** Mamici de Mai - Iunie 2007 ** (14)
Raspunsuri - Pagina 5
poohy spune:
Sadicutza, eu zic ca cel mai bine e sa ai un doctor in care sa ai incredere, sa nu te simti tu stresata!
Asa ca parerea mea e ca mai bine schimbi doctorul daca nu ai incredere in el/ea
15+
http://image.lafemmebonita.com/c/f199908.jpg
gudinde spune:
quote:
Originally posted by sadicutza
Buna seara fetele!!!!
Multumesc pt. urarile de bun venit la voi, am vazut ca apar si pe listuta javascript:insertsmilie('').
Azi am avut o zi de groaza, am trecut prin calvarul circulatiei din bucuresti pt. ca am mers la "control" la medicul meu. Acolo am asteptat o ora jumate sa coboare nenea doctorul, nu a coborat unde mi-a spus sa astept, pana la urma l-am prins eu din zbor... Concluzia: m-a intrebat de ce am venit, i-am spus ca era timpul si i-am aratat rezultatele de la TT(recomandat de el la cererea mea) si de la echo morfo-fetala 15 sapt(facuta de mine la recomandarea mea). A citit, m-a intrebat daca am citit si eu...si m-a mai intrebat inca odata de ce am mai venit ca daca am vz ca rezultatele sunt bune...la ce mai am nevoie de el...I-am aratat ca sunt niste valori ridicate ale IR: 0,65 dr. respectiv 0,51 stg., raspunsul a fost :"ce vrei sa-ti schimb io arterele?" In plus lungimea colului este la limita 3,1 cm iar eu simt o presiune(uneori dureroasa) in osul pubian, de parca merg zilnic la calarie...raspunsul lui :"asa sunt unele femei..." offfff...cam asta a fost consultatia, nici macar nu m-a atins, mi-a spus verbal sa iau calciu efervescent si magneB6. Nu stiu ce sa mai cred, am tot sperat ca pe ce avanseaza sarcina sa ma intrebe mai multe lucruri, macar sa fie curios ce varsta am...dar vad ca NU. Cred ca am sa ma orientez catre alt medic...
Eu sunt la al 2-lea bebeu, mai am o fetita de 8 ani, am 32 ani si acum trei ani am trecut prin doua sarcini extrauterine din care am mai ramas cu juma de trompa...stiam ca sansele de a mai avea o sarcina intrauterina sunt de 3%...am avut noroc, asa a vrut Dumnezeu, dar nu vreau sa risc nimic, nu vreau un medic maniacodepresiv cu analizele si testele dar nici un medic dezinteresat...vreau un medic in care sa pot avea incredere, sa poata sa-mi acorde jumatate de ora pe luna...cer asa de mult??????????????????? Poate imi spuneti voi daca sunt eu prea mofturoasa...
Va pupacesc!!!!javascript:insertsmilie('')
NU LUA CALCIU!!!!!!!! Calciul provoaca contractii si este INTERZIS in sarcina. Este dat in luna a noua inainte de inducere pt a provoca contractii.
IR-urile trebuiesc urmarite atent. Daca mai cresc pot fi o problema.
Sfatul meu: gaseste-ti un medic! Asta nu e medic.
pauly spune:
gudinde si fetele care au lipsa de calciu, cum am eu spasmofilie ce ar trebui sa faca?eu inainte de sarcina faceam injectabil primavara si toamna...corpul meu nu asimileaza asa bine calciu...deci inevitabil va trebui sa iau calciu, iar cum injectiile cu calciu nu sunt permise in sarcina ...va trebui sa iau calciu tablete.de fapt inclusiv vitaminele prenatale contin calciu.
12+
http://community.webshots.com/album/556183846JDrlYR
mica0307 spune:
Vali Oana claudia LA MULTI ANI sa va dea Dumnezeu multa sanatate si bebi sanatosi si frumosi.
Chris felicitari pentru baietel.
Poohy si eu simt unele intepaturi, mai mult in partea dreapta si numai ziua. Noaptea nu am nici o problema.
Am primit si eu de la dr ginecolog sa fac triplu test. Nu prea am vrut sa il fac dar pana la urma eram hotarata sa merg. Din pacate un deces in familie exact in perioada asta m-a impiedicat sa ajung la dr.Poate ca asa a vrut Dumnezeu.
Liviana
Maine la 14 merg la eco. SI am niste emotii
Pupici,
Mica 16+
Poze
eimotto spune:
Buna seara burticute
Am reusit sa mai arunc si eu un oki pe aici si am vazut ce harnicute la scris sunteti. Recunosc ca nu am avut timp sa citesc tot.
Noi suntem bine dar nerabdatori caci abia pe 22 suntem programati la eco la dr. Pop (as fi vrut eu mai devreme dar nu s-a putut).
Sadicuta si sfatul meu este sa schimbi doctorul sau sa vezi daca nu te poate vedea la cabinet, poate acolo are mai mult timp. Doctorita mea ma chema la spital dar au acolo si cabinet unde avea o zi pe saptamana (joi parca) cand chema si consulta in marea majoritate numai gravide. Bine ca ne chema acolo ca daca era sa o alerg prin spital cred ca cedam amandoua.
Iar despre calciu la fel mi-a spus si mie la prima sarcina, ca nu imi da din cauza contractiilor pe care le provoaca (si materna imi spunea sa iau una la 2 zile).
Ref. tot la calciu, prima mea sarcina a fost cu cerclaj si cumva cu risc de avort din cauza contractiilor si poate de aceea a evitat calciul, nu stiu exact...si la analize iesea oricum ca am valori bune deci poate nici nu era necesar sa suplimentez...
In timp ce iti sciu parca incep sa ma razgandesc si imi vine sa iti spun sa-l schimbi fara sa clipesti...
Pup toate buticile
Mamica de Iulia (06.02.2004) si 18+ (cred)
gudinde spune:
quote:
Originally posted by pauly
gudinde si fetele care au lipsa de calciu, cum am eu spasmofilie ce ar trebui sa faca?eu inainte de sarcina faceam injectabil primavara si toamna...corpul meu nu asimileaza asa bine calciu...deci inevitabil va trebui sa iau calciu, iar cum injectiile cu calciu nu sunt permise in sarcina ...va trebui sa iau calciu tablete.de fapt inclusiv vitaminele prenatale contin calciu.
12+
Pauly din cate am inteles eu din mesajul sadicutzei ea nu are spasmofilie.
Vitamilele prenatale contin calciu dar in alta concentratie.
In legatura cu asimilarea calciului aceasta tine ce vitamina D3.
Intr-o situatie ca a ta presupun ca dr tau te monitorizeaza atent.
Scuze ca m-am bagat desi nu fac parte din grupul vostru. Sper ca nu am suparat pe nimeni, dar cand am citit ce a scris sadicutza pur si simplu nu am putut sta la locul meu.
pauly spune:
mica0307 bafta maine la eco.sa vi numai cu vesti bune.
sadicutza poti sa iei linistita calciu si mie mio prescris doctorul si il iau, lipsa de calciu provoaca nastere prematura si hipertensiune.
pupici fetele
12+
sadicutza spune:
Acum am venit de la farmacie, farmacista mi-a spus ca nu este indicat calciul in timpul sarcinii decat in situatii speciale si in concentratii specificate clar asa ca m-am rezumat la magneB6, la mine nu se pune problema lipsei de calciu (analizele de sange nu au indicat asa ceva). Problema cu IR ma deranjeaza, din ce am citit pot aparea probleme seriose in trim.3, ceva legat de un sindrom...nici nu am curajul sa citesc mai multe.
Despre medic am vorbit si cu sotul meu si am stabilit sa cautam alt medic, cineva care sa fie mai vorbaret, mai putin aglomerat, sa accepte ideea ca si sotul meu vrea sa fie prezent la nastere si daca se poate undeva mai aproape de casa.
Va multumesc pt. parerile voastre :X
:gravi
Arthurana spune:
Chris, felicitari pentru bebe cu puti asa cum ti-ai dorit nu?
Super!!! Sa fiti sanatosi.
Madi, linisteste-te cu triplul test. Nu incerca sa interpretezi tu singurica rezultatele ca innebunesti pana sambata. Plus ca stii bine ca sunt milioane de cazuri in care rezultatele sunt complet gresite, si asta este motivul pentru care multe femei nu mai il fac.
Tu ai facut testele din primul trim? Cum au iesit? Cel mai important este sa iasa transparenta nuchala bine...ca daca e ceva neinregula imediat se vede la echo.