PIERSICUTZE de iulie - august 2006 (15)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

Sabina eu am vazut biscuiti fara gluten de la Milupa la Sensiblu. Nu am cumparat deci nu stiu sa iti dau detalii dar am inteles de la cineva ca sunt pisati gata. Ai dreptate ca doar o parte din copii dezvolta intoleranta la gluten dar nu e musai sa faca asta in copilarie pot avea problema cu glutenul si la maturitate de ce sa riscam? E o alergie foarte foooaarte pacatoasa, practic nu mai poti manca nimic, cel putin nu aici in Romania. Pentru retete de branzica de vaci gasesti mai multe detalii daca dai click pe link-ul de pe prima pagina cu diversificarea. Sunt pe blog-ul ala postate vreo trei retete.
lucians prima zi a fost de supa chioara. A doua zi a fost supa si separat piure de morcov cu dovlecel. Dovlecel luat din Billa, broccoli la fel. Ieri a fost supa crema de broccoli, dovlecel, morcov si separat niste piure ca sa ne obisnuim si cu lingurita. Astazi a fost supa crema de telina, broccoli si dovlecel pentru ca i-am dat mar copt dimineata si am zis sa nu il stranga prea rau la burta. Pentru saptamana viitoare am facut meniu pe zile, combinatii din legumele astea si combinatii de fructe.
avmaria am o rugaminte poti sa te uiti in cartea aia la ce se spune despre afine? Am inteles ca sunt un aliment cu risc scazut de alergii si vreau sa mai am o parere daca se poate. Spanac o sa ii dau si eu mai devreme de opt luni dar nu chiar acum. Imi poti da si mie link-ul catre carte?
Apropo de Danone cred ca larissa povestea la un topic ca a vizitat fabrica si ca ea a fost foarte convinsa de ce a vazut acolo ca ii va da bebelinei cu mare incredere. Asa ca eu personal nu cred ca dracul este atat de negru.

Miruna + Alexei
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariana spune:

In legatura cu branzica: mie mi-a zis dr. sa folosesc lapte Dorna; de iaurt mi-a zis ca poate fi Danone natural, auzisem si eu ca Danone......una si alta, dar nu am o sursa sigura, asa ca nu stiu daca sunt doar supozitii sau nu.

Iulenca, sa-ti traiascaMaria Theodora, sa creasca mare si cuminte! Daca e piticutza lasa ca o curtam noi ca si Darius e pitic (ca mine), are 63 cm.

noi am fost azi la dr si ne-a dat o ponga de medicamente de luat, are bronshiolita; dar cu toata boala lui, tot se rasuceste de mama focului de pe spate pe burta!
dupa ce se face bine incepem si noi diversificarea; nu prea sunt eu lamurita cu supa. cand incep sa pasez pasez toate legumele (bine, in afara de ceapa si ce nu se mai paseaza), sau in fiecare zi cate una? si cum amestec, cu toata zeama aia de 500 ml???

Dariana si Darius (30.07.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

dariana ai vazut si tu ca fiecare a facut altfel. Eu i-am dat doar zeama in prima zi apoi am pasat cate doua legume si in fiecare zi am adaugat o leguma noua. Nu foloseste toti cei 500 ml de apa ca oricum ei scad la fiert si raman vreo 300. Din astia folosesti cam cat vrei tu ca sa ajunga piureul la grosimea optima (daca i-l dai cu biberonul) daca ii dai piure simplu fie i-o dai sa o bea ca pe apa sau o arunci.

Miruna + Alexei
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabana spune:

Miruna multumesc de informatii.
I-am dat piure de piersici de la Hipp. A fost foarte incantata. L-a devorat.
Legat de supa. Eu am pus la fiert un morocv, o rondea de telina si un pastarnac. Apa tot scade, asa ca mereu am mai adaugat apa cu cana. Cam de 3 ori. Apoi cand a scazut a ajuns cam la juma de deget peste si am vazut eu ca toate sunt bine fierte si zeama aia arata asa concentrata, le-am dat deoparte. A, si am mai pus o lingurita de ulei de masline. O lingurita de a ei. Niciodata nu i-am dat doar zeama. Pana acum ce i-am pasat a fost morcovul si din telina foarte putin. De regula i l-am facut mai lung sa curga prin tetina. Dar i-am facut si piureu mai consistent. De cele mai multe ori s-a strambat. Maine e ultima zi cand ii mai dau piureu de la hipp si o sa revin iarasi la supa mea. Am sa incerc sa ii dau si dovlecel. Eu i-l iau de la aprozar. legat de rosii, practic se da sucul de rosii. Eu asa deduc. Mi-e tare ciuda ca anul asta nu am reuist sa fac in casa. Iar ce e acum pe piata e fad si super chimic.

Sabina + Alexandra + tata Silviu
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ana_sabina_pop/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibi spune:

cea mai rapida reteta de preparat branza de vaci in casa
se pune laptele la fiert si cand da in clocot se adauga direct un borcanel mic de iaurt. Imediat se branzeste laptele si compozitia astfel rezultata se strecoara in tifon. timp de executie maxim 10 minute.
branza preparata cu iaurt e mai comestibila decat cea cu calciu sau lamaie.
succes

Mergi la inceput

Bibi, chiar ca e usor, asa o sa fac!

Muuh, da, vad, sunt pareri si pareri; eu o sa fac supa si o sa amestec legumele pasate toate odata si o sa fac un piure care curge, asta, bineinteles, dupa ce ii dau zeama in prima zi, cred ca si a doua. Mie mi-a facut dr o schema ce si cum, dar nu mi-a scris toate amanuntele astea care poate lui i se pareau clare, dar mie......

Si eu as vrea la Kidex, dar nici o sansa sa ajungem pt ca 7 zile nu iesim din casa, intai sa ne facem bine. Am inteles ca oricum e cam saracutz, nu e ca la baby expo, adica eu parca am si fost o data si nu era cine stie ce; oricum, momentan nu prea ne trebuie nimic, dar vroiam sa vad ce a mai aparut, poate ne spun si noua fetele care merg.

Sabana, am mai intrebat eu odata dar cred ca nu ai vazut, cat costa oalele alea sub presiune? parca ziceai ca are mama ta de vanzare.Intreb pt ca ma bate gandul sa cumpar una pt ca dr mi-a zis ca in oala normala supa tre sa fiarba o ora si jumatate iar in oala sub presiune 20 de minute, mult mai bine!

Mergi la inceput

Dariana sunt oale Zepter si costa asa oala si capac sip costa in jur de 350 EUR. Dar poti cumpara altceva. Eventual iti dau telefonul mamei si iti povesteste ea ce si cum. Sunt mai multe variante si mai ieftine.

Mergi la inceput

chestia e ca sunt foarte bune. de ex eu am o oala cu capac sip si iti spun ca rasolul de vita fierbe in maxim 45 de minute. si carnea e super moale. daca vrei du-te la o demonstratie sa te convingi. sau vine la tine acasa si iti face demonstratia. eu sunt foarte incantata de oalele astea.

Mergi la inceput

off topic
Sabana, stai sa strang ceva banutzi si iti zic; daca o chem la mine acasa vine cu toate tipurile de oale? trebuie sa chem mai multe persoane? ce e capacul sip?
stiu ca sunt f bune, de aceea as vrea una mai mare, o folosesc un an pt bebe si pe urma sa o pot folosi si pt noi, ca daca e prea mica....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

Bunaaaa!!!

Am inceput si noi cu putin suc de mar, deocamdata suntem la cca. 2 lingurite si ii place tare mult. Voi sunteti muuuult mai avansate din cate vad (om fi cei mai mici?). De luni vreau sa incep sa-i dau si supa strecurata.

Gata, fug, ca astazi sunt sigura cu amandoi (mama a evadat la shopping) si este nebunie.

Claudia , Cristi (16.12.2002) si Radu (5.08.2006)

Mergi la inceput