LMA - Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (103)
Raspunsuri - Pagina 6
roxisialexia spune:
doamne leea prin ce treci, chiar nu te poate ajuta nimeni?
stai in bucuresti, si unde?
Eu alexiei i-am dat ser fiziologic( care e sfant), pune-i cate o seringa plina in jet in fiecare nara si apoi da-i bibe sa suga.Inainte de culcare ii puneam o picatura de rihnoil in fiecare nara.Iar la orl mi-a zis sa ii dau si 4-5 ziel cate 1,5 ml de nurofen/zi.
revin ca plinge rau miss
Roxana si Alexia Maria( 21 octombrie 2005 )
“ Inima mamei este un adânc abis la capatul caruia gasesti de fiecare data iertare “. Honore' de Balzac
silvia_d spune:
Off,doamne,ce citesc eu aci?leea,bine ca a iesit tasta din gat...da,metoda parca Heimlich se numeste(oi greshi,asta e,scuzati!)-dar poti si sa-l dai cu cracii-n sus,il tii de picioruse,si-l scuturi usor!cu dusul afara,da,trebe sa vb cu o vecina,ceva,nu se poate sa nu te-ajute cineva!Poti incerca putin peritol,sa doarma cat de cat si el,saracutul:c-acum a intrat si-ntr-un cerc vicios:e bolnavior,nu poa'sa doarma,e nervos de la ne-dormit,si tot asha!
Colargol,protargol,vibrocil,ser fizilogic,si f multa umiditate-n camera,e f important s-ai pe calorifer un vas cu apa!Mucii poti sa i-i tragi dupa ce i-ai inmuiat bine in ser fiziologic;ii spargi si-o caps de karvol pe perna,si-i poti pune si vibrocil,1-2-3 pic pe zi,una sa fie inainte de culcare!cum sunt mucutii,aposi,de-nceput,sau deja sunt grosi?
mai poti sa-i dai oscillo,sau influenzynum,ambele homeopate,in bibele de lapte;daca febra e mare si tot nu scade,eu zic sa mai kemi odata dr,ca poa-e nevoie de antib.
offf,esti singurika,fara o gura de oxigen pentru tine...iti doresc toata rabdarea din lume,si un tudorel sanatos si dormicios!
Anda,cu novocalminul,asha e,el tb dat mai rarut,si-asha cum au zis si fetele,mai degraba alternezi ibuprofen cu paracetamol,decat algocalmin;el se da dupa 4 ani,si in situatii de urgenta se da la bebei asha mici;eu una NU suport aceasta subst,metamizol,in unele tari s-a interzis deja,ca are f multe reactii negative pe trat.cronic(glomerulonefrite).
Multa sanatate bebelacilor!
Da'cu Lavi,ce se-aude?
Si Bic?
Mirabilis?
Am vb cu Coricica,e bine si ea si ardeiasu si burticica,dar nu prea o lasa Andrei la PC...ca si pe mine de altfel,stef-eu nu scriu DECAT singura,in sufra,si tero-la joaca cu mama sau buba sau tata.etc...
silvia_d spune:
Camelia,stii ce-ti urez eu tie?sa vii in Bucuresti DEGEABA:adik,dariuca sa nu aiba nimik,sa fie vizita numai o confirmare ca nu toti copiii sunt la fel;asha sunt unii,mai agitati,mai teroristi!
cat stai,si unde stai?prin ce zona o sa fii?
tin pumnii dariucai!
sa vezi c-o sa se-ntample ca la dentist(unde nu ne mai doare dintele):o sa ai o minune de dariuca cuminte la nenea doctoru'...hehehee...
felicia74 spune:
Camelia bafta maine la consult!
anda si leea sanatate multa copilasilor!
Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)
silvia_d spune:
AAa,leea:AM UITAT!!!!!!roxi mi-a deskis okii!!!
fii antena:iei o seringa de 10 ml(FARA AC),pui ser usor caldut(tinut pe calorifer),nu rece(c-am incercat eu in nasu'meu,rece,si e o senzatie super nasoala!!),si-l intorci pe tudor pe-o parte,ii pui un prosop pe pat,sub caputz,si-i bagi intr-o milisecunda tot serul ala pe nas,pe nara de deasupra;o sa vezi ca poa'sa iasa,poa'sa nu iasa mucul atunci,da'peste un minut,cand vei trage cu batista,te vei cruci cate meduze vor iesi!!!hai,ca fac glume...
felicia74 spune:
Camelia pe cuvantul meu daca o zic doar ca sa te linistesc, dar NU AM VAZUT NIMIC deosebit! pai s-o vezi pe Ilinca cum se stramba zici ca-i la circ. Eu cred ca sunteti mai degraba voi speriati...
Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)
camelia_daniela spune:
Feli, multumesc mult de raspuns ! Sper sa fie asa, sa nu fie nimic "aiurea"!
Va spun ce si cum cand ne intoarcem !
Am plecat sa pregatesc baitza piticului!
Sper sa revin dupa ce o adorm ...
Cami mami & Daria
Dariuca creste si iar ... creste!
Mami si Dariuca (02.01.2006)
Nu merita sa plangi pentru nimeni, iar cei care merita nu te vor face sa plangi! (Gabriel Jose Garcia Marquez)
Siminaf spune:
Doamne, nu intru o vreme, apoi cind intru aflu lucruri asa de nasoale!!!!!
Leea, ai facut bine ca ai actionat rapid! Heimlich se numeste manevra, intr-adevar, dar nu se face cu capul in jos si nu cu blindete! Se pune copilasul cu fatza in jos pe mina si antebratul stingi (daca esti dreptace) a ta si cu mina dreapta il lovesti pe spate, pe la mijlocul spatelui, ca sa produci presiune inauntru, care sa impinga afara obiectul strain. Pentru cind cresc mai maricei va spun atunci cum se face. Dai destul de tare, dar nu chiar ca sa-i rupi spatele, normal!
Eu am avut de aplicat manevre si la Raluca, acum vreo 2-3 luni, cind nu stiu ce avea in git, dar suiera si de abia se tira spre mine. Am "rezolvat-o" imediat. Si lui Deiu (dar manevra de copii mai mari) acum vreun an, cind ii ramasese in git o bucatica de un fel de sunca, ceva. L-am "rezolvat" si pe el, dar am aplicat-o de mai multe ori, ca nu iesea. Da' nasol e sa faci asta pe ai tai. Cind faceam pe altii (pacienti) nu era chiar asa de nasol. Da' la ai tai parca nici nu mai rationezi, parca iti vine sa lesini acolo, linga ei!!!!! Iar cei de linga tine socati cu totul, evident ca nu ajuta cu nimic!!!.....
Leea, te inteleg, ca eu nu-l am decit pe sotul meu linga mine, dar el munceste toata ziua, si uneori e asa de obosit ca se culca direct. Deci ma ajuta, dar putin, cum poate si el. In rest nimeni, parinti, prieteni, etc. Prietenii nu-s asa de aproape, sa ne poata ajuta cu copiii, de bona nici nu incape discutie (nu as baga imigranti din astia ilegali in casa, la copiii mei, nici moarta). Si asa e, uneori simt ca-mi vine sa ma toooot duuuuuc!! Recunosc ca am facut si criza de isterie de citeva ori! Dar ma lasa nervii efectiv! Dorm cite 5-6 ore din 24, toata ziua f...uta de astia mici, plus munca! Imi vine sa ma sinucid uneori!!!!!
Mai vorbeste si tu cu cineva care sta pe aproape de tine, sa va mai intilniti, sa vezi ce mult conteaza! Poate il ia si pe Tudor la ei intr-un week-end, sa te odihnesti si tu putin. Zic si eu..... Nu ca eu as fi beneficiat de asa ceva, dar tare mi-ar prinde bine macar o data. Dar de intilnit cu prietenii, ne intilnim. Si e f. fain, ca toti vor sa se joace cu mezina, asa ca mai rasuflu si eu un pic, macar citeva ore. Deiu e oricum mare, se descurca si singur, asa ca la intilniri sau plimbari cu prietenii mai profit si eu sa nu mai alerg dupa copii.
Pupici si aveti grija de voi toti!
Scuze ca nu am urat LMA la toti sarbatoritii. Dar daca intram si vedeam linkul, ma duceam si scriam imediat, daca nu intram...... Imi pare rau ca am ratat sa urez citorva preferati si iubiti/iubite, dar sa stiti ca ma uit la pozele voastre superbe! Pupati toate minunile de copilasi!
leea_cv spune:
Camelia, Silvia intr-adevar am incremenit cind l-am vazut vinat.Nu stiu cum se numeste metoda aia,dar e buna.Cred ca incetase sa strige pt 5 secunde si pt o sec am atipit.Altfel nu-mi explic cum de n-am fost pe faza.Ca in rest nu-l las sa se apropie de laptop.
Roxi,Silvia chiar o siringa intreaga? Pare enorm. Adevaru' e ca am incercat eu cu cite 2-3 ml, dar n-a mers.Iar dr a zis ca altceva in afara de Protargol nu-i voie.Dar vad ca voi mi-ati dat si alte variante.
Alinush ,Feli multumesc.
Roxi io stau in Baia Mare.Cu vecinele cam greu.Am vreo 2 babe cu care m-am tot luat la hartza si motive puerile si nu le suport.Mai mult, T nu le inghite.Si in rest la serviciu.Iar mama,salvarea mea, e la Buzau, caci mi-e bunica bolnava.A lovit-o un vitzel si i-a rupt un picior de tot.Acu e cu tija,la recuperare.
Mi-e mila de copilas,ca intruna miorlaie,poate il doare si gitul ca e rosu.Si nici peste zi n-a dormit decit 10 min si nici nu da semne ca ar vrea in patut.Incerc cu ser.Oooffff
Leea si Tudor (19.12.2005)
leea_cv spune:
Simina io nu prea stiam cum se face in mod corect. (stiu acum, de la tine,multumesc) .Io l-am asezat in fund si am apasat si pe abdomen si pe spate.Bine ca a functionat chiar si asa rudimentar cum amaplicat-o eu.
Despre prieteni....Mai toti fug de copii.Cum fii-miu e in centrul atentiei la orice ora,"prietenilor" nu le convine sa vorbeasca doar despre el, sa fie atenti la el, sa-l giugiuleasca.Iar eu altceva nu pot face ca e tot timpul agatat de mine.Iar crize de isterie fac cam des.Ma sperie uneori.
Leea si Tudor (19.12.2005)