Piticodromul de sept - oct 2005 (157)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Meme1 spune:

Alina, cred ca partea cu dormitul noaptea e cea mai naspa...andrei al meu nu prea da doi bani cand plange ana, dar noaptea cu siguranta ar auzi-o...si chiar a auzit-o in cateva randuri pana m-am exilat eu cu ana in camera de joaca de la parter si asa nu se mai aude la andrei in camera decat fff putin. dar aude sotul, ca el e cu camera exact deasupra noastra...

In alta ordine de idei, pot sa indraznesc sa intreb si eu ceva? Poate Ana sa aiba ceva care sa o impiedice sa asimileze? adica sa imi fac griji ca ar putea sa aiba ceva grav?
ea se consuma mult bazaind cred ca de la burtica, dar si da din manute si picioruse o gramada, plus ca isi tine capsorul parca prea bine pt nici doua luni...si doctorita cand am fost cu ea la control la 6 saptamani a spus ca are multa forta in picioruse, ca incerca sa i le flexeze si ea nu se lasa deloc...am inceput sa ii dau vigantol, desi lui andrei nu i=am dat deloc. avand in vedere ca mananca lapte praf, mai trebuie si vigantol? eu ii dau 2 picaturi, e ok asa?
aici nici vorba de vigantol, nu se da absolut nimic la bebei, nici macar glucoza in maternitate dupa ce se nasc....

Pupici
Meme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns country girl spune:

Eu m-am obisnuit deja. Ieri la prima vizita medicala la doctorul de la viitoarea cresa, am turuit pe dinafara tot istoricul. Uitasem doar ce lapte praf i-am dat.
S-a uitat cam mirat la mine cand i-am spus ca acum bea lapte Campina integral si nu lapte de crestere, dar i-am explicat ca laptele de crestere este dulce si fetei nu-i place dulcele. De altfel nici nu mananca iaurt sau lapte indulcit. Tot doctorul asta spunea sa-i dau mai multe proteine ca sa ia in greutate. Ilinca mananca deja carne zilnic, in mancarea ei si ce primeste din mancarea noastra, ou de doua ori pe saptamana, iaurt si branza de cel putin 2 ori pe zi, 2 biberoane de lapte zilnic, de unde sa-i mai dau proteine? Pana si soia mananca cu placere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Meme, dar cat a luat in greutate pana acum?

Mergi la inceput

Tonnia, a plecat de la 2.800 cand am venit cu ea de la maternitate si azi avea 4 kg...deci 1.2 kg in 8 saptamani...care e putin.

Meme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

Meme, cu vigantolul...e in functie de fiecare tara, de clima, de poluare. Noi avem prin definitie tendinte spre rahitism.
Glucoza e f bine ca nu se da in maternitate. Are indicatie doar in anumite cazuri. Nici aici nu prea se da. S-au mai desteptat si au adoptat ideea cu pusul copilului la san cat mai repede dupa nastere si eventual completare cu seringa sau canita. Cel putin in maternitatile serioase asa se face.
Acum despre Ana in particular...stiu ca ai nascut-o usor si ca n-a avut suferinta la nastere. Mai ales ca s-a dezvoltat psihomotor f bine, dupa cum spui. Inseamna ca totul e in regula cu ea.Trebuie sa creasca in primele luni minim 500g pe luna. Trebuie luata in considerare si scaderea in greutate din maternitate. Asa ca daca a crescut 1 kg pana acum este suficient. Daca nu, iar nu e un capat de tara. daca ar fi crescut spectaculos cu lapte praf, ai fi spus ca nu aveai tu suficient, dar daca ritmul de crestere este acelasi, inseamna ca asa este ea. Daca vrei sa stai linistita, fa-i o urocultura, ca sa excluzi vreo infectie urinara silentioasa.

Alina 10+, mamica d-rei Anya (1 an)

Mergi la inceput

Alina, mersic mult pentru raspuns...o sa ma interesez de urocultura, ca aici pun pariu ca or sa se uite la mine ca la masini straine..dar o sa discut cu doctorita cand ma duc cu ea la vaccin saptamana viitoare. Mersic mult inca o data.

Va pupic pe toate,
Meme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

Acum am citit...1kil200...lasa copilul in pace si trage un somn bun daca poti. Ca nu vrei s-o faci balenuta, ci o domnisoara cocheta.

Alina 10+, mamica d-rei Anya (1 an)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Asa stiam si eu ca dupa ultimile cercetari minim pe luna e sa ia 500 de grame, plus ca Ana a si slabit ceva prin maternitate, deci a luat mai mult de 1.200 in aproape 2 luni. Vlad al meu a crescut cu 700 de grame pe luna, in continuare e filiform ca e metrosexual, tine la silueta si nu vrea sa aiba burta de bere, in schimb are forta si e mai inalt decat majoritatea copiilor! Iar fetitele in general cresc mai incet, avem si aici ceva fetite filiforme... sarita la rampa!

Deni & Vlad 28 sept 2005 & bb2

Mergi la inceput

2.800 avea dupa ce scazuse in maternitate, ca eu am o banuiala ca au cantarit-o gresit, ca oficial s-a nascut cu 3.250 dar n-avea cum sa scada pana la 2.880 in 2 zile la spital...asa ca eu cred ca de fapt a avut cam 3 kg la nastere...

parca m-am mai linistit, adevarul e ca nu ma pot abtine sa nu o compar cu andrei (ca de...alte situatii nu stiu), care era mancacios si crestea ca din apa...la 6 saptamani el avea 4.300kg si la 3 luni 6 kg, ceea ce ana nu va ajunge sa aiba decat poate pe la 4 luni...

hai ca v-am innebunit cu ale mele si doar le aveti si voi pe ale voastre.

Pupici

Meme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Si mai zic ceva ca dupa aia, ma limbutzesc.
Eu de mica am fost silfida, in clasa a 4-a aveam 25 de kile, pui de gostat ce mai! Si atatea vitamine baga mama in mine ca la pubertate cand am explodat, am evoluat asa de bine ca nimic nu ma mai slabeste!

Deni & Vlad 28 sept 2005 & bb2

Mergi la inceput