Ce este papara?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bianca_C79 spune:

OFF TOPIC.....

Nikole,

la tine vine un bebelush? Si nu ne-ai spus??
Ti-am citit povestea de ceva timp in urma....si acuma cand am vazut ca o sa ai un bebel.....wow....felcitari.....
Numai bine si multa sanatate.

PS. Vreau si eu unu mic.

Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

la noi in maramures, papara este omleta de oua.Adica intr-o tigaie cu ulei se pun oale batute cu furculita, si cu aceasi furculita se si amesteca in tigaie.Si cred ca la Mures e paparaie, dar acelasi lucru, nicidecum ce a spus nikole, cel putin nu in Maramures
Oricum, e foarte buna, daca pui si putin lapte rece

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Papara! Ce bine ca mi-ati amintit! Asta seara exact asta am facut, rapid si bun.

Si la noi la Alba tot ca pe la Olim, mai exact ca pe la Kristinutza. Oua batute si puse in tigaie si amestecate cu jumari, asa incat sa fie ca niste cocoloase. Noi mai puneam si branza.

Stiam insa si de expresia " iti trag o papara" si ma ducea cu gandul la o bataie exact ca pe ouale invartite cu lingura de lemn in tigaie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

quote:
Originally posted by bb_alinus

Papara! Ce bine ca mi-ati amintit! Asta seara exact asta am facut, rapid si bun.

Si la noi la Alba tot ca pe la Olim, mai exact ca pe la Kristinutza. Oua batute si puse in tigaie si amestecate cu jumari, asa incat sa fie ca niste cocoloase. Noi mai puneam si branza.

Stiam insa si de expresia " iti trag o papara" si ma ducea cu gandul la o bataie exact ca pe ouale invartite cu lingura de lemn in tigaie





bb Alinus, ce fel de branza?de oaie, cas?
tare as vrea sa fac si eu o papara, da...stiam ca e cu jumari sau carnati, si branza...dar aveam doar o vaga idee...
si cred ca merge fantastic cu mamaliga, au ce pofta imi e...

Bianca79, da astept un bb, dupa ce m-au terorizat tampitii astia de medici de aici o sapt. ca as avea rubeola si ca trebuie sa renunt la bb...Slava Domnului, ca azi am aflat ca a fost o alarma falsa, si ac de fapt am anticoprii ptr rubeola, o facusem in copilarie...
am stat cu o frica...multumesc pentru urari, iti doresc sa apara bb-ul tau repede repede, sa vina sanatos sa iti umple viata de fericire si bucurii.
[red]Alinasred], nu ma uiti...ce fel de branza?
Pup gospodinele

http://br.pg.photos.yahoo.com/ph/lucianna_ishiy/my_photos

Nikole10+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/frezia_2004/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

la noi se pune branza sarata, la mures la soacra se pune branza de oaie, iar eu aici pun rochefort
nikole, multa sanatate sa ai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Olim, eu aici nu gasesc branza de oaie, nici cas, de aceea te rog, explica-mi si mie ce branza este asta...rochefort?e branza de vaci...sau?
Vreau sa fac maine,numai ca am sa pun carnati taiti felii subtirele in loc de jumari, ca nici de astea nu-s de unde sa iau.
Tre sa fie o nebunie combinatia de branza cu oua...
si nici nu dureaza mult, si e si super satioasa,nu mai pot de pofta...


http://br.pg.photos.yahoo.com/ph/lucianna_ishiy/my_photos

Nikole10+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/frezia_2004/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

pai e branza mucegaita, dar pentru nu este indicata deloc.Ai putea sa pui un cascaval ce iti place, sau alt tip de branza ce folosesti tu deobicei.Pune feta sau ce este pe la voi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Nikole asa cum zice Olim noi puneam branza de oaie ( facuta de bunici si conservata in apa cu sare). Era placerea lui taica-meu si de altfel singura reteta pe care o facea in bucatarie. Tare rapida.
Cu mamaliga e un deliciu.

Asa, cat despre roquefort, nu prea e indicata pt gravidute, insa poti sa pui de alt fel.Si cu niste carnaciori taiati rondele sau cubulete ...mama ce imi fac si io cand ne intoarcem ( suntem in vacanta acum )

Eu pun cascaval ras in toate omletele pe care le fac, il presar la sfarsit peste omleta si o mai las pe foc cat sa se topeasca si sa intre usor in ea.

Sa ne spui cum a iesit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Va spun si eu aici parerea familiei noastre despre papara (numita si ratota):
- se sparg 2 oua (fara a fi batute) intr-o tigaie cu f putin ulei caldut, se sareaza, se pune paine in bucati mari si se amesteca totul pana se leaga oul. In 2 minute e gata.

PS: e interesant daca se pune si ceapa tocata fi si ardei sau gogosari si verdeata. Dar reteta originala e fara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

quote:
Originally posted by daniella4

Va spun si eu aici parerea familiei noastre despre papara (numita si ratota):
- se sparg 2 oua (fara a fi batute) intr-o tigaie cu f putin ulei caldut, se sareaza, se pune paine in bucati mari si se amesteca totul pana se leaga oul. In 2 minute e gata.

PS: e interesant daca se pune si ceapa tocata fi si ardei sau gogosari si verdeata. Dar reteta originala e fara

Daniella si Alexis 18 nov 2004

"Da-mi Doamne puterea sa schimb ceea ce poate fi schimbat, taria sa accept ceea ce nu poate fi schimbat si intelepciunea sa fac diferenta"



Ei, asta stiam eu ca e papara, cu paine amestecata, doar ca nelipsita e branza si carnaciorii.
Am inteles, pai cred ca fac eu combinatiile de rigoare, si iese pan' la urma papara!
Olim, multumesc ptr indicatii.Habar nu aveam ca branza mucegaita este contraindicata gravidutzelor.
Cat despre FETA...as plati oricat numai sa vad o bucatica in fata ochilor, nu se gaseste aici....dar deloc deloc,am sa incerc la magazinele de iranieni,ptr ca ei au branza de oaie exact ca a noastra, au mult alimente cum numai in RO intalnesti!
Cand am fost in Filipine , luna trecuta, am mers la un rest....s-au speriat si socrii, si a meu, cata branza feta am putut manca, mai ales ca era super sarata...

http://br.pg.photos.yahoo.com/ph/lucianna_ishiy/my_photos

Nikole10+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/frezia_2004/my_photos

Mergi la inceput