Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (64)
Raspunsuri - Pagina 26
aelita spune:
dolores,ei,acum da,apar mai multe poze !
tu esti FRUMOASA !! ca de obicei.
bebe David e un scump,mai ales cum doarme!
kokorina,bravo fata vrednica !!
cate a facut ea!!
nu ai mult deloc 69kg !! si ia lasa cantarul ala" burta ai inca pt ca nu s.a retras complet uterul,si se si vede,si se si simte la kg,dar aia sa fii sigura ca nu ramane asa,ca e natural sa se retraga.surplusul de apa,de sange,de etc,inca nus-a retras,ca nu faci abra cadabra dupa nastere,,asa ca ce ai nu e grasime.
ai rabdare,ca nu e bine sa se retraga toate odata,e destul de la 80 la 69! acum se strica pielea,mai rau ca la ingrasare,asa ca las-o usurel,ca ai timp berechet pana la vara !!sa nu de naiba sa mananci la dieta ca te bat la curu gol.
arati bine asa cum esti acum,si daca maislabesti,sa se produca asa natural,usurel,nu dintr-o data.tu vrei,gata,fara burta intr-o luna!! pai si pielea unde se duce? vrei s-o strici .,bunatate si frumusete de piele ce ai tu?
esti frumoasa ,asa ca sa nu te mai aud!
maaamaaa,ne ia cu "va zic in urmatorul mesaj",terorista ne lasa ca la telenovele.vedeti in episodul urmator! haha
mamaana si pozele cu feteleeee?? baga aci link!
chinico,dupa cum spun fetele cu dopul ala,cica nu ar fi de speriat,ca dureaza si doua saptamani pana nasti,ori tu peste o saptamana poti sa nasti lejer !ca faci 38.deci oricum trebuia sa te pregatesti,cu sau fara dop 
te mai las o saptamana,asa,si incep sa iti fac galerie.
chris,asa e,din douapaie cat iti dau tie acolo si un morcov fiert,de unde naiba sa poti la baie??? nasoala treaba.
vezi sa nu te prinda mancand pe sub patura
ca eu cred ca il trimiti pana la urmape al tau dupa mancare ![]()
ingeras dar cum mai e burtica?? ce a zis,se reface?? of,mai tragi si taietura acum! dar important e ca pe 16 o ai pe Maya in brate!!
Yagmur,baga mana la sacul Mosului!! ia tot ce prinzi!
chris,pui pozele in adresa ta ,la yahoo-photos,la fel ca la contul comun.le dai la fel ca acolo pe public,le deschizi si dai copy la adresa de sus de la explorer ,si ne-o lipesti noua aici.e la fel ca dincolo.
chris,cu slabitul i-am spus si kokorinei!! ai dat atat cat trebuie jos si tu! cat vrei tu sa dai in spital?vrei sa te imbolnavesti,sa dai 20 dintr-o data??? si sa iti ramana pielea praf? eu si asa ma gandesc cum te tin aia pe supele alea,ca o sa slabesti prea brusc si nu e bine.trebuie sa slabesti in timp,ca sa se retraga pielea frumos si toate tesuturile,si uterul,si tot ce s.a schimbat in 9 luni!!!
aaa,fetelor,de cand voiam sa va intreb.eu vreau sa imi iau sutien din ala de alaptat,si am tot amanat momentul,la gandul ca poate mai cresc sanii si ramane mic.cand vine laptele,dupa nastere,sanii sunt mai mari ca acum sau tot cam asa? adica risc daca il cumpar? ca nici mai mare nu imi vine sa il iau,ca daca nu se maresc,atunci cum il tin asa?
36+
aelita spune:
chris ca sa pui link "ascuns",cand raspunzi la mesaj (dupa ce tu ai deschis pozele la tine,si ai dat copy la adresa de la poze) ,aici la raspunsuri ai un buton cu un plci alb cu doua sageti albastre.clic pe el,se deschide o fereastra si acolo scrii"poze" dai ok,se deschide alta si dai PASTE sa se lipeasca adresa copiata in prealabil de la poze,si ok si gata.
36+
ruxandra_sb spune:
Dragele mele,
cum i-am promis si Dandusei ma straduiesc sa va povestesc ce mai facem. Am trecut/trecem prin vremuri grele, dar sa stiti ca v-am citit aproape in fiecare zi.
M-am bucurat tare mult pt proaspetele mamici, am aflat ca si altii trec prin neplacerile inerente inceputului vietii cu un bb mic si m-am bucurat pt progresele lor.
Sa incepem: Grigore s-a nascut pe 8 noiembrie, cu cezariana de urgenta. Mai stateam un pic si bb iesea pe jos.
2900 g/49 cm la 37 saptamani.
De noapte incepusem eu sa simt una, alta .. dar am inghitit la No-spa si speram sa treaca. Am trait niste contractii uracioase rau, de abia am ajuns in sala de nasteri, trebuia sa fac pauza sprijinand peretii.
Anestezista m-a "pacalit" si mi-a facut rahi in loc de generala, pe motiv c-as fi baut lapte cu 5 ore inainte; dar a fost o.k. N-am simitit absolut nimic (adica ca umbla in mine, cosmarul meu) iar medicii au fost niste gentlemeni, au vorbit numai in soapta.. si eu nu puteam sa-i inteleg.
Si dupa, cu obisnuitele frisoane si dureri (pt care am primit suficiente calmante) n-a fost rau. Mobilizarea (ridicarea din pat) de a 2 a zi, tot asa, fara probleme. Si am inceput sa merg dreapta imediat. Doar am facut julituri in coate, ca ma trageam in ele sa ma ridic din pat.
Deci eu am fost o.k. In schimb cu Grigore am tras si am avut emotii la greu. Pt c-a avut sindrom de adaptare digestiv lent (adica vomita glucoza ce i-au dat-o) l-au trecut pe repaos digestiv, hranire i.v si l-au bagat la incubator.
Dupa 2 zile nici o imbunatatire. Neonatoloaga a inceput sa se gandeasca la ce-i mai rau (suspecta o malformatie) si i-a facut radiografie. Nu se vedea nimic, dar nu se putea lamuri ce avea..
Mai avea un pic si-l trimetea de urgenta, cu salvarea, la chirurgie la Grigore Alexandrescu, dar intre timp a venit rezultatul de la alta analiza care arata o infectie. Asa ca l-au trecut pe antibiotice.
Cu branule in picioare, manutze.. ma obisnuisem eu, dar cand l-am vazut si cu una in cap.. era sa cedez nervos.
Au fost crunte zilele acelea.
Dar Grigore a raspuns bine la tratament, n-a mai vomitat si peste cateva zile au inceput incet, incet sa-i dea de mancare, sa-i scoata o linie de perfuzie, apoi doua... pan ce a iesit din incubator.
Scazuse la 2600 g, nu mai avea deloc gusa, ii scazuse parca si capul si incepusera sa i se vada coastele.

Intre timp, daca nu-mi ajungea ca eram in ultimul hal din cauza lui (plangeam aproape non-stop), m-au mai chinuit si pe mine la greu cu mulsul. Ca nu vroia sa-i dea decat lapte de la mine, se luptau asistentele pentru fiecare ml stors (ca nu prea venea).
Eu dai cu ceaiuri, supe, Galactogil, blablabla. Si strangeam din dinti cand ma masacrau.
Nu mai spun ca deja cunosteam toata asistentele si infirmierele de pe sectie, aveam preferatele noastre, a caror tura o asteptam cu nerabdare.
Gogu, ca asa ii ziceau doamnele, devenise deja vedeta... il coafase dna Dana si-l facut punkist.. are creasta naturala, ca si frate-su.
In sfarsit, dupa o saptamana i-a iesit analiza negativa, el era bine, asa ca ne-au dat drumul acasa.
Pana la urma habar n-am ce a avut, adica infectie de la ce, ca n-au putut identifica germenele.. unii imi zic ca e posibil sa nu fi fost aspirat bine la nastere si sa fi facut toata asta din cauza lichidului amniotic..?!
Acasa am reusit sa alaptez exclusiv o saptamana si ceva, pana ce i-a trecut icterul... ca si ala ne-a chinuit pana la 3 saptamani trecute, de pediatrul nostru i-a dat un mic tratament ajutator.
Dar cum i-a trecut icterul.. frate sa vezi ce foame l-a apucat si nu-i mai ajungea productia lui mami.
In acelasi timp am aflat ca cineva drag e fff bolnav si ca ne asteapta vreumuri crunte, asa ca laptele meu tot in jos o lua.
De acord cu dna doctor am trecut la completare cu Humana. Si cam asa o ducem de aproape 2 saptamani. Suge cca 15 minute la un san (scoate cam 10-50 ml), apoi trecem la biberon.
Cu ragaitul de rigoare, ca inghite aer intr-o veselie.
Matei il place (deocamdata), il ajuta pe tati la masaj, iar la baie ii spala piciorusele.
Ieri Grigore a implinit o luna
, avem 3600 g si nu suntem, deocamdata, un bb prea turbat.
Si totusi suntem scorpion...
Acum, ca am prins curaj si-am spart gheata, sper sa mai povestim.
Oricum, cum am mai zis, am fost mai mereu cu ochii pe voi! 
Raluca, Dolores multumim ca v-ati gandit la noi. 
fatima spune:
scuze, n-am lasat spatii...vroiam sa spun
[ url = " adresa link " ] aici [ / url ]
fara pauze
fatima
de
eva ioana
cu 24h inainte
dupa 24h
fatima spune:
aelita, mie mi-au mai crescut sanii dupa nastere cu vreo 2 masuri..numai ca nu prea am purtat sutienul..poate cand o sa incep sa ies din casa..dar acasa e mai comod doar sa ridici tricoul..
ruxandra, felicitari pentru bebe Grigore si pt. faptul ca ati iesit cu bine din toate..pareri de rau pt. persoana draga bolnava..nu te intelege nimeni mai bine ca mine..
fatima
de
eva ioana
cu 24h inainte
dupa 24h
pet72 spune:
Nu stiu ce are mailul comun(mamidecnov06)nu merge-as fi vrut sa iau melodiile pt copii postate acolo.Ma poate ajuta careva?MULTA SANATATE VOUA SI COPIILOR VOSTRI!
aelita spune:
ruxandra,s-a nascut de zi sfanta,mihail si gavril!
sa creasca mare,sanatos,voios!
Bine ca tu te-ai recuperat repede!
Mititelul de el,lui i-a fost mai rau!Cred ca a fost crunt pt tine sa il vezi asa.nu exista spaima mai mare,si durere mai mare,sa iti vezi copilasul chinuit si sa nu stii ce are!
Felicitari pt lunisoara implinita !
fatima,deci sa nu iau inca sutien ???
ma gandesc ca depinde si prin casa,e posibil sa te mai uzi,si asa in sutien se pun discuri din alea de protectie.daca nu,opricum,nevoia mare e cand ies,si eu am sa ies chiar daca nu o sa am chef,ca trebuie sa-l scot de doua ori pe zi..ma rog,nu stiu dca o sa indeplinesc eu asa litera de lege..dar asa as vrea.
pet,mami_nov_dec_06
36+
asiza spune:
Ruxandra, felicitari pentru bb Grigore!!! Bine ca ati trecut peste ce-a fost mai greu si sunteti bine toti!
...Sa vii mai des la taclale! 
Eu am terminat acum de aspirat, de sters pe jos, de spalat perdele, de spalat baie si am mai facut si un pilaf cu pui...si ma doare spatele ingrozitor...Fug sa calc hainele de pat la bb (ca maine avem si noi patut) si sa-mi pregatesc bagajul de spital...sper sa reusesc sa le mai fac si p-astea...
Va pupacesc...
Oana
38+ cu
Denis Cristian
Disney bb
fatima spune:
aelita, ia-ti, dar sa fie mai mare un pic..si eu as vrea sa o scot de 2 ori pe zi, dar cu ceata asta din ultima vreme, mi-e frica sa o scot chiar si o data..
fatima
de
eva ioana
cu 24h inainte
dupa 24h
dianocica spune:
fetele
noi suntem bine dar nu avem inca timp de net. ramsan , damdusa sarumana. am reusit un pic azi dupa vreo 2 ore si de pompa...voi cam cat ati scos la golitul sanului dupa alaptare?
david are scaun ffff moale, portocaliu...iar azi noapte s-a chinuit vreo 4 ore,nu stiam ce sa mai facem.iar dupa vreo 2h de somn a facut cam un kil de kk din asta...
incerc sa mai citesc ceva si sa pun poze
dianocica
fericita de bb davidutz