Am devenit foarte cheltuitoare...

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Multumesc fetelor pentru raspunsuri si sustinerea din partea voastra!
Nici nu va imaginati cat de mult bine mi-ati facut, pentru ca in felul asta imi vad problema si prin ochii altora.
Sa va raspund la niste intrebari pe care mi le-ati pus:
# ce cumpar-in general mancare sau consumabile pentru casa (detergenti, sampoane, geluri pt gresie wc samd). Problema ar fi la mancare, pentru ca iau multa si nu mancam atat si ajunge la cos si atunci ma loveste vinovatia.
# am tot cumparat multe tratamente pentru fata (si aici costa nu gluma) pentru ca am probleme cu tenul , iar la cosmetice -fond de ten am vreo cincisi inca am senzatia ca nu l-am gasit pe cel potrivit tenului meu ,desi le-am cumparat sub consilierea cosmeticinei sau a farmacistului.
Scap destul de des si la capitolul haine (bluze, camasi , pantaloni) , dar nu am ajuns sa am zeci de perechi.
# Sotzul nu ma cearta, ba mai mult nu-l intereseaza cat cheltui si aici e marea mea problema, ca imi este rushine de el stiindu-l ca munceste ziua intreaga si eu care nu muncesc simt ca nu am dreptul sa cheltui bani pe care nu i-am muncit! Sentimentul asta ma omoara!!!
Poat unele dintre voi credeti ca sunt o rasfatata, eu va asigur ca nu ma simt deloc bine in pielea mea in situatia actuala, neavand serviciu.
Aici e de fapt buba problemei, simt ca nu mai rezist fara serviciu, fara prieteni, viata sociala samd.
Cineva a punctat foarte bine aspectul asta si ii multumesc! Sunt ttal nemultumita de viata mea, a mea personala , nu cea de familie si ma simt un nimeni, un nimeni care traieste, mananca si se imbraca pe spinarea sotzului...
Nu am fost crescuta asa, eu am muncit de mica , iar atunci cand eram in tara si imi cumparam ceva simteam ca merit acel lucru pentru ca banii erau munciti de mine, asa..ma simt ca naiba:(
Aici nu pot munci, nu am drept de munca, la negru francezii nici sa n-auda si sunt al naibii de reci in zona unde ne-am mutat!
Am fost la o agentie de recrutare aici si dupa ce m-au purtat o iarna pe drumuri , mi-au spus in final ca nu pot sa-mi echivaleze studiile si mi-a oferit ceva de lucru (spalator de vase) intr-un bar de noapte.
Aici sotzul meu nu a fost de acord pentru ca eu ma ocup de copil, dus la scoala, adus, lectii, mancare casa samd.
Si de fapt nu lipsa banilor m-a determinat sa-mi caut de lucru, ci pentru mine ca om, sa ma pot simti si eu un "intreg"
Voluntariat, nu pot face, sa-mi fie cu iertare , nu din lene, am niste principii peste care nu pot trece!

O sa incer sa las cardul acasa si sa ma duk la cumparaturi cu listuta, va tin la curent cu ce "ispravi" am mai facut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Channi spune:

quote:
Initial creeata de giulia71

Ce sa fac?
Cum sa nu mai scap in vartejul cumparaturilor?

Ai incercat sa muncesti? Cu siguranta, daca ai munci, dupa o zi grea la munca nu ai mai avea timp/chef/nervi sa stai prin magazine sa cheltui banii. Plus ca, banii fiind munciti de tine... ar fi cam greu sa nu te mai opresti.
Din alt punct de vedere... banii pe care ii cheltui iti sunt dati de sot, nu? Ii poti sugera sa iti faca "buget", adica o suma maxima pe care sa o poti cheltui, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

parca as fi eu....noi suntem pe starns bani, si de fiecara cand ieseam la shopping impreuna...cheltuiam mai mult decat trebuia pt ca sotul credea ca nush ce bluza miar sta bine, ca nush ce pereche de jeans are o culoare interesant...la papi...hai sa luam si aia, si ailalta c e buna.....pana cand am vazut ca cheltuim mai mult decat aveam nevoie si intrun fel dadea vina pe mine, sau ma rog ma simteam vinovata....

apoi el a plecat pt o luna in alta tara si can d venit a ramas surprins ca eu singura nu cheltui asa de mult, si de-atunci ies singura la shopping, caci iau numai strictul necesar...si aici prefer sa ies o data pe saptamana....teribil de plictisitor.....si surpriza chiar zilele trecute am fost si am luat strictul necesar, detergenti, sampoane, de papi.....si bineneteles ca am cheltuit prea mult

normal ma simt prost si cu cosmeticele......

era mai demult problema ca romania ar trebui sa cheltuie cam 9 milione euro pe zi cand intra in UE si multi ziceau ca nu pot cheltui....Giulia impreuna cu mine am putea sa-i ajutam....sau cum zicea al me sot...."OMG lui Annie iar trebui numai 2 ore"

si totusi nu sunt genul sa ma lafai in lucruri extrem de scumpe, in enspe mii de parfumuri,in tzoale de "firma" sa manancam numai delicatese.....

si totusi banii se duc al naibii de repede

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mexxa spune:

mai fetelor banii azi ii ai maine nu ii ai...si mai ales daca este de unde sa scheltui...de ce sa te limitezi la strictul necesar??
Eu de exemplu de cand am nascut nu mai mai satur sa ii cumpar la copil..am impresia ca nicmic din ce am nu ii ajunge....prefer sa nu imi iau eu nimic dar sa vad ca i-am luat lui ceva....
Deci nu mi se pare asta o problema chiar asa de mare...mai rau este cand stai acasa si nu ai ce face......

Eu la cumparaturi merg cu listuta dar am si o problema...dupa ce cumpar tot de pe listuta mai fac alta da in capu meu si tot se duc banii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Banii se duc daca-i ai la tine. Daca pleci cu putini bani in buzunar si fara card n-ai de unde sa cheltui - logic!

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Giulia eu te inteleg, am foat in situatia ta, am stat sase luni acasa si de plictiseala cumparam. L-am rugat pe sot sa-mi faca buget si dupa ce am reusit o luna sa cheltui toti banii in trei zile si sa n-am bani toata luna, m-am invatat minte. Acum lucrez si cheltui mai mult ca mi se pare ca e dreptul meu insa sincer, de obicei ne sfatuim la cumparaturi mai importante. Inclusiv haine. Adica eu ii spun "am nevoie de haine noi" si mergem si cumparam. Consumabile pentru casa nu m-as simti vinovata in locul tau pentru ca nu le cumperi pentru tine. Si eu am bebe in burtica acum si voi sta acasa dupa, nu voi mai avea serviciu, deci voi fi in aceeasi situatie. Si eu sunt la fel ca tine, ma simt prost cand nu produc nimic si cheltui. Insa am sa te fac sa te simti mai bine: cum adica tu nu muncesti banii aceia? Copilul cine il creste, cine il educa? Inteleg ca e al tau insa in aceeasi masura si al sotului iar faptul ca tu stai acasa nu inseamna ca esti parazit, ci ca ati hotarat de comun acord ca tu sa te ocupi de copil, deci practic faci ceva pentru banutii aia, te simti tu bine ca sa poti merge mai departe.

www.alina-jaime.co.uk/main.php" target="_blank">poze

Alina 4 sapt +Cosmin 30 iulie 2001

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

merci frumos pentru postarea ta si va multumesc la toate fetele care imi intelegeti frustrarea!
Asa cum bine ai punctat e un sentiment al naibii de urat atunci cand cheltui si nu produci.
Ma rog la Bunul Dumnezeu ca aceasta perioada sa ia sfarsit cat mai curand posibil caci imi e tare greu.
O sa incerc (desi acum e cava mai greu ca deh sunt Sarbatorile) sa imi fac un buget si sa ma incadrez in el.
Sper sa si reusesc!
Partea buna e ca de joi nu am mai chetuit nimik in afara de o reteta a lui fii-mio si deci zic ca e un bun inceput.
O sa va tin la curent saptamana viitoare !
Inca o data merci de sfaturi si incurajari!
Sanatate maxima !

quote:
Originally posted by Luna1

Giulia eu te inteleg, am foat in situatia ta, am stat sase luni acasa si de plictiseala cumparam. L-am rugat pe sot sa-mi faca buget si dupa ce am reusit o luna sa cheltui toti banii in trei zile si sa n-am bani toata luna, m-am invatat minte. Acum lucrez si cheltui mai mult ca mi se pare ca e dreptul meu insa sincer, de obicei ne sfatuim la cumparaturi mai importante. Inclusiv haine. Adica eu ii spun "am nevoie de haine noi" si mergem si cumparam. Consumabile pentru casa nu m-as simti vinovata in locul tau pentru ca nu le cumperi pentru tine. Si eu am bebe in burtica acum si voi sta acasa dupa, nu voi mai avea serviciu, deci voi fi in aceeasi situatie. Si eu sunt la fel ca tine, ma simt prost cand nu produc nimic si cheltui. Insa am sa te fac sa te simti mai bine: cum adica tu nu muncesti banii aceia? Copilul cine il creste, cine il educa? Inteleg ca e al tau insa in aceeasi masura si al sotului iar faptul ca tu stai acasa nu inseamna ca esti parazit, ci ca ati hotarat de comun acord ca tu sa te ocupi de copil, deci practic faci ceva pentru banutii aia, te simti tu bine ca sa poti merge mai departe.

www.alina-jaime.co.uk/main.php" target="_blank">poze

Alina 4 sapt +Cosmin 30 iulie 2001

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

quote:
Originally posted by giulia71

Asa cum bine ai punctat e un sentiment al naibii de urat atunci cand cheltui si nu produci.

cunosc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

giulia, ce meserie ai? te intreb pt ca nici mie aici oficial nu mi-a recunoscut diploma dar totusi mi-au acceptat-o pt un master, pe care l-am si facut. Apoi am gasit un servici, acuma altul...
De curiozitate: de ce nu poti face voluntariat? principii sau nu, arata bine pe CV si ai alte sanse sa-ti gasesti servici.

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

quote:
Originally posted by giulia71

Multumesc fetelor pentru raspunsuri si sustinerea din partea voastra!
Nici nu va imaginati cat de mult bine mi-ati facut, pentru ca in felul asta imi vad problema si prin ochii altora.
Sa va raspund la niste intrebari pe care mi le-ati pus:
# ce cumpar-in general mancare sau consumabile pentru casa (detergenti, sampoane, geluri pt gresie wc samd). Problema ar fi la mancare, pentru ca iau multa si nu mancam atat si ajunge la cos si atunci ma loveste vinovatia.
# am tot cumparat multe tratamente pentru fata (si aici costa nu gluma) pentru ca am probleme cu tenul , iar la cosmetice -fond de ten am vreo cincisi inca am senzatia ca nu l-am gasit pe cel potrivit tenului meu ,desi le-am cumparat sub consilierea cosmeticinei sau a farmacistului.
Scap destul de des si la capitolul haine (bluze, camasi , pantaloni) , dar nu am ajuns sa am zeci de perechi.
# Sotzul nu ma cearta, ba mai mult nu-l intereseaza cat cheltui si aici e marea mea problema, ca imi este rushine de el stiindu-l ca munceste ziua intreaga si eu care nu muncesc simt ca nu am dreptul sa cheltui bani pe care nu i-am muncit! Sentimentul asta ma omoara!!!
Poat unele dintre voi credeti ca sunt o rasfatata, eu va asigur ca nu ma simt deloc bine in pielea mea in situatia actuala, neavand serviciu.
Aici e de fapt buba problemei, simt ca nu mai rezist fara serviciu, fara prieteni, viata sociala samd.
Cineva a punctat foarte bine aspectul asta si ii multumesc! Sunt ttal nemultumita de viata mea, a mea personala , nu cea de familie si ma simt un nimeni, un nimeni care traieste, mananca si se imbraca pe spinarea sotzului...
Nu am fost crescuta asa, eu am muncit de mica , iar atunci cand eram in tara si imi cumparam ceva simteam ca merit acel lucru pentru ca banii erau munciti de mine, asa..ma simt ca naiba:(
Aici nu pot munci, nu am drept de munca, la negru francezii nici sa n-auda si sunt al naibii de reci in zona unde ne-am mutat!
Am fost la o agentie de recrutare aici si dupa ce m-au purtat o iarna pe drumuri , mi-au spus in final ca nu pot sa-mi echivaleze studiile si mi-a oferit ceva de lucru (spalator de vase) intr-un bar de noapte.
Aici sotzul meu nu a fost de acord pentru ca eu ma ocup de copil, dus la scoala, adus, lectii, mancare casa samd.
Si de fapt nu lipsa banilor m-a determinat sa-mi caut de lucru, ci pentru mine ca om, sa ma pot simti si eu un "intreg"
Voluntariat, nu pot face, sa-mi fie cu iertare , nu din lene, am niste principii peste care nu pot trece!

O sa incer sa las cardul acasa si sa ma duk la cumparaturi cu listuta, va tin la curent cu ce "ispravi" am mai facut!

giulia, eu te inteleg perfect. Si eu am trecut prin etapa asta. Fetele ti-au dat sfaturi bune: fa lista de cumparaturi de la care sa nu te abati, mergi la cumparaturi satula etc.

Eu as mai adauga: mergi la cumparaturi de maxim 2 ori pe saptamana. Fa meniul pe o saptamana si ia ingrediente doar pt acel meniu si pt maxim cateva zile. Gaseste-ti o ocupatie. Faptul ca nu ai drept de munca e destul de neplacut, dar macar ai dreptul sa faci ceva cursuri de specializare? Ca poate iti poti echivala astfel meseria si sa iti gasesti sa lucrezi cateva ore pe zi, mai ales daca tu te ocupi de copil.

Nu am inteles chestia cu voluntariatul si cu principiile (nu cred ca fetele care ti-au sugerat voluntariat s-au referit la spalat vase sau curatat cartofi pe gratis). Tu la ce anume te refereai? Voluntariatul nu te denigreaza, dar e adevarat ca depinde si de ce faci si trebuie doar sa iti gasesti ceva ce iti place. Eu in RO am facut voluntariat la o fundatie americana si traduceam pt ei, participam la taberele pt copii si adolescenti pe care ei le organizau si ma simteam tare bine. Ba chiar am regizat o piesa de teatru pt Craciun cu liceeni pt un orfelinat si toti am simtit ca am facut ceva special si am adus o bucurie in sufletele unor prichindei lipsiti de caldura sufleteasca a unui camin. Si crede-ma ca am principii sanatoase si eram si foarte aglomerata la vremea respectiva...

Aici la noi, si cred ca si in Franta, poti face voluntariat la serviciile de interventii (in caz de catastrofe naturale, accidente, dar poti fi si pe partea logistica, in functie de ce aptitudini ai etc). Ei iti fac pregatire si tu participi cand si cum poti. La fel, conservarea plajelor, a zonelor de sanctuar marin sau montan, a animalelor salbatice, a regiunilor naturale se face cam tot pe baza de voluntariat. Si sunt destui cei care fac asta. Ar mai fi muzeele si bibliotecile, unde exista locuri pentri cei interesati. Acum depinde de cum se potriveste acest gen de activitati cu principiile si aptitudinile si planurile tale. Dar iti garantez ca te vei simti mult mai bine decat dupa cumparaturi .

Tu ce pregatire ai? Eu, de ex., cand am simtit ca ma impotmolesc, m-am dus si am facut niste cursuri (contabilitate primara - ca sa inteleg eu mai bine banii astia , ca deh, pregatirea mea e de filolog ; si niste cursuri de imobiliare - din iulie voi avea pe mana o firma de real estate/property management). Desi faceam doctorat, tot aveam senzatia ca nu "produc" nimic, ca stau acasa degeaba, ca e pierdere de vreme si ma consolam la cumparaturi. Acum m-am mai temperat, ca mi-am gasit alte ocupatii , ceea ce iti doresc si tie ;)

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

www.bestgames.com.au <--- is live!!!

http://acorns.com.au/cs/blogs/literarykaleidoscope/

Mergi la inceput