Respiratie suieratoare - va rog sfaturi

Respiratie suieratoare - va rog sfaturi | Autor: Nicoleta

Link direct la acest mesaj

Servus.
Lunea trecuta baietelul meu, Stefan - 4 ani aproape, a inceput sa respire mai suierator, pentru cine stie pe inspiratie, sunetul acela inalt... L-am tinut acasa incepand cu marti, miercuri am fost la medic, avea o viroza pulmonara, ni s-a explicat ca este un fel de pneumonie virala, la el la debut, tratabila cu sirop Ventolin si cu sirop de tuse (tusea destul de urat). Ieri am fost la control, l-a consultat alta doctorita. Ne asteptam sa fi trecut, dar nu, suieratul era tot acolo, se auzea extrem de putin, dar era acolo.
Ideea este ca nu mai am cum sa il tin acasa, maine trebuie sa il duc la gradi, pana vineri. Ma gandesc eu ca joi si vineri sa il lasam numai pana la pranz....
Copii sunt mai putini acum la gradi, cam 17 erau ieri, sper ca maine sa fie vreo 10-12.
Fac rau ca il duc? Nu am cu cine sa il mai las...
Cum scapam de suierat?
Ni s-a spus ca trebuie tinut la caldura, cand i-am spus medicului ca nu mai am cum sa il tin acasa, mi-a spus ca daca revine boala, devine periculos... Eu ce sa fac acum?
Cum il ajut sa nu mai pateasca ce a patit? Ia Septilin si Pikovit...
Nicoleta

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Daca e pneumonie virala e contagioasa si o sa o imparta si celorlalti copii de la gradi.
Plus ca nici pt el nu cred ca e deloc bine sa-l scoti din casa pe vremea asta.
Suieratul o sa-i treaca odata cu boala...

Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

uite aici poti gasi un raspuns
http://www.desprecopii.com/info.asp?id=1038

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
NOU:www.supereva.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns light spune:

Nicoleta poti incerca sa ceri sfatul si altui medic pediatru, si sa intrebi daca il pot ajuta cateva sedinte cu aerosoli in loc de siropelul cu ventolin.Sanatate si numai bine!

fara drept de semnatura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

De la medicul de familie am bilet ca poate intra in colectivitate. Ideea este ca inca nu a scapat de suierat... Sa fie asa, sa se sfaseasca si asta odata cu boala?
Nicoleta

Mergi la inceput

Lucia, avem un pediatru in care avem incredere, dar nu-l mai gasim saptamana asta... El cred ca ne-ar fi recomandat aerosoli din prima, dar nu am ajuns la el. Eu mai am Fluororinil, 2 fiole, de vreo jumatate de an, ma gandesc sa i le fac pe acelea, medicul de familie nu a pomenit nimic de asa ceva. Poate sa il sun pe medicul asta pediatru si ii cer un sfat...
Lavi, suieratul poate fi (eu asta cred ca este) o reactie alergica la boala. Si el nu a avut propriu-zis pneumonie.
Am citit si articolul, m-a ajutat si nu prea, eu vroiam exemple concrete: am facut asta si l-a ajutat. Ca eu sa intreb medicul...
Nicoleta

PS numai noua ni se intampla in ajun de sarbatori...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdelaP spune:

Nicoleta, eu iti recomand sa consulti un pediatru peumolog. Descrierea ta se apropie f mult de ceea ce se numeste wheezing. In cazul in care doresti revin cu amanunte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Nicoleta, suieratul nu este o reactie alergica e sunetul care se aude atunci cand caile respiratorii sunt congestionate si aerul iese cu dificultate. Ventolinul de obicei ajuta la decongestionare, ma si mir ca nu a trecut. Aici se mai da fluovent, care ajuta mucoasa sa se refaca si sa elimine mucozitatile. Eu as merge la un medic pediatru.

Mergi la inceput

Ce sa zic, tratamentul a inceput abia miercuri seara. Nu are decat 5 zile "pline" de tratament. Nu mai tuseste asa de tare, doar putin. Mergem vineri la medicul care l-a vazut ieri, sa vedem ce si cum, maine as vrea sa il las acasa toata ziua, poate joi stau eu cu el, iar vineri tot nu scapa de gradi.
Nicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Chiar nu gasesti solutii? E destul de serios daca dupa cinci zile de siropel tot mai tuseste. Asta nu e un tratament care sa-l poti repeta atit de des.
Nu vreau sa te sperii prea tare, dar daca raceste copilul peste chestia asta risti sa faca o criza de astm.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Ma zbat sa il tin acasa inca 2 zile. Sa vad ce pot face. Chiar se poate declansa astm din cauza asta? Brrrr.... am mai auzit, dar...
Nicoleta

Mergi la inceput