Mamici de iulie - august 2007 (5)
Raspunsuri - Pagina 10
Anya20 spune:
Irda, Cami, sa aveti puterea sa treceti cu bine peste pierdere.
Alina 10+, mamica d-rei Anya (1 an)
andicu spune:
Irda, Cami, ma doare sufletul pt voi! sunt alaturi de voi si sper sa va reveniti repede! Cami, stiu ca esti o luptatoare si asa cum ti-am mai scris, sper sa reusesti cu bine data urmatoare!
Irda, peste cateva luni poti sa incerci din nou si trebuie sa fie bine data viitoare! imi pare tare rau , fetelor!
Imi doresc din tot sufletul sa nu se micsoreze listuta! fiti optimiste fetelor si aveti grija de voi, ca sa trecem cu bine peste perioada asta!
Eu sunt mai bine, azi s-a oprit sangerarea. Continui sa stau in pat, macar pana miercuri cand merg iar la eco.
Nikole, Alina si restul fetelor ingrijorate de sangerari, sunt alaturi de voi si ma rog sa fie bine pt toate!
Andreea 9+
Punctuletzul meu
Pozele mele
Ajutati-l pe Andrei!
cristina_ana spune:
Irda si Cami, stiu perfect ce e in sufletul vostru. Am trecut de doua ori prin asta si e tare greu. Va admir insa pentru decizia pe care ati luat-o, aceea de a nu renunta, este un sfat pe care il dau ori de cite ori am ocazia si pe care si eu l-am urmat pana acum. Irda, tu ai o fetitza care o sa te ajute sa treci mai usor peste tot. Cami, la tine e un pic mai greu, dar stiu sigur ca ai sa gasesti puterea necesara, am simtit-o in "vocea" ta. Esti o femeie puternica.
Eu astazi nu am mai avut singerari si nici dureri de burta, dar recunosc ca nu m-am dat jos din pat. Il sun maine pe medic sa vad ce zice, sper sa ma cheme la o ecografie si o sa vad atunci de la ce mi s-a tras singerarea. Teoretic maine ar trebui sa-i aud inimioara, intru in saptamana 7. Am mari emotii....
Andicu si Oana, ma bucur ca nu ati mai singerat. Este un semn bun. Nu stiu ce avem mai fetelor, dar e oare vreuna dintre \noi care sa nu aiba probleme?
Nikole, ceea ce ai simtit tu tare s-ar putea sa fie contractii. Si mie mi se mai intareste burta din cind in cind si tot asa simt, ca o galma, care dispare in citeva secunde.
Carla, la asa un sot model, merita sa-i faci si tu un tort (sau doua ) de ziua lui. Dar vezi, nu sta prea mult in picioare. Ai putea sa cumperi blatul, este chiar foarte bun si cel din comert si sa ii faci tu crema si aranjamentele.
Cristina, 5+
POZE
nikole spune:
Fetelor, nu-s ce sa fac....soacra-mea ajuge peste doua zile la noi,vine din Filipine,si mi-a spus ca mi-a gasit utrogestan, sau progesteroncaeu tot n-am inteles care-i una care-i alta, dar nu natural....ci in forma sintetica....si nu stiu ce sa fac!Dr mi-a is ca numai cel natural il recomanada, caci cel sintetic poate da malformatii la bb.Matusa-mea, farmacista mi-a zis toata lumea cumpara pe cel sintetic, ca nu se gaseste natural.Nu-s ce sa fac...
inca o intrebare:care e substanta activa din NO-Spa?
http://br.pg.photos.yahoo.com/ph/lucianna_ishiy/my_photos
Nikole7+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/frezia_2004/my_photos
jeni71 spune:
Buna seara la toate viitoarele mamici !
Am fost lenesa azi, nu am scris deloc...In afara de pat si bucatarie unde am gatit si am mancat nu am facut nimic. Burta nu ma mai doare, insa stau f prost cu psihicul. De dimineata m-am trezit plangand, si am plans toata dimineata.
Mi-e dor de orasul meu, de prietenii de acolo, initial pana sa ma mut aici credeam ca fac revelionul cu ei si nu pot sa merg si-mi pare rau si de asta si uite asa am bocit toata dimineata. Ma deprima si vremea, toate ma deprima si ma enerveaza, n-am chef de nimic.
M-am plictisit in casa, as avea de invatat pt un examen joi da nu-mi sta capul deloc, doar as citi cartile mele iubite si as vorbi cu voi.
Irda si Cami imi pare asa raud e voi...............stiu cum e , stiu cum eram cand imi doream nespus sa raman gravida si nu se intampla, si stiu cum e sa pierzi viitorul bebelus, c-am patit-o si eu acum multi ani, inainte de a ramane insarcinata acum 10 ani.
Sa fiti cumintele toate sa nu va mai doara burticile si sa nu mai aveti sangerari...
oanabbb spune:
NIKOLE...CRISTINA ...mie mi se intareste ceva in burta mereu cand am dureri...simt exact contractia...dureaza putin dupa care se relaxeaza...mi.e cam frica dar ce sa facem...
eu nu am primi accordul dr sa fac injectii...mi.a spus ca progesteronul in exces nu aduce nimic bun si ca sunt suficiente cele 6 utrogestane...
dar eu de maine ma bag clar la un pregnil...nu are ce sa strice...am citit ca si asta ajuta la relaxarea uterului...ca nu mai stiu ce sa fac sa.l relaxez...magneziu...no.spa...dar daca ii aud joi inimioara..am sa fiu cea mai fericita mamica din lume,asa la pat cum sunt!!!!scumpa de ea....imi vine sa plang cand ma gandesc ca e acolo...creste..se lupta si ea...
oana6+
jeni71 spune:
Nikole
No-Spa 40 mg * 20 cp
Substanta activa "drotaverinum"
Drotaverina, un derivat de isochinolina, este un agent spasmolitic ce actioneaza direct pe musculatura neteda. Actiunea antispastica se exercita prin legarea sa pe suprafata celulelor musculaturii netede si modificarea permeabilitatii si potentialului lor de membrana. Inhibitia enzimei fosfodiesteraza, cresterea in consecinta a nivelului de AMPc si cresterea initiala a captarii calciului in celula sunt, de asemenea, implicate in mecanismul de actiune. Efectul este mai puternic decat cel al papaverinei, absorbtia sa este mai rapida si legarea de proteinele serice mai mica. Avantajul sau fata de papaverina consta in faptul ca nu produce efecte adverse de tip hiperpneic dupa administrarea pe cale parenterala. Este eficienta in cazul spasmelor musculare de tip neuronal sau muscular. Efectul relaxant al drotaverinei asupra muschiului neted este independent de tipul de inervatie vegetativa; este in mod egal eficienta asupra muschilor netezi ai tractului gastrointestinal, biliar, urogenital si sistemului vascular. Datorita efectului sau vasodilatator, imbunatateste irigarea sanguina a tesuturilor. Este legata in cantitate mica de albumina si de alfa- si beta-globulinele din plasma. Este absorbita rapid atat dupa administrarea parenterala, cat si dupa administrarea orala. Atinge concentratiile maxime in ser dupa 45 - 60 minute de la administrarea orala. Drotaverina este metabolizata in ficat. Timpul sau biologic de injumatatire este de 16 - 22 ore. Este eliminata complet din organism dupa 72 ore, 30% prin urina si circa 50% prin fecale. Este excretata in principal sub forma metabolitilor sai si nu poate fi identificata in urina in forma nemodificata. Traverseaza bariera placentara.
Indicatii: Spasme ale musculaturii netede in afectiuni cu origine biliara: colecistolitiaza, colangiolitiaza, colecistita, pericolecistita, colangita, papilita. Spasme ale musculaturii tractului urinar: nefrolitiaza, ureterolitiaza, pielita, cistita, tenesme vezicale. Ca adjuvant: in spasme ale musculaturii netede a tractului gastrointestinal (ulcer gastric si duodenal, gastrita, enterita, colita, spasmul cardiei si pilorului, sindromul colonului iritabil, constipatie spastica si meteorism, pancreatita); in boli ginecologice (dismenoree, anexita, dureri atroce in timpul travaliului, contractii tetanice uterine, avort iminent); in dureri de cap de origine vasculara (migrene).
Contraindicatii: Insuficienta hepatica, renala si cardiaca severe.
Mod de administrare si posologie: Doza uzuala pentru adulti este de 40 - 240 mg zilnic (2 - 4 ml de 1 - 3 ori) s.c. sau i.m.,sau 120 - 240 mg (1 - 2 comprimate de 3 ori pe zi) per os. In cazul unor colici acute, se administreaza 40 - 80 mg (2 - 4 ml) i.v. Pentru copii intre 1 - 6 ani, doza zilnica este 40 - 120 mg (cate 1/2 - 1 comprimat de 2-3 ori pe zi); peste 6 ani, 80 - 200 mg (1 comprimat de 2-5 ori pe zi).
Efecte adverse: Dureri de cap, ameteala, greata, palpitatii, hipotensiune.
Interactiuni medicamentoase: Levodopa (scaderea efectului antiparkinsonian, agravarea rigiditatii si a tremorului). Precautii: Trebuie administrat cu grija in caz de hipotensiune. Medicamentul va fi administrat parenteral numai pacientilor aflati in pozitie culcata. Poate provoca tulburari gastrointestinale la pacientii suferinzi de intoleranta la lactoza (datorita continutului de lactoza al comprimatului).
Sper sa te ajute ce ti-am trimis-pupici
oanabbb spune:
si dak ti.a gasit utrogestan e bun!adica asa stiu eu!ca e natural si n.au auzit de utrogestan de sinteza!sau poate gaseste ceva gen gravibion care e tot progesteron cu ceva e...
oana6+
nikole spune:
Cristina,multumesc, fata frumoasa.
OANA, nu-s ce sa zic, or fi contractii sau nu, dar eu sit mereu in acelasi loc o umflatura.Si burtica imi e relaxata, nu simt sa fie ca niste contractii...dar poate nu fac eu diferenta.La nebunul asa de medic, n-ai ce-i explica, ca el nu intelege ideea oricum, asa ca mai buni medici imi sunteti voi, decat cretinul asta de aici.
Iar durerile, sunt de genul...ca atunci cand faci susu, dupa ce te-ai tinut vreo 10 ore, ca niste sageti in vezica, ovare, toata burta...doar ca nu simt intarindu-se nimik!!!Dar poate-s eu nesimtita!
Ce n-as da sa am si euunmedic normal, sa-l pot intreba ce ma framanta...azi merg la medic, peste fix 6 ore, iar am o frica de ile mari...
http://br.pg.photos.yahoo.com/ph/lucianna_ishiy/my_photos
Nikole7+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/frezia_2004/my_photos