Mamici de ianuarie-februarie 2007 (40)
Raspunsuri - Pagina 16
monu spune:
Acum am vazut ce a zis Laura despre Kidex. Noi mergem maine sa vedem ce si cum.
mami de Alexia Ioana
si Iulia Antonia
kateryna spune:
wannajo, stai linistita cu dopul. Oricum si daca e sa fie dopul la cum explici tu a fost o bucatica f mica. Sa-i spui dr la control si o sa vada el ce si cum. Oricum si daca a fost dopul si tu ai colul inchis si nu ai contractii se poate reface. Eu l-am pierdut de 2 ori in sarcina asta (la 13 sapt si la 29 de sapt) si s-a refacut. Vreau sa-ti zic ca eu cand am pierdut din dop a durat cam timp de o sapt de fiecare data si luam pe hartie cam de 5-6 ori pe zi din dop cam cat o moneda de 5.000. Deci nu se compara cu bobul de orez si dupa cum vezi inca nu am nascut. Dupa cum ziceam azi pe messenger, sunt curioasa daca atunci cand o sa nasc cu adevarat o sa mai pierd ceva din el sau nasc direct.
Aventura, imi pare rau ptr bunica ta. Sper sa se recupereze repede.
Anis si eu zic ca sunt contractii ce ai tu. Cel putin asa am aflat si eu. Oricum suna-l pe dr ca e mai sigur, mai ales ca tu parca ai si cerclaj si nu cred ca e prea bine sa tensionezi firul de la cerclaj ca o dai in altele.
Alinatxa, sunt superbe pozele, iar voi sunteti si mai superbi.
Si acum ca sa va amuz putin va prezint printesa mea:D (pisicutza) care tocmai probeaza o caciulita pe care a facut-o soacra-mea ptr bebe.Printesa mea
33+ George Anelin
sraluca spune:
Eu am gasit cate ceva, dar intredervar nu e grozav. Dar mi-am luat carucior de la ABC Design, landou pt masina, niste ursuleti, ciorapei grosi si am uitat sa iau unele chestii.Cum ar fi cada si suport si am vazut o chestie din aia care pluteste si pui bebe in ea in cadita.
Intredevar pt bucureteni nu se merita deranjul dar eu aici gasesc tot ce era acolo la preturi chiar si cu 50% mai mari. Am ramas cu gandul si la cantar dar si ep site e la acealsi pret.
Hainele intradevar f f f scumpe. Ce mi-e magazin, ce mi-e targ.Mi-au placut niste costumase = 37 ron . Sa fie sanatosi.
Dar am scapat si alaturi la suveniruri de unde .... as fi luat multe
Cam atat. Va mai povestesc maine
sraluca35+
Amaya spune:
Oana, Aelita, A.Alina, va multumesc mult pentru parole .
Oana 30+ si nazdravanul Andrei (18.02.2005)
Comorile mele
mariana_1976 spune:
Aventura, bunica mamei mele a avut exact acceasi fractura dar...la 90 de ani! A fost operata (era prima ei spitalizare, iti dai tu seama?!)si totul a mers bine.Depinde de fiecare pacient in parte cum va suporta o operatie.
Criss68 eu stiam ca si in frigider supravietuieste listeria, dar pe la minus 25-30 de grade, nu mai cunosc...In orice caz, de ex. hepatita este o mare raritate in Suedia.Testul de clamydia nu se face in sarcina decit la gravidele sub 25 de ani sau daca avem probleme cu sarcina.In schimb la cel de HIV nu te intreaba nimeni, vrei nu vrei ti-l fac.
Cind se refereau la aia 6 ani,suedezele considerau urmatoarea nastere vaginala, cu travaliu si impingere.Eu nu am mai nascut asa din 2001, fiindca la cezariana in Suedia nu intram deloc in travaliu cum am auzit uneori ca unii doctori procedeaza in Romania.
Romaria la 37 de saptamini esti la termen, dar...la nasterea vaginala,nu la cezariana.Mie mi s-a facut in 38+3 ca n-am mai apucat termenul stabilit, dar mi-au zis foarte clar ca plaminii unui copil nascut la 38+ prin cezariana si ai celui care a trecut prin travalui natural nu se compara.Totusi, e bine sa mai intrebi la doctor sí sa-ti exprimi toate nedumeririle.
Dana nordicii au o reputatie de mari bautori.Justificarea cu interdictia totala a alcoolului pe timpul sarcinii ar fi in Suedia ca nu se cunosc bine efectele asupra fatului.
In carnetul gravidei aici exista niste casute in dreptul carora trebuie bifat daca gravida fumeaza(a fumat)/ bea / a baut, ce cantitate, pe timpul/in perioada sarcinii.
Dopul respectiv nu am avut onoarea sa-l vad la vreodata,nici membranele nu mi s-au fisurat desi la ultima nastere vaginala aveam dilatatia 8 cind am intrat in spital. Stiu doar din citite ca este gelatinos, o mucozitate "elastica" si consistenta."Apa" e rozalie si...dulce la gust.
Mariana 28+
mama de Monica, Matei si Markus
mariana_1976 spune:
Aelita, noi aici avem o asigurare de sanatate pentru copil care suporta toate costurile in cazul unei operatii grele sau al unor boli.
Asigurarile noastre de calatorie si de casa includ si copii.
Mariana 28+
mama de Monica, Matei si Markus
kateryna spune:
Aaaa...ca mi-am amintit. Salina tu parca ai fost la dr azi,nu? Sper ca nu ma inseala memoria. Ce vesti ai? Ca a ramas sa ne spui pe seara.
Mariana, ca apa e roz...am inteles si stiam, dar de unde stii ca e dulce?
33+ George Anelin
monu spune:
Am uitat sa va zic ca am fost la spectacol-cazacii zburatori. a fost fain bb s-a simtit bine, dovada fiind ca sia cum topaie de zor in burtica.
mami de Alexia Ioana
si Iulia Antonia
IoanaN spune:
bai fetelor nu mai disperati cu contractiile...sunt normale in semestrul III! chiar voua medicii nu va spun nimic?! deci...de 3-4 ori pe zi contractii care trec la schimbarea pozitiei dupa 30 sapt...sunt okay! noaptea la fel...daca nu trec dupa ore si ore de durere si la schimbarea frecventa a pozitiei atunci da! vorbim de un travaliu adevarat! dar la alarme false sa va tot asteptati de acu' inca cat mai aveti din sarcina...
si eu am contractii! dar sunt atat de relaxata :))) sa va mai zic un secret panica si stresul nu va ajuta nici pe voi nici pe bebe iar nasterea e mai lunga si mai grea cand iti frangi manile si te chinui cu intrebari si frica. Veti naste, sunteti femei, mame si e normal! e un proces minunat...merita sa va bucurati din plin nu sa stati stresate...ce-a fost mai greu a trecut! eu oricum v-am zis ca ajungem cu bine cu toatele aici!!!
va pup burtici fricoase,
ioana
32 cu