Mamici de iulie-august 2007 (8)
Raspunsuri - Pagina 26
jeni71 spune:
Nikole pai asa a si zis tipa de la diabet, ca daca imi tin doar cu dieta glicemiile pana in maxim 130-140 e ok. Daca trec de 160 e problema pt mama iar peste 200 e problema pt bebe. Mie asa mi-a zis sa incerc sa exclud fianoasele, painea (doar neagra sau graham e ok), cartofii, dulciurile (noroc ca exista dulciuri fara zahar). A spus ca daca chiar poftesc la ceva sa mananc dar nu exces. A zis ca fructele raman ca baza si salatele pt ca au multe vitamine si mi-a dat o carticica cu cate calorii si carbohidrati si glucide are fiecare aliment. Asa ca ma pot ghida f usor dupa carticica aia. PE undeva imi convine pt ca tinand cat de cat cont de cele spuse de el nu voi lua enorm de multe kg. La prima sarcina nu am pus nici un kg pe mine, insa asta era acum 10 ani jumate chiar 11. Si conteaza enorm asta.
E f bine ca iti controleaza glicemiile saptamanal, asa ar trebui sa faca toti ca sa tina sub conbtrol diabetul gestational.
Pupici fetelor
jadi spune:
Citeam ieri o carte cu ce trebuie sa mananci in sarcina, tradusa de la americani si aveau o piramida a mancarurilor si ce credeti ca aveau la baza, adica totul permis? Paine, fainoase si tot ce poate sa ingrasa mai tare... mi s-a parut aberant ca eu de astea am incercat sa nu prea mananc ca deja ma ingras cu aer dar cu paine si paste? Si apoi zic si eu ca Jeni, avem o varsta si nu mai slabim cand si cum vrem asa ca fara paine, fainoase, cartofi si alte asemanatoare. Eu cel putin vreau sa ma abtin de la asa ceva de la 1 ianuarie. Cu dulciurile am mare noroc, nu pot pune gura pe ele asa ca m-am scos!
Deni &
Vlad 28 sept 2005 & bb2
arhdy spune:
Da jadi sunt total de acord cu tine. Eu am comentat cand am auzit ca se fac ecografii saptamanal, ceea ce mi se pare mult. Eu vreau sa fac la 1 luna, chiar o luna jumatate. Dar sa faci in fiecare saptamana este totusi stresant, cred. Poate gresesc. Cred ca ar trebui sa stam putin mai linistite si relaxate. Sa ne gandim ca pe vremea mamelor noastre, ca sa nu spun a bunicilor, nu se faceau atatea analize si ecografii. Erau ascultate cu un fel de palnie. Dar este adevarat si ca acum daca avem aceste posibilitati sa descoperim dinainte eventuale probleme este foarte bine, dar nici sa nu exageram. Nici nu cred ca ii face bine bebeilor nostri sa-i tot stresam.
Apropo de ecografii, am si eu o intrebare: cand este cel mai bine sa faci ecografie 4D? Eu din cate stiu este la 5-6 luni.
In ceea ce privesc analizele sunt sigura ca ceea ce am facut sunt doar inceputul (cele uzuale, toxoplasma, listeria, etc.), mai ales ca eu trebuie sa merg si la un medic endocrinolog ca am probleme cu glanda tiroida.
Multumesc mult de urari nicoll_mada si nu pot decat sa-ti urez acelasi lucru, la fel si la celorlalte burticute.
jeni71 spune:
Jadi, stii cum sta treaba ? Oricum din cartofi si pasta fainoase nu iei mare lucru, baza e carnea, fructele, legumele consumate mai ales proaspat si lactatele. Eu una sincer abea astept sa apara legumele adevarate (nu cele de sera) sa imi trantesc niste salate imense f bune si fara calorii dar pline de vitamine.
Jeni 
jadi spune:
Eu sunt un pic distrusa ca nu o sa apuc sa mananc suficiente cirese
. La Vlad am mancat cate 3 kile pe zi si tot nu imi ajungeau. Si eu astept salata verde si ridichile si ceapa verde. Si branza noua. SI uite asa mi-am adus aminte ca nu am mancat mai nimic de azi dimineata!
Deni &
Vlad 28 sept 2005 & bb2
Anya20 spune:
Buna tuturor!
Am citit printre randuri ce ati scris. O felicit pe Jadi pentru bebelusul sanatos si frumos.
Cand citesc ca va e asa de rau mi se rupe sufletul, ca stiu cum mi-a fost mie. Si inca eu nu am vomitat decat de 2 ori.Dar greata era de nesuportat.
L-am vazut si eu ieri pe bebelusul nostru care se pare ca este baietel, in proportie de 60-70%. Noi ne asteptam si ne doream intr-un fel sa fie tot fetita, asa ca a fost o surpriza. Asa ca vom avea o pereche. Asta daca nu se constata intre timp ca o fi defapt fetita.
. Pana atunci o sa-mi pun totusi un carucior albastru in dreptul numelui.
Cel mai important este ca TN si toate masuratorile sunt in limite normale.
Alina
13+, mamica d-rei Anya (19oct.2005)
jeni71 spune:
Jadi, mie nu atat la cirese imi sta capul, desi imi plac enorm cat la piersici si mere verzi.
Anya20, felicitari pt bebe. Deja la 20 de saptamani ti-a zis cu aproximatie sexul ? Super. Si sotul meu vrea musai tot fetita. Eu sincer ador fetitele, sunt mai lipicioase, le imbraci frumos rochite, volane, etc insa as vrea baiat pt ca nu se chinuie cu ciclu de pe la 11-12 ani, nu naste, nu face avorturi, parca e mai usor la baieti. Insa sunt fericita de orice mi-a dat Dumnezeu si cand ma intreaba lumea ce imi doresc, spun ca orice, doar sanatos sa fie.
jadi spune:
Felicitari Alina ce surpriza placuta !
.
Zici ca vrei carucior albastru? Dar la valen ce pun? Roz? Cate grame are tanarul tau? Ca mi-e mi-a scris 58 de grame dar nu mi l-a masurat din cap pana la picioare ca nu putea masura femurul!
Deni &
Vlad 28 sept 2005 & bb2
nicoll_mada spune:
CarlaV eu cred ca ar trebui sa profiti acum de liniste si sa te odihnesti cat de mult poti.E drept ca dupa ce apare BB va fi un lux odihna atunci cand vrei,dar pana atunci...ai toate drepturile!
Jeni 71 ma bucur ca analizele au fost bune.Sanatate in continuare,e musai sa fie bine!
Karligutza felicitari pt nasa ta,sa-i traiasca BB si sa fie sanatosi amandoi.Cat despre teama ta...cred ca in mom respectiv vei gasi forta necesara,doar te vei intalni cu BB.Oricum cred ca ar fi bine sa vorbesti si cu dr despre temerile tale.
Nikole ma bucur din suflet ca a iesit bine analiza!Sa fii sanatoasa in continuare si sa ai un BB asa cum il doresti!
Alina ma bucur si pt tine, ca totul este in regula.CAt despre caruciorul aalbastru...sa fie cu noroc si sanatos!
nicoll_mada
si
Codruta Andreea ( 29.07.2005 )
http://photos.yahoo.com/nicoll_mada
MMN
karligutza spune:
hop si eu
... o scurta fuga pe aici...
multumesc de incurajari Arhdy
multumesc si de povestioara ta Luna1 si chiar m-ai facut sa ma alin cu gandurile ca o sa fie crima si pedeapsa la nastere... cred ca durerile vin treptat si ca pe final nu mai conteaza ca iti face o injectie la ce dureri vom avea... sper ca voi trece si eu cu bine peste ele si mi-as dori o nastere naturala, dar sa vedem ce zice dl.doftor
! in mod sigur o sa am o discutie cu el sa ii povestesc cat de fricoasa sunt eu, sa vedem ce zice! poate ma da afara din cabinet 

vad ca la unele dintre voi va este asa de rau cu greturile... eu habar n-am prin ce treceti voi, dar imi imaginez ca nu va e usor deloc... in schimb treaba cu poftele functioneaza brici la mine; nu mi s-a facut pofta cand am citit ca ati mancat sarmale, caci am mancat si eu, si nici de salata boeuf, dar cand am vazut ca Samurai-lady si-a facut salata ca i-ati facut pofta, acum imi sta si mie capul numai la salata de boeuf... deci sa nu ma intrebati de ce am disparut in dupa-amiaza asta de pe 
.. nicoll_mada multumesc de urari, cred ca frica mea de nastere va disparea cu ajutorul vostru, burticutelor de aici, cu care ma simt asa de bine ca povestim si ne incurajam.. ar fi interesant sa ne si intalnim candva, poate chiar pe la spital cand ne apuca durerile alea mari... dar acu' fiecare e pe unde e, spitale sunt o mie, sanse mici... dar daca ne incurajam pana atunci pe aici si mai ales ne va ajuta faptul ca putem visa la un BB frumos, destept si luptator cu care sa facem echipa in clipele acelea.
.. jeni71 si tu esti o scumpa ca mi-ai povestit prin ce ai trecut tu; eu ma tot gandesc de pe acum la nastere in paralel cu faptul ca visez la bebicul meu din burtica, pt.ca simt ca si informatia de face mai puternica in astfel de momente; daca raman lucruri pe care nu le stim, probabil sunt cele strict medicale.. dar problemele acestea pe care unele dintre voi le-ati simtit deja ma determina sa ma gandesc: oare eu cum voi fi? am aflat ca anestezia generala se face in mana, iar cea epidurala (rahianestezia.. corect?) se face intre vertebre in coloana vertebrala.. mie de asta mi-e frica, de senzatia pe care ti-o da acul in coloana 
poti sa tresari chiar daca te tin o suta de asistente? poate vreo anestezie sa nu prinda din prima
? stiti cazuri de genul asta? recomandari speciale, ce sa faci,cum sa stai, cum sa nu stai.. la ce sa te gandesti? probabil eu o sa cer niste casti cu muzica la maxim
ca sa nu aud cand se pregatesc sa imi bage acul, daca va fi cazul de o astfel de anestezie!
hai ca ma asteapta bucataria sa fac si eu salata, pofticioasa
ce sunt
si oricum am scris cam mult! 
pupici pe burtici!
anyplace,
anywhere,
anytime...
...karligutza