PIERSICUTZE de iulie - august 2006 (17)
Raspunsuri - Pagina 24
dana_oprea spune:
Buna! Revin si eu dupa o "mica" pauza cu vesti despre noi. Astazi am fost la pediatru si ca urmare raportam: la cinci luni si jumatate avem 70cm si 9.000gr (dimensiuni pt 9 luni
), dar doctora a zis ca atat timp cat dezvoltarea este armonioasa nu tb sa-mi fac probleme. De exemplu, in graficul ei pt 9 luni baieteii masurau 72.2 cm si aveau 9280gr, deci suntem in grafic ca si dimensiuni. Asta o spun ca toata lumea zicea ca e prea "gras".A.. si amintesc ca ne-am nascut cu 2.100gr, dar am fost cuminti, am papat bine si ca urmare am crescut.
Acum la capitolul "diversificare" sa va spun ce ne-a recomandat noua:
deci, la 5 luni si jumatate bb tb sa pape cinci mese si anume:
1.masa de dimineata 6-7dim lapte 180ml + eventual o cupa de faina de orez
2.la ora 10 masa de fructe combinata cu branzica dulce de vaci
3. la pranz ora 13-14 piure legume alternativ cu branza de vaci si carne (piept pui fiert separat de legume)
Dupa 6 luni mi-a zis ca pot introduce supa de carne (adica sa fierb carnita cu legumele) si sa-i dau trei zile carne, o zi galbenus introdus progresiv.
4. ora 17-18 iaurt simplu sau cu fructe dar fara fructe de padure.(am uitat s-o intreb ce tip de iaurt
, dar o s-o sun).
5.masa de seara mi-a zis sa-i dau cereale Milubrei pt 6 luni pt ca ele contin lapte Milumil, adica ce-i dau eu piciului .
Deasemeni, mi-a zis sa-i mai dau calciu pt ca s-a dezvolatat f mult si un siropel Imunobaby 3ml/zi-30zile pt cresterea imunitatii organismului.
M-am cam intins cu mesajul, dar poate o sa mai foloseasca cuiva. Oricum, astept pareri si de la voi ( citesc acum in fiecare zi-pana acum am mai avut probleme cu netul, dar acum e OK).
Mai revenim cu postari-sa recuperam ce avem de citit.
Va pupam pe toate!
Dana si bb Sebastian-30iunie 2006
Sa fii mic e lucru mare!
http://b1.lilypie.com/C15Wp2.png
http://new.photos.yahoo.com/oprea_dana2005/album/576460762374375802
Consi spune:
Manca-v-ar mama de harnicutze! Ca niste
asa ati umplut voi 3-4 pagini de dimineata!
Am ajuns acum jumatate de ora acasa si bineinteles ca m-am pus pe citit. Am fost la cumparaturi, baiatu' a stat cuminte la buni. Am cheltuit o gramada de bani, dar e primul Craciun a lu' puiu. Am luat brad natural si bradut (artficila) pentru camera lui Luca si alte multe alte prostioare de ornat casa si bradul. Am cumparat si eu un glob pentruy Luca. mi-a placut tare mult ideea.
Katik bine ai venit! Ma bucur ca suntem tot mai multe timisorence. Poate ajungem sa ne intalnim si noi o data.
Mihatocae fain filmuletul. As fi vrut sa vad ce fac atunci cand plang.
Sabana si eu am simtit niste intepaturi in zona operatiei cu o zi inainte de a incepe ploaia. Chiar ii spuneam sotului ca pot sa ma angajez la meteo.
Consi si
Luca meu (19.07.2006)
atat sunt de mare
pozele noastre
botez
www.onetruemedia.com/shared?p=1ace6df36a1450d366107b&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet
maryion spune:
Dana, cum este hranit bb al tau? Naturala cu tzatza sau cu artificial cu formula?
Este maricel. Sa iti traiasca. Este tare frumusel. Tizul sotului meu. Pupici.
Mary mama lui Darius-Theodor nascut pe 14 iulie 2006
Consi spune:
Dana_Oprea ce fel de iaurt ti-a recomnadat pediatra. Si mie mi-a spus sa-i dau iaurt, dar mi se pare cam devreme.
Consi si
Luca meu (19.07.2006)
atat sunt de mare
pozele noastre
botez
www.onetruemedia.com/shared?p=1ace6df36a1450d366107b&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet
maryion spune:
Tweety, mi-e tare greu. Nu mi-a dat nimeni nicio explicatie. Dar am eu una. Inainte sa nasc am avut-o doar pe soacra-mea alaturi si ea m-a "sfatuit"multe lucruri. Cand am venit acasa de la maternitate parca era impotriva sanului si m-a invatat sa ii dau ceai cu biberonul. El a observat ca mai bine se suge asa si cred ca asta este explicatia. Nu ca as da vina pe ea, dar am un sfat pt toate fetele. Nu ascultati soacrele!
Consi spune:
Si acum sa continui cu multumiri pentru felicitari:
ANASIA
ALINA 2006
MIHATOCAE
TWEETY
ONCICU
SARILLA
BULINUTZA
ANA_NUTU
AMABELLA
MADA_MXM
Consi si
Luca meu (19.07.2006)
atat sunt de mare
pozele noastre
botez
Consi spune:
quote:
Originally posted by maryion
Tweety, mi-e tare greu. Nu mi-a dat nimeni nicio explicatie. Dar am eu una. Inainte sa nasc am avut-o doar pe soacra-mea alaturi si ea m-a "sfatuit"multe lucruri. Cand am venit acasa de la maternitate parca era impotriva sanului si m-a invatat sa ii dau ceai cu biberonul. El a observat ca mai bine se suge asa si cred ca asta este explicatia. Nu ca as da vina pe ea, dar am un sfat pt toate fetele. Nu ascultati soacrele!
Si eu sunt pro pentru "nu ascultati soacrele".
Consi si
Luca meu (19.07.2006)atat sunt de mare
pozele noastre
botez
anasia spune:
dana, sa fiti sanatosi!me mi se pare ok schema, masa de noapte ii dai?
eu nu stiu ce sa fac ca de la o vreme, ba adoarme inainte de papa, ba suntem plecati si in loc de papa la 3.5 ore, am ajuns sa dau la 4 ore (uneori la 4.5), prin urmare, o masa se elimina, ramane cu 4 ziua si una noaptea, e ok?
anasia si
Alessia Anca(14.08.2006)
pozici
intalnire 21.10.2006
Muuh spune:
Sarilla eu nu am nimic impotriva subiectului dar au mai fost cateva de genul asta pe aici pe DC. Daca vreti sa vorbim doar despre noi si suntem toate de acord sa o facem putem discuta aici ca in fond ne priveste ce vorbim aici nu suntem obligate sa vorbim doar de bebei.
Miruna +
Alexei
Muuh spune:
anasia e normal sa aiba doar cinci mese pe zi. As putea zice ca e ideal sa ajunga la cinci.
Sabina eu nu simt operatia dar a inceput sa ma doara cand ma loveste Alexei si stau sa ma intreb daca e de bine sau de rau.
Miruna +
Alexei