Bucurii de sept - oct 2006 (19)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adameasca spune:

Mistic, eu pe Luk l-am decalotat usor la fiecare baitza, fara sa-l doara sau sa-l jeneze. Tati s-a ocupat de operatiunea asta. Acum mai facem treaba asta o data pe luna cred, ca ne lasasem de obiceiul asta, dar in vara s-a iritat rau la putzulica, se tavalea pe jos si plangea.
Mi se par cam nerealiste meniurile alea, cel putin ptr 4-5 luni... Sunt foarte putini bebelushii care se multumesc doar cu 4 mese pe zi la varste asa fragede...

Ileana
poze,poze si iar poze...
Luca (2 octombrie 2003) si Ilinca (29 august 2006)
O poveste fara titlu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mephala30 spune:

Si Teo isi suge pumnisorul/degetelul.

Iar eu am o placere nebuna: sa-l pup in podu'palmei.

IUSTIN(5.06.2004) si TEODOR(6.09.2006)
www.totsites.com/tot/iustin_si_teo" target="_blank">
Albumul nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Am vazut ca ati tot scris despre bagatul degetului in gurita. V-am spus ca eu am problema asta cu Ana care la 3 ani jumate inca baga degetul in gura si destul de mult...si cam oriunde. Itzy parca povestea de baietelul din parc. E, si Ana e tot cam asa. Baga si afara si cand e murdara pe maine, deja am obosit sa tot strigam la ea, sa ii explicam etc. Am incercat si cu vorba una, cu argumente, cu pedepse, nimic nu a mers!!! Ea stie f f f bine de ce nu are voie, cand vrea ceva de la noi incepe sa ne insire toate relele pe care le face acest obicei si ne spune cum nu il mai baga...Uita repede, fiindca ii place!
Zilele trecute, nu mai stiu daca v-am povestit, era cu degetul in gura si mi-am batut din nou gura spunandu-i calm ca o sa ii faca rau, ca i se strica dintii si ca mami a facut-o frumoasa, iar ea se urateste singura. In fine, fata, aproape plangand imi replica: da stiu, dar ce sa fac daca eu de cand eram mica am bagat degetul si tu mai lasat asa...ca eu eram mica atunci si nu intelegeam...
E, hait, ca a inceput deja sa ne reproseze greselile de crestere. Si, probabil, asta e doar inceputul. Imi venea sa plang, fiindca avea dreptate. SI mai tarziu cand va constientiza cu adevarat cum i-au ajuns dintii...si cand ii va si pasa de asta, chiar ca nu ne mai spala toate apele. Acum imi pare rau ca nu am fost mai drastica, dar peste tot in carti scrie ca sa lasi copilul in pace, ca pana in 2 ani nu e o problema...dar ca dupa aia...devine. Pai, dupa 2 ani deja e dependent! O mamica din parc mi-a povestit ca ea a supt degetul pana pela 9 ani si ca isi aduce aminte ca avea asa o placere...ca e ca un drog. Pana nu a hotarat ea singura ca e timpul...nu au reusit ai ei cu nimic sa o convina sa se lase de obicei. Of, iar Ana mea, nu exagerez, de cand am adus-o de la maternitate si-a supt degetul...nu a acceptat niciodata suzeta. Marucai incerc sa ii var suzeta ca sa nu ajunga si ea la fel ca sora sa. E tare nasol, mai ales ca pot baga tot felul de microbi in gura...
Tati i-a spus intr-o zi Anei: Bravo Ana (ca nu mai facuse pipi noaptea in pampers), uite ce fetita mare te-ai facut! Cand nu o sa mai bagi nici degetul in gura...chiar ca o sa fiu fericit! Raspunsul: e, tati, mai mult pana atunci...

Marina, mamica Anei (21.05.03) si a Marucai (29.09.06)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramomar spune:

am si eu o intrebare: cerealele nu se pot da si cu iaurt, ci doar cu laptic? o sa-mi fie lehamite sa scot cu pompa(foarte rar am folosit-o si nu imi place deloc) si apoi sa-i dau sa pape, daca o mai tine productia de lapte pana atunc. Pentru cine da laptic praf e mai usor, dar eu daca alaptez cum sa procedez cu cerelale acestea?

`````````````````````
mami fericita de PATRICIA MARIA (06.09.2006)
strumf mic si drag...
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b79c6db5823c80b0c0da8&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank"> filmulet cu omulet

Mergi la inceput

Marina, multumim pentru sfaturi. Nici Patricia nu accepta suzeta nici cum, am incercat in toate feluirile si pace, nu o vrea. Singura solutie e sa-i scot pumnul sau degetele din gurita de cate ori o prind. Suge ori pe tot pumnnisoru ori pe cele doua degete din mijloc cu o forta de mama focului.

`````````````````````
strumf mic si drag...
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b79c6db5823c80b0c0da8&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank"> filmulet cu omulet

Mergi la inceput

Ramona, cerealele se pot pune si in iaurt si in apa )vezi ca scrie p ele). Noi Anei i-am pus in apa, dar asta foarte tarziu, fiindca era dolofana si ne-a spus dr ca mai bine nu ii dam. Deci inspre un an i-am dat si nu regulat, ci o data, de doua ori pe saptamana. Nici mie nu mi-a placut ideea mulgerii pt a-i da cu cereale, asa ca i-am pus ori in iaurt, ori in apa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mexxa spune:

si cerealele astea de la cate luni se pot da??

Mergi la inceput

multumesc Marina de raspuns.

`````````````````````
strumf mic si drag...

Mergi la inceput

de pe la 4-5 luni(stiu eu), mamicile cu mai multa experienta ne pot ajuta.

`````````````````````
strumf mic si drag...

Mergi la inceput

eu sunt adepta diversificarii de la 6 luni, nici o zi mai devreme...
unii spun ca se incepe cu cerealele, altii cu fructele, si ca cerealele se dau abia la 8 luni...Cel mai bine itit intrebi dr in care ai incredere....fiindca daca te uiti in 10 parti, vei gasi 10 raspunsuri diferite. Acum depinde si de bebe, daca e salbut se dau mai devreme...daca e gresut, mai tarziu

Mergi la inceput