Mamici de ianuarie-februarie 2007 (46)
Raspunsuri - Pagina 23
roandre spune:
quote:
Originally posted by gabriela_s
si eu am zis ca ii pun din maternitate cercelusi,i-am cumparat deja unii ,sper sa ii fie buni,daca nu o sa ii pun "tortitele" pe care le-am primit eu la botez (continui traditia,ca si mama mi-a pus tot cerceii ei).
m-am programat maine la dr,la ora 10,ca astazi a plecat omuletul nostru preferat la servici cu treburi (desi cica are concediu,ca se astepta sa nasc pana in revelion).sa vedem ce ne zice dl,daca sa asteptam pana pe 2-3 ian sau daca sunt semne ca vine taman pe 30-31
asa deci cu bagajul ala de spital!eu am pus aproape totul in valizoasa aia cu cifru (ca la desperati) care se vede si in pozele de pe contul comun:jumatate e pentru mine,jumatate pt bebe.mai am o geanta de umar in care am pus chestiile gen servetele umede,pampersi,prosop de baie pt bebe,biberon,creme pt fundulet,etc.
ar trebui sa le regrupez cumva:in timpul travaliului o sa primesc camasa de la spital iar pe bebe imediat dupa nastere il infaseaza,deci nu am nevoie de hainutele lui,nu?inseamna ca o sa pun la indemana actele mele,analizele,adeverinte etc,trusa pt peridurala,cativa pampersi si 2-3 scutece de finet pt infasat (desi am vb cu o colega care iese azi de la cantacuzino si imi spunea ca in salonul bebeilor i l-au infasat si imbracat numai cu materialul lor).
ce ar mai trebui sa pun in bagajul asta pentru travaliu si perioada de imediat dupa?
roandresfaturi,sfaturi te rog!!!
www.dropshots.com/gabriela_s28" target="_blank">filmulete cu bebe in burtica
39 fix!!!
Si eu i-am pus mandrei cerceii mei de la botez pt ca nasa urma sa-i cumpere la botez si nu avea rost sa-i mai cumpar eu inca o pereche.
Deci maine esti la dr...o sa astept vesti de la tine!
Cu bagajul de spital...pai in sala de travaliu stai cu camasa de la ei (si e f bine pt ca se murdareste, uda) iar pe bb il infasa cu scutece sterilizate de la ei...si ii pun tot de la ei si pampers. Deci ai nevoie de dosarul cu analize, trusa epidurala, o cana pt apa, o sticluta cu apa, chiloti, sosete, halat, papuci, hartie igienica, lama de ras, tampoane, vata telefon mobil si cativa banuti.
Asta e ceea ce iti trebuie de cand te internezi si pana ajungi in salonul de dupa nastere.
Dupa ce nasti bb e preluat imediat si imbracat cu haine de la spital si nu-ti trebuie nimic.
iti recomand ca restul de bagaj sa-l pui sotului in brate si sa ti-l aduca in momentul in care te muta in salon.
Utile pt burtici, viitoare mamici
alinuk spune:
Laura,
Esti o curajoasa si o femeie puternica fata draga!! Stii cum e: ce nu te omoara, te intareste! Cu ocazia asta multe dragutze de pe aici realizeaza cat de fericite sunt ca nu s-au lovit de asa de multe piedici (si eu sunt una dintre ele ...sau ma rog eu am avut pb grave pana sa raman insarcinata) - iar plangacelile lor si jaletele pe alocuri au fost de-a dreptul mofturi...
Si mai stiu ca, atata timp cat poti sa abordezi problemele grele cu simtul umorului (si mesajul tau - slava domnului - dincolo de ce prezinta este si plin de umor) vei reusi cu siguranta sa le depasesti cu bine.
Asadar tuturor suratelor putzintica rabdarica...asa zice sotziunea mea...iote ce putzin mai avem....
Fetele care sunteti deja cu bebei la tzitzi - felicitari!! ... si curaj! De acum trebuie sa ne consiliati si pe noi, cele care venim din urma.
Oanaaaaaaaa unde ne esti??? da un semn, nu ai nr de tel in listutza de pe mail.... Salina si tu la fel mamica..
Katerina este inca in spital draga de ea - a zis ca in viata ei nu mai vrea sa auda vreo picatura... - si se roaga sa inceteze contractiile sa-i dea drumul cateva zile acasica.
Adinush sa ne dai de veste negresit - tb sa venim la tine sa ne familiarizam si noi cu atmosfera (eu si aventura..si ma rog daca mai e cineva care naste la Elias, facem gasca acolo)
Azi am fost la birou...ca simteam ca m-am coclit de tot acasa - vorba liudei...

concluzia dezbaterii pro sau contra laptop/tv in camera cu bebe ar fi ca fiecare cum si-a aranjat si cum are spatiu in casa????
io ma gandeam la felul "nociv" !? in care pot reactiona campurile elmg asupra lui.... Cred ca e o paranoia de fapt (practic varianta asta imi convine)
Mai am o dilema: vreau sa va vad si eu camasutele de spital .... 
nu stiu ce sa mai iau, ca babaciuni de alea balcaze si lalai nu-mi plac, iar ce am luat io e cam secci

pupik,
Alinuk 35
Theodor
................................................
Nimic nu-i intamplator!
........................................
noi_doi_si_o burtica
franturi_de_viata
roandre spune:
Alinuk, eu am 2 camasi d'alea din piata, de la tarabe de 2 lei pt ca in afara de zilele petrecute in spital la prima nastere si acum nu voi mai purta marimea xxxl. Plus ca se murdaresc si se pateaza si nu are rost sa trici ceva mai bun. Pe deasupra o sa ai halat si camasa nu prea ai cand si cui s-o etalezi.
laura ionescu spune:
Fetelor, va multumesc pentru cuvintele frumoase.Stiti care e faza cea mai tare?!? Ca eu nu cred ca am indurat prea multe. M-am descarcat acuma ca sa fac haz de necaz. Dar tot timpul am citit pe forum despre mamici care treceau prin grozavii mai mari ca mine si mi se facea si rushine sa ma vait pt niste amarate de injectii. Si aici ma gandesc numai la Michelle si e de ajuns. Ma bucur ca masajul meu v-a distrat.![]()
Mirela- multumesc mult pentru poveste. Si eu o nasc prin cezariana si alesesem epidurala. Dar mi-am dat seama ca nu sunt la fel de tare ca tine, sa simt cum ma trag aia in sus cand scot copila, asa ca anestezie generala scrie pe mine. Vreau sa te intreb ceva: daca ma opereaza dimineata devreme, pana seara pot sa ma dau jos din pat sa vad fetita?!?! Ca iti dai seama ca o sa mor de curiozitate si nerbdare pana a doua zi.
Liuda- stai fata draga la birou cat poti de mult si nu-ti mai face probleme. Eu stau acasa de la 1 dec si deja imi vine sa mananc calciul de pe pereti de plictiseala. Si am citiiiit la carti si am vazut la filmeee de m-am saturat. Asa ca daca poti, du-te la birou! Nu vine bebe mai devreme de la asta.
Maria - nu pot decat sa-ti trimit un
si sa iti tin pumnii sa te mai lase durerile alea. Nu pot sa-mi imaginez ce e pe capul tau si se vede ca esti la capatul puterilor. Curaj ca mai ai putin.
L, 37+
laura ionescu spune:
Vreau si eu cercei pt fetitaaa mea. Fetelor din Bucuresti, unde ati gasit cercelusi mici pentru urechiuse de fetite?! Ca eu am cautat la Cellini si pe la alte magazine de bijuterii si nu am gasit. Vreau tortite mici de aur alb fara nici o pietricica, nimic. Daca stiti ceva dati un semn aici sau pe PM.
Multumeeeeeesc
L, 37+
ALINATXA spune:
Fetele uitati cateva pozici de la craciun!
http://new.photos.yahoo.com/naomi_creamy/
33+saptamani http://new.photos.yahoo.com/naomi_creamy/
criss68 spune:
aelita, pe mine nu ma dor oasele bazinului, deci nu stiu exact cum e. Da, e normal sa doara si dinainte, organismul se pregateste 9 luni pt marea livrare. Cred ca am vazut si pe Discovery ceva, in orice caz in zona simfizei pubiene se mai "dezarticuleaza" - ca nu stiu cum sa descriu fenomenul. Dureri am auzit pe la fete inghinal sau la noada si dau mersul cracanat specific de gravida. Eu sincer merg uneori asa de alintata, ca nu ma doare nimic! Eventual mi se intareste burtica de la frig si-mi vine s-o tin cu mana.
Daconst, dar tu de fapt ce ai mama de vrei musai sa nasti dupa 1 ian? Noi din Ro poate vrem bebei eurointegrati, basca ni se mai da moca si un milion jumate (frectie la picior de lemn, dar cand stii ca trebuie sa primesti... nu-ti convine sa ratezi). In plus la noi in spitale lumea e cam ciufuta ca le strici sarbatorile cu nasterea. La voi nu cred ca te trateaza nimeni cu curu' daca nasti de revelion sau cine stie in ce zi importanta. Doar pentru tine sa faci sarbatorile acasa!
alinuk, mesajul era urmatorul (cred): fara nici un fel de aparat e imposibil in camera copilului, oricat ai vrea sa-l cresti de ecologic. Pe de alta parte nu trebuie tinut intr-o linisste desavarsita din motive enuntate deja. TV-ul si monitorul emit ceva radiatii, dar la mica distanta, prin urmare 2m cred ca sunt safe. laptopul si mai putin. Eu daca ar fi sa aleg as pune un radio, nu as dori ca bb sa devina dependent de o imagine, reclamele nu fac nici ele bine etc. Insa in ce priveste radiatiile e.m. nu e un mare pericol. Cu telefonia mobila inca se fac studii fara rezultate concludente, deci orice auziti sunt contra-reclame sau pur si simplu afirmatii venite de la persoane ce sufera de sindromul importantei.
Pupicei
criss
36+ cu
Ligia
Helenutza23 spune:
buna fetele
Marybell, Delfinuta, felicitari
Marybell sper ca esti bine si tu si bb! 
Aelita-am vazut pozele. mumoasa mamica ersti!
bits-am vazut si pozele voastre. arati tare bine iar Kenzo e super frumos. cu par carliontzat si ochisori un pic asiatici. e deosebit. sa fiti sanatosi!
dianamizzi-imi place camera lui bb. ma mai inspir si eu la una alta.
Liuda ai fost
la fazacu politaiul.
Flavia 

Ceopiciu 
Katerina
, o sa fie bine la final. sper sa mai stea bb macar un pic.
Maria am si eu 5 zile de zinnat la activ, pe la aspt 28-29.
despre camera lui bb si tv/calculator pot sa spun ca multi ani de acum incolo nu voi gasi asa ceva acolo...a, doar poate din alea de jucarie
. fiecare face exact cum vrea, fiecare stie cum e mai bine pt copilul lui. eu asa cred ca e cel mai bine pt al nostru.
fetele am pus si eu poze in albumul comun (sunt Private, just for us-sunt poze cu patutzul+salteaua pe care azi ni le-au adus)
pupici si fiti cuminti
32+ 

Craciun Fericit! 
Un An Nou cu sanatate si impliniri!
gabriela_s spune:
quote:
Originally posted by roandre
Alinuk, eu am 2 camasi d'alea din piata, de la tarabe de 2 lei pt ca in afara de zilele petrecute in spital la prima nastere si acum nu voi mai purta marimea xxxl. Plus ca se murdaresc si se pateaza si nu are rost sa trici ceva mai bun. Pe deasupra o sa ai halat si camasa nu prea ai cand si cui s-o etalezi.
si eu tot 2 camasi din alea "moartea pasiunii" am pt spital
a,si bine ca ai zis cu bagajul,ia ca ma apuc sa le regrupez.camasa din spital,daca se uda sau se pateaza prea rau, pot cere inca una curata (macar pentru dupa travaliu,pana primesc de acasa),evident dand ceva unei asistente...?

www.dropshots.com/gabriela_s28" target="_blank">
filmulete cu bebe in burtica 
39 fix!!!

Helenutza23 spune:
ALINATXA super poze, pe bune. iar mos craciun e cel mai tare mos vazut pana acum!
oare cum o cara ditamai sacul?? 

32+ 

Craciun Fericit! 
Un An Nou cu sanatate si impliniri!

,daca sa asteptam pana pe 2-3 ian sau daca sunt semne ca vine taman pe 30-31