Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (68)
Raspunsuri - Pagina 15
doradora spune:
quote:
Originally posted by ingeras26a
Fetelor, am intrat si noi sa va uram cel mai minunat Craciun din viatza voastra!!! Sa va ajute Dumnezeu si pe voi si pe familiile voastre, sa va tina sanatosi si sa va trimita si un dram de noroc!
Un gand special Ralucai, care trece prin momente dificile: ne rugam toti ca bebelul tau sa fie bine! Doamne ajuta!
Despre noi: am nascut pe 16, dupa cum stiti, prin cezariana, cu T, la Elias. Nu am cuvinte suficiente de lauda atat pt dr, cat si pt tot cadrul medical si conditii. Am stat 2 per in salon de 4, am tinut-o pe bb cu mine in salon, exc 3 ore din a doua noapte, de teama sa nu-i dea asistentele formula :). Am laptic din belsug, bb este un miracol, este atat de mancacioasa, sa ne ajute Dumnezeu si sa o tina tot asa, este bruneta (seamana cu tasu' de la mine are numai pasa :))). Cu alte cuvinte, ne simtim excelent amandoua si deja ne-am acomodat cu noul program. O sa intru sa va mai povestesc cand o sa pot. Operatia este mica si ff frumoasa, arsura a nceput sa se vindece, dar arata foarte ciudat acum, ca s-a strans burtica.
Ce este si mai ciudat: nu am dat jos decat 5 kg la nastere, in conditiile in care bebe a avut 3080 gr. Asta este, le-am da noi jos, bb sa fie sanatoasa.
Ne este tare drag de voi!
Pupicei, Ingeras de Maya Maria (16.12.2006)
bine ati venit acasa!
nu iti face probleme de slabit. a mea avut la nastere 3200, si am plecat din spital pe data de 10, cu 6 kile in minus. azi, 2 saptamani mai tarziu, am dat jos 13 kile in total, fara eforturi deosebite si cu un copil aproape cuminte, care nu ma solicita din cale afara. mai nasol e insa ca am urme f urate pe picioare, si ma ung de nu mai pot, cu diverse creme speciale dupa nastere, dar nu am sperante prea mari. singurul lucru deosebit din obiceiurile mele legate de mancare e ca beau ceva mai multe lichide, pt lactatie.
chris + alexandra
bebe alexandra
doradora spune:
craciun fericit tuturor, mamici, bebici si burtici !
chris + alexandra
bebe alexandra
Dia1609 spune:
ingerasa, chris, si eu am dat jos cam putin la nastere, mai aveam inca 14 kg in plus, dar eu zic sa nu-ti faci probleme, ca eu dupa 3 saptamani am intrat in pantalonii de dinainte de a ramane ... nu m-am cantarit acuma, dar ma declar multumita ... chestia e ca slabitul asta brusc a lasat urme (vergeturi adica ) pe coapse, in ciuda cremelor si a faptului ca nu am facut in sarcina ... oricum pe sani am facut vergeturi din prima saptamana de alptat, ca asa de mult isi maresc volumul sanii cand sunt plini, aproape se tripleaza si dupa alaptat sunt fleasca...si asta de 6 ori pe zi, asa ca nici nu ma mir de vergeturi... dar na, bebe sa aiba lapte si eu sunt multumita, nu ma intere vergeturile
daca alaptezi, slabesti vazand cu ochii, in ciuda faptului ca mananci sanatos.... si eu mananc dupa fiecare alaptat
Dia de Oana
poze Oana
aelita spune:
Radu.Anca LA MULTI ANI !!!-25 dec
CHRISSTIN LA MULTI ANI !!!-25dec
Si pt maine,ca nu se stie daca mai apuc,
,la multi ani !, MARIA de Mihaela-p -26dec
pt toate mamicile !!
39s
ank999 spune:
Craciun fericit pentru bebici, mamici si burtici! Multa sanatate, noroc si fericire!
raluca suntem alaturi de tine si de adinuta! Azi, mai mult ca oricand, ne indreptam ochii spre cer pentru voi! Speram din toata inima ca totul va fi bine!
Anca cu Erica Elena Nicoleta (06.12.2006)
madaluta spune:
Deschideti usa si lasati spiritul Craciunului sa va intre in casa! Deschideti inimile si lasati Bucuria si Implinirea sa va intre in suflet! Deschideti larg bratele si imbratisarea voastra calda, vorba buna si gandul curat sa fie cel mai de pret cadou pentru cei dragi! Fie ca Iubirea, Intelepciunea, Increderea si Generozitatea sa va calauzeasca pasii in noul an! La multi ani!
Madalina +Darius Cristian
poze,
panaa spune:
CRACIUN FERICIT BURTICI, MAMICI, BEBEI SI TATICI FORUMISTI!!!
Craciunul este sarbatoarea care se petrece in sanul familiei asa ca eu stau si cu dc-ul deschis (sunt cu ochii pe voi) pentru ca si voi sunteti parte integranta din viata noastra!
INTREBARE PENTRU MAMICI: Voi mancati sarmale? Eu. tare as vrea dar..... dr.pediatru mi-a zis NU..... si asa am mancat niste salata de beuf si ana este tare smiorcaiata........
AELITA
Mirela Ana Mihaela
poze ana mihaela
danutz spune:
Buna mamici si celor ce mai sunt inca burtici!
Craciun fericit tuturor, fiindca Craciunul asta e special pentru toate, e primul Craciun cu bebelusii nostrii!
Nu am apucat sa citesc nimik din urma, o sa incerc sa recuperez ...sper!
Multumesc la cele care mi-ati raspuns despre furia laptelui. Mi-a trecut dupa o zi, acum am laptic cat pentru o gradinita!
Momentan bebe ne face programul, e un mic mancacios, papa tzitzi cam la 2-3 ore si uneori nu doarme intre mese asa ca suntem (eu si tati)f solicitati. Nu avem pe nimeni sa ne ajute, de pe 8 ian tati merge la munca si o sa trebuiasca sa ma descurc singura cumva. Sper ca pana atunci bebe sa-si faca cat de cat un program si sa fie ceva mai usor.
Ceva sugestii pentru un program de supt? pe mine nu ma lasa inima sa-l las sa planga...
Si inca ceva...cat au luat in greutate micutii vostrii in primele 10 zile? Ca al meu a depasit greutatea de la nastere cu 200g...
Eu una am dat jos dupa o saptamana 8 kg, ma asteptam la mai mult sincer!
Despre nastere...
Pe 14 dec, la 8 dim ne-am prezentat la spital unde dr. a facut rapid formele de internare. La ora 10 am facut o ecografie care a aratat ca nu as avea motive sa nu nasc normal. Am fost dusa intr-o rezerva unde mi s-a pus o perfuzie cu oxitocin iar dr. a plecat la cabinet, lasand vorba sa-l sun imediat ce simt cea mai mica schimbare.
Si astept...La ora 12 ma muta in camera de reanimare a cezarienelor, o camera cu 5 paturi, unde erau doua fete care nascusera cu o zi inainte si inca doua care urmau sa li se faca cezariana peste cateva ore. Ma simt excelent, ca si cum nici nu as avea o perfuzie care sa-mi provoace contractii ...asa ca ma apuc sa le ajut pe cele doua care nascusera sa se dea jos din pat. Ora 12, una din fete e dusa in sala de operatii, o alta din cele care nascuse este mutata in salon! La mine nici o schimbare...vine dr.meu si mareste doza de oxitocin!
A doua lauza e mutata iar cea care fusese dusa la cezariana reapare cu gemete...nu inteleg de ce fiindca era inca sub anestezie...
Ora 2...incep contractii brusc din 5 in 5 minute. Dureroase! Incep sa dau telefoane ca sa uit de durere. Il sun pe doctor. El roaga pe un alt doctor care era de garda sa ma urce pe masa si sa vada daca s-a intamplat ceva. Dilatatie 0, colul central si subtirel. Nu-mi vine sa cred... Este adusa o alta gravida, si inca una intra in operatie.Ora 4...trebuie sa merg la baie, ma dau jos din pat si cu perfuzia dupa mine plec la plimbare spre toaleta. Cand ies vad ca e adusa fata inapoi fata care intrase in operatie cu putin timp in urma. Tremura din toate madularele, i se pun 4 paturi peste ea. Incep sa ma plimb prin sala si surpriza...contractiile dispar!!!Ma apuca un ras nervos, mai ales cand e luata in operatie ultima gravida. Devine frustrant! Il sun pe doctor, spune ca vine la 7 daca nu e nici o schimbare ma baga la cezariana. Ceea ce se si intampla. Ora 8 seara,ultimul control, dilatatie 0, vine anestezistul, discutam despre bolile mele, zice sa facem rahi, eu zic ca da fiindca vreau sa fiu constienta. Mi se pune sonda urinara, ma asteptam la ceva fff rau, dar aproape ca nu am simtit-o,dau ultimele telefoane, sunt condusa in sala de operatii, sus pe masa, ma apuca tremurul...incontrolabil. Incerc sa-i spun anestezistului ca eu simt, dar dintii imi clantane tare in gura si nimik nu e inteligibil. Ma linistesc fiindca-mi dau seama ca simt tot dar nu exista senzatia de durere...doar cea de frig si tremurul incontrolabil...simt mana asistentei anestezistului, fierbinte si e mai bine! Si minunea se intampla...e scos bebe Rares, il vad, il simt, tipa viguros,e incretit tot de la cat tipa...si nimik nu mai conteaza! Neonatoloaga fuge cu el, tati apuca sa faca o poza!
Nu stiu cat a mai durat cusutul stiu ca nu am scapat deloc de tremurat, sunt dusa din nou in sala de reanimare, cu 4 paturi peste mine, vine dr. si-mi zice sa nu ma sperii ca e normal si pleaca sa-l aduca si pe tati putin care ma pupa si-mi zice sa incerc sa dorm. Mi se pun calmante, somniferul il refuz...vreau sa fiu constienta.
Epilog, bebe Rares s-a nascut prin cezariana pe 14 dec, ora 8.50 seara, 3400 kg, 50 cm, apgar 9, dupa 41 sapt.si 3 zile de asteptare!!!
A doua zi la ora 12 m-am dat jos din pat si am facut primii pasi, apoi cu perfuzia dupa mine am plecat sa-l vad. Dupa inca 2 zile ne-am externat!Cam asta a fost...
Va pup pe toate si revin cat pot!
Danutz,+Rares
desiree spune:
panaa, si eu stau cu dc-ul deschis..dar vad ca prea multa populatie nu e...
interdictie la sarmale, friptura de porc, maioneza, cozonac cu nuca..adica intr-un cuvant tot ce inseamna masa de Craciun...
pupici
desiree si bebe Octavian
http://new.photos.yahoo.com/desiree7000
"Intr-o lume a minciunii universale, a spune adevarul este un act revolutionar"(George Orwell)
danutz spune:
Doamne, acum am vazut!!! Ne rugam la DD Raluca pt bebita ta sa se faca bine!
Deea, daca dr.tau zice ca iti face inducere inseamna ca se poate.La mine nu a avut cum fiindca colul era inchis bine merci si tare, degeaba incerca inducere. Dupa cum s-a vazut nici in sapt 42 nu a functionat inducerea...Eu zic sa mergi pe mana dr.tau. Nu vorbeste el aiurea. La 36 sapt.bebe e copt si gata sa iasa oricum.
Tinem pumnii!!!
Danutz +Rares