Mamici de ianuarie-februarie 2007 (44)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kateryna spune:

Dana, ma bucur ca esti ok. Asteptam vestile de la tine. Nu ti-am spus eu ca mai bine mergi o data degeaba la spital, decat sa stai asa?

Helenutza, mie imi face la fiecare control tuseu vaginal. Asa verifica daca e colul deschis si caracteristicile lui.

Oana, tuseul e controlul pe masa.

35+ George Anelin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Kateryna am inteles. Daca o face cu grija si siguranta ca instrumentarul folosit e perfect steril...nu-mi pare un lucru rau.

Haine bebe

Burtica

Eu si Noi

34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

quote:
Originally posted by oana_bucur

Helenutza spune-mi si mie ce este un tuseu vaginal?

Haine bebe

Burtica

Eu si Noi

34+

nu zic nimik e controlul pe masa ginecologica...ala care ne place la toate

31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

a Shine ti-am trimis un PM.

31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Helenutza aici se face tuseu in sapt.36 sau 37-38 daca ne programam pt. cezariana electiva.

De durut nu m-a durut si nici n-am avut singerari niciodata, insa...cel mai nasol dintre toate a fost intotdeauna tuseul de la controlul de 6-7 sapt. DUPA nastere.La alea de dupa nastere ziceam ca ma urc pe perete...

Aelita si aici tot asa te duci la monitorizare CTG daca depasesti termenul,dar.. trebuie sa-l depasesti cu 7 zile ca mai devreme nu te invita nimeni.

Cu citeva ore unainte de cezariana mi-au facut monitorizare si atunci cind se pregateau (si nu le-am permis) sa-mi faca external version (sa intoarca copilul printr-o manerva externa ca a fost in pelvina).

Dana ce bine ca la voi se face CTG atit de des in ultimele saptamini.In Suedia nu pupam daca nu ne ducem de urgenta la spital cu probleme sau ne prezentam in ziua nasterii.

Analize de streptococul B nu se fac nici aici de rutina.Nici macar platite la cerere. Doar daca avem contractii sau simptome de nastere prematura se indura de noi si ni-l fac.

Mariana 30+
mama de Monica, Matei si Markus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

Mariana m-ai bagat in sperieti!gata!pai daca ar fi sa stau pana la termen oare bebe al meu nu se face de 5 kg?poate nu mai ia asa de mult in greutate caci nici eu nu mai am pofta de mancare(arsurile bata-le focul!).
astazi am vb cu asistenta unei doctorite de la endocrinologie si mi-a confirmat faptul ca mamele bebeilor nascuti peste 4 kg sunt suspecte de diabet.mama e insulino dependenta(diabet tip 1) pe cand tata nu e.totusi mai trag sperante sa nu fie ceva ereditar mai ales ca eu aveam 7 ani cand s-a inbolnavit mama de diabet,deci ar fi diabet dobandit si nu transmis in cazul ei.
oricum am sa tin cont de asta si am sa incerc sa am o dieta echilibrata dupa ce nasc.

36,KEN(1nov 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

La ora asta m-am gindit sa raspund si la intrebarea Messei cu utza.

Noi am practicat pina in sapt.36 la toate sarcinile.In Suedia astia zic sa ne lasam de "sport" in luna a noua ca prostaglandina poate declansa nasterea sau duce la niste infectii daca cumva colul este deschis putin in ultimmele saptamini.
Eu am fost cuminte si m-am conformat insa, recunosc, mi-a trecut prin cap ideea (inca neexperimentata) sa incercam cu ..."caciulita".

Dupa nasterea prin cezariana am asteptat doar 3 sapt. si atit.Tot cu "caciulita" din pacate, fiindca suedezii ne sfatuiesc sa nu fim prea zelosi pina nu se opresc lohiile.

Nu stiu daca se poate generaliza, dar...a fost intr-adevar o mare diferenta dupa cezariana fata de "utza" dupa nastererile vaginale.In plus,la prima nastere dupa epiziotomie mi-a fost si mai greu...

Mariana 30+
mama de Monica, Matei si Markus

Mergi la inceput

si aici din sapt 35 esti chemata pentru monitorizare si tuseu vaginal saptamanal.ca sa nu va mai spun ca pana in prezent am 14 ecografii la activ.deh trebuie sa-si faca si ei norma la bani.

Liudala prima sarcina citisem pe net ca mai mult de 5-6salopetele si vreo 6 body-uri nu e nevoie pt un bebel asa ca m-am conformat si nu prea m-am aruncat la cumparat hainute mici(mai maricele da)si cand am ajuns acasa din maternitate iar bebica al meu regurgita de numa numa si am ramas fara haine ,am fugit la cumparaturi de urgenta.acum la bebe 2 nu am cumparat decat hainele pt externare caci am totul pastrat de la Ken in stare perfecta.

36,KEN(1nov 2004)

Mergi la inceput

adica a fost mai bine sau mai rau?

36,KEN(1nov 2004)

Mergi la inceput

mey eu ce sa va spun ca am fost norocoasa aia din 1 la 100 careia dupa lohii i-au venit rusii cu toate ca alaptam?!eram panicata rau cand am vazut sange pe chilot,am crezut ca e de la operatie.nici nu-mi trecuse prin cap ca atunci cand alaptezi poti sa ai si musafiri.asa ca ce uta-uta!

36,KEN(1nov 2004)

Mergi la inceput