Piticlonti de iulie - august 2004 (207)
Raspunsuri - Pagina 25
roxanaz spune:
Mitzu, pentru tuse urata s grasa acc100 - fluimucil sau chiar acc100 (denumirea comerciala), ff bun garantat scapat copil de muci paracetamol de 3 ori pe zi si aspirat mucii (tragedie in unele locuri dar asta e). eventual ceva apa de mare in nas si cam asta ar fi. sanatate multa!
Alice, una dintre retete este extrem de usoara, e luata de pe culinar si suna asa:
170 gr de unt (nu margarina)
180 gr zahar brun
1 ou
2/3 cana (cup) melasa (nu stiu cit cantareste exact)
Se amesteca cele de mai sus pana se omogenizeaza… dupa care se adauga cele de mai jos impreuna amestecate:
370 – 400 gr de faina
1 lingurita de bicarbonat
1 lingurita de sare
2 lingurite de scortisoara
1 lingurita praf de ghimbir
Se face o coca care se da la frigider cel putin 1 ora. Se intinde aluatul cam de ¾ cm grosime. Se pudreaza cutitul de biscuiti cu faina sau zahar pudra sa nu se prinda coca de el cind taiati. Se taie in formele dorite. Biscuitii taiati se aseaza pe tava de copt la o distanta de 2 cm unul de altul. Se coc la temp. de 190°C (375°F) circa 8-10 minute sau pana apasati cu degetul nu mai ramane urma.
eu am pus miere in loc de melasa si am adaugat o lingurita de cuisoare pisate. au o aroma dementiala.
Robi succes mult si distractie placuta cu piticu'.
leeloo2004 spune:
Pupici la toate fetele!
V-am simtit lipsa zilele astea, dar nu am avut timp nici sa respir - dar parca acum ma mai eliberez si eu...
Nu am citit nimic din urma, dar o sa fac si asta in cursul zilei de azi ca sa vad ce ati mai facut...
Pina atunci citeva vesti de la noi - am avut petrecerea de Craciun cu copiii (de la firma unde lucreaza sotul meu) - a iesit bine, stefan a fost foarte incintat de tablita pe care a primit-o de la Mosu' si tot mizgaleste pe ea de atunci. Eu ma bucur pentru ca acum manifesta interes pentru asta desi pina acum doar baga creioanele in gura. De pregatirile de Craciun nu m-am apucat inca - dar macar mi-am facut planul si ma apuc in curind si de treaba...
Oricum voi incheia anul intr-o nota optimista din punct de vedere profesional -tocmai am fost anuntata ca marca de care ma ocup eu si-a indeplinit obiectivele, asa ca eu voi participa la petrecerea de anul viitor, in martie, in Caraibe!!!
Cam asta e, revin in curind....
Gabriela si Stefan David (8 Iulie 2004)
Poze nou-noutze cu Stefanutz
Albumul comun!!!
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
diana21 spune:
Fetelor, sunt pe fuga, am intrat doar sa va salut si sa va citesc. Alice, la noi asa e mereu, dar eu nu protestez prea tare pentru ca stiu ca e doar o perioada. Cica pana la trei ani tine si e un fel de mini/adolescenta.
Mitzura, eu i-am dat Eurespal, la recomandarea medicului, pentru bronsita. Si Sinupret picaturi fluidifica secretiile (daca are tuse grasa, are si mucozitati) si e din plante. Multa sanatate piticului si pupici Marutzului!
Acum plec acasa, va pup si mai intru deseara!
Ianca Printesica si Super Mamica
Ianca Nasturica Poze mai vechi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti
roberta04 spune:
ADELA, cu Fluimucil sau ACC scapi sigur de tusea plina (noua ne-a recomandat Fluimucil de 100/ 1 plic de 3 ori pe zi + o tableta de vit. C pe zi). Daca-i dai ACC, contine parca deja vitamina C.
Sinupret eu ii dau pentru muci, nu stiu daca are efect si pentru tuse. Sanatate multa!
CARMEN, da' ce mai vor astia, isi fac planul de sarbatori?? Noi am avut la primul targ control de la OPC dar am scapat, cica eram in regula, dar pe altii i-a ars tare.
ALICE, si Matei e din ce in ce mai nervos, dar poate e doar o perioada, vorba Dianei, desi daca ma gandesc ca asa va fi pana la 3 ani plec in lume. Despre curatenie, ce sa zic, m-am laudat ca las asa dar cum a adormit Matei m-am apucat iar de strans.
Edit ca am uitat ceva- Matei vorbea azi la telefon cu mama mea si ea i-a zis ceva de Mos Craciun. Replica- "Mosul nu cumpara nimic, tati cumpara tot!". Oare deja stie ca nu exista Mosul?
szivarvany spune:
Salutare gagici. Io`st la munci si mi vine sa fug acasa, sa muncesc, ofcorz :-)
Am citit si vazut toate pozele, va doresc sanatati si mult spor la treburi. Eu maine si poimaine bucataresc, asa ca va fi vai de capu` meu, am doar ajutorul fie`mi... Daca apuc, am sa fac si poze la dezastre ...
Sper sa mai intru sa va citesc ... sunt foarte stresata ... sa termin tot, sa plimb cupilu`, sa ma si odihnesc ... hahaha, vreau eu multe ...
O zi frumoasa tuturor !!!
Daria & Giulia (2004 08 16) www.webshots.com/user/giulia16" target="_blank">poze
roxanaz spune:
Mitzu, fluidifica si scapa de orice secretii, nu numai de muci.
Robi, nu are vitamina C ACC-ul (e prescurtarea de la ACetilCisteina)
mitzura spune:
Multumesc fetele de sfaturi!
Am auzit si eu de sinupret, dar nici astuia nu ii gaseam prospectul, asa ca nu m-am aventurat sa iau.
ii dau tot acc.
Roxi, la voi in cate zile a trecut? Ca stiu ca Pat avea cam aceleasi simptome ca Tudor. Si i-ai dat numai acc si paracetamol?
cristalina spune:
Buna ziua!
Eu am aflat ieri ca programarea mea de joi era de fapt miercuri, si nu era la 13 ci la 12....
Noroc ca am dat telefon sa intreb de alte analize ca altfel ma duceam ca prostu' pana acolo...:)))
Samburica e bine, sanatoasa si voioasa si potrivit lu' Chitescu. Care m-a "rezolvat" in 10 minute...Noroc ca fusesem la Iosup luni ca altfel ma deprima definitiv...:)...Cumulate cele 2 ecografii au facut cat una normala...:))))
Vad ca lumea a inceput sa ia vacanta. Ca sa nu ratez prea multa lume, va urez si eu Craciun Fericit si sa va aduca Mosul numai bucurii si impliniri! (desi eu vin la servici nu imi iau conced, ca eu la servici ma odihnesc...:)))
Ca in fiecare an, va ureaza si Mariuta
http://family.webshots.com/photo/2319842300085448124uGvuLs
Mitzu, exact ce va trebuia inainte de sarbatori...
Amironeanu, voi cum mai sunteti!?
Liana, vacanta frumoasa si drum bun!
Sanatate multa la mamici si pitici! O zi frumoasa sa avem!
Monica si Maria Alexandra (02.07.2004)
poze , pozici si poze noi
leeloo2004 spune:
Hai ca am mai citit din urma... Pina la urma cit am fost eu plecata Stefan a fost asa si asa - dupa prima noapte in care se trezea intermitent cu urlete au urmat 2 ceva mai linistite - iar cind am ajuns acasa nu va spun ce fericire era pe capul lui...ma lua, ma pupa, ma imbratisa...
Pentru cele care nu mai intra vreau si eu sa le urez Craciun Fericit si toate cele bune!!
Gabriela si Stefan David (8 Iulie 2004)
Poze nou-noutze cu Stefanutz
Albumul comun!!!
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.