Mamici de ianuarie-februarie 2007 (43)
Raspunsuri - Pagina 5
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Liuda spune:
bits daca comenteza dr. tau - adui o japoneza si pune-o alaturi cu tine... poate a vedea atunci omul ca e cam diferenta intre fundul tau si a unei pisici de-a lor, si poate vede si diferenta si la inaltine si la burta... , bine ma ca nu esti din Africa ca aia cica se nasc de la 4 la 5 kile si ceva, atunci japonezul tau in genere nici nu se uita la tine de frica... de hemoragii...
Va pupic pe buric.
Liuda si o burta de 35 saptamani fix
Alinus25 spune:
Buna seara fetelor!
Am intrat si eu pe forum, mai rar ca de obicei, dar ce sa fac numai cand am timp pot.
Romaria bafta maine! Sa ai o nastere usoara si un bb sanatos.
Liuda cum rezisti sa mananci asa putin? Eu cred ca as fi verde de foame daca as manca numai atata. Ce-i drept incerc si eu pe cat posibil sa nu mai maninc ca sparta ca deja am pus pe mine 18 kg la nici 31 saptamani!!! Iar cu mancarea dietetica la mine nu merge treaba... nu pot sa maninc numai salate si verdeturi. Le felicit pe fetele care pot.
Alina 30+
Nunta noastra
elena_mvl spune:
Romaria, mult noroc maine!! Vei avea multe ganduri bune indreptate catre tine.
Cleopiciu, nu-ti face griji in privinta DPN. Si eu am fost la eco de 32 de saptamani, pe care am facut-o mai devreme cu o saptamana din motive de programare in aceasta perioada aglomerata a sarbatorilor si doctorita mi-a spus sa ma bazez pe DPN de la eco de 24 saptamani. Acum, la varsta mai mare a bb-ilor, ei se dezvolta diferit. Cand sarcinile au varsta mai mica poti sa te bazezi pe masuratorile facute la eco. Deci stai linistita si ai in vedere DPN-ul de la eco de 24 saptamani. Dupa nastere o sa putem verifica daca DPN-ul de 24 sapt a fost corect.
O saptamana usoara fara evenimente nedorite, gen contractii, dureri, vergeturi noi, etc. !
mariana_1976 spune:
ROMARIA galeria incepe de pe-acum
Diseara stau calare pe net sa citesc printre primele vestile bune!!
Sotul meu nu a putut vedea NIMIC la cezariana din cauza paravanului,si nici nu l-au lasat sa filmeze,m-a tinut doar de mina, asa ca nu a avut cum sa i se faca rau...
Bits sunt si eu prin zona si citesc o multime da' cu scrisul mai incet...(adica ma "docomentez")
Si in Suedia se nasc bebei maricei, in jur de 3500g+ si pina la 4500g nimeni nu recomanda cezariana, mai ales daca e vorba de a doua nastere.(vaginala).Daca e vorba de prima nastere vaginala dupa cezariana, 4000g e considerat cam mare.
Eu am tot cautat, cercetat si m-am "informat" despre nasterea naturala dupa cezariana, am primit chiar raspunsuri de la moase din diferite tari dezvoltate si am ajuns la concluzia ca o ruptura uterina nu se poate prevede inainte de inceperea travaliului si la cel mai mic semn de durere in zona inciziei sa fug la urgenta.
Pina la urma decizia nu este 100% luata, astept sa vad in sapt.38 cite kg are copilul,pozitia lui, cantitatea de lichid amniotic,cum se prezinta incizia mea la ecografie atunci,ce metode de monitorizare au in spitalul la care ma duc.In mod normal trebuie sa aiba posibilitatea unei cezariene de urgente in orice clipa in caz ca nu merge cum trebuie acel "trial of labour".
Inclin 60% pentru nastere vaginala dupa cezariana si 40% cezariana.Dar cind citesc de tot felul de greseli de estimare ale medicilor,mi se face cam frica.Apropo, mie la 37+ saptamini mi-au apreciat o greutate mult mai mica a bebeului decit ce a fost la nastere peste 10 zile.Nu mai am incredere, mai ales de cind si la eco morfo am constatat ca se pot insela cum au mai fost cazuri in tari dezvoltate aici pe forum.
In concluzie nici nu ma astept sa poata garanta nimic medicii.(daca ar fi peste ocean, poate ca ar fi mai speriati de datul in judecata insa in Suedia scapa prea usor: o trag cu "greseala de estimare" care se poate intimpla adesea!).
Mariana 28+
mama de Monica, Matei si Markus
Haricleea spune:
Abia asteptam sa ajung acasa sa va scriu....Astazi,toata ziua m-am gandit numai la ROMARIA,am sa citesc Acatistul Maicii Domnului pt ea si ingerasul ei si de ce nu,pt noi toate...
Miercuri suntem programate la ceza eu si MIRELA.
Numar zilele si in curand orele,minutele...De fiecare data cand se naste un copil,se naste si o mama!Cred ca este ceva similar cu renasterea.Voi creste odata cu el,privindu-l,cred ca voi privi in propia-mi fiinta.Munca abia de acum incolo va incepe.Vom da nastere unor vieti-ceva de o imensa valoare ce trebuie protejat si cred ca nici un sacrificiu nu este suficient de mare pt o asemenea opera!Pentru ca nu exisata o relatie mai profunda decat aceea intre mama si copil,el a trait 9 luni in pantecele nostru si am fost unul cu el.Abia acum se naste puterea de a iubi neconditionat.Odata cu nastrea lui,voi primi un dar-eu nu voi mai fi aceeasi odata ce am nascut pt ca este o imensa diferenta intre o mama si o femeie.Acum avem una dintre cele mai mari responsabilitati din lume.Sa fii mama e o mare arta si asta trebuie invatata!
Intr-un sfarsit am terminat si eu cu cumparaturile...mai sunt de luat dar de restul se ocupa tati...Cand am sa ma intorc de la spital am sa va punem si noi poze cu noi...am uitat cablul de la apartul foto in Rusia dar va veni tati miercuri cu el si o sa ne facem temele!!!
Maine o sa va salut printre picaturi pt ca vom merge la manechiura,pedi..,cosmetica-epilat si as mai cumaram cateva resturi!!!
Va pup si sa avem un gand bun,plin de vibratie,sa ne rugam pt Romaria--oricum va iesi totul OK!!37+
ylilimic spune:
Seara buna!
Azi sotul a avut un hard de reparat si prin urmare nu am putut sta pe net atat cat am prevazut, motiv pentru care cum a iesit el pe usa, cum am intrat eu pe net!
Asadar si eu tot la romaria am stat cu gandul, voi avea maine o vorba buna la Doamne Doamne, sa fie totul in regula si sa aflam curand vesti bune!
Liuda - esti belea, fata mamii! Vorba Alinushei, muream de inanitie pana acum...
bits - au mare dreptate fetele! Eu lucrez printre coreeni (mare diferenta nu-i la fizic) si astia sunt la fel de stafiditi si panicari pe deasupra. Arata-le tu, iubita, cum stie sa nasca o romanca! moooaaamaa, vorbesti japoneza! Asta da realizare! Sau cel putin asa se vede dinspre mine...
haricleea - frumos scris, frumos simtit! Si stai sa te vezi cu bb in brate...
mariana - multumesc pentru cercetari, poate asa se explica de ce dr meu a zis ca bb pare mai mare decat primul ... intrasem si eu la idei, dar oricum aveam sa mai masuram o data vineri, la control.
anis - ma bucur ca iti este mai bine!
Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana 36+ cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici
Liuda spune:
Alinus25 eu mananc exact ca sa ma satur, deci nu imi dau peste mana doamne fereste niciodata! poate uneori ar trebiu... dar chiar mananc pe saturate. Una din cauza ca nu stau acasa - ca acasa cred ca asi sta mutata in frigider, ca ma apasa pe creer prezenta lui alaturi. La birou nu am timp sa simt foamea si daca simt ce mare smecherie ca oricum nu am mare lucru de mancat, astfel ziua scap, seara mananc ma satut. AAA dar fara fructe tot nu pot! Eu sant de fel pofticiosa si chiar imi place sa mananc bine si nici nu pot renunta, regim la mine inseamna pana mi se face foame, ca daca imi este foame , mama, feriti-va din fata mea ca nu conteaza nimic! Asa ca eu nu ma abtin!
ylilimic tu mai taci ca ti se vede apa in gat, numai burta e din tine si mai si comentezi!
Va pupic pe buric.
Liuda si o burta de 35 saptamani fix
romaria spune:
Va multumesc din suflet, mi-au dat lacrimile cand vad ca va ganditi la mine, ma face sa ma simt mult mai bine.
Eu parca as fi drogata asa ma simt. Ma bucur din suflet ca maine imi vad puiutzul, dar si frica este pe masura.
Acum merg sa-mi fac toaleta ras, epilat si spalat.
Va anuntz ce si cum.
Va pup mult si o sa va dau de veste sigur.
Romaria si fetitza inca din burtica Rihanna Nicole .
Salina spune:
Romaria - am intrat special sa-ti urez nastere usoara,sa-ti dau un pupic , si sa-ti spun ca ma voi gandi maine la tine si-ti tin pumnii. Sentimentele care te incearca sunt firesti dar vei depasi totul cu bine si-ti vei tine minunea in brate atat de curand!!!!! Super!!! Si, inca ceva, i-ai ales un nume superb, in special Rihanna(era si pe lista mea).
ALINA 37+