Mamici de ianuarie-februarie 2007 (41)
Raspunsuri - Pagina 16
belle_vue spune:
Din nou despre biberoane:
4 e mai mult decat suficient, Oana. Daca ai macar 2 tot e in regula. E preferabil sa fie mici, ca la inceput bb mananca 50-70 ml, abia pe la vreo luna si ceva ajunge la 100 (daca...)
Cat despre conservare, in frigider laptele sta vreo 3 zile si sigur ca trebuie sa-l aduci la temperatura corpului sau macar a camerei cand i-l dai lui bb. In congelator sta 3 luni. Bb-ii nu suporta temperaturi inalte (pana tarziu spre 2 ani!), de aia orice baga in gura trebuie sa fie sensibil mai rece decat ar fi pt un adult. Eu i-am dat laptele incalzit putin cat am si alaptat (pana la 4 luni plus o luna din rezerva de la congelator), iar dupa aia in general la temp camerei.
Pt congelat eu am folosit pungile de la Avent (alt avantaj al gamei complete), care vin sterile in pachetele cu 40, parca -- dar stiu ca am alergat dupa ele prin Bucuresti de mi-au sarit capacele ca nu le avea decat Sensi Blu si numai la unele farmacii care erau la kuru pamantului fata de unde stateam eu... Le-am legat cu elastice mici pe care le spalam bine-bine inainte de a le folosi (dar nu le-am fiert ca mi-a fost frica sa nu le inmoi). Trebuie scrisa pe fiecare data de prelevare, ca sa sti cat sunt "in garantie". La dezghetat, ori le lasam peste noapte in frigider, ori, daca era graba, in apa calduta, intr-un ibric in chiuveta -- NU fierbinte.
Cred ca si Medela are gama completa, cu pompa, sticle, pungi. Vedeti si voi ce gasiti mai usor.
Meg, in maternitate sigur ca au biberoane (d'aia e maternitate
) -- pana pe 18 feb ai tot timpul sa te mai gandesti si sa mai faci cunmparaturi (sau sa mai vinzi din ce ai luat
). 2-3 biberoane mici nu te vor duce la faliment...
Inca ceva -- eu nu m-am stresat foarte tare cu sterilizatul biberoanelor, pompei etc -- le-am fiert vreo 2-3 sapt, dupa care doar le spalam cu multa grija. Dar am avut noroc de un bb sanatos si nu prea sensibil.
Adevarul e ca te invata bb ce si cum ii trebuie, numai sa-i dai suficienta atentie (parca poti sa faci altfel?) si te deprinzi repede cu nevoile lui si cu ce ii face cel mai bine.
Mami de Theodor (27.10.2004) si Bebe din burtica (DPN 5 feb 2007)
Those who can't laugh at themselves leave the job to others
cristia spune:
desi mai e o gramada pana atunci, mie nu-mi place f tare cuvantu plod cu pluralu' lui cu tot; parca i-am pune la urma celorlalti (nascuti in alte luni, care se intituleaza care mai de care.De exemplu "the best of...").Mai e timp si poate mai votam odata![]()
Oana: am apucat si eu sa citesc postarea ta din paginile anterioare.Bravo!
Ai atras atentia asupra esentialului!Te facem psihologu grupului![]()
Catalina: si tu le-ai continuat tare frumos! Primesti job-ul de sfatuitor?
Eu multumesc in fiecare zi lui Dumnezeu pentru amandoi bebeii.Si parca nu-mi vine a crede ca odata, demult, mi se spusese ca nu pot avea copii.De fapt poate tocmai de-aia ma bucur de sarcina cu tot ce aduce ea.In multe alte aspecte ale vietii pretuiesti mai mult ce obtii cu mai mult sau mai putin efort si nu ar trebui.
Megbeng: in maternitate (cel putin din cate stiu eu) sunt biberoane; dar te rosti sa folosesti unul folosit de alti "n" bebelushi?Eu am avut, in nesimtirea mea, numai doua biberoane mici (bonus la pompa de san Avent pentru care votez), super bune si rezistente.Ce-i drept le-am folosit numai in cazuri de urgenta si mai tarziu pentru ceai, apa.Le am si acum.Recomand marca oricand.Ca raspuns final la intrebarea ta, cred ca e mai precaut sa ai la tine biberoane.
Intrebare: mai sunt zurlii care lucreaza? (nu patroane de afaceri ca sa zic asa; ci din clasa truditori
- tu Liudo esti sefa asa ca stay away
0.Pe mine a inceput sa ma injure consrtu de mama cand vede ca inca continui sa vin la sv (unde stau pe scaun nu trag la plug dar totusi).Simpla curiozitate.
Va pup cu drag,
Cristiana mama lui Andrei(29Sep04) si
32+
ylilimic spune:
Si pentru ca am ras in hohote de una singura ma simt datoare sa va impartasesc si voua povestea:
http://forum.desprecopii.com/forum//topic.asp?TOPIC_ID=38156
Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana
33+ (35 + ale dr) cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici
megbeng spune:
belle_vue, sunt sigura ca 2 biberoane mici nu o sa ma duca la faliment, da ma gandeam ca poate mai incolo, dupa ce ma intrc la serviciu (adica dupa ce face bebe 6 luni si incepem si diversificarea) o sa-mi foloseasca sa am o gama completa, cum ziceai si tu..si mi-as lua de la avent si pompa si bibe, si sterilizatoare, pungute, ce ziceai tu ca mai au, de aia ma gandeam sa nu le iau disparate..daca iau doar 2 biberoane banale, cum le sterilizez? le fierb? se gasesc din plastic suficient de rezistente? (nu radeti, mey, ca-s incepatoare)
mda, cam tampita intrebarea daca au biberoane in maternitati, da uite ca aspectul asta nu l-am surprins niciodata pe acolo- hranirea bebelusilor..de fapt am vazut saloane de copii abandonati unde, desigur, le dadeau cu biberonul si mintea mea facuse niste conexiuni mai ciudate, se pare.
cica sunt maternitati in care iti dau si hainute pentru bebe cat stai acolo, tot asa, daca ai curaj sa pui pe cel mic hainute purtate de atatia alti bebelusi (sper ca nu-ti impune nimeni sa-i imbraci cu hainele de acolo).
dar hai ca mai am timp..astept sa vad ce-o sa povesteasca mamicile care o sa nasca la municipal inaintea mea (eu mi-am tot propus sa-mi intreb doctorita, da am uita de fiecare data).
belle_vue, inca o data mii de multutmiri ca mi-ai scris asa complet si frumos! 
romaria, sunt si eu cu pumnii stransi pentru tine!!! o sa vezi ca o sa fie foarte, foarte bine si o sa te refaci imediat si o sa te intorci pe forum sa ne povestesti cu gura pana la urechi ce experienta minunata a fost nasterea!!
vine bebe!
Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!

Catalina spune:
Da Lili, frumoasa poveste si io am ras pana am dat in lacrimi, de plans. Dar ma rog, de mult timp plang io la povesti de nastere. Ce oameni curajosi!!! Oare m-oi numara si io printre ei?
Cata 36+
kateryna spune:
Sincer nici mie nu-mi place denumirea de plozi. Cel putin in sensul in care stiu eu cuvantul inseamna copil nedorit.
Eu propun sa ne numim
"Stelute de ian-febr 2007"
. Stelute ptr ca nastem iarna si pot sa fie fulgi de zapada sau stelutele de gheata de pe geam, sau de ce nu...stelutele de pe steagul UE ca tot aderam de la 1 ian. Parerea mea, acum propuneti si voi.
33+
George Anelin
megbeng spune:
f f frumos "stelute"!! mie mi-ar placea tare mult!!!
vine bebe!

Messa spune:
Ia sa se faca ianuarie odata, sa nasc si eu, ca m-am saturat de burta. Oana si restul fetelor care aveti seninatatea si rabdarea sa vedeti chestia asta ca pe o poezie, eu ma vait din principiu, imi face bine
plus ca nimeni nu mi-a zis ca e asa naspa sa fii gravida, macar stiam si eu la ce sa ma astept. Nu mi-a zis nimeni ca nu poti sa te intorci de pe o parte pe alta ca te doare fix in cotortz, de exemplu. Nu mi-a zis nimeni nimica! Majoritatea cunostintelor mele care au nascut ori sunt niste amnezice, ori n-am stiut eu ce sa intreb, ca toate (cu mici exceptii) vorbeau de "aura maternitatii", "femeia gravida straluceste", "femeia gravida e infloritoare" - BULLSHIT! Atata poezie pentru o stare fiziologica ce-i drept naturala, dar tare nasoala.
Femeia gravida poate avea urmatoarele (si cel putin 3-4 din astea le au toate gravidele):
- tenul facut varza;
- dureri de diverse, in special oasele bazinului + noada curului;
- zeci de kile in plus;
- nervi;
- glezne cat butia;
- gingivita si eventual, ca sa fie tacamul complet, carii noi;
- varice;
- hemoroizi;
- vergeturi;
- congestie nazala... ETC ETC ETC.
Zau ca ma simt gravita, nu gravida... Ati vazut vreodata o vaca gestanta? Exact asa ma simt eu. Deci, poezie, nepoezie, sa faca bine ploada sa creasca, sa se face naibii ianuarie odata si sa scap de burta, glezne umflate, gingivita, congestie nazala, cosuri adolescentine, draci si imobilitate.
Logic ca vreau sa iasa copilul asta sanatos, destept si bine hranit, dar zau ca nu pot sa fiu poetica atunci cand am gaze sau cand ridicatul din pat imi ia 10 minute de gafaieli, gemete si trosnituri ale tuturor oaselor fundului + genunchii - pe ceas.
Messa spune:
quote:Stelute sa fie, dar a mea tot ploada este, si-i chiar dorita, cum altfel sa fi suportat toate deliciile graviditatii? Nu de dragul ei?
Originally posted by kateryna
Eu propun sa ne numim"Stelute de ian-febr 2007"
.

megbeng spune:
am mai facut ceva poze recente!
http://community.webshots.com/album/556312407rhJaxx
nu le-am pus in albumul comun ca mi se pare ca iar a schimbat yahoo-ul nush ce si ma enerveaza, asa ca astea-s de pe webshots.
m-am mai balenizat si eu, fetelor, cred ca ma apropii de 20 kg in plus (18 erau ultima data...)
vine bebe!