Piticodromul de sept - oct 2005 (156)
Raspunsuri - Pagina 15
Tonnia spune:
Kid, chiar citeam pe forum, scriau fete din Franta ca imunostimulatoarele au fost retrase pe acolo. Iar cu Ca sunt si eu de acord, nu i-am dat niciodata, ei sunt imbuibati de Ca, important e sa se asimileze si pt asta le dam D3.
Anya, varilixul poate avea si el ca efect secundar o forma usoara de boala? Ca daca e asa, l-as face acum cat nu nasc si dupa aia Infanrix, daca nu- as face mai intai Infanrixul. Am uitat sa zic ca pediatra mea ma lasa sa manageriez treaba asta cu vaccinul, ea imi spune doar la ce distanta trebuie facute si eu le aranjez.
Kristinutza, felicitari pentru sot!
cge spune:
Natydeea, felicitari ptr bebe 2 !!
Sarcina usoara in continuare si o nastere la fel.
Nu stiu ce sa zic de imunostimulatoare.
Eu lui Victor nu i-am dat decat de 1-2 ani, si anul trecut parca nu a racit asa de multe ori.
Anul asta i-am facut vaccinul antigripal, si a tras o raceala zdravana.
El a facut si varicela si rubeola.
La 3 ani varicela si la 4 rubeola.
L-am vaccinat impotriva oreionului anul trecut ca nu reusise sa il faca pana atunci, si ca incepea scoala si m-am gandit ca nu ii prinde bine sa lipseasca.
Victor a mers la gradinita particulara si daca toti copii de aici au fost vaccinati, n-a avut de unde sa faca oreionul.
Asa ca trebuie sa avem in vedere si ca daca toti copii de varsta lor se vaccineaza, nu prea au de unde sa ia boala.
Gabi, ce frumos ca l-ati simtit pe iedul cel mic.
Eu stiu ca bebeii misca cu mult timp inainte de a ne realiza noi, mamicile.
Si cum Gabi are experienta, a detectat miscarile din timp.
Hei, prima sedinta cu parintii la gradinita.
Ce frumos !!
Si eu am avut emotii cand am mers anul asta la prima sedinta cu parintii la scoala.
Acum vom merge la prima serbare la cresa.
Ina, bafta la examen.
La cum te stiu eu, sigur va fi ok.
Si noi trebuie sa ii facem miercuri pe 13
vaccinul Ancutei: rappel la Infarix &co.
Alina, ce noroc avem noi cu tine.
Am retinut sa o las pe Anca sa faca varicela si rubeola exact ca pe Victor.
Si dr. de la cresa ne-a sfatuit ca cel mai bun imuno-stimulator ptr copii sunt racelile (cele usoare)
.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei
www.computerbild.ro" target="_blank">Revista lui tati
codruta_grg spune:
Natydea, dragute poze. Imi place in cea unde doarme cu ursuletul. Asa doarme tot timpul? E un scump
Si nastere usoara 
Kristinutza, felicitari pentru sot. Am sa iti cer consultatii online ![]()
Nadina, sa stii ca ei se inteleg. Am observat ca si Petra rade cand se vede in filmulet si mai povesteste ceva ![]()
Carmi, iti trimit indata un PM.
Dana, o sa vina, fi increzatoare 
Gabi, ce emotii sa simti din nou in burtica....imi aduc aminte cum era...mmmmmmm
Si eu a o prietena care si-a vaccinat fetita cu ROR-ul si dupa 1 luna a facut rubeola 
Noi si azi vrem sa mergem, ca si aseara. in oras sa privim luminitele, brazii imbodobiti din centru. A fost fascinata Petra. Pacat ca inca nu-i zapada.
Aseara am fost la film, "n Craciun cu Scantei". Abia astept sa ninga si sa vina Craciunul
Codruta &
Petra Alexandra (9 august 2005)
asa crestem noi
jadi spune:
Buna dimineata fetelor!
Am sosit si eu la servici dupa ce aseara am fost de garda la Giulesti ca a nascut o prietena, bineinteles ca nu am stat pana la 2 noaptea dar am mers sa o incurajam. Am ajuns acasa in jur de 9 dar pot abuza ca ii dau bonei liber dupa 15 decembrie pana pe 7 ianuarie!
Gabi asa repede ai simtit? Deci sa ne pregatim si noi! Azi ai rezultatul?
Eu de cand cu transaminazele crescute nu mai dau copilului nimic, nici macar vigantol care l-am scos de prin iulie. O fi normal? Cu mucii suntem la fel si cu tusea la fel dar asta nu il impiedica sa faca nazdravanii! Plus ca ii ies si 2 masele sus si nu zice nici pis, se scarpina cu degetul prin gura, baleste dar nu se plange... copil cuminte! Unde ma plangeam ca nu are suficienti dinti iaca avem 6 dinti si 4 masele (maseloaie chiar ca nu are dintii finutzi ca ai mei ci caloshii lui tasu').
Ieri ma uitam la el si desi toata lumea imi spune ca seamana cu tasu eu nu vad asemanarea. Si a facut o mutra care m-a lamurit, nu lumea e nebuna, chiar seamana cu tasu'.
Deni &
Vlad 28 sept 2005 & bb2
cge spune:
Antoanela, m-am gandit la tine si mi-am adus aminte ca eu luam ceva impotriva greturilor :Metrocloramid (am scris gresit, pun pariu) si inca un medicament. Nu imi mai aduc aminte.
Nu luam decat daca era neaparat necesar, asa imi zisese dr.
Intreaba dr. tau, sigur in Belgica exista mult mai multe optiuni ca la noi.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei
www.computerbild.ro" target="_blank">Revista lui tati
Anya20 spune:
Tonnia, da, poate sa faca o forma minora de varicela dupa varilix. Chiar daca s-ar intampla dupa ce nasti, in primele 3-4 luni bb este imun si nu face varicela, pentru ca are inca anticorpi de la tine (se transmit inainte de nastere prin placenta; in plus, daca alaptezi poate dura si mai mult)
cge
, asta este si ideea cu vaccinarile, sa fie toti copiii de aceeasi varsta vaccinati ca sa nu faca nici unul boala. Defapt este o masura sociala pentru a impiedica epidemiile care ar costa staul enorm (spitalizare, medicamente gratuite, concedii ale parintilor si multe altele). Din pacate bolile astea nu pot fi eradicate, pentru ca vaccinurile nu ofera imunitate pe viata si atunci te poti trazi ca n-ai facut boala in copilarie, dar o faci la 30 ani, cand se fac forme mult mai urate cu complicatii.
Alina
10+, mamica d-rei Anya (1 an)
BiuMil spune:
bunaaaa...tocmai ce ne-am intors de la Kidex. am fost de dimineata cand era liber, iar acum la plecare se cam imputise treaba. jucarii multe, si de lemn
, foarte frumoase, hainute...mi s-a parut mai reusit decat anul trecut!
Bianca si bb Milan 20 octombrie 2005
b_irina_c spune:
'neata la amiza
,
Bianca ma bucur ca ai fost la kidex... ca eu stateam in cumpana... ma duc/nu ma duc... Acum cred ca m-am decis
.
Irina, mami de
Vladut (26.08.2005)
Poze
kid2003 spune:
Bianca, bine ca mi-ai zis de Kidex ca nici eu nu aveam de gand sa ma duc, dar ma duc. Mai ales ca sunt jucarii de lemn, ma duc sa vad ce se gaseste, chit ca salariul nu a intrat inca...gasesc eu niste maruntisuri. Cine mai e pe la ora 4 pe acolo? Sper sa nu fie f aglomerat.
Jadi, nu ne-ai spus ce a nascut prietena ta, fata, baiat?
Gabi, cand iti vine rezultatul de la amnio?
Tonnia, mai intreb o data...cam pe cand vine bebe? Stiu ca in ianuarie, asa e? Uff, ce putin mai ai, cred ca abia astepti!
norina spune:
Neata lume,Tocmai m-am adunat de pe drumuri de prin doctori
, iar -din nou-again
Teoderei i-a aparut pe manute o eczema oribila, miercuri avea doar o roseata iar de ieri i-a explodat si pe cealalta mana pana la incheietura si cu niste basicute mici intre degete, nu va zic ca arata intr-un mare fel
...De data asta ne-am dus la alta doctorita,am intrerupt tratamentul pt rosu in gat, convinsi fiind ca antibiticul dat de pediatra de la circa(lekoklar)i-a facut o alergie fiind prea tare si nefiind eu convinsa ca e ceea ce trebuie. Basca scrie pe prospect la reactii adverse ca poate da alergii, eczeme, etcDoctora asta a zis ca nu crede ca e de la antibiotic si ne-a trimis la un dermatolog. Fugim in spital la dermatologie, acolo primim acelasi raspuns ca nu prea e posibil de la antib.si ca e doar o coincidenta si ca pare o alergie de la contactul pe care l-a avut cu vreo jucarie noua, colorata sau ceva care a tinut ea mai mult in manute
De unde naiba sa stiu eu ce e, ca toate jucariile sunt colorate si astea noi de Mos Nicolae sunt de la Miniblu, de calitate si antialergice, zau ca nu stiu ce sa banuiesc
..eu tot raman la parerea mea, aia cu antibioticul, sau poate nu mai judec eu ,ca si-asa nu stiu daca ati inteles ceva ca nu mai sunt coerenta de nervi ce am
Una peste alta, Teodora nu a mai facut febra dupa ce i-am dat lekoklar-ul asta (fata de care inca am dubii din toate puntele de vedere-e amar, e f tare si da si o aciditate gastrica)insa gatul este inca rosu si cu puroi si mi-a fost frica sa-l intrerup. In plus acum ii mi dau si un sirop si o crema pt eczema, plus un pansament gastric, plus biotics, plus calciu, plus sirop de pin, deja cred ca o umflu cu atatea porcarii saracuta de ea....aaa, am uitat sa spun ca vreo 2 le-am scos de pe lista, cu de la mine putere(sumetrolim si nurofen)ca nu cred ca mai incap in ea atatea...Aaaaa, uitam sa va spun, dupa ce ca sunt nauca , dr asta noua la care am fost mi-a spus ca are un suflu sistolic si un platfus foarte evident si ca parerea ei este ca nu scapam fara ghetute ortpedice
- in conditiile in care acum 2 luni alt dr mi-a zis ca e prea devreme sa se pronunte- deci sunt complet demoralizata si cu psihicul in pom
So, acum plec la examen
, tineti-mi pumnii ca va dati seama ca nu stiu mai nimic, date fiind preocuparile mele din ultimele zile...sper doar sa fie profu' "de treaba"
PS pt Ioana - stiu ca ti-am spus ca ma lasasem de
...dar cu nebunia asta m-am apucat iar
Gata, va las ca plec la scoala
Teodora Sara (norina)poze