** Mamici de Mai - Iunie 2007 ** (15)
Raspunsuri - Pagina 20
Vali5 spune:
Merci, lbelciug!
Sper sa fie o zi linistita de acum incolo macar, ca de la 9 dimineata pana la 13 am alergat tot orasul in lung si-n lat cu niste hartoage. Acum macar sunt la birou si stau linistita pe scaun, si incepe sa ma o toropeala asa placuta... mai am un pic si adorm. mica, unde esti cu cheful ala de munca? Da-mi si mie un pic!
Valentina
19+
Poze
cristalina spune:
Eimotto, bine ca s-a terminat cu bine! Sarcina usoara in continuare.
(acum sa vezi ce studiez cu lupa desuurile la buda!...
)
Liviana, nu merge la gradinita/cresa.
Avem o femeie care are grija de ea cat suntem la servici.
De la anu' as vrea totusi sa o duc la gradinita, din aia cu program scurt prima data, sa vedem ce si cum.
Iri, zbor placut.
Diana, sa-ti traiasca voiniceii...:)...Urmatorul copil e fetitza!...:)))
Az'noapte ma gandeam ca mi-ar place sa nasc natural. La Maria a fost necesara cezariana. Era transversal, eu am uter septat...Dar cred ca daca ii zic la doctor rade de mine...:)))
Monica si Maria Alexandra (02.07.2004)
poze , pozici si poze noi
pauly spune:
buna fetele,
eimotto cred ca ai avut ceva emotii.bine ca ai reusit sa treci cu bine peste aceasta experienta.sa ai grija cu efortul in continuare si totul va fi bine.
aaaa si felicitari ptr baietel.
vali5 poate si noptile agitate fac parte din sarcina...zic asta ca nici eu nu ma prea odihnesc cum trebuie.![]()
felicitari fetelor care i-si simt puiutii...trebuie sa fie o senzatie minunata.abia astept sa-l simt si eu.![]()
iri sa ai o calatorie placuta.
eu o sa scriu azi mai putin..ca ma simt ametita si slabita, poate de la tensiune.trec toate...si vin altele![]()
13+
poze

Vali5 spune:
cristalina, ce inseamna uter septat?
Intreb si eu ca nu am mai auzit termenul.
Cat despre nastere, dinainte sa raman insarcinata ma gandeam ca nu vreau sa nasc natural nici in ruptul capului, din cauza epiziotomiei. Acum incerc sa ma razgandesc pentru ca vreau si bb2 destul de repede dupa primul. Abia astept sa discut si cu doctorul.
Fetelor care ati facut epiziotomie, e asa rau cum se zice? Am auzit tot felul de variante, ca te refaci foarte greu, ca nu mai esti ca inainte, si ce e mai rau (exact ce a patit mama mea), se poate rupe dupa cativa ani si se ajunge iar la cusatura.
Valentina
19+
Poze
mica0307 spune:
Vali nu mai am nici pentru mine chef
.
Eimotto am avut si eu scurgeri lichide pana acum o saptamana (cand de fapt am fost si la dr). La eco a fost totul foarte bine. Banuiesc ca s-ar fi vazut ceva, nu? Acum mai am scurgeri dar nu lichide. Ceva alb-galbui. Ma duc marti iar la eco si o sa o rog sa imi faca si o analiza de secretie.
Da cerclaj ce inseamna?
Mica
17+ 
Poze
lbelciug spune:
Vali, iti raspund eu despre epiziotomie, dar promiti sa ma strigi "Liviana" de acum incolo? ![]()
So, in principiu depinde mult de "materialul clientului". Am auzit de fete la care taietura s-a vindecat f repede si chiar numai pe baza de spalaturi cu pelin. In cazul meu a fost mai greoaie refacerea. Categoric insa nu ai cum sa te rupi dupa ce vindecarea s-a produs. Din cate stiu, cusatura e facuta pe 3 straturi deoarece e profunda, chiar daca la suprafata sunt numai 2 cm. E mai jenant pt ca dupa nastere, majoritatea ne vom confrunta cu constipatia, insa o vom rezolva cu ajutorul supozitoarelor. Oricum una peste alta e o refacere mult mai rapida decat dupa o cezariana. Sper ca te-am incurajat sa optezi pt nasterea naturala, mai ales ca vrei si BB2.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Forum despre Flori Presate (2)
chiquitita spune:
Eimotto prin ce ai trecut. Bine ca s-a terminat si esti bine! Felicitari pentru baietel!
Piticasigogosica zbor placut. Nu te grabi cu te-am rugat, cand ai tu timp!
14+
lbelciug spune:
Mica, citeste aici despre cerclaj: http://www.desprecopii.com/info.asp?id=936
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Forum despre Flori Presate (2)
mica0307 spune:
O, Doamne ce m-am speriat si eu. Dar daca ma gandesc bine pe foaia mea de la eco de saptamana trecuta scria col inchis. Deci nu are cum sa fie asta.
Eu am banuit ca am mai avut acele scurgeri lichide cateva zile dupa ce am renuntat la utrogestan (pe care l-am luat vreo 3-4 luni), in timp ce luam utrogestanul evident asta curgea.
Mica
17+ 
Poze
Vali5 spune:
Merci, Liviana!
Noi ne dorim foarte tare doi copilasi si m-am gandit eu ca la cezariana e refacerea mai grea fiind si uterul taiat, nu numai burta la suprafata. Si dupa cezariana trebuie sa astept cel putin 1 an (asa am auzit) pana sa incerc sa fac bb2. Dar mi-e asa frica de durerea de la nastere si apoi epiziotomia - recunosc ca sunt o fricoasa si suport greu durerile
Sa ajung eu pana la nastere si mai vad.
Mai astept si alte pareri de la fetele care au facut epiziotomie.
Valentina
19+
Poze