fetelor.
Mai rotofeie dupa mincarurile de Craciun? Ca eu am facut si o indigestie de la cit am bagat.
Maria, Alexandrina si nu numai,vad ca va plingeti de somnul piticilor.Intru si eu in club.M-a zapacit in ultimele nopti la tzara.S-a trezit din ora in ora.
Alinush vacanta frumoasa in Franta si sanatate Amaliei pe care ti-au imbolnavit-o socrii.
Mada,Roxi e de greoza constipatia asta.Noi am mai avut probleme grave,stiti voi,iar acu se pare ca o luam de la capat.Io cred totusi ca e lar face T kk cu singe.Mama ei de treaba.De 3 zile il indop de fructe si nika.
Anda eu ii dau vreo 2 linguri de cereale in fructe si una in iaurtul de dupa legume.Apoi una in bib de seara.Imi pare cam mult,dar nu prea imi fac probleme.
NCristina nu cred ca i se va intimpla ceva fetei.Citeva gurite de sarmalute nu o sa-i faca rau.
Am pus si eu citeva poze de la ziua cocoloshului.
http://new.photos.yahoo.com/leea_cv/
Va pup.
Leea si Tudor (19.12.2005)
leea_cv spune:
Noki ai scos fatza rochitei? Ca io frisca de pe pantalonii lui T numai cu foarfeca o mai indepartez.Pt buze - miere.Unge-te si las-o acolo cit de mult suporti.
Leea si Tudor (19.12.2005)
maria_alexia spune:
Alexandrina, welcome back!!!
Tocmai imi schitasem o listuta cu posibili factori pentru care nu doarme bine copilul propriu, iar citind si aventurile vostre cu somnul mi se intaresc presupunerile:
- doarme cu noi in dormitor (asta e configuratia, n-o putem schimba deocamdata)
- inca il alaptez, inclusiv noaptea, si folosesc alaptatul ca mijloc de calmare. Aici se poate lucra, numai ca nu-mi vine sa-l intarc acum. La un moment dat imi propusesem sa-l trec iarna asa, poate reusim sa scapam mai sanatosi. Deci am mai avea vreo 3 luni...
- nu vrea suzeta
- as bifa si faza cu "nu stie sa adoarma singur" dar faptul ca se poate cu bunica imi da de gandit.
Aici cred ca e mai mult o chestiune de obiceiuri din partea lui: fiecare dintre noi are o metoda proprie de adormit copilul si asta e exact ce asteapta el de la noi. Adica eu il alaptez, sotul il plimba in brate, soacra-mea il culca in patutz. Pe de o parte a fost alegerea noastra, fiecare face ce poate (pe mine si pe soacra nu ne tine spatele sa-l plimbam, de ex.). Dar nici el nu mai accepta nimic altceva in afara de asta, eu pot sa-l plimb si o ora ca tot plange, se arcuieste si nu vrea sa doarma.
Pe scurt, metoda bunicii e sa-l calmeze la inceput in brate (foarte putin il tine, maxim 1 min), ii canta nani-nani, apoi il aseaza in patutz, il inveleste, el se intoarce singurel pe o parte in pozitie de somn (!!!), ea mai tine mana pe el si-l mai leagana putin... Totul pe melodie de nani-nani care se stinge incet. La un moment dat incepe Cristi sa-si ingane cantecelul de adormit si ... adoarme! Totul dureaza maxim 15 min.
Acum asta e ritualul lor, nu zic ca e universal. Simplu si clar, alte alternative nu prea erau si soacra-mea e foarte hotarata, cred ca asta a fost cheia succesului.
- eu una nu rezist la plansetele copilului, asta e. Am citit o gramada de metode de invatat copilul sa adoarma singur si sa doarma mai mult, dar toate la un moment dat spuneau sa-l lasi sa planga. Nu stiu cate reprize a cate 20 de min de urlete mi se pare enorm. Cel mai recent am citit un articol, foarte convingator, www.wikihow.com/Increase-the-Length-of-Time-Your-Baby-Sleeps" target="_blank">aici. Mi-e imposibil sa-l pun in practica, am mai incercat si stiu ce ne asteapta. Mi se pare ca rup pur si simplu legatura dintre noi .
Cam multe greseli, combinate cu un copil deloc docil si care stie ce vrea si mai ales cum sa ceara... Se pare ca am noptile pe care le merit .
Maria & Cristian (22 dec 2005)