tort diplomat- o reteta simpla ?!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Buna seara si La Multi Ani!! Am facut si eu tortul diplomat si a iesit super gustos, doar ca eu am o "nemultumire" nu a iesit asa aerat ca la cofetarie si ma intreb de ce... are consistenta mai degraba a laptelui de pasare daca ma intelegeti si pe platou tremura ca o piftie... de la ce mi se trage?

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Sunnyf: eu il fac de regula fie intr-o cratita, fie intr-un castron de plastic, cred ca au pana in 30 de cm, o sa masor, dar cam asa estimez, 25-30 de cm. Cum imi inchipui ca nu ai facut intr-un lighean chiar nu-mi explic de ce nu ti-a ajuns crema. Mie imi depaseste inaltimea piscoturilor. La frigider il tin de regula aproape 24 de ore, adica l-am facut sambata seara si l-am intors a doua zi la pranz. Scrie si in reteta ca se intoarce a doua zi.
Andries si la mine uneori tremura, acum de exemplu e prea dens, prea tare. Cred ca depinde de gelatina, de frisca, de cat de bine se omogenizeaza cele trei, daca crema calda era racita total cand s-au amestecat, daca albusul e tare sau mai are inca "apa". Uite marea mea problema e ca nu am un castron suficient de mare in care sa le amestec pe toate 3, astfel ca de data asta crema calda, cu gelatina, imi ramasese la final cam neamestecata. Asa ca tortul meu are suvite galbui in compozitie si totusi e tare, adica nu tremura. O singura data l-am facut "pravale baba", l-am intors prea devreme si nu se intarise suficient si atunci mi s-a lasat de se deformasera piscoturile si intr-adevar tremura.
danita nu stiu forma aia de 1 cum se face, dar stiu ca facuse cineva o forma de fluture parca,, din carton a creat singura conturul, l-a infasurat in folie de aluminiu si a folosit pe post de forma ("fundul" formei fiind o tava). Nu mai stiu exact cine a facut figura dar cred ca merge (chiar mai usor) sa faci un 1.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Multumesc aissa, cred ca am amestecat cremele prea repede si nu am avut rabdare sa racesc suficient "mamaliga" de oua si zahar si cred ca amestecul prea cald mi-a "tuflit" frisca si albusurile. A iesit fix ca un lapte de pasare.
Voi bateti frisca si cu un intaritor?
Si crema de ou cu zahar o dati in fiert, un clocot sau doua, apoi asteptati sa se racoreasca si apoi puneti gelatina?

multumesc,

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinculet spune:

Am facut tortul si de anul nou, a avut mare succes.
E o reteta extraordinara, de multe ori am incercat sa fac tort diplomat dar nu a iesit asa delicios. E o reteta sipmpla si usor de facut.
Multumim mult pentru reteta!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Am incercat si eu reteta asta, dar ceva am gresit.
Cum scria si Andries, mi-a iesit cumva ca un lapte de pasare. De fapt, era intarit, dar compozitia nu mi-a placut ca nu avea consistenta diplomatului stiut de mine.
Plus ca era cam galbena (oare de la ouale de casa se trage?? au galbenusurile mai inchise la culoare...)
Ce as incerca data viitoare: nu mi se pare ok gelatina pusa in lapte si apoi amestecata cu compozitia fierbinte. As respecta indicatiile de pe plic si nu as aduce-o cu nici un chip la temp. prea ridicate.
Altceva: imbracata cratita in folie de impachetat, celofanul a ramas cam batzos si au ramas dungi pe tort.
Eu am redus la jumatate cantitatile (am calculat totul pentru 3 oua) si a iesit arhisuficient de mare.

Mai perseverez, sunt superbe pozele voastre si nu ma indoiesc ca a fost si foarte gustos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aime spune:

La multi ani 2007!

Cum spuneam am facut si eu tortul aissei, care asa se si cheama la mine Diplomat Aissa de 3 ori pana acum si mi-a iesit super, respecatand reteta (mai mai o gramada de retete Diplomat care nu ies ca asta). Si cred ca gelatina umflata si pusa in compozitia fierbinte e ok, celelalte retete ale mele nu prevad asa ceva si zau ca nu ies. Celofanul eu il ud f bine si-l intind astfel ca sa nu iasa cu cute.
Sa va arat si tortuletul meu facut acum la Craciun din portia intreaga din reteta si cel facut (prima data) la sf Andrei dar pus in 2 vase, ptr ca nu m-am gandit ca iese asa mare si am imbracat in celofan o forma prea mica.Aici e o sectiune.
Aissa

aime

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Aime, ce torturi frumoase si apetisante! Diplomatul e unul din deserturile mele preferate, nu stiu de ce l-am facut mai rar in ultima vreme.

Pentru fetele la care crema tortului a iesit mai compacta si tremurinda: mie mi se intimpla asa in cazurile in care nu bat suficient compozitia (aceasta trebuie sa fie spuma, sa aiba aer in ea), si atunci cind pun prea multa gelatina. Poate gelatinele de la diversi producatori au grade diverse de inchegare, si din acest motiv trebuie adaptate cantitatile. Eu folosesc gelatina granule de la Dr. Oetker si procedez asa: daca vreau sa obtin o compozitie mai mult cremoasa decit gelatinoasa, atunci pun cite un pliculet (10 g) de gelatina la circa 700 ml de crema. Daca vreau ceva mai tare, gen lapte de pasare, pun 2-2,5 pliculete la 1000 ml.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraFlo spune:

Foarte bun acest tort diplomat ! S-a mancat cu asa repeziciune de Craciun, incat am facut unul si de Revelion. La al doilea, m-am jucat putin si in loc de ananas am pus kiwi, cirese confiate si visine din compot (prima varianta a fost mai buna cred eu). Din pacate la prima ora a diminetii deja il incepusera si nu am reusit sa-i fac poza. Cel de Craciun asa a aratat.

Balbina bun sfatul tau. Am sa tin cont de el la urmatorul tort. Va multumesc pentru reteta si sfaturi !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela alina spune:

Vreau sa incerc diplomatul .Am cumparat tot ce imi trebuie si nu am gasit gelatina de la Dr. Oetker.
Intrebarea mea :cum sa o prepar cum scrie pe plicul respectiv sau cum scrie in reteta? (am citit pe aici pe undeva ca trebuie lasata in apa de pe o zi pe alta)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aime spune:

Mirela alina, ptr o reusita sigura gelatina ar trebui s-o lasi in lapte caldut de seara asa cum zice Aissa in reteta.
Si-mi pare rau ca nu ti-a placut Tortul de trufe, mie mi se pare un tort ff fin si care satisface simtitor pofta de dulce

aime

aime si Vladimir

Mergi la inceput