Ati trecum prin asa cava ?

Ati trecum prin asa cava ? | Autor: ErikaM

Link direct la acest mesaj

Ma gindesc cu groaza ca se apropie vaccinul de 6 luni !Bebelusul meu are in mod normal (???) o temperatura de 37.6-37.8.I-am facut si analize si i-au iesit foarte bune.Problema este ca dr. de familie nu vrea sa-i faca vaccinul cu o asa temperatura .La 4 luni de abia i l-a facut dupa o luna de zile in care am stat ca pe ace si nici afara nu-l mai scoteam de teama ca este racit!Intrebarea mea este de la ce temperatura ar trebui sa ma ingrijorez si daca este periculos sa-i fac vaccinul cu o temperatura mai mare de 37.5 tinind cont ca dupa vaccin temperatura se mai ridica inca putin ?pe toate si sa auzim numai de bine!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bubi spune:

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=9022&SearchTerms=temperatura

vezi topicul atasat.

cora si mara mica 8 luni

SANATATE MULTA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda spune:

la asta de 6 luni a fost singura data cind edi a facut mai mult de 39, adica 39 cu 5. am trecut urgent la fenobarbital si baie cu apa lalaie. i-a cedat in 2 ore. bafta!

anda & bb edi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Chiar zilele trecute am deschis un subiect referitor la temperatura "standard" de 37,8 controlata intrarectal. Si baietelul meu are tot timpul temperatura asta cand e treaz si, dupa ce am facut o groaza de analize care au iesit "curate", ne-am resemnat. Am discutat problema asta cu mai multi medici pediatrii care nu s-au aratat absolut deloc ingrijorati, ne-au spus sa lasam copilul in pace. Am facut absolut fiecare vaccin la termen (am intarziat cu cel de un an din cu totul alte motive - o alergie uratica), iar medicul de familie mi-a spus ca atata timp cat il vede inainte de vaccin si nu are nimic in gat, la plamani, nu ii curge nasul, nu are scaune moi, are o stare generala buna, nu are nici un semn de boala, nu are rost sa amane vaccinarea. Febra postvaccinala mi-a facut cel mai mult 38,7 intrarectal cam la 2 saptamani dupa Priorix (cu reactia aferenta - ganglioni, rinoree etc.). Iar dupa Antipolio si DTP cel mai mult - 38,5 intrarectal. Nu-ti face probleme! La febra mai mare ii dai antitermice (eu i-am bagat un supozitor cu Paracetamol inainte sa faca febra, inainte de a adormi, preventiv) si poti sa-i infasori piciorusele intr-un scutec ud (cu apa rece - de la robinet, nu mai rece de atat) sau sa ii pui sosete inmuiate in apa amestecata cu otet de mere (in cantitati egale).
Eu cand am avut nelamuriri sau indoieli legate de vaccinarile obligatorii (AP si DTP care se fac la 2,4,6 luni etc.) am vorbit la Institutul Cantacuzino la Sectia Antipolio - acolo unde se fabrica vaccinul - si am discutat tot ce aveam pe suflet. Sunt medici foarte draguti si in mod sigur sunt in masura sa dea un sfat legat de vaccin. Succes! Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MLDiana spune:

Eu zic sa nu-i faci vaccinul la o temp.mai mare de 37.5. DAr daca doctorul isi da acordul poti sa-i faci vaccinul desi eu una as mai astepta putin .SAnatate!

Lidia si David D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia spune:

LA 37, 8 se considera o stare subfebrila dar doctorul amana cateva zile efectuarea vaccinului din motive de precautie.
Eu te-as sfatui sa stai linistita, ca o intarziere de cateva zile nu are nimic.
Eu i-am facut vaccinul la 8 zile dupa ce a implinit 6 luni si doctorul m-a asigurat de mai multe ori (deh, sunt panicata rau) ca nu este nici o problema.
Multa sanatate!

Delia si Codrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ErikaM spune:

--------------------------------------------------------------------------------

Eu zic sa nu-i faci vaccinul la o temp.mai mare de 37.5. DAr daca doctorul isi da acordul poti sa-i faci vaccinul desi eu una as mai astepta putin .SAnatate!

Lidia si David D.

Draga mea, de la vaccinul de la 4 luni, deci de 2 luni i-am luat temperatura si de doua ori pe zi si nu i-a scazut deloc.Acum trebuie sa amin vaccinul cu cel putin 2 saptamini pt. ca l-am facut prea tirziu pe cel de la 4 luni , dupa care , daca as astepta sa-i scada temperatura, cred ca nu i-as mai face nici un vaccin.Pina la urma cred ca asta este temperatura lui obisnuita daca se poate asa ceva (???).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina73 spune:

Buna Erika

Puiutul tau a avut dintotdeauna temperatura asta sau numai de citeva luni? Eu citisem ca daca bebelusii au febra si totusi nu au semne efective de boala se suspecteaza o infectie urinara. Ai zis ca i-ai facut analize, i-ai facut si de urina? Am inteles ca poate exista o infectie urinara chiar daca nu apar modificari in culoarea , aspectul etc. al urinei si fara sa existe alte semne de boala in afara de temperatura ridicata. Daca intr-adevar e perfect sanatos inseamna ca asta e temperatura lui normala si medicul ar trebui sa-si dea seama de asta , dupa parerea mea, si sa dea unda verde pentru vaccin

numai bine si sanatate
cristina73

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_c spune:

Hai sa-ti povestesc eu ce-am patit cu Raducu la vaccinul de 4 luni.
Taman ce ii introduceam eu supa de zarzavat, in jurul acestei varste, ca el a inceput sa plinga inaintea meselor, nu-l mai recunosteam, a ajuns sa refuze si laptele de la ora 6 si m-am speriat. I-am luat temperatura (eram deja obsedata) si cam tot timpul avea 37,8 maxim. Am chemat medicul de familie care a vazut "rosu in gat" si dupa ce m-a pregatit ca urmeaza o viroza cu posibil febra si pina la 40, m-a lasat cu copilul si cu antitermice (pe care sa i le dau din 4 in patru ore, alternativ nurofen cu panadol, daca e cazul). Am asteptat cu infrigurare sa "explodeze" viroza si cu reactii pe piele si nimic. Copilul meu facea in continuare 37,8 , mofturi la maincare. Bineinteles ca am aminat vaccinul pina cand "consider eu ca starea copilului e buna". Trebuie sa mentionez ca abia plecase mama acasa la ea si ma simteam singura si disperata.(Mama, fost medic pediatru si acum pensionara). Am platit la telefon 3 milioane sunind-o din 2 in doua ore sa o anunt ca Raducu are "febra" pina cand a tipat la mine sa las copilul si termometrul in pace ca asta nu e febra. Copilul intre timp isi mai revenise cu masa, o zi de ceai cred ca i-a stimulat apetitul. Dar nu m-am potolit.
Am chemat un medic de la Budimex care mi-a spus ca "asta nu e febra" si sa continui diversificarea (renuntasem la supa de zarzavat ca de' copilul era bolnav) si sa fac bine sa-l vaccinez (deja intirziasem o saptamina). L-am vaccinat si n-a avut nimic. Ulterior, cand s-a intors mama, am inteles ca lui nu-i placea supa de zarzavat (cred si eu) si de aici circul si bineintele ca temperatura masurata atunci era mai ridicata. Oricum tipul de la Budimex mi-a zis ca niciodata sa nu-i iau temperatura cand e agitat (dupa joaca, alergatura) ci sa-l dezbrac si sa-l las putin sa se linisteasca. Concluzie: doi medici pediatri mi-au spus ca peste 38 ar trebui sa consider ca are temperatura si mai ales ca starea generala era buna, circul era numai la masa.
Asta a fost, acum rad dar atunci eram ca o stafie. PS: Pustiul are 11 luni acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

sa.ti povestesc si eu experienta vaccin!!
la vaccinul de 3 luni Marc al meu a plans putzin..apoi vreo saptamana duduia de nervi dar fara febra deloc...Am zis noi ca ce baiet fortos avem dar faza de la 6 luni ne.a dat pe spate
Dupa controlul general scoate doctorul seringa..mie deja mi s.,a facut rau ca nu le suport pe pielea mea,daramite pe a lui Marc si il tineam de manuta ..doctorul da cu spirt si pac-tac baga acul pan' la plasele,Marc al meu se uita dulce la el in ochi si ..gata..termina la care zmeul meu ii acorda un zambet de zile mariin timp ce pe mine ma treceau toate caldurile si ne uitam toti 4 la el..eu ,doctorul,asistenta si taticu mandru tot de isprava lu fiu.sausi zice si doctorul ..mai pustane da tu nu zici nik???
si reactia a fost la fel..nici urma de febra,somnolenta,nervi..parca l.ar fi piscat un tantar
..asa ca nu rezist si ma laud la toti cu patania lui Marc,prea dulce a fost
acum ,intr.o saptamana mai vine un vaccin,sper sa fie la fel de bine infipt in pampersi
pupici la bebici si curaj la nenea doctoru
ancuta si bebe Marc Stephan-fortzosu' meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moto spune:

Sfatul meu este sa mai astepti pana ii scade tremperatura ...sau mai vorbete cu alti pediatriiDelia si bbn-ul Sebastian

Mergi la inceput