Bucurii de sept - oct 2006 (19)
Raspunsuri - Pagina 7
CristinaGoji spune:
Din cate am citit eu diversificarea incepe la 6 luni daca copilul se dezvolta normal si ia bine in greutate. Daca nu ia in greutate, atunci de la 5 luni. Se incepe cu lactatele pentru ca pana nu i-au aparut dintisorii se considera ca organismul lui nu este pregatit sa digere mancarea solida (e ceva chestiune genetica). Mai bine sa se inceapa cu iaurtul (cel pregatit acasa e mai potrivit) pentru ca are ceva bacterii care ajuta la intestin (scuze de limbajul neprofesionist, dar nu mai tin minte despre ce bacterii si ce efect e vorba, dar stiu sigur ca asa am citit). Se da la inceput o jumatate de lingurita la o singura masa pe zi si restul mesei se suplimenteaza cu mancarea de baza (adica lapte matern sau formula, a doua zi se dda o lingurita, a treia 2 lingurie si tot asa in progresie geometrica pana se ajunge la 100ml. Daca in vreuna din zile copilul da semne ca il deranjeaza burta nu se mai mareste doza, se poate chiar micsora, pana se simte copilul mai bine, si dupa aia se reia procedura. Inttre timp se poate introduce si putina branzica de vaci, amestecata in iaurt, pana se ajunge sa se inlocuiasca o masa pe zi cu lactate (dar preferat este sa fie lactate acre, de genuliaurt si branza). Dupa ce au fost introduse lactatele cu succes se poate continua cu legumele si fructele, mai intai supa de legume si sucul, dupa aia legumele fierte facute pireu, dupa - cerealele, si numai pe la 8-9 luni se incepe introducerea carnii, tot asa, la inceput supica si dupa aia carnea propriu-zisa. Astfel pe la 8-9 luni mancarea de baza (laptele matern sau formula) nu mai este de baza, ca ajunge sa fie data o data pe zi.
Mami de Vlad (17.10.2006)
Poze
gripo spune:
Ei, eu n-am zis sa moara asta, dar asa s-a intamplat la mine, si ma uitam, ca asta fusese o scarba cu multa lume, mey, si era tanara, 43 de ani, si, in afara de copiii ei, nimeni nu o plangea, ce viata! dar ma rog, si-o facuse singura viata asta. Da, imi pare rau si pentru job-ul alalalt, dar nu se stie nicodata de unde sare iepurele.
CristinaGoji spune:
Fetele care aveti probleme cu culcatul bebeilor seara - trebuie sa-i obositi pe copii inainte de culcare, si asta nu inseamna sa-i tineti treji, ca asa obosesc mai mult psihic. Trebuie obositi fizic, ceea ce inseamna masaj - 20-25-minute, gimnastica - 20-25 minute, baie - 20-25 minute. Bineinteles ca daca nu au fost obisnuiti copii cu atata masaj si gimnastica nu le va placea la inceput, asa ca se va incepe cu 10 minute de fiecare ajungandu-se intr-o buna zi la 25 sau chiar 30 minute. Si mare atentia - apa pentru baie nu trebuie sa ffie foarte calda. Pentru un nou-nascut se incepe cu 34 grade, si se va scadea treptat temperatura astfel incat pana la 1 luna sa se ajunga la 32, iar la 2 luni al 30 grade. Eu inca nu i-am scazut intr-atata la Vladut temperatura apei - noi facem la 32 grade. In acest fel ii puneti in miscare tot fluxul sanguin si, pe langa somn linistit dupa aia, ii si ajutati sa nu mai fie bolnaviciosi. Aceste temperaturi sunt considerate pentru copii sanatosi, nascuti la termen. (Si parinti cu sitemul nervos foarte rezistent) Daca copilul nu se agita in baie, nu da din maini si din picioare, inseamna ca apa e prea calda pentru ei si ei se relaxeaza in baie, iar cand vor iesi din apa vor fi odihniti, si nu le va mai trebui sa doarma. Daca insa copilul plange cand simte apa, poate fi apa prea rece pentru ei si trebuie actionat ca atare, adica crescuta putin temperatura apei. Pentru ca si copii sunt diferiti - la unii le este bine si la 28grade, iar altii dau din maini si picioare si la 34 grade. Insa cel mai important este sa va fie voua bine, asa ca daca nu va rezista nervii sa faceti baita la copil in apa de 30 grade, nu faceti, pentru ca decat sa va stresati sa nu cumva sa se imbolnaveasca copilul, mai bine il relaxati in baie si bufnitati noptile, dar macar fara ganduri negre. Va pup.
Poze
amarantina spune:
Eu ii fac baie Irenei in apa calda la 38-39gr si doarme de n-are treaba dupa aia. Teoria asta cu apa de 32gr n-am mai auzit-o. Brr, ma ia cu frig numai cand ma gandesc.
ramomar spune:
Cristina, bune informatii si utile.
noi tocmai ne-am intors de la plimbarica, dar mai mult de 40min. nu rezist eu, apoi bebe. Mi-au inghetat mainile (am uitat manusile acasa), urechile, nasul, pana si la fund am simtit ca mi-e rece, desi eu nu eram o friguroasa, dar uite ca s-a invatat gaina in casa.
`````````````````````
mami fericita de PATRICIA MARIA (06.09.2006)
strumf mic si drag...
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b79c6db5823c80b0c0da8&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank"> filmulet cu omulet
CristinaGoji spune:
Si eu primele 2 ori i-am facut lui Vladut la 37 grade baie si el plangea de parca-l taiam nu alta. Nu avea cum sa-i fie rece asa ca m-am gandit poate i-i prea cald si i-am scazut temperatura apei pana la 34 de grade si nu a mai urlat copilul meu, de unde am dedus ca asa se simte mai bine. am mai spus copii sunt diferiti si simt diferit temperatura. Insa la faza cu somnul pe mine ma ajuta mult baita asta asa mai calduta, de 32 de grade
Poze
ramomar spune:
eu ii fac apa la baita 37-39 si cred ca e multumita din moment ce nu plange, iar din manute si picioare da tot timpul
`````````````````````
mami fericita de PATRICIA MARIA (06.09.2006)
strumf mic si drag...
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b79c6db5823c80b0c0da8&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank"> filmulet cu omulet
acd2you spune:
Buna tuturor. Desi nu am mai intrat de mult pe forum, inca nu am murit, desi am trecut si noi prin viroze si tuse de 3 saptatamani cu baiatul (cel mare). Cea mica, Teodora, a scapat ca prin minune, desi frate-sau o pupa toata ziua. astazi facem vaccinul de 2 luni, asa ca a venit si randul ei. La suferinta. Asta e, sper sa scapam cu bine. Asa ca mai asteptam o luna cu cercelusii, pe care voiam sa ii punem maine. Dar doctora ne-a spus sa nu ii gaurim urechile o luna inainte sau vaccin, asa ca amanam.
Nu am citit prea multe din urma, dar am vazut problema Ilincai cu Luk. La noi e pe dos, Andrei o iubeste enorm pe surioara, dar efectele se resimt si la noi astfel: face pipi pe el. Pana acum s-a intamplat de doua ori noaptea, si am zis ca o fi de la raceala. Dar saptamana asta a facut pe el ziua, la camin. Asa ca, desi am facut tot ce am putut, de acum o sa incerc sa ii acord si mai multa atentie.
Din pacate nu mai am timp nici pentru mine, nu stiu cum va descurcati voi sau ce ajutoarea aveti pe acasa. Desi nu mi se pare la fel de obositor ca la primul copil, treburile casnice imi ocupa tot timpul. Am noroc ca Teo adoarme seara la 22.30 cel tarziu, si se mai trezeste la ora3, apoi la 5 si apoi la 7. Deci tot dorm si eu un pic.
multa sanatate la toata lumea si pupici dulci bebeilor.
Dana, mami de Teo si Andrei.
gripo spune:
SIMO, si al meu prefera tot apa mai calda, desi si eu cand ies afara il imbrac ca MAMILILI, adik este destul de rezistent la frig, totusi la apa, o prefera mai calda. Asta cu masajul si obositul prin exercitii o fac si eu de mult, pe langa pus pe burtica, mai fac chestia aia cu ridicatul in fundulet, iar eu il tin de manute, si are o moaca asa simpatica!!! si lui ii place.
DANA, si eu stiam ca la baieteii probleme emotionale se verifica in primul rand prin pipi in pat, si este extrem de important sa se actioneze imediat cum apare, mai tarziu pot aparea niste chestii urate de tot, tot pe psihic formate. Dar, daca imi aduc eu bine aminte, LUK oricum e mai mititel, si inca are pampersi, macar noaptea, nu ILEANA?
GETY spune:
Am venit si noi de afara. Bebelina inca mai doarme. A fost foarte cald, pt. luna decembrie, in Iasi.
Anangel, nu-ti pierde speranta. Era asa de bun job-ul ala?
Eu lucrez la bugetari, cateodata ma gandesc ca-s salariile mici si as lucra in domeniul privat. Dar nici aici nu umbla cainii cu colaci in coada.De fapt, am constatat ca s-au stricat lucrurile peste tot: unde mai gasesti slujba platita bine si cu respecta fata de tine, ca salariat. Cum se descurca sotzul cu fetitza cat esti tu la servici?
GETY, MAMICA DE MARIA DIANA (09.10.2006)
VARSTA MARIA DIANA
POZE MARIA DIANA