Ce este papara?
Raspunsuri - Pagina 3

AngeliquedeS spune:
Ca o ardeleanca sadea ce sunt (chiar daca de 10 ani locuiesc in Constanta) va spun ca cea mai buna papara sau paparada cum se mai spune pe la mine acasa, se face cu branza de burduf.
Se mai poate face si asa: in tigaia incinsa calesti o jumatate de ceapa taiata marunt,un ardei tocat si el marunt si rondele de carnati, apoi se torna deasupra ouale si branza si se amesteca cu o spatula. Cu salata de rosii este o minunatie. Merge si cu muraturi. Nu pot sa imi imaginez de ce nu am mai facut asta de ataaaaata timp.
Ca branza, eu am mai facut si cu branza topita, dar in cazul asta trebuie amestecata cu ouale inainte sa fie turmate in tigaie.
Pupici
Angelique
poze, povestea nuntii, luni de miere...

Tzuni spune:
Hai sa va dau si eu niste regionalisme - sinonime pt "omleta"
Asadar:
omleta = papara = paparaie = paparada = papa = ratota
_
Tzuni mic si drag si scump si grasunel si... pisicos

olim spune:
la noi la maramures i se spune " ratuta", asdica asa ii spune bunica, care face o "ratuta"
din 2 oua si o "scrijea"=felie de "clisa"=slanina, cu salata de "porodici"=rosii, castraveti, ardei, ceapa, ulei si sare

Alexa Ioana spune:
tzuni a dat - din nou - cel mai "la obiect" raspuns. asa stiu si eu ca papara e pur si simplu un regionalism pt omleta si ratota si altele. apai ca daca's batute ouale in farfurie sau direct in tigaie, daca'i cu branza sau fara, asta deja tine de imaginatia si poftele bucataresei
alexa si mami

szaboali spune:
Papara= Omleta,ratuta si nu neaparat cu jumari. Eu de exemplu o fac cu ceapa sau cateodata mai adaug si jumari sau carnati de casa afumati(facuti de mama
) sau pur si simplu numai ou,ceapa si cascaval sau branza topita depinde ce pofte avem
ali
albume IARINA(16.02.2006)
www.dropshots.com/new.php?userid=167280" target="_blank">filmulete Iarina1, www.dropshots.com/szaboali_2" target="_blank">2,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=186e8133ba34a30320abcc&skin_id=0&large" target="_blank">INGERASUL NOSTRUmontaj
IARINA la 10 luni
Povestea nasterii Iarinei