jocuri pentru copii de la o zi la 6 ani...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

8 stimulare vizuala

Cand copilul este culcat pe burtika,miscati in fata ochilor lui o jucarie oarecare,de #259;preferinta una care poate produce un anumit sunet.ridicati incet jucaria,spunand"uite jucaria" .incercati din nou,pana copilul isi inalta capul si umerii si priveste jucaria.
Cand e culcat pe spate alegeti un moment in care copilul urmareste propria mana si puneti o jucarie in raza sa vizuala.incercati din nou, pana copilul incearca sa apuce obiectul

9 jocuri imitative

Imitatia este una din bazele dezvoltarii copilului.este important sa-l stimulati sa va imite mimica si miscarile cat mai curand
Cand copilul este culcat pe spate sau asezat in sezlongul sau asezati-va in fata lui asa incat sa va priveasca in ochi.ca sa-i captati atentia,miscati in fata ochilor lui degetul dvs aratator de la stanga la dreapta.balansati apoi si capul,intr-o parte si-n alta. In sfarsit,cand ati captat privirea lui,faceti sa dispara degetul,continuand miscarile din cap.dupa mai multe incercari,va va imita,dand si el din cap.
Alt joc: abordand, in mod exagerat,o mina ingrijorata sau trista(colturile gurii lasate in jos,frunte ridata) priviti copilul in ochi.apoi,treptat,incercati sa modificati fizionomia,facand sa apara un suras larg.Si copilul va va surade.
Priviti copilul in ochi si,surazand,scoateti un sunet f simplu si bine articulat,un "ah", un "oh" sau un"ng".Incepeti din nou operatiunea ,cu acelasi sunet si surazand ,pana cand copilul repeta sunetul pe care l-ati emis(comentariul meu: eu nu am crezut ca poate face asta,am incercat cu "buu" pe la 4 luni si chiar a tinut,incercati si ramaneti perplecsi)


La sase luni,bebeii dorm mai putin in timpul zilei.coordonarea motorie este mai buna,mainile,ochii fiind capabili sa actioneze impreuna pentru un scop comun.copilul sta bine in pozitia sezand cu sprijin,ceea ce-i lasa mainile libere si ii permite sa manipuleze obiecte de dimensiunea potrivita.


10 jucarii care suiera.

Daca n-ati facut-o inca este momentul sa-i oferiti jucarii care suiera sau fluiera atunci cand sunt apasate.

11 Zgomotele din casa

Cu copilul in brate,faceti turul casei a.i. sa asculte sunetele cele mai frecvente: apa de la robinet,soneria de la usa,aspiratorul,cheile,ciocanituri in usa.incepeti sa faceti regulat aceasta plimbare ,in fiecare seara inainte de culcare,crescand progresiv numarul si varietatea zgomotelor.

12 sticle...zgomotoase.

umpleti sticle de plastic cu pietricele,seminte,legume uscate,boabe de orez,margelute,bucatele mici de crengi,dar sa puneti intr-o sticla un singur fel de obiecte.veti obtine astfel un set de sticle sonore(insurubati-le bineeeee), nu folositi decat sub supraveghere...nu se stie niciodata de unde sare un precoce sa le desfaca!


13 cutia magica


aceasta cutie nu este altceva decat un aparat radio.cu sonorul destul de mic(sa nu deranjeze) plimbati-va pe banda de frecvente,sarind de la un post la altul


14 BUM!

Stati in fata copilului atunci cand e asezat pe scaun si ciocniti usor fruntea dvs de a lui ,spunand "bum!"apoi departati capul si reluati de cateva ori. copilul va incepe si el sa plece capul inspre dvs. un joc super atunci cand stati la coada si copilul e in carucior.

15 Stimulare tactila.

Atingeti copilul cu diferite obiecte ce ii provoaca senzatii diferite. un cub de gheata,biberonul cald(ii vor permite sa experimenteze senzatia de cald/rece.scoarta unui copac sau un zid de caramida ,petalele unei florietc



filmulete si pozici cu bebita la 2 anisi"patu luni"
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BDana spune:

Multumim frumos ptr. ceea ce faci. Mi se pare super interesanta, iar tu trebuie sa ai o super rabdare sa faci asta.

Dana, mamica de Cristian (13. o1. 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Steluta spune:

Multumim foarte mult!!! Stim ce efort deosebit presupune asta!!



Steluta cu Andrada Cristina (17 iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grodear spune:

Multumim mult de tot!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Consi spune:

Si eu ma lipesc la lista de multumiri!

Consi si Luca meu (19.07.2006)

atat sunt de mare
pozele noastre
botez

www.onetruemedia.com/shared?p=1ace6df36a1450d366107b&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norocuta spune:

Excelent Flaviutza!
Multumim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

putin mai pe seara scriu la greu...daca platesc bine pe tati sa culce el copilul. pupici


filmulete si pozici cu bebita la 2 anisi"patu luni"
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns avmaria spune:

Multumim tare mult si noi!!

Diana si Vlad Gael

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

16 jocuri de manipulare

lasati al indemana copilului o cutie mare care se deschide usor pe care ati umplut-o cu o duzina de jucarii care nu prezinta nici un pericol pt el.curand, copilul va incepe sa goleasca/umple din nou cutia. pt a nu se plictisi, schimbati periodic continutul cutiei.

18 o carte de pipait

puneti lipici pe dosul unor fise cartonat, apoi presarati deasupra lui diverse: nisip, grau,faina etc. mai puteti pune diverse resturi de materiale de diferite texturi,foi din reviste etc.


23 jocuri imitative

daca-l vedeti pe copil lovind masa cu un obiect,luati-i obiectul din maini si loviti in acelasi mod, imitand ritmul sau.apoi inapoiati obiectul copilului.va reincepe sa loveasca.repetati de mai multe ori,placerea copilului e garantata.
Faceti in fata copilului miscari largi si spectaculoase : un gest de ramas bun, aplauze, atingeti-i varful nasucului "beeep".
Cand il sarutati pe copil, exagerati voit miscarea buzelor dumneavoastra ; observati daca incearca sa imite aceasta miscare.



ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Este o carte foarte interesanta, chiar daca unele afirmatii sunt inca controversate (gen " dezvoltarea creierului este aproape completa inainte ca acesta sa mearga la scoala.Marile procese intelectuale, structurile legate de gandire,adica modul in care copilul isi organizeaza cunostiintele si-si foloseste inteligenta,au deja, la varsta de 6 ani locul lor bine definit").
Multumim pentru ca o imparti cu noi.

alice simon

Mergi la inceput