Cirese de Mai-Iunie 2006 (33)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Dragele mele dragi...mi-e un dor de voi de nu pot sa va explic!
Iata ca reusesc iar, intr-un final apoteotic , sa va scriu. Sper ca in vacanta asta sa reusesc sa imi bag in priza (naibii, odata!!!) calculatorul si acasa, astfel incat sa va pot urmari si scrie aproape la fel de des ca inainte.

Pana una-alta, sa va mai spun despre noi: Serghei inca nu are dintisori, in schimb e un dulce si cun scump, vorbeste de zor tot felul de chestii (mama, tata, baba, dada, pa, dai), face cu manuta "pa" cand pleaca cineva si spune "pa!" cu sens, merge de-a busilea foarte bine si se ridica in picioare agatandu-se de ceva. Cam astea sunt progresele noastre. S-a adaptat excelent cu bona. Evident inca suge, dat fiind ca pot merge in pauza de masa sa il alaptez. Sunt foarte incantata ca nu a fost nevoie sa fie intarcat.
Katja a avut marti prima sebare la gradinita. A fost frumos de tot, ea a fost imbracata in ingeras...ce sa va spun, am fost foarte emotionati sa o vedem. Din vacanta asta va ramane acasa cu bona si ea pentru ca din martie merge la gradi Waldorf si din ianuarie va tot face vizite acolo pentru adaptare si nu vreau sa o zapacesc cu doua gradinite odata, biata de ea. Bine, nici nu eram prea incantati de gradinita asta la care a mers acum, asa ca pica tocmai bine totul.
E tare scumpa si dulce si scoate perla dupa perla zilnic. E o perioada foarte frumoasa..o sa vedeti voi (mamicile cu copilasi mai mari stiu deja).
Spre exemplu ma tot intreba cum de m-am julit la genunchi, eu ii explic ca n-am fost atenta, m-am impiedicat, etc, etc (adevarul impletit ingenios cu sfaturi educative) si ea la final, aratand spre celelalt genunchi unde nu aveam buba " Mami, si cu piciorul asta ai fost atenta, nu?!" Bine, asta e un mic exemplu care mi-a venit in minte acum..dar sunt cu duiumul. Ca vorbeste..de nu se mai opreste.
Duminca o sa mearga la colindat cu niste baieti, prin bloc; sunt tare emotionata. Primul colindat! Canta tare frumos "Steaua sus lasale", serioasa si cu patos!

Hai ca-s cam "nevorbita" cu voi si am tendinta sa scriu un roman.

Mai las si pe altii(altele)!

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucis spune:

salutare! noi aseara pe la 10 de-abia am ajuns in cora si am facut si noi cump de craciun, desi mi s-a parut casm dezolant aspectul rafturilor, se cam golisera.
zax, mi-a scapat mie ceva sau n-am inteles ce e cu mesajul tau de reintoarcere? eu te citesc de cava vreme la ciresici, despre ce absenta era vorba? ioana, da, s-a intors dupa o luuuunga perioada, pe ea tre sa o welcamim bec!
lyly hai ca scriu direct aici:Tort Krant

Ingrediente: 500 gr nuci, 12 oua, 500 gr zahar tos, 400 gr zahar pudra, 100 gr cacao, 400 gr unt

Blat: 300 gr nuci data prin masina de tocat, 200 gr zahar tos, 50 gr cacao, 1 1/2 pahar cu apa, se pun pe foc intr-o cratita si se lasa la fiert 2-3 clocote. Dupa ce s-a racit se incorporeaza pe rand 10 galbenusuri batute bine.
separat se bat 12 albusuri care se incorporeaza in compozitia de mai sus batandu-se de jos in sus.
O cratita de 4 kg se unge cu unt, se taie o foita pergament cat fundul cratitei. Se toarna jumatate din compozitie, se pune la cuptor (pe prima treapta) timp de 45 de min, la foc potrivit. Se coc doua blaturi separate.

Crema: 400 gr unt frecat bine pana se scoate apa din el, se bate cu 2 galbenusuri si 400 gr zahar pudra, care se va adauga treptat, cate putin. Separat, se pune la foc 50 gr cacao cu putina apa si 100 gr zahar tos. Se fierbe putin, se raceste bine si se adauga cate o lingurita peste compozitia de unt.

Krantul: se pune la foc 200-300 gr zahar tos, se caramelizeaza, se amesteca cu 200 gr nuci (jumatati) si se lasa pana nucile se acopera bine cu zaharul caramelizat. La sfarsit se toarna nucile pe un fund de lemn udat cu apa, se lasa sa se raceasca, dar nu prea mult, se desprind cu cutitul si se farama in bucati mici.

Crema se imparte in doua, jumatate se pune pe primul blat, cu cealalta se imbraca tortul. Cand este gata se orneaza cu Krant.

Pofta buna.

andreiutza-perdelutza, sper sa reusesti pana duminica sa iti instalezi perdeaua, eu am vazut perdele pe rejansa si apoi clemele de plastic se agatau de cercurile mari prin care intra galeria. poate te ajuta cu ceva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wapi spune:

DianaR din partea gogosicii mele.
Adib - frumoase urari, multumim .
Eh, acum sa revenim la odiseea diversificarii : saptamana aceasta i-am pus si putina ceapa la fiert fara sa o pun si in piure. Ne-am trezit cu iritatie la fundulet. Ieri nu i-am mai pus si acum scapam de ea. Offf, ca delicat mai e bebele meu.
Gata mergem sa servim pranzul !

Wapi!&Stefanita (19 mai 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zax spune:

quote:
Originally posted by Steluta

Dana (Zax) bine ai revenit printre noi!! am Horia voinicel si vesel!!

Monnica, noua inca nu ne-a iesit dintzisorul!! Doar gingia este crapata... Il asteptam pe tati sa vina acasa, sa-i dea el cadoul . Voi nu stiti de obiceiul ca prima persoana care ii vede dintisorul trebuie sa-i cumpere cadou ???

Steluta iti multumim de primire . Cat priveste dintisorul, sper sa treceti fara prea multe dureri peste asta si Andrada sa-si primeasca repede cadoul.

Dana si Horia Alexandru (18.06.2006)

POZE
Horia Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia.t spune:

Ioana welcome back!!! Speram ca de data asta sa fie pe bune!

Adela si piticii Fineas (28 oct 2001) si Andrei (24 mai 2006)-3.1kg, 52cm

Baieteii lui mami AICI

www.dropshots.com/adelatordoi" target="_blank">FILMULETZE
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=f44d8edd2a6299f81a253&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">MONTAJ VIDEO

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia.t spune:

Zax LA MULTI ANI si multa sanatate! Sa te bucuri de puiutzul tau!

Baieteii lui mami AICI

www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=f44d8edd2a6299f81a253&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">MONTAJ VIDEO

Mergi la inceput

Doina - insanatosire grabnica si Craciun Fericit si voua!

Multumesc Doroti si Diana de La Multi Ani!
Nu stiu cum a fost la cele care si-au serbat ziua de nastere acum, dupa venirea pe lume a pruncilor, dar vreau sa zic ca mie mi se pare ca parca nici nu conteaza. Sunt atat de fericita ca e Horia sanatos si e bine, ca evenimentu' in sine nu ma mai emotioneaza ca in alti ani. Asta pana diseara cand o sa vedem surpriza de la tati.

Raluca - eu mai intrasem pe forum dar nu mai reuseam sa scriu nimik; asta pana saptamana trecuta. Poate mai mai vazut doar asa sporadic, oricum de acuma sper sa reusesc sa intru mai des.

Adib - intoarcem inmiit urarile foarte frumoase de Craciun!

Ioana ma bucur ca incep sa se aseze lucrurile si felicitari pentru copii frumosi si vorbareti!

Si nu in ultimul rand La Multi Ani sarbatoritilor de azi: Raul Celestin si Paul Victor!

POZE
Horia Alexandru

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by camelia.t

Zax LA MULTI ANI si multa sanatate! Sa te bucuri de puiutzul tau!

Baieteii lui mami AICI

Multumim!!!

POZE
Horia Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucis spune:

zax, La multi ani! Sa primesti ce iti doresti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaS spune:

Salutare,ciresici!!!

Am intrat repede sa felicit toti copilasii care au implinit 6 si 7 lunitze
,

La capitolul diversificare sunt multumita.Erik mananca aproape tot ce ii dau (fructe,legume,carne,cereale,iaurt).Ceea ce ma dispera este ca ii plac numai fructele din borcanele(dar tot nu ma las si ii mai rad cate jum de mar si storc o mandarina).Nu a renuntat la tzitzi,ceea ce ma bucura,chiar daca se mai trezeste si noaptea de vreo doua ori dupa ea

Avem deja 2 dintisori,spunem mama,dada,baba,eeeee....,mdea...cam atat imi aduc aminte acum,stam in fundulet singur de la 6 luni,inca nu mergem de-a busilea si nu ne ridicam in picioare singuri,doar cu ajutor.

Mergi la inceput