Bucurii de sept - oct 2006 (19)
Raspunsuri - Pagina 8
GETY spune:
Acd2you, eu i-am pus cercelushii la 1 saptamana dupa botez si inainte de vaccinarea de la 2 luni.
GETY, MAMICA DE MARIA DIANA (09.10.2006)
VARSTA MARIA DIANA
POZE MARIA DIANA
inni spune:
Daca ii spun lu barbati-miu ca vreau sa fac fetii baita la 32-34 grade imi da cu cadita si cu termometrul in cap si-mi mai zice si vreo doua ..cred . De obicei pregatim apa la 38-39 grade...cand a fost de 37..pana s-a terminat baita a scazut la 36-35...si deja ii tremura barbita de frig. Asta de la inceput de tot..nu acum ca sa zic ca "da domne' am obisnuit-o eu cu apa prea calda". Deci eu nu pot sa aplic faza cu scazutul temperaturii.
Insa te intreb ceva ? Nu e prea mare ca durata o baita de...20-25 minute..acum cand sunt bebelusi ? Ca mie mi se pare mult. Nu li se face frig ?
Aaa..si inca o intrebare...tu daca-i faci baie la 32 grade...pana o termini ..la cat coboara temperatura ?
Inni, mamica de Ami (29.08.2006)
www.totsites.com/tot/ami" target="_blank"> Amalia si paginutza ei
floricel79 spune:
Fetelor am raciiiit!!!!!!!
Mamicilor care ati racit cum ati facut sa nu ia si puiul ca eu sunt tare stresata sa nu-i dau si ei. Folosesc masca la alaptat si iau paracetamol. SI Oscillococcinum. Ce altceva sa mai fac?
Cat despre poze de bebei nud... le-am sters si trebe sa recunosc ca nu mi-a trecut prin cap ca s-ar putea uita unii cu nebuni la ele. Brrr...
A, da, vreau sa-i pun si eu cercei si mi-e cam mila de faza clasica cu acul; oare unde se pun cu pistol, si daca aveti experienta impartasiti-o va rog. E mai bine asa?
Vreau sa va mai zic ceva ce am aflat de la pediatra mea: copilul nu se tine in brate in pozitie verticala pana pe la 6 luni!!! Bineinteles poti sa-l tii sa eructeze si sa-l mai plimbi prin casa cateva minute asa dar nu exclusiv vertical toate ziua deoarece coloana lui este inca prea cruda si poate avea efecte nedorite. In plus dr. nu e de acord cu scoica care are forma prea arcuita; iar despre marsupiu, nu are o parere prea buna la bebei asa de mici.
Mai avea ceva intrebari dar le-am uitat!
poze cu noi
Florina, mamica de Roxana Maria
floricika spune:
helou helou
eu v-am citit aproape in fiecare zi dar abia azi am ajuns la zi
Noi suntem bine, crestem , azi implinim 3 luni, raportam 6200gr si 62 cm. David papa bine, are 5 mese pe zi, cate 170 ml, si mai nou seara dupa baita papa 200(sa nu ma auda Lexi) si doarme pana pe la 5. E bine, am inceput sa fiu si eu om din nou. A, si doarme in patut, deocmdata la noi in camera, peste vreo luna o sa facem transferul.
Una peste alta suntem bine
Eu nu stiu la ce temp ii fac baitza ideea este ca ii place, da din picioare, se distreaza.....si dupa baie adoarme bustean. Chiar am ras intr-o sambata dimineata ca mi l-a adus Dan in baie, si m-am balacit cu fii-miu vreo juma de ora dupa care l-a uns ta-su, l-a imbracat (primul pampers pus de el) si el a adormit si ne gandeam ce o fi in capul lui - abia m-am trezit si iar e noapte?
Poze
floricika spune:
Floricel, perfect de acord dar la mine in casa ar fi numai tipete daca l-as tine numai la orizontala....Eu il pun si in scoica, il tin si in brate vertical, cu spatele la mine ca e f curios vrea sa vada toate! La cat e David de agitat, la 6-7 luni o ia in picioare
Poze
Vauva spune:
Buna mamici,
Eu sunt cam suparata cu dermatita asta atopica. Se pare ca este mostenire genetica de la sotu ca el este alergic la polen, praf si mai stiu eu ce.Luni o sa mergem si la un alergolog.Mamici ati mai patit careva sau sunt singura cu problema asta.? la noi in tara sunt ceva creme bune? sa-mi spuneti si mie. Susa am vazut ca ai scris ca si voi aveti? sa-mi spui si mie te rog ce iti zice medicul.
Eu despre ginseng am numai cuvinte de lauda. eu si acum iau si ma ajuta foarte mult nu stiu ce sa zic de pilozitate, nu am observat. E foarte bun la depresii si ca energizant.
Gripo, Ileana si eu am probleme cu somnul tot pe baza de stres. Pe mine ma mai ajuta sa adorm Passiflora cate 2 pastilute seara.
Intr-adevar apa prea calda nu-i recomandata la baita bebelusului. Si mie mi-au zis aici sa nu o fac prea calda, pentru piele.
Am si eu um link despre diversificare daca va intereseaza:
http://www.pampers.ro/ro_RO/le_read_article.php?artid=2319
pupici,
Alina&Bianca(25 August 2006)
POZE
adameasca spune:
Si mie mi s-ar parea apa de baie prea rece la 30 de gr. Eu habar n-am cat de calda e apa, e destul de calda, dar fetii ii place asa. N-am masurat temperatura niciodata la baia ei, la Luk o masuram, acuma m-am lasat pe tanjeala. Dar termomentrul de baie e o jucarie perfecta pentru Luk. Asta ca sa nu credetei ca nu avem asa ceva in casa.
Nici eu n-o tin mult in baie. Inni, ca si la voi, daca se raceste apa tremura toata, ii e frig. La noi baia cu masajul si imbracatul dureaza maxim o juma de ora. Daca e foamea mare si mananca in jumatea asta de ora.
Dana, imi pare rau ca si voi aveti probleme de adaptare cu copilul mai mare. Le e greu si orcat am incerca noi sa nu-i neglijam, tot se intampla asta... Nici eu nu spun ca Luk n-o iubeste pe Ilinca, i iubeste, o pupa toata ziua, o mangaie, intreaba de ea cand doarme, o cere seara la el in camera, dar tot se simte neglijat probabil. Si mai tare ma enerveaza ca noi suntem o armata de adulti pe langa el, dar nimeni nu-i ca mami...
Dori, da, Luk inca face pishu in pampershi la somn. Deci n-am cum sa verific astfel aparitia unei probleme emotionale, dar sunt convinsa ca o are... Am sunat azi la psiholoaga si a ramas sa o mai sun dupa sarbatori, ca e in curul timpului totul, toata lumea se pregateste de sarbatori.
Lexi, daca n-ai primit jobul ala inseamna ca nu era potrivit pentru tine. Eu cred ca nimic nu e intamplator, asa ca o sa-ti vina si tie momentul de glorie si o sa-ti gasesti un job mai bun. Cat despre sef si prima de Craciun... da-l in ma-sa. Na, c-am zis urat.
Ileana
poze,poze si iar poze...
Luca (2 octombrie 2003) si Ilinca (29 august 2006)
O poveste fara titlu...
adameasca spune:
Vauva, Luk e alegic la multe chestii, si a avut dermatita atopica de cand era bebe mic, mic. Trebuie sa astepti sa treaca, mai ametesti bubele cand si cand cu ceva creme pe baza de hidrocortizon si cam atat... Cel putin asa am facut cu Luk.
Ileana
poze,poze si iar poze...
Luca (2 octombrie 2003) si Ilinca (29 august 2006)
O poveste fara titlu...
Vauva spune:
Poti sa-l tii vertical pe bebe dar cu fata spre exterior si cumva ca si cum ar sta in fundulet iar cu o mana il tii de picorusul lateral . Atunci nu face compresiune pe coloana. Scoica este intr-adevar controversata, dar depinde in mare parte si de forma. Eu stiu ca mai mult de 2 ore nu-i bine sa-l lasi pe bebe sa stea. Cu regret zic ca si eu o mai tin pe Bianca cand ii dau de mancare, mai nou numai asa ii place. Mie mi-a aratat un fizioterapeut multe miscari si cum sa o invat pe Bianca sa se rostogoleasca. Acum reusim sa ne rostogolim de pe burtica pe spate, invers inca nu putem cre ca din cauza fundului.
Floricika sa va traiasca mancaciosul, ca bine mananca.! Avem si noi mese de 170 dar nu asa des.
Alina&Bianca(25 August 2006)
POZE
CristinaGoji spune:
Eu ii fac baie in cada mare si umplu cada ca si pentru noi, cei mari, astfel apa se raceste foarte incet. Sa nu credeti ca nu avem si cadita mica, dar nu are loc copilu' sa se miste in voie si-i place mai mult asa, in cada mare. Baita dureaza cam 15 minute ca ma doare pe mine spatele sa tot stau aplecata sa-i sustin capul. Asa apa nu se raceste nici macar cu un grad. Maxim jumatate de grad. Si inca ceva - copilu' nu are muci si nici nu a avut pana acum. Poate e o chestie pur intamplatoare, fara legatura... Eu una ma bucur ca am reusit sa fac asta, ca macar se caleste de mic.
Mami de Vlad (17.10.2006)
Poze