Mamici de ianuarie-februarie 2007 (40)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

Buna seara, dragelor! Azi am fost la med de fam ca imi trebuia concediu prenatal si apoi am intins-o la mama unde ma astepta o portie de coliva . Asadar mi-am meritat paginile de recuperat pentru ca am lipsit prea mult... Sau voi mi-ati lipsit prea mult?!

Liuda - despre dop am mai scris, are o consistenta ca de muci, transparenta, si nu seamana a dop. Poate a scurgere, ca o menstruatie, insa de alta culoare... Cel putin la mine asa a fost...

mariana - vii cu vesti bune, oare sa sper ca daca prima nastere a debutat cu dopul am sanse si la a 2 a tot asa? Sincer, chiar imi doresc, ca am de parcurs un drum de 45 km pana la Constanta
Si daca ma gandesc la cum au decurs nasterile la mama,rpima urata, a 2-a dupa 14 ani -f.urata, a 3-a dupa 5 ani - f.f. urata... Sorry!

wannajo - uite liste utile pt nastere la mine in semnatura!

Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana 33+ (35 + ale dr) cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Aelita multumesc mult pt. raspuns.
Si eu am avut probleme cu maseaua de minte la penultima sarcina si mi-au dat penicilina V.(asta se intimpla in al doilea trimestru).Am avut asa o bafta ca s-a infectat din nou si in trim. 3 si dentistul iar mi-a facut reteta pt. penicilina, foarte uimit ca am probleme la un interval de doar 3 luni.
Dar...eu nu am avut maseaua cariata. "Dumneaei" incerca sa iasa si mi se infecta gingia la locul cu pricina.
De extractie nu poate fi vorba, insa de cura cu penicilina, da.

Lili uneori mai e voba si de ghinion cu o nastere urmatoare mai grea.La soacra mea al cincelea copil a fost mai maricel si mai dificil de nascut vaginal, dar avea "antrenament" si nu au operat-o.Hai sunt curioasa cum va incepe la tine la a doua.

Mariana 28+
mama de Monica, Matei si Markus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadiutapm spune:

buna fetelor,
alinuk, Wanajio, multumesc pt mesaje.

fetelor cele pricepute hai dati-va cu parerea am facut analize la sange si dupa parerea mea au iesit super naspa.

creatinina serica - 0.5mg/dl valori norm 0.7-1.3
magnezemie - 1.6mg/dl vn 1.7-2.3
ureea nitrogen - 4mg/dl vn 7-21
nr celule albe - 11.80 vn 4-10.2
nr neutrofile - 8.55 vn 2-7.5
nr celule rosii - 3.88 vn 4.2-5.4
hemoglobina - 10.90 vn 11.5-15
hematocrit - 31.30 vn 38-46
volum mediu eritrocitar - 80.70 vn 82-98

stiu ca am ceva lipsa de fier dar nu mai inteleg si restul, va rog frumos, ajutati-mi sa-mi elucidez misterul sa stiu daca e grav, am o frica de mor, stiu ca cel mai bine o sa-mi spuna doctorul dar ma apuca groaza sa nu ma certe cumva

pleaseeee

nadiutapm 29+

burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

cleopiciu,nu stiud aca e acelasi lucru ce zic eu...insa intre sapt 35-37 se face un exudat vaginal si rectal .deasemenea (dar asta nu ae legatura) analiza de sange,pt coagulare si nu mai stiu ce minuni,sa se pregateasca ei cu dosarul de nastere.

36+

Mergi la inceput

nadiuta,eu nu stiu cu analizele,stii ca mie nu imi dau valorile niciodata :)
dar te rog eu nu te alarma inainte ,stii ca in sarcina se modifica mult valorile astea!nu iti fa probleme cand tu esti bine!

36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kateryna spune:

Aelita, ce bine imi pare sa vad ca esti ok. Intrasem la banuieli,mai ales ca nu ai dat nici un semn de ceva vreme nici la noi, nici la mamici de nov-dec. Si ca bonus nu aveam nici nr tau de tel:D ca sa iti dam un sms ceva.

33+ George Anelin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Cleopiciule mie mi-a facut cunoscuta situatia ptr cand voi veni la nastere cucoana care iti ia hainele data trecuta la internare (cand m-a vazut dupa mine cu 2 genti)..mi-a zis ca la nastere nu am voie cu genti si sa pun totul in 2 plase de plastic (cu o geanta voi merge dar o sa am la mine si pungi mari in cazul in care tre sa le stramut). Nu vreau sa ma cert cu ele dar incerc sa intru cu lucrusoarele mele mai ales ca sunt chestii pe care nu le prea au (am vazut si vata refolosita in maternitate). Cat despre pampers iti spun ele sa aduci, haine bebe poti aduce caci cica "chiar daca iti dau de la ei ti le dau mai apoi acasa ca sa le speli"...asta n-am prea inteles-o.
Stii ca se inaugureaza o maternitate noua Eva luna asta....si ca prima nastere cica e programata undeva la inceputul lui ianuarie..
Am inteles la prima idee ca o nastere ar fi 750 euro din care se prea poate ca asigurarile sa-ti sustina 250. Vreau sa ma mai interesez de la cineva care sa stie clar...poate saptamana viitoare.

Haine bebe

Burtica

Eu si Noi

32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_s spune:

ok, mariana, daca si tu care ai deja cateva nasteri la activ iti faci probleme legate de urmatoarea nastere,atunci eu nu imi mai fac complexe ca sunt speriata de bombe.cat despre intervalul de timp,o dau exemplu pe mama care a nascut la diferenta de 7 ani,de fiecare data fara nici un fel de anestezie si na...ea se lauda ca nu a fost cine stie ce greutatedaca tu esti sanatoasa,nu ai probleme cu tensiunea,coagularea,cu mai stiu eu ce...de ce sa nu decurga normal?

fetelor,mie nu mi a dat nimeni sa fac nici un fel de exudat...am repetat doar analizele de sange si urina si sunt bine.dar de culturi de col si altele nu mi-a zis nimeni nimic,nici la ginecolog, nici medicul de familie.bine,stiu ca sunt tanara si pleznesc de sanatate,dar ...marog,stiu ei medicii mai bine.mai e cineva care a sarit peste analizele astea?

nadiuta,cum mi-a zis si mie taica-meu (el e medicul meu de fam),pentru un om normal ai analize proaste,dar pentru o gravida au iesit bine.ce iti pot spune e ca la hemtocrit,celule albe si volum mediu eritrocitar e ok,si mie mi-au iesit valorile inafara normalului si cica asa e firesc sa iasa la gravide .de restul nu stiu exact ce sa zic,mie mi-au iesit in limite.totusi din discutia avuta azi,am inteles ca la o gravida mai rar intalnesti rezultat de analiza care sa se incadreze perfect in standard,ca vorba aia...sunt doi la mijloc,nu unul.hai ca o sa vezi ca nu te cearta

www.dropshots.com/gabriela_s28" target="_blank"> filmulete cu bebe in burtica

36+

Mergi la inceput

kateryna,imi pare rau ca v-ati facut griji.
O sa pun si eu nr de tel la listuta acolo..sa-mi treaca nitel lenea.
ce face Anelin?

36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Nadia in Suedia nu se fac toate aceste analize nici la prima vizita medicala.Inainte de cezariana mi s-a repetat analiza de grupa sanguina, cea de RH si cea de coagulare.Atit.Nu stiu de ce in Romania se fac asa de multe.Aici in afara de hemoglobina si anticorpi RH(daca esti RH-) nu mai testeaza decit glicemia si (eventualele)proteinele din urine, si astea doar cu lingurita de test, nici macar in laborator.

Mariana 27+
mama de Monica, Matei si Markus

Mergi la inceput