Mamici de ianuarie-februarie 2007 (44)
Raspunsuri - Pagina 23
Messa spune:
Netaza fetele, eu am mancat rapid niste cereale cu lapte si acuma ma duc sa dorm la loc.
Salina spune:
In primul rand felicitari Romaria si Mirela . Sa va traiasca puiutii!!!!!
Astept nerabdatoare vesti despre Haricleea (chiar nu are nimeni nr ei de tel?) dar si despre Cristiana.
Cata - cu putin noroc poate nastem impreuna
, intre Craciun si Revelion, astfel incat sa nu stam de sarbatori in spital pt ca nu este deloc placut. Eu nu pot decat sa te incurajez, poate stii de ce...cu David am avut exact aceleasi probleme, adica avea capul mare pt bazinul meu plus ca avea si circulara. Eu am vrut neaparat nastere naturala, asa ca am stat in travaliu vreo 6 ore, lucru care nu i-a priit deloc copilului. In fine, pana la urma tot la ceza am ajuns dar, daca as putea da timpul inapoi, nu m-as mai incapatana sa nasc natural. La eco cu o seara inainte (dar facuta la alt spital, nu de catre dr mea) mi s-a spus clar ca nu am cum sa nasc natural. Circulara nu s-a vazut... Dar deh, eu m-am incapatanat sa incerc. Sa stii ca David, desi lichidul cica era verde si copilul putin cianotic, a tipat si si-a revenit dupa cateva minute. La 10 minute cica era rozaliu si frumos. Cu mancarea nu s-a omorat...dar eu iar m-am incapatanat sa-l alaptez. In Municipal oricum nu hranesc bebeii cu nimic, imi amintesc ca suta bagata in buzunar mi-a adus niste glucoza pt David
. Eu o sa fiu pregatita de data asta si cu ceva laptic formula, just in case.
Fara a avea intentia de-a va speria, va spun ca pe mine ma tot incearca...respectiv stau in pat cu greu pt ca n-am stare deloc dar, asta e! Urmaresc miscarile bebelinei, sa fie ok, sa nu cada dopul sau sa se rupa membranele...colul e deja deschis "in palnie". O saptamana mai vreau, atata tot. Sper ca Dumnezeu sa-mi asculte dorinta, dar sunt pregatita si pt voia Lui
. Oricum, daca e ceva...sper sa apuc sa va scriu cateva randuri inainte. Sunt pe-aici. Am renuntat si la facut sarmale, piftie...cred ca o fripturica Craciunul asta si bunavointa familiei
. Cozonac bun gata cumparat!!! Asta e! Sanatosi sa fim!
Va pupic cu drag
ALINA
38+
ylilimic spune:
Cata - cu tine trebuie sa incep pomelnicul: la matei mi-a spus dr ca e posibil sa lipseasca, dar ca ma va lasa pe maini bune... De griji i-am spus ca e posibil sa-l dau afara pe bb mai devreme...stii ca am avut drepatate si am nascut inainte de data estimata. Ceea ce voiam sa iei in calcul este si o nastere normala, caci NU CRED ca la prima nastere sunt sanse ca bb sa nu-l astepte pe tati... Sunt barbati si fac front comun .... Asta e valabil si pentru celelalte fete care sunt la prima experienta... Ca si Roandre sunt absolut convinsa ca totul va fi bine, iar tu vei zambi la sfarsitul acestui episod pe seama temerilor tale.
P.S. - Daca te gasesc pe mess, te ciufulesc, caci am scapat de copil (a venit mama si l-a luat pe matei)!
gabriela - am auzit ca taximetristii fac nazuri la gravide in travaliu, cica apa nu mai iese din tapiteria masinii... Cat adevar este, nu stiu, dar ai face bine sa ai la indemana si un prosop maricel.
marinar - Felicitari pentru asa o mobilizare! Felicitari si sotului care se dovedeste un sprijin nemaipomenit in asemenea clipe. Face mult, sa stii!
aelita - adevarate scorurile la voi... Imi place insa mai mult tonusul tau molipsitor... Tine-o tot asa, sunt fete care au nevoie (si eu ma inspir de la tine)!
bits - da, in afara de vit C nu stiu ce sa iti spun... Sanatate! Ai grija ca o ia si Ken!
Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana
37 cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici
Catalina spune:
Gabriela, iti multumesc pentru detalii referitoare la trusa. Ma gandeam eu ca se gaseste si in alta parte dar dr a zis sa o iau de acolo de aia ma gandeam sa ii urmez indicatiile.
Salina, iti multumesc pt detalii. Exact din motivele pe care le-ai subliniat si tu ma rog si eu sa ma tina pana la cezariana. Oricum eu nu voi insista pe nastere naturala, chiar daca ma apuca. Ce sa mai fetelor, oricum degeaba facem noi planuri. Cu Dumnezeu inainte!
Va pup,
Cata 37+
Salina spune:
Cata- dar stai linistita. La prima nastere, chiar daca se declanseaza travaliul, nu merge asa rapid incat sa n-apuci sa ajungi la spital. Si chiar daca ai dilatatie 3-4 tot iti poate face cezariana, iar copilul, daca zici ca are BPD mare si Radoi ti-a zis ca nu are cum sa treaca, nu are sanse nici sa se angajeze. Ma rog, astea in teorie, stii tu! Mie mi-e teama sa nu intru in travaliu pt ca uterul meu e cicatriceal si de-asta nu este indicat. La tine nu sunt probleme, chiar si 2 ore de-ai face pana la spital.
Fetelor, stiti ce senzatie am eu? Parca imi apasa jos, in vagin, parca ar sta sa iasa...Plus ca se intareste si burta la greu, stau pe 4 no-spa, seara pun si-un supozitor. Mi-e asa teama sa nu fiu nesimtita rau si sa nu simt ceva ce pe alte femei le-ar alarma de la primul semn!!!!!
ALINA
38+
alinuk spune:
Iubitele,
Am intrat sa va dau de veste ca mai avem o burtica in pline emotii.
Kate este la spital, au apucat-o niste contractii si de dim s-a internat (doc a chemat-o cu bagajel cu tot).
Mi-a spus ca urmeaza sa se decida in dim asta daca/si cand o programeaza pt cezariana.
Ii tzinem pumnii si ii dorim un bebe sanatos (oare e primul baietel???) - aici multe majorete pe care nu le gasesc acum in graba...
PS: Avea o grija cand am vorbit....m-a intrebat daca e vreo veste despre Cristiana. Spre rusinea mea nu am stiut sa-i rasp si nici timp nu am deocamdata sa citesc in urma - sunt la birou cu treaba
(e vreuna dragutza sa-mi dea pe pm sau mess - am2000ro - ultimele vesti despre cristiana...??? eu imi amintesc doar ca se internase ieri cu membranele fisurate)
Aa stabilit cu kate ca vorbim dupa pranz cand va sti ce urmeaza...asa ca negreshit va tin la curent!!!!
Alinuk 33+
Theodor
................................................
Nimic nu-i intamplator!
........................................
noi_doi_si_o burtica
franturi_de_viata
marinar spune:
Alina multumim de vesti. sper sa fie totul ok si kate sa aduca pe lume un voinicel sanatos si papacios.
Marina
35+
Emma Ioana
burtika
lucrusoare bebe
Salina spune:
Alinuk - mi s-a facut pielea de gaina de emotie. Spune-i c-o pupic si-i tin pumnii, sa fie bine!!!! 
ALINA
38+
adela2006 spune:
buna dimineata in sfarsit am terminat de citit tot
am fost aseara la doctorita bebelina e bine are 3.200 g totul bine si frumos doar ca raman fara doctorita ca vineri pleaca prin tari straine asa ca daca ma incapatanez sa nasc intre timp am un nr de tel de la alta dr pe care nu am vazut-o in viata mea si nasc cu ea ( si uite asa ajung si la nastere normala nu ?
)
a zis ca ne vedem in ianuarie cam aceasi poveste ca la catalina
mi-a zis sa stau cumintica de sarbatori sa nu nasc dar ce ma fac eu cu voi cand imi dati atatea emotii ; ieri cristiana azi kateryna oare mai prind eu luna ianuarie ?
36+
miciurin spune:
Am ramas fara grai. Tin pumnii la toate fetele care sunt acum in emotii ......
Je
30 
Uraaaa, am schimbat prefixul!