Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (66)
Raspunsuri - Pagina 18
doradora spune:
quote:
Originally posted by Ralumat
Am revenit, dupa ce am luat masa.....el, ca eu...am rezerve.
In caz ca ma injuri la ora asta, CRISS....pernuta cu gel de la Sensiblu NU e special pentru colici. Drept urmare, desteptele de farmaciste se uita la tine ca la felul 14 cand ceri. Cel putin asa a patit sotul meu dupa ce a batut vreo 5 farmacii....scuze ca abia acum vin cu completari. E o pernuta cu gel pentru durerile de articulatii parca, care se poate pune ori la congelator, ori se poate incalzi la microunde. Ea se tine intr-o invelitoare din material textil pe care scrie Siffa Pack (sorry, nu mia am cutia, dar sper ca asta e numele produsului).....si costa in jur de 200.000 de lei vechi. Daca stii detaliile astea, se descurca si farmacista sa ti-o gaseasca. Sper ca nu ati patit ca noi , care tot la fel, nu am avut de la inceput toate detaliile....
Si acum vin si eu cu o serie de intrebari:
1. Mai foloseste cineva Humana Milchzucker pentru constipatia de lapte praf?Stiti daca e ok sa-i administrez in fiecare zi? Ca se screme bietul de el....si tot blocat sta rahatelul
2. A mai facut cineva criza mamara? Exista remedii sau o las sa treaca de la sine, cum zice Capraru?
3. Locuieste cineva in sectorul 2? Unde se depun actele pentru indemnizatia pentru cresterea copilului?
Iar ma intrerup scremetele....Doamne, cat il doare pe bietul copil!
Raluca David Calin (28 nov)
eu nu te injur, dar ieri 3 cunostinte au plecat in 3 directii diferite si evident nu au gasit. azi a fost si alex la miniblu si a luat un urs cat bebelina de mare, dar care are in interior o chestie din aia cu apa calda pe care sa o punem pe burtica, asa ca tot am ajuns la o treaba constructiva si e bine ca ai apucat sa postezi ceva care sa ne impulsioneze.
criza cred ca afost si ce am avut eu, sanii plini sa pocneasca si tari si durerosi, am rezolvat-o cu pompa elecrica si cu comprese reci, dar nu de la gheata. compresele reci,mi-au dat si indicatii scrise, desi asistentele de la bebei ziceau sa fie calde pt stimularea lactatiei. dar cred ca pompa a facut minuni.
chris + alexandra
bebe alexandra
Ralumat spune:
Scuze din nou...nu m-am exprimat bine. Era vorba de criza mamara la bebelusi.....are tzatzicile un pic umflate si tari.....pediatra mi-a zis sa-i pun comprese reci cu rivanol, insa e tare greu sa stea acele comprese exact unde trebuie (Capraru zice ca nu trebuie facut nimic, trece de la sine)...oare in cate zile trece chestia asta?
Interesant sistemul cu ursuletul.....asa bebelina primeste si un prieten. Imi fac "mea culpa" pentru ca v-am pus degeaba pe drumuri...trebuia sa ma gandesc de la inceput , ca doar si noi am patit la fel....nu vreti sa stiti cat a bodoganit-o sotul meu pe prietena care mi-a zis pontul cu pernuta , asta dupa ce epuizase toate farmaciile din sectorul 2!
doradora spune:
quote:
Scuze din nou...nu m-am exprimat bine. Era vorba de criza mamara la bebelusi.....are tzatzicile un pic umflate si tari.....pediatra mi-a zis sa-i pun comprese reci cu rivanol, insa e tare greu sa stea acele comprese exact unde trebuie (Capraru zice ca nu trebuie facut nimic, trece de la sine)...oare in cate zile trece chestia asta?
Interesant sistemul cu ursuletul.....asa bebelina primeste si un prieten. Imi fac "mea culpa" pentru ca v-am pus degeaba pe drumuri...trebuia sa ma gandesc de la inceput , ca doar si noi am patit la fel....nu vreti sa stiti cat a bodoganit-o sotul meu pe prietena care mi-a zis pontul cu pernuta , asta dupa ce epuizase toate farmaciile din sectorul 2!
si noi avem hormonei in exces, dar nu facem nimic, sau mai precis ignoram complet, pat ca pediatra noastra asa zice. voi aveti probleme ca sunteti umflatei, dar noi, ca o domnisorica, avem si secretii din belsug.
nu iti mai face atata mea culpa, ca serios a iesit un lucru bun. crezi ca ma ducea altfel mintea? urmatorul pas era uscatorul de par, ca adaca la alti bebei a dat roade, o da si la a noastra.
chris + alexandra
bebe alexandra
Yagmur spune:
Donia... Felicitari! Refacere grabnica!
Asiza, ma gandesc la tine.. astept vesti cat de curand...
Eu iarasi intru pe fuga, nici nu am apucat sa citesc ce ati postat in urma, asa este cu musafiri in casa.. dar nu ma pot plange, ca ma rasfata..
Marti, la ora 14.00 intru si eu in cezariana... a mai ramas doar un pic in variata 2 in 1.
Aelita, ce as vrea si eu sa se miste Luca al meu ca bebeul tau.. dar el este super linistit. Abia astept sa-l tin in brate si sa vad ca totul este ok.
Prietena mea s-a apucat sa mai frece la aragaz desi si eu l-am curatat... se pare ca nu conform normelor ei exigente...
Aveti grija de voi mamicutze si gravidutze...
Pupici
Yagmur 39 + bebe Luca
roxana c. spune:
Luciab, si pediatra mea spunea sa-i cresc ratia de lapte praf astfel incat la o luna sa nu manance mai mult de 110 ml, in ciuda faptului ca pe cutia de Milupa scria ca la o luna un bb mananca 135 ml. Si am vrut sa fac cum mi-a spus ea, dar urla saracu de foame, asa ca am zis ca ea si-am facut ca mine. Nu cred ca aia care fac Milupa sunt atat de cretini sa nu stie cat trebuie dat. Sunt mese cand mananca si mai putin, dar nu-l fortez, dar nici nu trec de cat au scris aia acolo. De ex in luna a 2-a si a 3-a ei spun ca ratia este de 170 ml. Calin mananca 150, si pana nu cere el mai mult nu-i maresc nici eu. Asa am facut si cu Oana si cu Ana, si sunt bine acum.Unii spun ca se fac prea grasuni, asa este, dar acum Oana este mai plinuta, dar Ana e cam pielea si osul, depinde si de conformatia fiecaruia.
Tu ce lapte praf ii dai?Nu scrie pe cutie cat sa-i dai?
Roxana,deCalin(9.11.2006),Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)
roxana c. spune:
Raluca, nu stiu sa-ti raspund la nicio intrebare.
Raluca u, ce mai face Adinuta? Mai e asa agitata?
Panaa, Ana ce face?
Dandusa,Mirona si Fatima, voi pe unde sunteti?
Fug ca tipa fomistul
Roxana,deCalin(9.11.2006),Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)
miki04 spune:
n-am mai scris de mult dar v-am citit mereu.Acum 2 ore am pierdut dopul gelatinos, insa nu am contractii regulate si nci dureroase. Sa fie asta un semn ca nasterea se apropie?
Va rog fetele care ati nascut, ce simptome ati avut?
Mihaela 39 fix
Mamica de Adita
ruxandra_sb spune:
quote:
2. A mai facut cineva criza mamara? Exista remedii sau o las sa treaca de la sine, cum zice Capraru?
Da! noi!
Grigore a avut tzatzele umflate .. acum parca i-au mai scazut.
Nu facem nimic, l-a vazut si pediatra in plina splendoare.
Luciab eu zic sa-i dai cat vrea el. Doar n-o sa-l tii flamand.
Depinde f mult si de cate mese are pe zi. Unii mananca mult si mai rar, altii mai putin si mai des.
Noi papam acum, la 5 saptamani trecute, vreo 10-30 ml lapte mami + 70-100 ml lapte praf. Si de cateva zile vad ca are tendinta sa renunte la o masa, adica sa treaca de la de la 7 la 6/zi.
Are mama doi flacai.. Matei (4) si Grigore
ruxandra_sb spune:
quote:
Originally posted by roxana c.
in ciuda faptului ca pe cutia de Milupa scria ca la o luna un bb mananca 135 ml.
Hi, Hi pe cutia de Humana1 scrie ca pt 2-8 saptamani ratia ar fi 100 ml lapte (90 ml apa + 3 masuri)
... cine sa-i mai inteleaga...
Are mama doi flacai.. Matei (4) si Grigore