Pitici de Ploiesti

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Medeea76 spune:

Dani, Dr. Olteanu e o doctorita buna, dar indoapa copilul cu antibiotice. Tea a avut bronsiolita, apoi, dupa o luna si jumatate, viroza respiratorie si bronsiolita. I-am dat antibiotic de fiecare data, si rau am facut, pentru ca dupa doua saptamani de la finalul virozei, s-a umplut din nou de muci, drept care nu am mai dus-o la nici un doctor, si m-am hotarat sa nu-i mai dau nici un antibiotic cand are virusi! Eu am renuntat la Olteanu si am ales-o pe Culcer de la Bucuresti (cand a avut viroza), care e impotriva antibioticelor si mi-a dat doar tratamente naturiste si imuno-stimulatoare.Acum Tea se pune singura pe picioare, lupta cu raceala, ceea am si urmarit, doar asa isi poate face anticorpi, e deja pe final (i-am dat doar Sinupret, Immuno-Baby, Sterimar si am folosit batista bebelusului, atat)! Si noi am folosit la viroza aerosolii acasa, cu rezultate foarte, foarte bune (Ventolin si ser fiziologic). Nu au nici o legatura cu antibioticul, poti sa-i faci. Eu sterilizez aparatul cu solutie de sterilizat de la Chicco (cu apa rece), ca sa nu se strice. Trebuie intai sa-i arat copilului masca, sa te joci putin cu ea, apoi sa dai drumul la aparat. Tea (desi avea 5 luni), a inteles imediat ca ii face bine si a stat cuminte mereu. Nu e nici o problema daca va plange, dar sa nu-si traga capsorul, ca se pierd aburi. Ideea e sa nu se simta copilul fortat, ci sa o faca de placere. Sanatate multa si sa ai incredere ca va fi bine.

Medeea, mamica de bebe Tea - 17 iulie 2006

Mergi la inceput

Rox, bine ai venit, te primim cu mare drag. Ce fetite dulci ai, sa-ti traiasca! Te trec pe listuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fatima spune:

Medeea, parca mi-ai zis odata ca si Tea, pe la 2 luni jum. a avut o stagnare in greutate..i-ai dat ceva? nu stiu ce sa zic de Eva mea..nu prea mi-a mai luat bine in greutate luna asta, daca la 2 luni avea 5.400kg, la 2 luni si trei saptamani avea doar 5.700, adica doar 300 g in plus..mi se pare cam putin..ea nu plange de foame, pare ca ii ajunge lapticul meu, manaca la 2-3 ore, uneori la 4..noaptea imi doarme uneori si 6 ore..tu ce ma sfatuiesti? sa-i dau ceva vitamine?

fatima de eva ioana
eva ioana (08.11.2006)

Mergi la inceput

Fatima, Tea de la 5 la 6 luni a luat doar 70 de grame. De la 6 luni pana la 6 luni si 10 zile a luat 500 de grame!
La doua luni Tea dormea toata noaptea, deci nu manca niciodata noaptea. Intr-adevar, cam la doua luni si jumatate nu a mai mancat bine in timpul zilei. Noi am rezolvat cu Infant Formula, i-a dublat la propriu pofta de mancare, asa ca am intrerupt tratamentul dupa doua saptamani, de teama sa nu se ingrase. Apoi a mancat normal. Se numeste greva sugarului, sau asa ceva, si apare la 2 luni si jumatate-3 luni (dar nu la toti copiii). Nu-ti face griji, Eva a crescut foarte, foarte bine in primele doua luni, nu ai motive de ingrijorare, dar e normal sa-ti pui intrebari, cata vreme te-ai obisnuit cu un ritm de crestere. Ideea nu e sa creasca in greutate constant, ci sa creasca in greutate oricat, deci rau e daca stagneaza sau scade. Noi am avut o saptamana de dezvoltare normala (nu era nici bolnavioara si manca normal) in care a luat doar 30 de grame, apoi a luat 300 de grame intr-o saptamana. Sfat bun: nu o mai cantari decat lunar!
Te pup si stai linistita, daca mananca si creste (chiar si mai putin) e ok. Daca nu mananca, incearca Infant Formula. Daca stagneaza sau scade, mergi la doctor.
Pup fetele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fatima spune:

Multumesc, Medeea. Nu obisnuiesc sa o cantaresc decat 1 data / luna, dar am fost la vaccin, si mi-a cantarit-o pediatra..ce-i drept, si cantarul era diferit..coincide perioada asta si cu dieta mea montignac, si desi mananc pe saturate si destul de sanatos zic eu, m-a pocnit asa, un semn de intrebare..
in plus, de cateva zile a inceput sa aibe scaune mai dese si foarte moi..stiu ca orice e posibil la bebeii alaptati, dar as vrea sa-i fac si o coprocultura, pentru linistea mea..stiti cumva unde pot sa am incredere sa fac asa ceva in ploiesti? adica sa am incredere in rezultate? eu cu laboratoarele astea m-am lamurit din timpul sarcinii..la panaceea imi iesea ceva, la stupii altceva..

fatima de eva ioana
eva ioana (08.11.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geliza spune:

oooo, fatima....despre laboratoarele din ploiesti....si eu am numai laude...eu i-am facut copro Ilincai la Budimex in Buc...au un laborator Medlife in cadrul spitalului unde fac analize non stop...acolo i-am facut si hemoleucograma ca recoltau din deget....

Eliza cu Ilinca (7 aug 2006) si Mara (24 ian 2002)fete cucuiete

"Tot ceea ce se petrece are un anumit sens"(Gabriel Garcia Marquez)

Mergi la inceput

Fatima, intre cantarul meu si cel de la doctor e o diferenta de vreo 300 de grame! Despre analize... Bucuresti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danip spune:

Buna fetelor,
Bebe al meu a facut aseara ultima injectie intravenos cu genta si axetine pentru brosiolita si dr Olteanu a zis ca sa-i mai dau si un alt antibiotic oral. Eu am inceput sa-i fac aerosol cu adrenalina si ser fiziologic conform spuselor unui dr. de la Bucuresti, dr. Stanciu de la Budimex, care mi-a zis sa nu-i mai dau antibiotic ci doar aerosol. Problema este ca el plange si nu am reusit sa-i fac de 3 ori pe zi cum a zis dr. si acum e ragusit, nu stiu daca de la raceala sau de la plans. Am sunat-o pe dra Olteanu si a zis sa-i dau Peritol, ca daca nu ne interneaza, m-au cam speriat vorbele ei. Si cu aerosol tot infundat e pe nas, m-am saturat.
Medeea, te rog, daca nu te superi, da-mi si mie nr. tau de tel sau id-ul de messenger, ca stiu ca te-ai confruntat cu brosiolita asta care ma dispera. Multumesc mult.
Fetelor, va urez sanatate si voua si piticilor.
Pupici

Bebe Ovidiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanae spune:

Medeea merci.

Fatima si bebelina mea avea scaune moi si dese cand manca la san.Am trecut si prin greva sugarului,dar am rezolvat-o cu pic.Bonisan si cu Liv.52 sirop.

Danip nu se da Peritol la bebe asa de mic.Incerca cu niste imunostimulatoare, cu oscilococinum,corizalia...Eu zic sa nu te grabesti cu antibioticul.La noi s-a rezolvat la 2 saptamani cu ce ti-am spus mai sus.Si era tare rau infundata , avea multi mucisori care se facusera chiar galbeni.I-a trecut greu ce-i drept dar fara antibiotic.

Rox de Diana(8.05.2002) & Sarah(18.09.2006)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexutza_26 spune:

Pup fetele dragi din Ploiesti!!!!

Ma primiti si pe mine in grupul vostru...sau e prea tarziu????
Va citesc destul de des, desi de scris nu prea apuc....ca de, sunt singura cu una bucata bebe agitat si vorbaret....

Mamica fericita de GABRIEL (30.09.2006)
PRINTZUL

Pupici si bebici sanatosi si mancaciosi!!!

Mergi la inceput