** Mamici de Mai - Iunie 2007 ** (16)
Raspunsuri - Pagina 13
DidiAlex spune:
quote:
Originally posted by chris27
Fetelor dragi vin la voi cu o problema...inainte de sarcina tensiunea mea ere foarte mica...(60-100).In ultimele sapt a tot crescut...Azi am avut 160 cu 60...si puls110.Daca ceva nu se schimba doctorul vrea sa ma vada maine...Unde e problema?Ca 160 nu e chiar asa mult...o fi 60,prea putin?
Cris, nu vreau sa te sperii, dar ascultati doctoru. Prietena mea a avut la ambele sarcini probleme cu tensiunea si a urmat regim si observatie medicala. Nu e nimic grav dar tensiunea mare in sarcina nu face bine la bebe (daca scriu prostii va rog corectati-ma).
Pt moment elimina sarea din alimentatie cat poti tu de mult.
Florina, daca ce ai scris depre ulei de ricin e adevarat, unii medici precum si farmacisti sunt dusi cu pluta. Mi-a fost recomandat de medic dar nu l-am suportat.Multzam de atentionare
dianalaura spune:
Chris, eu am tensiunea constanta, si inainte si dupa sarcina...110 cu 70 sau 120 cu 80. Totusi, 160 mi se pare cam mare. Poate ca la 60 de ani o fi normala 160...oricum e bine sa te duci la medic din nou,
dia 18
bebe
poze
dianalaura spune:
aaa, dar intre timp nu te stresa f. mult pe tema asta...nu de alta dar iti creste si mai mare tensiunea...si, cum a zis si mica0307, depinde si de momentul zilei si cat de obosita erai...ca de cafea banuiesc ca nu ai baut prea multa
dia 18
bebe
poze
mica0307 spune:
Burtici pupici,
Ma duc si eu acasa. In seara asta avem petrecerea de Craciun pentru angajati.
Vorbim maine.
PS Maine dimineata la 10 merg la eco
Mica
18+ 
Poze
kay spune:
Chris eu vin dintr-o familie de cardiaci si stiu foarte bine cum e cu tensiunea ! tensiunea normala e 120/60. in general minima e jumatate plus 1 din maxima. adica maxima e 16, minima ar trebui sa fie 9... cam asa. peste 15 e mare deja ! si minima la tine e mica in raport cu maxima ! si pusul e maricel ! dar stai linistita ca esti tanara si vasele de sange sunt elastice si inima ta e tanara ! nu e tensiune care sa te ingrijoreze foarte-foarte tare ! dar ar trebui sa mergi la un control ! pulsul, ce sa-ti zic, eu am tot timpul 90-110, pt ca sunt tahicardica si nu grav, dar daca nu e obisnuit organismul, iar nu e bine ! dar tu mergi la medic, mergi si la un cardiolog sa vezi ce si cum, ca daca aveai tensiune mica si acum e brusc mare, poate sa-ti oboseasca inima, mai ales ca acum e marita si ai mai mult sange si munceste mai mult !
pup si iti doresc sanatate multa, sper ca te-am lamurit cu ceva si eu m-as duce la control, dar eu sunt extrem de panicoasa si paranoica si ipohondra !
pup !
oana
12-13
poze
kay spune:
merci de raspunsuri ! de col stiam eu, dar m-a intrebat ce se intampla cu vaginul, eh si asta chiar nu am mai stiut ce sa zic ... stiu ca e elastic si ridat si se intinde... dar chiar atat??? poate sunt tampitele intrebarile mele...
oana
12-13
poze
chris27 spune:
Imi pare rau ca nu stiu sa va raspund la intrebari-constipata nu stiu sa fi fost de cand sunt gravi,de dilatare(am nascut cu cezariana ...nu stiu nimic...).Iertati-ma ,nici macar omul mic nu s-a constipat...poate nu suntem predispusi genetic...Mancam zilnic supe si ciorbe...ne plac,nu sunt in scop terapeutic...Ne place smantana la masa...Eu oricum mananc ciudat;mandarina cu papricas de pui si cana lapte...paine cu ou cu ciocolata...nu garantez pentru voi!
pauly spune:
bune fetele,
miercuri fac eco 3D ...si am emotii mari, nu stiu de ce dar am emotii...voi a-ti avut?stiu ca ii ceva diferit..se masoara mai multe la bebeu si se vede imaginle mai clare...poate am emotii ca o sa-l vad pe bebe mai clar..cine stie..cred ca bat campii.![]()
va pup
13+
poze

chris27 spune:
Nu vreau sa para ca imi bat joc...dar pe vremea lai Ceausu,cand sora mea era constipata,bunica mea nu-i punea supozitor,ci o aschie mica de sapun...Scuze,nu stiu sa spun asta mai frumos,desi nu sunt badarana de felul meu!
pauly spune:
cat despre tensiune, inainte de sarcina am avut 120 cu 80, iar in timpul sarcinii 110 cu 70.vad ca deocamdatase tot metine la valorile astea.
pupici
13+
poze