Mamici de ianuarie-februarie 2007 (40)
Raspunsuri - Pagina 26
kateryna spune:
Ptr ca stiu ca majoritatea dintre noi stiam ca legea COs bebe intra in vigoare de la 1 ian 2008, va postez ce am gasit pe fluxul de stiri.
Deputatii au adoptat legea "Cos-bebe" [1]
Deputatii au adoptat proiectul de lege privind acordarea de trusouri pentru nou-nascuti.
În cadrul dezbaterilor, deputatii au insistat pe titlul legii, initiatorii dorind mentinerea sintagmei "Cos bebe".
"Aceasta sintagma se foloseste si în legislatia europeana si este dreptul initatorilor sa personalizeze într-un fel aceasta lege", a afirmat deputatul PD Ionela Pop-Bruchental.
De cealalta parte, deputatul PRM Lucian Bolcas a afirmat ca Parlamentul nu este o "societate comerciala care sub titluri de reclama lanseaza diverse initiative legislative".
Prin vot, deputatii au renuntat la expresia "Cos bebe" din titlul legii, aceasta devenind lege privind acordarea de trusouri pentru nou-nascuti.
Potrivit legii, care va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2007, trusoul se va acorda mamelor de catre autoritatile administratiei locale la iesirea cu nou-nascutul din maternitate sau la eliberarea certificatului de nastere. Autor : Andrei DINU
Data publicarii: 06 Dec 2006 - 14:55
33+
George Anelin
kateryna spune:
Big_Adria si Wannajo, elevitul se da compensat de catre medicii de familie indiferent de venit. Eu am luat elevit in fiecare luna, inclusiv in nov si dec compensat (ma rog ei zic ca e gretuit, dar se mai plateste 144.000 lei).
33+
George Anelin
ylilimic spune:
wannajo, adria - acum 1 sapt sotul mi-a luat Elevit pe reteta gratuita de gravide, insa a platit suma de 150.000 lei. Oricat de gratuit ar fi, mai tot timpul avem cate ceva de platit, important e sa va dea retetele, ca doar de aia platim de ne uscam o viata, ca sa beneficiem 9 luni de asta!
La mine e din nou agitatie, se sughita continuu si forfota de parca ar fi mai multi! Astept sa treaca si ziua de azi, caci maine seara am programare la dr gin si vom discuta despre nastere !
Aventura - am uitat sa-ti transmit ingrijorarile mele pentru bunica ta. Sper sa ii fie bine, pana la urma.
katy - multumim de vesti! Asadar bb al meu sa-si bage bine mintile in cap si sa vina dupa 1 ianuarie 2007
Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana
33+ (35 + ale dr) cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici
kateryna spune:
Lili, cu placere. Oricum la cat s-au chinuit sa adopte legea asta sper sa reuseasca sa o si puna in practica de la 1 ianuarie. Ca stii cum e la noi, intai se adopta legea si pe urma se intreaba cum o aplica.
33+
George Anelin
roandre spune:
Si eu am luat luna asta Elevitul pe reteta si am platit in jur de 15 RON pe el. Deci clar nu se tine cont de venit!
Despre legea aia cu trusoul pt bb eu nu auzisem...dar pana nu vad nu cred!
Utile pt burtici, viitoare mamici
aelita spune:
roandre,tot frumoasa esti.
mi-e lene.ma simt bine,dar am o lene mare.am visat urat,am tipat si m-a trezit al meu.si frumos a fost in vis ca eram imbracata in mireasa,in rochie alba.naspa,nu?
ma framanta o chestie.o idee.eu trebuie sa nasc la spitalul de care apartin.asa e aici la mine.si eu as vrea la altul,unde stiuca e mai bine,si MAI ALES unde nu te taie decat daca e cazul,nu iti fac clisma,nu te epileaza(rade) nimeni.aici,unde merg eu,taie pe toata lumea,ca pe oi,hop epiziotomia ,ras,clisma.plus ca tratate cam ca oile,deasemenea.
ar exista o solutie,cand ma iau contractiile,sa merg la spitalul ala de care spun,sa spun ca eram prin zona si m-a apucat,si in mod normal ma vor asista la nastere.daca nu ma trmit cu salvarea la celalalt
imi trebuie ceva tupeu pt asta.
sora mea a nascut acolo,ca ea aprtine de ala,si a fost super.si s-a tot rugat de mine sa imi schimb adresa,sa apartin acolo...dar acum e prea tarziu.si oricum,as fi ramas apoi si cu pediatrul pt copil acolo,si de casa mea e cam departe,la vreo 35 km.
nu stiu ce sa fac,daca merge asa sa merg la altii care nu au dosarul meu..Oricum ei fac analize pe loc,sange si te monitorizeaza...
36+
wannajo spune:
aelita, dar in ce oras nasti? In mod normal ar trebui sa poti sa nasti la ce spital doresti tu! Dar ma rog..Romania e tara tuturor posibilitatilor. In legatura cu epizotomia..se pare ca toti te "taie" la nasterea naturala...Pt ca le e mai usor sa coasa o taietura dreapta decat o presupusa ruptura (si se cam presupune ca te rupi in majoritatea cazurilor). Supozitiile intotdeauna sunt la mare pret la noi..asta este.
pupici,
wanna & bebe din burtika_30 w & 6 days
megbeng spune:
wannajo,
, multumesc pentru grija..in nici un caz nu m-ai deranjat, cum o sa ma deranjezi??
am inceput curatenia de craciun(ma rog, eu fac ce e mai usor, ca ne-am luat si femeie pentru treburile mai serioase
), cumparaturi pentru bebe, spalat lucruri bebe, cumparaturi pentru mine pentru maternitate, dar cel mai mult timp imi iau iesirile in oras..colegii mei au fost prinsi cu invatatul in ultimul an si am neglijat latura sociala a vietii, asa ca acum recuperez intensiv iesirile de alta-data; plus alti prieteni care nu au dat rezi si carora le promisesem ca ne vedem dupa ce scap si de grija asta.
..apoi am avut de rezolvat si cu incadrarea in munca, alte hartii/adeverinte/drumuri, am fost la controale la gineco si la medicul de familie, am repetat ceva analize ca nu mai facusem de la 7 saptamani (desi merg la 2 doctorite amandoua au zis ca ma prezint bine si ca nu mai e cazul sa le repet intre 7 si 28 de sapt)..
..am stat apoi sa citesc ceva materiale care se adunasera despre bebe
(capraru, spock, dolto, reviste mami si superbebe)..in fine, am intrat tot mai rar pe forum da am tras mai mereu cu ochiu pe aici sa vad daca sunteti bine cu toate!
am facut si eu azi 30 fix, ma simt mai linistita, bebe are 1500g aprox, se misca nevoie-mare, iar eu desi am luat aproape 20 de kg
nici nu se vad si nici nu le simt (nu se vad toate 20 vreau sa zic...)..merg pe strada si uit ca am burta, m-am trezit intr-o zi alergand dupa autobuz, nu stiam de ce se uita lumea ciudat ma mine 
va pup pe toate si abia astept sa se dea startul la bebelusi pe aici, vad ca sunteti destule ajunse la 35-36s.
despre elevit, mi-a dat medicul de familie reteta gratuita, eu nici macar nu am cerut, ca eram cu capu'n traista..da tot am platit o diferenta de 13,6 RON..iar de trusoul pentru bebei am citit pe net, da cum ziceati si voi..astept sa o vad si ope asta...
aelita, scuze ca intreb aici, da daca intru asa rar pe forum..ce face MIRONA? e bine KARINUTA?
vine bebe!
Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!

Ivona1977 spune:
Aelita,ai putea sa iti pui viza de flotant. Cred ca dureaza mai putin si e mai putin costisitor decat shimbarea adresei cu totul. Trebuie sa spui ca schimbarea domiciliului e temporara, vrei sa stai cu sora ta 6 luni ca sa te ajute cu copilul ca nu te descurci singura. Iti lipeste o autoadeziva cu noua adresa de cardul de identitate. Si ai intrat in aria de acoperire a spitalului respectiv.
Ivona AMR 21
Messa spune:
Salina, te inteleg perfect... tatal meu a murit acum 4 ani de revelion
dar am incercat sa nu ma mai las afectata de asta. E tare greu, dar...
monule, tare burtica ta! Cred ca al meu ar face infarct sa ma vada cu un shortz din ala 
Noi aseara am fost in Hard&Heavy unde bebe a ascultat cumintica rock si groh pana cand... s-a luat curentul si bietilor oameni li s-a ars si statia, asa ca dupa ce a revenit curentul (dupa vreo juma' de ora) nu mai era muzica, asa ca am plecat acasa si am luat niste snitele in lipie de langa Cismigiu, apoi am continuat la un vinisor (am fost cuminte, am baut doar un pahar, in rest, suc) pana pe la 6 jumate dimineata si azi normal ca am dormit pana la 3 dupa-amiaza.