PIERSICUTZE de iulie - august 2006 (19)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alina2006 spune:

saluatare tuturor! sper ca ati avut un craciun fericit! la noi a venit mosul cu multe daruri frumoase!
oanaalex te rog, spune-mi de unde ai luat scaunelul pt bebe?
va pupacim!

Poze cu Iana http://pg.photos.yahoo.com/ph/alinalupu2002/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabana spune:

quote:
Originally posted by maryion

Buna piersicutzelor! Sunt franta de oboseala! Bebe al meu nu prea doarme bine noaptea. Si bineinteles nici eu. Nu stiu cum sa fac. Sunt nervoasa si disperata. Imi este rusine sa spun, dar nu doarme decat leganat pe picioare. Cand era micut mi-era mila de el ca il durea burtica (colici) si funduletul (eritem fesier) si il leganam pe picioare pe o pernuta mica si se calma, adormea si il puneam la patut, dar acum s-a marit si am schimbat si perna (ma dor picioarele de greutate). Dar adoarme si daca il pun in patutul lui plange, deci, in concluzie, trebuie sa stau cu el pe picioare toata noaptea. Ce sa fac? Cum sa il dezvat?

Poze: http://new.photos.yahoo.com/maryion_71/album/576460762379977843
http://good-times.webshots.com/album/556640444nDlZHU
Mary mama lui Darius-Theodor nascut pe 14 iulie 2006

Ai mare grija. Nasa ma si acum il mai leagana pe fi-su pe picioare si are 3 ani si 4 luni. Si cum il pune in pat simte si uite asa o terorizeaza toata noaptea. Incearac sa il dezveti de acest obicei.

Sabina + Alexandra + tata Silviu
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ana_sabina_pop/my_photos

Mergi la inceput

Fetelor daca va intereseaza mai am inca revelioane de vanzare. Puteti vedea si pe www.tour-romania.info

Mergi la inceput

Eu sunt terminata. Alexa plange intruna, nici noaptea nu mai doarme calumea. A revenit la obiceiuri proaste de a se scula la 4, la 7 si apoi la 9. Eu mai devreme de 9 nu ma dau jos din pat. Si asa sunt rea de somn. De scos afara nu prea o scot, ca mi-a fost racita cu febra si nu am chef de complicatii. O mai tin un pic. Fug ca urla ca disperata. Poate reusesc sa o culc.

Foarte draguti puiutii nostri. Consi am sa ma conformez si am sa pun poze in album, dar nu stiu cand. Suntem ocupati peste masura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amiss_zip spune:

adelapop eu am alaptat-o pe Petra exclusiv (fara absolut nimic in plus: ceai lapte praf etc...) pana la 5 luni si 4 saptamani. Apoi am inceput cu legume. In acest moment Petra papa dimineata pireu de fructe, la amiaza legume cu carnitza sau fara carnitza, spre seara cereale si in rest san. Din moment ce am inceput sa ii dau si altceva, parca nu mai am asa mult laptic. Mi-au venit si rusii de Craciun . Petra are acum 6 luni si 2 saptamani jumate. Nu se omoara cu mancatu' la masa daca reusesc sa-i dau vero 30- 50 g. Mananca de 3 ori pe zi de vreo 2 zile.
la 4 luni a fost rahitica dar nu am facut nimic decat sa ii schimb sticlutza de vigantol. Nu se vorbeste de rahitism pana in 6 luni! Ei cresc neuniform si in salturi, de aceea au uneori un pronuntat aspect rahitic. Mai ales la copilashii slabutzi.
(Acum ea nu mai are nici un semn de rahitism)

Sfatul meu este sa tii copilul pe san macar 5 luni. enzimele din stomacelul lor nu sunt inca bine dezvoltate, mai ales ca a papat numai san. Tine-o 6 luni daca poti si ai lapte. Petra este un copil sanatos zic eu, dar manechin adica la 6 luni si o saptamana avea 6800g si 64 cm. La 4 luni avea 5900g cu 59 cm parca.
Accepta destul de greu alta manacare dar asa sunt aproape toti cupii alaptati exclusiv mult timp.

Stiu ce inseamna sa traga familia de tine sa ii dai x, y,z. Si la mine a fost la fel .
Ai sa vezi ca instinctul te va ajuta cel mai mult sa alegi momentul oportun pt diversificare. oricum va fi vei duce dorul la acest alaptat exclusiv. Dimineata nu mai motai cu el langa tine ca trebuie sa faci pireul, la pranz la fel seara la fel .

Mult succes!

www.flickr.com/photos/ami_si_cip/" target="_blank">poze si filme

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78768" target="_blank">povestea nasterii micutei Petra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzunaki spune:

Buna fetelor!Am reusit sa vad pozici cu piersicutze frumoaaaase foooc si mamicutele lor asisderea(doar au cu cine semana)!

adelapop,
este o regula generala pt copiii alaptati exclusiv la san se recomanda diversificarea dupa 6 luni.Lapticul tau ii asigura tot ce are nevoie si nu trebuie sa suplimentezi cu nimic(asta daca e laptic din belsug),mai ales cu celebra"supa"care nu e deloc nutritiva,este mult mai recomandat sa introduci direct piureul.Aici se recomanda inceperea diversificarii cu piure de legume,apoi se introduc frcutele.Daca ai probleme cu lactatia,pt marirea ei,probabil ca stii deja:incearca sa pompezi(nu-mi place termenul"mulgi")si o sa vina mai mult laptic.

Pt fetele care se plang ca au probleme cu somnul piticilor(eu din fericire nu am pb cu Sofiuta,chiar adoarme singura in patut dupa ultimul bibe de la 9.30 si se trezeste a doaua zi la 8.30):ati incercat metoda plansului progresiv???(sau Ferber).Detalii aici:
http://www.babycenter.com/refcap/7755.html
Mult succes si sper sa va fie de ajutor!

Mami de pufulet pufilos si Sofilina ursulina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Taty spune:

Buna fetelor!
Intr-adevar albumul de Craciun e ceva deosebit, prichindeii sunt tare deliciosi!
Leistra te salut si eu si tin sa te felicit pt succesul inregistrat cu bebitza Elena! Cred ca in ianuarie cind pleaca mama o sa incep si eu operatiunea "imblinzirea Mariucai" de voie de nevoie caci nu o sa aiba cine sa ma ajute cu mincarea, curatenia..etc

Eu bebitzei ii dau inca doar laptic de la sin si ii voi incepe diversificarea pe la 5 luni jumatate, acu are 5 luni fara o saptamina, insa imi pun o problema: legumele si fructele care se gasesc aici sunt obtinute cu multe ingrasaminte chimice si nu stiu sincer cum o sa reactioneze stomacelul fetitei la asa ceva...iar produse ecologice nu prea vad in marketuri...In Romania cred ca este diferit de aici, in piata se gasesc produse mai sanatoase.

Taty si bebitza Mariuca (02.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaalex spune:

Alina2006 pe aici gasesti peste tot si sunt 10 mii de modele la preturi super ok (intre 20 si 50$). Stiu ca acasa e mai greu sa le gasesti si sunt f scumpe. Am o prietena care are o fetita de 9 luni si am lista cu ce sa-i cumpar sa-i trimit. daca vrei poate facem cumva sa-ti trimit desi e destul de greu de aici ca dureaza 2 luni cu vaporul si posta e f scumpa.

Oana si bb Alex(05.08.2006)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/oana2002it/album?.dir=/7a5bre2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana spune:

Hop si noi!
Mie nu prea imi iese la socoteala ce spuneti voi cu fructe dimineata si legume la pranz, nu se potriveste cu felul de a manca al piticului meu. Gresesc undeva sau nu am inteles eu bine? Haideti sa va spun cum arata o zi din punct de vedere al mancarii (Codrin are 4 luni si aproape 2 saptamani):
- ora 5 - lapte (150 ml apa + 5 cupe de lapte);
- ora 9 - lapte (120 - 150 ml);
- ora 11-12 piure de fructe (100);
- ora 13 - supa crema de legume + o cupa - doua de lapte caci altfel nu o mananca;
- ora 17 - lapte (150-180ml);
- ora 21 - lapte (150-180 ml).

Daca ii dau fructe la ora 9 imi cere foarte repede de mancare si isi da programul peste cap. Eu inteleg ca voi asa procedati le dati fructe la 9. La cat timp dupa aceea cer de mancare iar?

Cu adormitul si noi avem o problema: nu adoarme decat la mama sau bunica in brate si asta dupa cateva scheme de circ facute: plansete, zbateri, arcuiri, etc. Nu mai pot chiar in fiecare seara la culcare il apuca plansul.... Doar de 3 ori mi-a adormit singur in patut in rest doar in brate sau in carut. Am ajuns de ma plimb ziua cu carutul prin casa ca o nebuna...
Am incercat sa il las sa planga dar nu se mai opreste (sau poate nu rezistam noi). Plange pana raguseste. Imi rupe mainile si spatele pentru ca la cantariarea de 4 luni avea 7.800 grame.
Iar ziua doarme atat cat il tin in brate cum l-am pus jos cum se trezeste si i-a fugit somnul.

Astea sunt lucrurile cu care ne "laudam" noi.

Sanziana si Codrin Marius (15.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasia spune:

sanziana, asa este si Alessia, adoarme numai in bratele mele, tot cu plasete, arcuiri, tot tacamul; numai ca, simte patutul inainte s-o pun si se trezeste; chiar si adormita in patut se mai trezeste din 20 in 20 min de vreo doua ori si iar trebuie s-o legan; singura n-am reusit s-o fac sa adoarma, plange cu suspine;
adelapop, nu cred ca se trezeste de la cereale, noi ne trezim noaptea pt masa, chiar si dinainte de cereale; finuta mea are 10 luni si tot cauta noaptea tzitzica, papa putin si se culca;
noi am avut un episod f urat in seara asta, pt ca tot ne mai chinuie colicii, ii dau sab la masa de seara; dupa ce i-am dat cateva picaturi a inceput sa planga ata de rau,de n-a mai papat titi; am crezut ca ii este somn si face figuri, cand s-a potolit, i-am dat din nou sab si a facut la fel de urat;pana acum l-a tolerat si n-am avut probleme, nu-mi dau seama de ce a reactionat asa;
dupa ce adorm, bebeii vostri nu se mai trezesc, in afara de masa? eu ma mai trezesc de cateva ori sa-i dau suzeta, s-o invelesc, ca d-ra se dezveleste, nici cand erau colicii rai, nu se trezea asa;

anasia si Alessia Anca(14.08.2006)

pozici

Mergi la inceput