Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (67)
Raspunsuri - Pagina 6
fatima spune:
miro, cum sa fie laptele tau apos..sa nu mai spui asa ceva..laptele tau e cel mai bun pentru bebelina ta..doar ti-a aratat si ea, nu? laptele de mami nu are consistenta celui de vaca, e diferit, de aia multe mamici trag concluzii gresite..si intr-adevar, e mai apos la inceput, ca asa trebuie sa fie, sa potoleasca mai intai setea bebelusului, si apoi e mai hranitor, sa-i potoleasca foamea..
iar daca se trezeste mai repede de 3 ore, nu inseamna ca nu s-a saturat, laptele matern se digera mult mai repede, stomacelul lor e micut, iar necesitatile mari, ca doar cresc intr-un ritm ametitor..
cea mai buna dovada ca laptele e bun si bebelina ia suficient e cresterea in greutate..
fii bucuroasa, miro, nu putine mamici se pot lauda ca au reusit ce ai reusit tu.. sa ajunga sa alapteze exclusiv dupa 2 luni de alaptat mixt..
fetelor, asta e, asa e alaptatul, eu m-am impacat cu ideea..bebelusii alaptati nu au un program ca cei hraniti cu lapte praf..nici nu dorm asa mult..manaca des, chiar la 1 ora..
e greu, nu mai avem timp pt. noi deloc, dar asta se inumara printre primele sacrificii pe care noi, mamicile le facem pt. puiutii nostrii..
fatima
de
eva ioana
cu 24h inainte
dupa 24h
dandusa spune:
Vreti sa vedeti cum doarme un ingeras?
Dandusa,mamica de Crina Maria(1nov2006)
poze crinuta 
poze dandusa
La baita
fatima spune:
dianocica, mie mi-a vent cm la exact o luna..si exact in ziua in care imi venea de obicei..
puseele de crestere scrie ca sunt la 3 sapt, o luna, 6 sapt si 3 luni, dar cred ca difera in functie de bebe, fiecare are ritmul sau de crestere..
panaa, incerca sa-i faci o rutina de noapte..dupa baita, da-i sa pape cu lumina stinsa, iar noaptea, cand se trezeste, nu vorbi deloc cu ea si nu aprinde lumina..descurca-te cu o lampita de veghe..si incearca sa-i dai sa manance inainte sa incepa sa planga, daca o auzi din timp..eva mea nu mai face kaki noaptea si de la o vreme, sar peste un schimbat de scutec..iar ziua cand are momente de veghe, prelungeste-i-le..joaca-te cu ea si oboseste-o..
fatima
de
eva ioana
cu 24h inainte
dupa 24h
fatima spune:
dandusa, doamne..superb ingerasul tau..
noi am patit-o invers cu siropele de colici..am incercat sa-i dau debridat, ca auzisem ca ar regla tranzitul, dar de ieri imi tot vomita si nu stiam de ce..abia apoi am facut legatura..azi mi-a vomitat rau de tot, am sunat pediatra..mi-a confirmat ca unii bebei nu tolereaza debridatul..mi-a mai zis ca nu-i adevarat ca regleaza tranzitul, ci doar calmeaza durerile constipatiei sau diareei..
..la arsul mancarii si eu sunt as..acum imi pun telefonul sa sune sa nu uit de ea pe foc..
roxana, si gandacelului meu ii cade perisorul..are printesa mea o cheliuta "a la basescu"..
fetelor care folositi suzeta..nu toate suzetele sunt adecvate varstei lor..sunt suzete speciale pt. nou nascuti, mai micute si foarte moi..nici eu nu stiam, am aflat cand am primit una cadou pe care scria si cu care eva s-a impacat foarte bine, o calma cand avea colici, dar din pacate am ars-o incercand s-o fierb..
fetelor, am mai aflat o metoda de ragait..in loc de bataile usoare pe spate, masati usor bebelusul la ceafa..ca si cum ati prinde pielicica intre degetul mare si cel aratator..bebelusul poate sta fie pe umar, fie in pozitie catelus, fie in pozitie fetala, ghemuit la pieptul vostru..la noi a mers de fiecare data cand am incercat..
fatima
de
eva ioana
cu 24h inainte
dupa 24h
Mirona spune:
Avem lacrimi!!!
azi mi-a plans bebelina cu lacrimi - tzuc-o mama pe ea de fetitza - si zau ca de foame a plans.
Laura eu am 22- maxim 23 grade in camera bebelinei. La baita facem 25 maxim 26. Eu ii las caciulitza in cap - macar pana la primavara. plus ca avem si cerceii pusi si bebe meu e atat de agitata - ca mi-e teama sa nu-si bage degetelele pe la cercei si sa se raneasca. Am avut un astfel de episod cu nepotika Adnana si am ramas traumatizata.
Aelita eu faceam taman invers - dr. mea trebuia sa-mi ceara copie dupa analize - ca eu toate le puneam la dosar - ei uitam sa-i mai dau. Ecografii si masuratori de-ale ei - nu sunt necesare in spital - doar de analize te intreaba.
dianocica 3 saptamani am avut lohii - apoi o pauza mica - un Cm clar (ceea ce pentru mine e SUPER - eu care nu am CM deloc) scurt de 4 zile si apoi pete maronii.
dandusa pupici la ingerasul tau.
fatima spui tu ca este o performanta? merci dragutza - mai am inca ceva de facut sa ma simt implinita d.p.d.v. al alaptatului: sa micsoram timpul alaptarii - ca imi omoara sanii asa.
Am fost si la pediatra. bebelina e bine - renuntam deoacamdata la lapte praf - continuam cu alaptare exclusiv saptamana asta si duminica o cantarim don nou - apoi discutam. Intre mese daca cere - ceai de fenicul - pentru colicii ei - asta ca sa pastram mesele tot la 3 ore.
VAI DE MINE CE MA ASTEAPTA.
Are acum 3.700 g si 52 cm - e ok. A mai masurat-o si la torace si capsor. Din nou ok.
Sa vedem ce-o fi.
V-am pupacit - ma duc sa-l salvez pe tati ca l-am lasat cu bebelina si dupa cate aud eu prin Baby Phone ... cam urla micutza.
P.S.
pentru fetele care urmeaza.
curaj fetelor!
Miro si Karina Ioana - filmuletze Karina www.dropshots.com/day.php?userid=121067&cdate=20061127&ctime=132700" target="_blank">1,www.dropshots.com/day.php?userid=121067&cdate=20061201&ctime=005102" target="_blank">2,www.dropshots.com/day.php?userid=121067&cdate=20061204&ctime=132558" target="_blank">3,
am o nepotica talentata, o burtica in amintire, si o BB-lina zbenguita
dianocica spune:
fetelor, sa stiti ca si dmic e forumist tare. cum a auzit ca eva a fatimei ragaie la san, a inceput si el...e un dulce. si mai am o intrebare: voi cand ati schimbat nr la pampersi? noi de -abia l-am pus pe tati sa ia 2cutii de pampers si 2 de happy si parca le pisuleste pe toate. adica pe langa toate....am incercat cu un pampers 2 si parca merge mai bine. dar dupa 2 saptamani? nu e cam devreme? nu cred ca a luat chiar atat de mult in greutate...
diana
fericita de bb davidutz
bamboletta spune:
Ce fel de scutece folositi?eu folosesc Pampers mi se par cei mai buni,dar mi-am luat un pachet de hugies ca auzisem ca si astia sunt buni ,dar mie nu mi se pare,am impresia ca trece umezeala prin ei 
Am fost si la pediatra sa vedem cu bubitele de pe fata a zis sa-i dau cu crema de galbenele pt fata in rest e bine,am uitat sa intreb de marsupiu
dar era de asteptat sa uit ![]()
CM mi-a venit pe 14 dec,la o luna si jumatate de la nastere
Roxana_c-caruselul este intradevar pt patut din lemn,dar noi am gasit o modalitate de al prinde pe patutul nostru care se pliaza ![]()
Dandusa-ce scumpa e Crinuta ta
chiar e un ingeras 
Bamboletta si
Antonia-Gabriela (1 nov 2006) 
"poze"
www.dropshots.com/bamboletta" target="_blank">"video bebelina"
"Poze Antonia-Gabriela"
bamboletta spune:
Sa va spun cum doarme Antonia mea acum ![]()
![]()
in balansoar cu feonul pe burtica,tocmai a avut o repriza de colici imi era asa mila de ea
tare se mai svarcolea mititica,dar cum i-am pus feonul pe burtica a tacut si balansoarul cum o leagana doarme tun 
Bamboletta si
Antonia-Gabriela (1 nov 2006) 
"poze"
www.dropshots.com/bamboletta" target="_blank">"video bebelina"
"Poze Antonia-Gabriela"
danita spune:
Laura , cica:
"In saptamina a 4-a - a 5-a, ratia de lapte pentru 24h este de 650-780ml. Repartizata la 6 mese revine 110-130ml/masa. In saptamina a 5-a - a 6-a, ratia zilnica este de 650-850ml, deci 130-170ml/masa daca se dau 5 mese si 110-140ml/masa daca se dau 6 mese. Cifrele sint pur orientative. Fiecare sugar isi individualizeaza "ratia"; criteriul major este modul cum progreseaza in greutate: unii cresc cu o ratie zilnica de 60-70g/kg greutate/zi, iar la altii nu este suficienta nici ratia de 160-180g/kg/zi. In ultima eventualitate se mareste treptat concentratia." - Mama si copilul
BeBelusca
dandusa spune:
FATIMA,
deci nu sint singura gospodina...
Saptamina trecuta am pus sa fac o supa...,cind s-a trezit Claudiu si s-a dus sa-si faca cafeaua..,a vazut ca fierbe ceva pe foc...,fericit vine la mine si frecindu-si miinile ca un copil ,imi zice:facem mincareeee!!!Saracul de cind nu mai vazuse ceva fierbind pe foccc...Am mincat in ziua aia si apoi am aruncat-o.Daca ma intrebi ce maninc eu zilnic..,nu stiu nici eu prea bine cum imi trece ziua...Pupici Evei
Ce imi place de tine ca esti foarte informata si mereu gasesc ceva interesant in mesajele tale.
BAMBO,
cu feonul zici?Nu-mi spune ca sta singur,il tii tu ,nu?
Mie mi-a venit cm ,la 36 zile de cind am nascut.
Fetelor ,babele zic ca nu-i bine sa vina asa repede atit timp cit alaptez,voi ce stiti?Eu stiam ca este bine sa-ti vina repede chair daca alaptezi...
I-am facut baita si acum ingerasul face nani.
Eu am o groaza de calcat si ar trebui sa-mi fac datoria ,asa ca fug sa calc pina nu se trezeste ingerasul meu.
Dandusa,mamica de Crina Maria(1nov2006)
poze crinuta 
poze dandusa
La baita