Mamici de ianuarie-februarie 2007 (46)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihacarm2002 spune:

Delfinuta, felicitari! Recuperare usoara, mult laptic sa il faci pe bebe voinic!

Catalina, ai dreptate in ceea ce priveste scorurile. Asta e viata in Romania. Pt nastere noi am inceput sa economisim de mai bine de un an si tot mi se pare ca nu avem suficient. Si asta tinand cont ca patutul si caruciorul ni le vor cumpara parintii.

Si fetitei mele as vrea sa ii pun cercelusi inca din spital. Insa cu cine am vorbit numai contra m-au sfatuit: ba sa nu ii cumpar dinainte cercei, ba sa nu ii pun aur ci o ata etc.

Cu surperstitiile ma lupt din greu. Doar pe forum ele nu sunt luate in seama. Ieri, la mama, am vrut sa vad carutul. Sa vedeti ce criza a facut! Ca sa nu o supar am lasat de la mine. Sora mi-a aratat totusi cutia.

Acum vreo 2-3 sapt. sotul mi-a aratat un articol in care ar urma sa se voteze o lege (cos bebe) prin care din 2007 fiecare copil sa primeasca la nastere produse in valoare de 150 ron? Voi ati mai auzit ceva?

Mihaela 33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_s spune:

a,da catalina acul ala mi-a dat si mie fiori...dar nu vreau sa stiu ce si unde intra,ce bine ca e la spate...
eu am zis ca o sa pun 1 mil pt anestezist.daca e vreo situatie critica mai suplimentez cu ~500 mii.marog,maica-mea va fi "maestrul de ceremonii" o las pe ea sa se ocupe de impartit onorarii si atentii,pt ca barbatii din familia noastra sunt total pe din-afara la capitolul asta.nu prea stiu ei cum se procedeaza,le e jena,etc...........noroc ca maica-mea e unsa cu toate alifiile si stie cum sa lase loc de "buna-ziua"

laura,in principiu trusa pt anestezie se gaseste si in spital ,dar din precautie iti recomand sa ti-o cumperi tu din-nainte(pt ca si pea cea din spital oricum o platesti).asa stai mai linistita,pt ca nimeni nu iti poate garanta ca nu cumva raman cu stocul pe zero in ziua respectiva .si dr o sa iti recomande acelasi lucru.eu am ales sa nasc natural,daca totul e ok (si sper sa fie).detalii proaspete despre spital am de la o colega care s-a externat chiar azi,dar s-ar putea sa nu fie prea concludente deoarece ea a reprezentat un caz ceva mai special (soacra lucreaza in domeniul medical si cunostea mare parte di n personalul maternitatii si de aici rezulta ca s-au purtat toate asistentele f frumos,inclusiv cele de la bebei despre care se spune ca ar fi mai acre....).oricum,conditiile sunt bune spre f bune,ea a nascut prin cezariana si a doua zi a urcat singurica ,pe picoarele ei,la salon.
despre treaba cu asistentele de la bebei,care se poarta urat sau vin sa iti vanda diverse lucuri,cica s-ar mai fi temperat situatia .se pare ca s-au saturat si cadrele din spital de povestea asta si s-au luat masuri.
program de alaptat este din 3 in 3 ore (esti chemata jos la salon daca nu il tii pe bebe cu tine).am inteles ca biberoanele din spital au tetina lejera,cu gaurele cam mari si bebe se poate invata mai lenes si sa accepte mai greu titi.prin urmare, e bine sa ne luam de acasa "aparatura".cat e tinut la salon,bebele nu este imbracat cu haine aduse de mama,ci doar cu cele sterilizate din spital.

revin cu info daca mai aflu una alta!

www.dropshots.com/gabriela_s28" target="_blank"> filmulete cu bebe in burtica
39 fix!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

Doamne, Doamne, ce de vesti! Nici nu stiu cu cine sa incep!

Marybell - inca o data sa-ti traiasca si sa fiti sanatosi, bine ca s-a terminat cu bine totul si neplacerile sper sa le uitati f repede!
delfinutza - bravo mami Draga de ea, avea emotii aseara, sau mai bine zis ii era frica... cui nu i-ar fi ?!
Catalina - nu e inintentia mea sa te supar, dar probabil eu sunt din gasca Aelitei cu un copil super agitat... Nu mai departe de aseara i-am promis-o din nou, ii tabacesc curul ala mic cand pun mana pe el Cel mai adsea burta mea ia forme (dureroase) de stea, zici ca e patrat, dreptunghi, paralelipiped, numai rotunda nu-i
alydummy - nu te-am uitat draga mami! Astazi vei aduce pe lume 2 fete sanatoase, dragalase si cat de curand sper sa primim vesti de la tine!
dianamizzi - multumesc din suflet! Neastepata remarca ta dupa atatea zile... Cineva acolo sus ma iubeste!
Dana, Liuda, Aelita, Oana - stati fetelor linistite! Mult a fost, putin a mai ramas! Noi vom naste SIGUR in ianuarie!
roandre - are mare dreptate! Mooaaamaa, ce foame mi-a fost dupa nastere (normala), iar in timpul travaliului am avut o sticla cu apa plata din care am baut cat sa-mi umezesc buzele (cica apar varsaturi de la medicatie). Acum l-am intrebat pe doctor daca ma lasa sa beau ceva la travaliu si a zis ca nu sunt recomandate cantitati mari, insa putina ciocolata, apa, zeama de compot, si neaparat mancare dupa... nu strica, ba chiar ajuta!

Altfel zis l-am expediat pe Matei afara cu tat-su si ma delectez pe PROTV cu concertul lui Banica Jr - cat mi-ar fi placut sa fiu acolo! Ferice cele ce ati fost!

Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana 38 cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura ionescu spune:

Fetelor, bine ca m-am apucat sa scriu tot ce mi s-a intamplat in sarcina asta si m-am mai racorit ca aseara nu mai puteam de nervi, simteam ca nu mai suport, fetita imi dadea niste picioare in burta de imi venea sa ii dau si eu inapoi sa vada cum e. Ma durea spatele, piciorul s-a facut iar de lemn si ma durea de zici ca mai avea putin si cadea, nu puteam sa stau nici in pat, nici in picioare. Ce mai.. mi-am pierdut rabdarea. Clar asta e cea mai nasoala perioada.

Deci- eu una am descoperit sarcina la 6 saptamani si nu stiam ce sa fac: sa ma bucur ca in sfarsit am reusit sau sa incep sa plang ca poate nici pe asta nu o duc la sfarsit.Dupa vreo 4 zile am avut sangerari- alta tragedie, dezastru, depresie. Urmeaza prima vizita la Dr. Vesti bune - bebe e la locul lui, sa vedem cum facem sa-l tinem acolo. Am avut marele noroc ca dupa nu stiu cat timp am nimerit un doctor bun care m-a trimis sa-mi fac exact analizele de care aveam nevoie. Si asa a descoperit el ca am o anomalie a sangelui care se numeste DEficit F V Leyden- cu alte cuvinte pe arterele vaselor de sange se formeaza cheaguri. In mod normal astea nu deranjeaza pe nimeni, numai ca in sarcina cheagurile de formeaza pe placenta si cand bebe incepe sa se hraneasca prin ea, nu are cum, nu primeste oxigen. Deci asta aveam!!! Tratament exista?!? NORMAL! Sa-l facem - o injectie cu un anticoagulant in fiecare zi in burtica. Senzational, abea asteptam, eu care lesinam cand imi lua sange o data la o mie de ani m-am trezit ca trebuie sa ma intep in fiecare zi. Si singura, fiindca asa raman "independenta"- adica pot sa ma misc in voie 9 luni fara sa tin pe cineva dupa coada mea in fiecare zi. Pe sot nu am putut sa-l pun sa mi le faca ca pana acum se impusca. La cat sunt de fandosita ma si vad" sss, au-aua-aua, nuunununu, nu acolo, mai sus, mai jos, au ma doare, sssss, vai de mine, mai incet, hai o dataaaa.. " Si uite asa timp de 9 luni.

Pe la saptamana 7 au aparut prietenele mele gretzurile. Si am mai invata un termen nou- "gravidie"- adica starea aia absolut mizerabila in care vomiti non stop, ti-e rau de mori si nimeni nu poate sa faca absolut nimic.
Cea mai nasoala saptamana de gravidie - saptamana 9. Atunci am crezut ca ma omoara, am vomat atat de mult incat la un moment dat mi-a zis dr ca daca nu incep sa ma hidratez cu cate o lingurita de ceai la 10 minute ma interneaza. De frica, m-am conformat.
Ce dimineti frumoase am petrecut in baie!! In fiecare dimineata - voma, injectie si la treaba!!

Voma a incetat in luna 5- Cea mai frumoasa perioada cred ca a fost intre luna 5 si 7. Chiar mi-a placut.Nu tu voma, nu tu spate durut, decat niste nenorocite de cosuri pe frunte si pe barbie, de zici ca eram adolescenta, dar in rest a fost ok. De la cosuri am ramas cu semne... Dar cu fond de ten nu se mai vad.
Si iata am ajuns la final.
Rezultatul:
- am zile in care nu-mi vine sa mai fac baie, atat de chinuitor este sa intru si sa ies din cada.Nu ajung sa ma spal peste tot, asa ca am o perie cu coada care ma mai ajuta. Parca sunt o maimuta
- nu pot sa ma aplec nici daca am pierdut o comoara. Asa ca daca am scapat ceva pe jos, imi iau adio. Noroc ca sunt si mioapa si nu vad, ca altfel ma tenta sa ma aplec
- sunt atat de grasa incat imi dau lacrimile cand ma uit in oglinda. Am fundul la fel de mare ca burta si ma oftic fiindca nu am dat iama in dulciuri, am mancat echilibrat, pana in luna 5 mi-a fost rau. In plus, din cauza sarcinii n-am mai mancat dupa ora 18,00 ca imi venea mancarea inapoi. In ciuda tuturor fundul a crescut "ca cozonacul"!!As accepta sa fiu grasa, daca as putea sa mananc dupa pofta inimii, dar ASA!!! Pe bune daca nu e enervant!
- am burta plina de vanatai de la saraciile alea de injectii, de care abea astept sa scap. Credeam ca dupa atata timp m-am invatat sa le fac, dar se pare ca la asa ceva sunt antitalent. Si cand ma gandesc ca vroiam sa ma fac doctor cand o sa fiu mare...
- sunt plina de semne pe fata de la cosuri- eu care aveam un ten de bebelush. O sa-l aiba fie-mea acum...
- am gusa- am vazut-o azi in oglinda cand m-am uitat din profil. sunt ca o matroana
-n-am mai facut sex fara griji de 9 luni - doamneee, ce imi mai lipsesteeee. intai trebuia sa avem grija, apoi s-a sistat de tot...
-nu pot sa imi iau sotul in brate si sa ma lipesc de el fiindca abea ajung cu mainile la el din cauza burtii
-piciorul drpet mai are putin si cade.. cred ca atunci cand o sa cada o sa ma doara mai putin decat ma doare acum
- am spatele terminat, mainile paralizate, degetele umflate si dureroase si daca ma enerveaza cineva nu pot nici macar sa-i arat degetul fiindca nu pot sa-l misc.
Asa ca va rog sa ma intelegeti daca va spun ca nu mai am rabdare. Si o rog pe mama sa priceapa ca de la mine nu mai vede alt nepot! si pe soacra mea la fel! si sa nu mai vorbeasca intre ele la telefon despre urmatorul ca e irealist!!

Laura, 37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aventura spune:

Mai fetelor dar Salina?? Unde e Salina..avea DPN pe 01.01...??

Irina, sa-ti traiasca puiul!!! Felicitari mamico!!

Aldummy! Putina galerie, curaj mamico!!

Aventura 33+ cu Antonio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

anis si levi - v-am trimis PM cu amanunte despre lista de tel. Daca va e mai usor, imi puteti trimite mie nr de tel si le pun eu.

La multi ani tuturor cu numele de Stefan si derivate din acesta! Sanatate multa si tot ce isi doresc chiar daca acestia sunt soti, parinti, copii, viitori copii, rude de toate gradele...

mihacarm - si eu stiu despre cosul acela de care spui, si de aceea l-am avertizat pe bb sa stea acolo pana dupa 1 ian, ca nu mai primim bonusul...

Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana 38 cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by laura ionescu

Si o rog pe mama sa priceapa ca de la mine nu mai vede alt nepot! si pe soacra mea la fel! si sa nu mai vorbeasca intre ele la telefon despre urmatorul ca e irealist!!

Laura, 37+

'Om trai si 'om vedea!

Mihaela 33+

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ylilimic

[red]...si eu stiu despre cosul acela de care spui, si de aceea l-am avertizat pe bb sa stea acolo pana dupa 1 ian, ca nu mai primim bonusul...

Pai eu tocmai de aceea ma cam miram de ce atata graba sa aducem bebei pe lume!

Laura, acum serios, cand am citit prin ceea ce ai trecut sarcina aceasta, mi s-a facut parul maciuca! Trebuie sa multumesc lui Dumnezeu ca am avut (cred) cea mai usoara sarcina. Oricum, pt mine a fost cea mai frumoasa perioada din viata mea. Iar acum, ca am sapat de toate examenele, nu mai am niciun stres, sunt numai un zambet si astept linistita venirea fetitei.

Mihaela 33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

Laura!!! saracuta de tine, chiar nu te invidiez!!!
si abia acum am inteles ca sant super fericita si nu mia conteaza cand si cu cine nasc si nici ce si unde ma doare ca oricum am fost una din cele norocoase care timp de 9 luni am ramas independenta, conduc si azi, fac piata, ies zilnic afara, muncesc si acum, fac mancare, dorm bine, nu am luat medicamente... deci chiar daca ma mai plang eu pe aici, oricum am avut o sarcina usoara (inafara de greturi ca nu o sa le uit la viata mea), imi mai faceam griji. Sa-ti dea DD multa sanatate si un bb cuminte ca sa te revanseze pentru toate neplacerile, durerile si chinurile pe care ai avut sa le depasesti... sper ca o sa tii bb in brate si nu o sa-ti para rau ca ai suferit atat si cel mai mult sper ca atunci cand va creste mare va fi cuminte incat sa nu ajungi sa-i enumeri toate sacrificiile facute doar ca sa-i dai viata !!!
Sa fii tare si in continuare ca pana acum !!!

Va pupic pe buric.

Liuda si o burta de 36 sapt si 3 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Lili, nu ai de ce sa ma superi, fiecare cu sarcina ei si cu carateristicile acesteia. Ce sa iti spun, eu preferam, sincer, sa zic ca tine, ca face bebe ca toate alea prin burta mea (oricum se pare ca sunt inconjurata de persoane cu astfel de experiente - soacra-mea, prietene etc.) Poate daca as fi si eu mai activa si mai relaxata lucrurile ar fi altfel, cine poate sti ... . Imi doresc sincer sa ma apuce nasterea ACUM. Nu maine, nu diseara, ACUM. Sa il vad odata ca nu mai pot sa il astept.

Liuda, felicitari, bravo tie ca ai reusit sa te pastrezi asa activa pana la capat. Bravo!

Mai fetelor, punga mea de rabdare s-a dus. Sper sa rezist pana duminica ... .

Cata

Mergi la inceput