Ai nostri ca brazii! - ianfeb2005 (34)
Raspunsuri - Pagina 30
crinuta spune:
I-a crescut la 38,7 asa ca i-am pus un Novocalmin.
E clar ca fac noapte alba.
Crinuta si
Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
bubu05 spune:
Of, saracutul...in ureche iti arata mai putin decat rectal cu 3-4 unitati, deci are peste 39...daca se trezeste sa-i pui sosetele cu otet si apa ca au efect bun, ii scade mai repede. Vlad mereu se trezeste cand face febra.
Oana si
Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz
bubu05 spune:
E bine ca-i scade. Bafta multa si sa nu mai faca febra! ma duc la nani, noapte buna tuturor!
Oana si
Poze cu Vladutz
crinuta spune:
Pai tocmai ca nu-i scade, se mentine acum, chiar si dupa Novocalmin.
Crinuta si
Rayan
bubu05 spune:
Of, Crinuta, pai cat a trecut de cand i-ai pus Novocalminul? Cam intr-o ora incepe sa-i scada. Pune-i sosetele umede. Daca nu-i scade trebuie sa-i faci o impachetare cu un prosop umed(il dezbraci de tot, ii ridici manutele si il invelesti in prosol ud la 37 de grade si il tii 5 min asa). Stiu ca te doare sufletul sa-l trezesti dar nu poti sa-l lasi cu febra. Mai ales ca i-ai dat destule si nu scade febra. Incearca sosetele ude la inceput, eventual comprese reci pe frunte.
Oana si
Poze cu Vladutz
crinuta spune:
Bubu, am crezut ca te-ai culcat. Fugi, nu mai sta dupa mine.
S-a trezit si el, si e asa... amarat. Nu vrea sa bea nimic.
Au trecut cel putin 20 de min de cand i-am pus Novocalmin si abia are 39,2 si nu-mi place deloc.
Sper sa nu trebuiasca sa ii dau antibiotic ( mi-am adus din saudi), mai ales ca nu i-am dat niciodata pana acum, dar daca nu va scadea febra nici maine, asta e semn ca trebuie antibiotic.
Daca e viral, scade, raspunde la anti-termice, pe cand daca e bacterian, temperatura se mentine ridicata.
Mie nu-mi place ca nu scade sub 39, ca in iunie, cand imediat ce i-am spus Tylenol i-a scazut.
Ca a mai avut 7 zile febra, da, insa era in jur de 37,7-38 si ceva, in nici intr-un caz 39,0.
Hai ca incercam si cu comprese pe frunte si eventual sosete ude, numai sa accepte el.
Crinuta si
Rayan
bubu05 spune:
Crinuta, am dormit la pranz si nu ma ia somnul, sotul e la servici...eu am devenit experta in febra...acum vad ca ma ia putin gatul si pe mine, sigur am luat de la Vladut. Am luat si eu nurofen pt. raceala si gripa. Ce nu-mi place mie iarna cand ne imbolnavim...
Cam greu ii scade...stii ce-i faceam eu? ii spuneam ca trebuie sa spalam funduletul si puneam un prosopel pe chiuveta si il puneam in fund acolo cu picioarele in apa si dadeam intai la calda apoi din ce in ce mai rece si il puneam pe picioruse si pe fund cateva minute. Apoi compresele pe frunte, sosete cu otet. Si nu-i placea nici lui si plangea si zicea "mami, nani", dar nu aveam ce sa fac altceva...
La doua ore de la ultimul medicament poti sa-i dai altceva. Eu i-am dat panadol sirop, apoi nurofen si in cele din urma picaturi de nevralgin si abia atunci i-a scazut...
Oana si
Poze cu Vladutz
bubu05 spune:
Aaa, neaparat da-i sa bea lichide ca ii scade mai repede. Da-i cu seringa, pacaleste-l cumva.
Oana si
Poze cu Vladutz
crinuta spune:
Mai mult de 38,4-38,6 nu scade, ceea ce ma duce cu gandul ca ar fi bacterian si nu viral.
Am facut noapte alba. Mai toata noaptea a avut in jur de 39 iar acum cu medicamente abia i-a scazut la 38,6.
Azi am un interviu, nu stiu daca ajung. Maine am 2, si tot asa.
Ma apuca disperarea, dar nici nu pot pleca stiind ca are febra mare.
Daca febra era mai mica nu era nici o problema.
Mi-am dat termen de asteptat cu antibioticul pana la pranz, iar daca pana atunci se mentine asa ridicata, trec pe antibiotic.
Niciodata nu am patit chestia asta, sa nu scada febra decat foarte putin si greu, de fapt, a mai avut o singura viroza pana acum.
Lichide a baut tare greu si tarziu. Nu vroia nimic.
Crinuta si
Rayan